! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Knihy - Beletria - ostatné strana 499 z 500

Az Ötök ereje: Égi háború


Matt szívesen élné újra a tinik megszokott életét, miután sikerült megakadályoznia az Öregek visszatértét a Földre, ami katasztrófát hozott volna az emberiségre. A harc azonban korántsem ért véget. A Hollókapu után - ezúttal valahol Peruban - újabb kapu készül kinyílni... Mint kiderül, Mattet már várják ott. És nem csak a barátai... Egy ősi titok. Egy tizenéves hős, akin a világ sorsa múlik. A Hollókapu folytatása.
Vypredané
7,24 € 7,62 €

A hosszú élet taoista titkai


A hosszú élet taoista titkai tele van meglepő, ugyanakkor természetes, élet-, egészség- és boldogság-meghosszabbító ötletekkel. Mint 38. generációs doktor és mint a hosszúélet-kutatás szakértője, Dr. Mao (ahogy páciensei nevezik) ismeri az egyszerű, mégis hatásos válaszokat. Bámulatos, hogy egy kanál méz segíti a belső gyógyulást, vagy hogy egy rövid séta vacsora után csökkentheti az agyvérzés és a szívbetegség esélyeit. Ezeket a tanácsokat fejezetekbe szervezetten találjuk a könyvben (étkezésrő l, gyógyulásról, környezetről, gyakorlásról és kapcsolatokról), így rögtön a bennünket érdeklő terület felé fordulhatunk.
Vypredané
7,24 € 7,62 €

Amikor rossz dolgok történnek jó emberekkel


E könyv szerzőjének, Kushner rabbinak a kisfiáról néhány évesen kiderült, hogy gyógyíthatatlan beteg, nem fogja túlélni a serdülőkort. Hiába minden ima és böjt, az elkerülhetetlen véggel szembe kellett nézniük. Miért pont én? Mit vétettem? - vetődik fel az emberben, ha tragikus helyzetbe kerül. Hogy lehet ilyenkor az Istent jóságosnak és nagyhatalmúnak tartani, egyáltalán hinni benne? Kushner rabbi gyermeke halálakor határozta el, hogy leírja gondolatait, hogy másoknak is segítsen ezzel. Könyvét 15 nyelvre fordították le, milliók tapasztalhatták - felekezettől függetlenül - szavai gyógyító, hitet adó erejét. Harold Kushner több évtizede Boston egyik külvárosának rabbija, magasan képzett teológus, több egyetem tanára. Egyik kitüntetettje a keresztény Christopher Awardnak, mellyel több mint hatvan éve ismerik el a remény és szeretet eszméjének legnagyobb hatású terjesztőit.
Vypredané
7,24 € 7,62 €

A Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményei


A kötet bemutatja a Magyar Nemzeti Galéria műkincseit, a legfontosabb és legszebb műalkotások leírásaival. Emellett ismerteti a Budavári Palota és a múzeum történetét.
Vypredané
12,77 € 13,44 €

501 kihagyhatatlan látnivaló a világ minden tájáról


Az 501 kihagyhatatlan látnivaló nélkülözhetetlen forrás a következő úti céljukat kereső lelkes utazók számára, és általában mindazoknak, akik új tájak és idegen kultúrák megismerésére vágynak. A legnépszerűbb turistacélpontok egy része a természet megkapó csodája, zömüket azonban az ember alkotta: városok, székesegyházak, kastélyok, múzeumok, kertek és piacterek - valamennyi az emberi találékonyság, hit és kitartás diadala. Némelyek -mint a kínai nagy fal, a Tádzs Mahal vagy az Akropolisz- világszerte ismertek, mások azonban többé-kevésbé máig rejtve maradtak. Akár a látványos dakhlai lagúnában, akár a gyönyörű Vat Tham Paplong templomában járunk, szinte biztosak lehetünk abban, hogy nem találkozunk más turistával. Könnyen előfordulhat, hogy saját kedvenceink közül kevés -vagy épp egy sem- szerepel ebben a könyvben, ezért is kell hangsúlyoznunk: ez az 501 hely csupán válogatás a bolygónkon fellelhető sokezernyi csodálatos és érdekes látnivaló közül.
Vypredané
21,92 € 23,07 €

Az élet mint mestermű


"Mindannyian hercegnőnek és hercegnek születtünk, a legtöbben azonban békaként végezzük, aki már abban sem hisz, hogy egy nap jön valaki és megcsókolja." A szerző a fenti tényen akar változtatni, és ehhez konkrét teendőket is kínál. 21 napos felfedező és átváltoztató útra invitál minket, mivel bizonyított tény, hogy amit 21 napon át folyamatosan végzünk, az egész életünket tartósan befolyásolja. Kurt Tepperwein Németország egyik legsikeresebb írója és életvezetési tanácsadója. Az általa kidolgozott Tepperwein-módszer - amely a szerző előadásain résztvevők életébe boldogságot és sikert hozott - az olvasók legnagyobb örömére most könyv formájában is megjelenik. Ez a módszer nélkülözhetetlen segítséget jelent a vezető beosztású üzletemberek, élsportolók és életvezetési tanácsadók munkájához is. A mű minden eddiginél átfogóbban és részletesebben mutatja be a pozitív életfelfogás lényegét. Gyakorlatai segítségével könnyebben megismerjük önmagunkat, és arra a kérdésre is választ kapunk, mi az, ami igazán fontos az életünkben, s hogyan érhetjük azt el. Ha akarjuk, rendkívüli módon felgyorsíthatjuk személyes fejlődésünket, és mesterien "megalkothatjuk" életünket. Az élet ugyanis túl fontos ahhoz, hogy átengedjük véletlenek sodrásának!
Vypredané
9,15 € 9,63 €

Supermarket sovětských hrdinů


Kniha Supermarket sovětských hrdinů shrnuje šest kratších beletristických textů Jáchyma Topola. Titulní próza popisuje cestu za polským spisovatelem Andrzejem Stasiukem. Zlatá hlava je úryvek z dosud nepublikovaného románu Mongolský vlk.Výlet k nádražní hale vyšel poprvé v časopisu Revolver Revue v roce 1993. Karty jsou rozdaný jsou scénář ke stejnojmenné filmové povídce Vladimíra Michálka z filmu Praha očima, tiskem zde vycházejí poprvé. Uvařeno je dramatický text pro jednoho herce, jevištně předvedený zatím jen samotným autorem. Cesta do Bugulmy je divadelní hra napsaná na objednávku düsseldorfského Schauspielhausu. Kniha je bohatě ilustrována (Michal Cihlář, Robert Portel, Juraj Horváth) a doplněna fotografiemi.
Vypredané
14,87 € 15,65 €

Kliatba kožušníkovej vdovy


Žilinská spisovateľka historickej prózy približuje históriu tohto regiónu prostredníctvom citlivo vyrozprávaných povesťových príbehov o dávnych časoch, keď sa kováč Melichar oženil s cigánkou Vilmou, ktorá sa v noci premieňala na kobylu, keď prešibaný bača z Diviny prekabátil čerta, keď sa bylinkárka Agáta prestrojila za žobráčku, aby skúšala Žilinčanov, keď kráľ Matej so svojím povestným Čiernym vojskom robil poriadky na hrade Strečno... Čitateľský zážitok dotvárajú prekrásne ilustrácie.
Vypredané
7,82 € 8,23 €

A betörő, aki Spinozát olvasott


A betörőből tisztes antikváriussá lett Bernie Rhodenbarr nem sokat filozofál bűnözői karrierjén. Imád betörni, jól csinálja, nincs ezen mit gondolkodni. Egy éjjel azonban betör egy puccos házba, és megdöbbenve látja: megelőzték. Ennek ellenére sikerül a Pudliművek mellett éjszakánként betörőtanoncként tevékenykedő Carolyn segítségével ellopnia egy nagyon értékes érmét. Hogy másnap reggel aztán megtudja: utánuk még valaki betört a házba, és megölte a tulajdonos feleségét. A rendőrök persze szokás szerint meg vannak győződve róla, hogy Bernie a gyilkos. Eljön hát az ideje annak, hogy Bernie először alaposan elgondolkodjon, Spinoza és kollegái tanácsát kérje, és a változatosság kedvéért csak ez után cselekedjen.
Vypredané
7,25 € 7,63 €

Čtyři a půl kamaráda a ukradený diamant


Sedmikrásek je zničen! On - svobodný pes - má hrát v reklamě na psí suchary. Připadá mu, že je to pod veškerou jeho psí důstojnost. Situace se však rázem změní, když hned první den natáčení je unesen hlavní rival - nafoukaný mopslík s diamantovým obojkem. Sedmikrásek a spolu s ním celá Kallova detektivní kancelář se ujímá případu. Sedmikrásek bez váhání zvětří stopu, ta povšem všechny dovede ke zcela překvapivému řešení neobvyklého případu.
Vypredané
6,87 € 7,23 €

Száll a fehér madár


Bess Streeter Aldrich világhírű családregény-folyamának második kötetében, az És Lámpást adott a kezembe az Úr folytatásában Abby Deal unokájának történetét ismerhetjük meg. Laura más kislány korától fogva írónő akart lenni, s egyedül nagyanyja volt az, aki megértette vágyait. Abby valaha szintén művészi karrierről álmodott, de az élet végül megakadályozta őt ebben. S míg másokra anyagi javakat hagy - Laura az álmait örökli. De minél inkább próbálja megvalósítani őket, az élet annál inkább közbeszól. Laurának komoly döntéseket kell hoznia, választania fontos és kevésbé fontos dolgok között...
Vypredané
4,39 € 4,62 €

Ady Endre regényes életrajza Nagyváradon


A szerző múlt évben megjelent, nagy sikert aratott Ady és Léda - egy szerelem története című levélregénye után ezúttal a költő Nagyváradon töltött éveit írta meg hitelesen, dokumentumokra támaszkodva, de mégis a széppróza eszközeivel.
Vypredané
12,79 € 13,46 €

Az Ackroyd-gyilkosság


King's Abbot békés falucska. Mindenki ismeri egymást, mindenki mindenkiről mindent tud, vagy tudni vél. Ám egyszer csak rejtélyes gyilkosság kavarja fel az álmos hétköznapokat. Vajon kinek állt érdekében meggyilkolni a környék leggazdagabb emberét? A számtalan gyanúsított egyikének sincs alibije, s rendre kiderül, hogy titkok lappanganak a nyugodt felszín alatt. Hercule Poirot, a belga mesterdetektív előtt semmi nem maradhat sokáig rejtve, holott nyomozása során nem használ más eszközt, csupán "szürke agysejtjeit". Agatha Christie regénye lebilincselő olvasmány-mint mindig.
Vypredané
6,30 € 6,63 €

Princess Ai 3.: Végkifejlet - Képregény


A gyönyörű Ai hercegnő önfelfedező kalandja a Föld bolygón a végéhez közeledik. Miközben távoli hazájából, Ai-Földről még elszántabb üldözők érkeznek elfogására, lemezkiadója is nekilát, hogy frissen felfedezett rockdívájából hullócsillagot csináljon. Még ha szerelme, Kent mellette is van, vajon sikerül-e Ainak túlélnie ellenségei merényleteit, és békét vinnie gondoktól tépett hazájába? Minderre fény derül az Ai hercegnő kalandjait bemutató mangasorozat befejező részében, melyben az események megdöbbentő végkifejletet érnek el.
Vypredané
6,30 € 6,63 €

Az ABC-gyilkosságok


A ndoverben Alice Asher az áldozat... B exhillben a bájos Betty Barnard... C hurstonban Sir Carmichael Clarke-ra csap le ABC, a titokzatos gyilkos! D e ki lesz a következő? E setleg mégis megakadályozza a bűnténysorozatot Hercule Poirot, a zseniális magándetektív? F antasztikus ... Folytatás ›› fordulatok; egyre fokozódik az izgalom; G yilkosság a trafikban, a tengerparton, a parkban és a moziban... H ány betűje van az ABC-nek? Ideje volna már, hogy a rendőrség tegyen valamit! J öhet-e még ezek után újabb meglepetés? K i keríti kézre a titokzatos ABC-t? L egyen nyugodt az Olvasó: M ég mielőtt az ABC elfogy, N yugvópontra ér a nyomozás is! O lyan eredménynel, amit senki más nem produkál, mint P oirot, a zseniális magándetektív! A(z) Az ABC-gyilkosságok Könyv szerzője Agatha Christie.
Vypredané
6,30 € 6,63 €

Animal Farm / Állatfarm


Mert az egyenlők között is vannak még egyenlőbbek. Orwell klasszikusa angolul és magyarul arról, hogy a szép eszmék és a megvalósulásuk között mekkora űr tátong. "Nem kristálytiszta hát, elvtársak, hogy életünk minden baja az Ember zsarnokságából fakad? Csak az Embertől kell megszabadulnunk, és miénk lesz, amit a munkánk hoz." Orwell 1943-44-es "Tündérmeséjének" első lapjain e szavakkal lelkesíti Őrnagy, a díjnyertes fehér kandisznó Jones gazda farmjának sokat szenvedett állatait. Hogy aztán az egyenlők között is lesznek még egyenlőbbek, hogy a szép eszmék és a megvalósulásuk között mekkora űr tátong, azt nemcsak a kisregényből, de a történelemből is jól tudjuk. A kétnyelvű kiadás az angol és a magyar változatot is tartalmazza.
Vypredané
8,40 € 8,84 €

Princess Ai 2.: Világosság - Képregény


A gyönyörű Ai, a távoli Ai-föld szülötte, aki a Földre kerülve meghódította az emberek szívét az énekével, egyre magasabbra jut a siker létrafokain. Ám élete nem könnyű. Fokozódó szerelmet érez Kent, a fiatal fiú iránt, aki nincs biztonságban mellette, amíg Ai a hazájából ellene küldött fúriákkal is kénytelen megküzdeni. Kezdetben elhagyták emlékei, de szép lassan feldereng előtte a múlt: ki ő valójában, miért került a Földre, és milyen megpróbáltatások várhatnak rá otthon. Ráadásul Tokióban más oldalról is veszély fenyegeti: lelkiismeretlen lemezkiadója gonosz terveket forral ellene... Izgalom, bánat, szerelem: mindez megtalálható az Ai hercegnő kalandjait bemutató mangasorozat második részében.
Vypredané
6,30 € 6,63 €

Zločin v šantánu a jiné filmové povídky a scénáře


Zločin v šantánu a jiné filmové scénáře a povídky ze šedesátých let.Edičně připravuje Michal Přibáň. Bude obsahovat filmovou povídkuZbabělci a scénáře Zločin v dívčí škole (jen titulní povídku), Zločinv šantánu, Farářův konec a Irenka v mnohonásobném zrychlení. 28. svazkem Spisů Josefa Škvoreckého se autor čtenářům představuje jakofilmový scenárista. Přestože jeho zájem o film je dlouhodobý, autorskymohl Josef Škvorecký české kinematografii zásadně přispět pouze vkrátkém období druhé poloviny šedesátých let. Pro knižní vydáníjsme vybrali scénář titulní povídky filmu Zločin v dívčí škole, dálescénáře filmů Zločin v šantánu a Farářův konec, a také nerealizovanýscénář Irenka v mnohonásobném zrychlení, první společné dílo manželůŠkvoreckých. Tyto čtyři scénáře doplňuje filmová povídka, resp. spíšejen synopse zamýšleného filmu podle románu Zbabělci, který autor v roce1968 připravoval spolu s režisérem Milošem Formanem, jehož realizacivšak zřejmě navždy znemožnila sovětská invaze.
Vypredané
11,84 € 12,46 €

Nagy antistressz-könyv


Könyvünk a stressz ellen nyújt naptárszerű elrendezésben tartalmas, feszes, de apró falatokra elosztott programot, a gyakorlatban kipróbált ötletekkel és tanításokkal. A programok használója, az olvasó egyszerű napi gyakorlatokkal egy egész évre való értékes stresszt leküzdő folyamatsort dolgoz ki magának, és csak úgy mellékesen közben újrarendezi egész életét - mentálisan és külsőleg egyaránt. Szert tesz egy egészen új, stresszmentes és skieres életszemléletre, amellyel már biztonságban élhet tovább. Ha meggondoljuk, milyen sok betegséget, hibás viselkedést, lelki sérülést okozhat a stressz, ez az egyetlen könyv igazi jó befektetésnek bizonyul egészségünk és későbbi sikereink érdekében.
Vypredané
11,08 € 11,66 €

Beletria je literárna kategória, zameraná na umelecké a imaginatívne diela. Romány, poviedky, novely a divadelné hry tvoria túto rozmanitú literatúru. Beletria je zdrojom emocionálneho a intelektuálneho potešenia a poskytuje čitateľom široký výber žánrov, vrátane dobrodružstva, histórie, detektívok, fantasy a sci-fi.

Romány, poviedky a novely ponúkajú pútavé príbehy s výraznými postavami a atmosférou. Divadelné hry zase slúžia ako materiál pre divadelné predstavenia a prinášajú konverzácie, dramatické situácie a komediálne alebo tragické prvky.

Beletria je neoddeliteľnou súčasťou literatúry, ktorá obohacuje naše vnímanie sveta a poskytuje nám príležitosť prežívať rôznorodé príbehy a vstúpiť do rôznych svetov. Bez ohľadu na to, či preferujete dobrodružstvo, romantiku alebo reflexiu, beletria vám umožní objaviť nové myšlienky, inšpirácie a zábavu.

Prečítajte si najnovšie bestsellery a objavte nezabudnuteľné príbehy.