! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Knihy - Skutočné príbehy strana 74 z 96

Vyhnanci II. - Akce Kulak


Tato kniha je trpkým svědectvím z doby, kdy KSČ začalo tvrdě a nemilosrdně rozbíjet tradiční vesnické hospodářství a násilím nutilo sedláky a drobnější majitelé půdy rušit živnosti a vstupovat do zakládajících JZD. Najdete osobní svědectví lidí, kteří byli nuceni během hodiny zanechat doma veškerý svůj majetek a odstěhování třeba na opačný konec republiky bez jakékoli náhrady. Dlouholeté žaláře a zákaz profesí byli součástí postihů Děti kulaků sloužili u PTP a nesměli vystudovat ani maturitu. Součástí knihy jsou dobové fotografie.
Vypredané
28,08 € 29,56 €

Vyhnanci - Akce Kulak


Na 120 osudů sedláků vystěhovaných v 50. letech komunisty při akci Kulak popisuje ve své knize Vyhnanci Miloslav Růžička z Vilémova na Havlíčkobrodsku. 83letému bývalému politickému vězni Miloslavu Růžičkovi se podařilo shromáždit skutečné a velice silné životní příběhy lidí, kteří se s rodinou ze dne na den museli odstěhovat z domova. Vedle příběhů a fotografií obsahuje také unikátní seznam všech 2000 selských rodin, které Státní bezpečnost a později okresní komunističtí funkcionáři v letech 1952 až 1953 vystěhovali převážně do pohraničí a majetek jim zabavili.
Vypredané
28,08 € 29,56 €

Stroj na smrt


Nicholas Irving, jeden z nejlepších amerických sniperů s 33 potvrzenými zásahy, si svou přezdívku Stroj na smrt právem získal během nasazení v Afghánistánu, kde se jeho akce staly legendární. Ve své syrové autobiografii líčí krutou realitu války a nechává nahlédnout hluboko do života za nepřátelskou linií.
Vypredané
15,31 € 16,12 €

Lacná kniha Život s Bohom


Stál som pod šmykľavkou, ktorá mohla mať výšku okolo 6 metrov, a zrazu sa spoza nej ozval hrozný plač dieťaťa. Hlas sa podobal na nášho chlapca. Išiel som sa pozrieť, čo sa tomu dieťaťu stalo, či nepotrebuje pomoc, a kto to vlastne bol. Za nafukovačkou ma čakal vnútorný otras - bol to náš synček Samko (4)! Silno plakal, v šoku, nehýbal sa na zemi, neskôr sa mu nedalo znova nadýchnuť. Tvár v slzách a v šoku. "Padol na mňa! Padol zhora na mňa!" kričal postarší muž, zdvíhajúci sa z trávnika. Začali sa zbiehať ľudia. "Tam je záchranka! Môj muž zabehne po ňu!" ponúkala jedna zo žien. Ruky držal natiahnuté vedľa tela, nehýbajúc končatinami, srdcervúco plačúc. Ešte som od neho taký plač nepočul. Prihováram sa mu... neodpovedá, len plače. "Áno, áno, nech rýchlo ide!" súhlasím s ponúknutou pomocou. "Nehýbte s ním!" kričí moja manželka. "Nevieme, čo má poškodené!" Chrbtica? Vozidlo záchranky spustilo sirénu a blížilo sa po letisku k nám. Ako to Najmocnejší zariadil vo svojej prozreteľnosti? Dočítate sa v knihe Život s Bohom (2), ktorý je pokračovaním úspešného prvého dielu "Život v Božom požehnaní" (2014) príbehov, svedectiev a zázrakov, na ktorý sú dobré ohlasy čitateľov. Posunula ich v duchovnom raste. Spoznali Milujúceho. V tejto knihe okrem inšpiratívnych príbehov, pozývajúcich na to, aby ľudia mali vieru a vedeli o svojom Pomocníkovi, u ktorého je VŠETKA moc vyriešiť aj človeku nemožné, sú aj rozhovory so vzácnymi ľuďmi - kresťanmi, ktorí vydali svoj život Tomu, ktorý vie LEN milovať, podpísali mu prázdny šek a dali kľúč od svojho domu života (napríklad s Ernestom Sieversom, z Ugandy, autorovi seminára Život v Duchu). A sú pripojené reportáže zo štyroch inšpiratívnych miest (zo Žakoviec z Inštitútu Krista Veľkňaza - o zázraku vzniku a pôsobení tejto inštitúcie, Metéory, Raveny a OSWIENČIMU). Božie zázraky a zásahy sa konajú aj dnes. Ako zažívať Božiu moc uprostred tohto sveta? Vierou. Tá otvára cestu k Božej moci.
Vypredané
0,70 € 13,90 €

dostupné aj ako:

Život smrtí nekončí


Ve své nové knize Theresa Cheungová, úspěšná autorka díla Spatříš svoje anděly, předkládá čtenářům strhující příběhy lidí, kteří uprostřed všedního dne zahlédli záblesk nebes. Dotyční navázali kontakt s „oním světem“, ocitli se na prahu smrti nebo zažili jiný úkaz, přesvědčivě nasvědčující existenci posmrtného života. Pomocí těchto přímých svědectví autorka zodpovídá zásadní otázky, jež si v určité životní fázi klade každý z nás: Co se stane, až umřu? Setkám se znovu se svými milovanými? Existuje posmrtný život?
Vypredané
13,35 € 14,05 €

Szülést˜örténetek


"A Szüléstörténetek könyv ,,élet írta" valódi szüléstörténeteket szed csokorba. Különböző körülmények között élő, különböző személyiségű kismamák tucatjai mesélnek őszintén arról, hogy mit éltek át a szüléseik alatt. A 121 történetben feltárják legmélyebb érzelmeiket, tabuk nélkül beszélnek fájdalmaikról és félelmeikről, és megosztják örömüket, boldogságukat is a világgal. Ahány történet, annyiféle stílus, körülmény és végkimenetel: a természetes szüléstől kezdve a császármetszésen és az ikerszülésen át a koraszülésig, melyek mind-mind újabb bizonyítékai annak, hogy mindenki másképp hozza világra gyermekét és másképp éli meg a szülés folyamatát. A Szüléstörténetek könyvet azoknak ajánljuk, akik szeretnének belesni a szülőszobák zárt ajtói mögé, és valós, megtörtént eseményeken olvasásán keresztül minél pontosabb képet kapni arról, hogy mi vár(hat) rájuk a szülés során. "
Vypredané
11,84 € 12,46 €

Tíz igaz történet


Ez a kötet tíz emberi jogi jogsértés történetét mutatja be. Az áldozatokat az Amnesty International lelkiismereti foglyoknak tekinti, rajtuk keresztül próbálja felhívni a figyelmet rendszerszintű jogsértésekre, és hétköznapi embereket mozgósítva javulást elérni az esetükben. Az olvasó most tíz magyar író: Dragomán György, Gerlóczy Márton, Karafiáth Orsolya, Kemény Zsófi, Kiss Tibor Noé, Maros András, Tasnádi István, Parti Nagy Lajos Simon Márton, Vámos Miklós interpretációjában találkozhat a sorsukkal. Az Amnesty International független, demokratikus szervezet, több mint hétmillió ember globális mozgalma. Az emberi jogok védelmét kormányoktól, politikai pártoktól, egyházaktól, ideológiáktól és gazdasági érdekektől függetlenül végzi, tőlük pénzt nem fogad el, és az általa védett személyek nézeteivel nem foglalkozik - kivéve, ha azon nézetek erőszakra uszítanak, amit a szervezet elutasít. Az AI kutatásokat végez, melyek alapján az emberi jogi sérelmek megszüntetésére ajánlásokat fogalmaz meg, hogy lobbizást és sajtómunkát is magában foglaló kampányok segítségével igyekezzen érvényesíteni ezeket a hatóságoknál, kormányoknál és más döntéshozóknál.
Vypredané
8,45 € 8,89 €

Posolstvo zážitkov na prahu smrti


Penny Sartori, britská zdravotná sestra, ponúka v tejto knihe skúsenosti ľudí, ktorí sa stretli so smrťou a vrátili sa späť. Počas dlhoročnej praxe na jednotke intenzívnej starostlivosti sa stala svedkyňou mnohých zápasov o život človeka. Zaujalo ju, že niektorí pacienti boli zrazu „iní" a rozhodla sa zistiť, čo nezvyčajné sa s nimi udialo. Zistila, že mali zážitok na prahu smrti. Pustila sa do rozsiahleho výskumu, spovedala ľudí, skúmala prípadové štúdie, výsledky vedeckých výskumov aj neoficiálne materiály. V tejto knihe zhrnula, ako stretnutie so smrťou zmení človeku život a aké posolstvo môžu mať tieto silné zážitky pre život nás všetkých.
Vypredané
11,35 € 11,95 €

Lacná kniha Posolstvo zážitkov na prahu smrti (-90%)


Penny Sartori, britská zdravotná sestra, ponúka v tejto knihe skúsenosti ľudí, ktorí sa stretli so smrťou a vrátili sa späť. Počas dlhoročnej praxe na jednotke intenzívnej starostlivosti sa stala svedkyňou mnohých zápasov o život človeka. Zaujalo ju, že niektorí pacienti boli zrazu „iní" a rozhodla sa zistiť, čo nezvyčajné sa s nimi udialo. Zistila, že mali zážitok na prahu smrti. Pustila sa do rozsiahleho výskumu, spovedala ľudí, skúmala prípadové štúdie, výsledky vedeckých výskumov aj neoficiálne materiály. V tejto knihe zhrnula, ako stretnutie so smrťou zmení človeku život a aké posolstvo môžu mať tieto silné zážitky pre život nás všetkých.
Vypredané
1,20 € 11,95 €

dostupné aj ako:

Denník Rywky Lipszycovej


Jedinečné svedectvo štrnásťročného dievčaťa, ktoré svoje dospievanie prežilo v lodžskom gete. Pri oslobodení koncentračného tábora Osvienčim-Brezinka lekárka sovietskej Červenej armády Zinaida Berezovská našla v troskách jedného z krematórií denník. Mala ho u seba až do svojej smrti v roku 1983. O dvanásť rokov neskôr sa denník dostal do rúk jej vnučke Anastasii Shangin-Berezovskej, ktorá ho vzala do Spojených štátov amerických, kam emigrovala krátko po rozpade Sovietskeho zväzu. Anastasia sa dlhé roky pokúšala nájsť niekoho, kto by nájdený rukopis neznámeho pisateľa náležite spracoval, preložil a sprístupnil širokej verejnosti. Denníka sa nakoniec ujali pracovníci Centra pre štúdium holokaustu v Severnej Kalifornii, ktorí ho nielenže dali preložiť do angličtiny, ale s pomocou ďalších odborníkov identifikovali aj jeho autorku, štrnásťročnú Rywku Lipszycovú z Lodže, a jej vzácne svedectvo upravili do knižnej podoby. Rywka si písala denník od októbra 1943 do apríla 1944. Zaznamenávala si doň svoje myšlienky, pocity, sny, spomienky na mŕtvych rodičov a deportovaných súrodencov, zachytila každodenný život v krutých podmienkach lodžského geta a rozoberala vzťahy s príbuznými, učiteľkami a kamarátkami. Jej zápisy svedčia o obrovskej túžbe dospievajúceho dievčaťa po lepšom živote, o odhodlaní nevzdávať sa za žiadnych okolností, o neochvejnej viere, ktorá jej pomáhala prežiť tie najťažšie chvíle. V auguste 1944 Rywku s jej najbližšími deportovali do vyhladzovacieho tábora Osvienčim-Brezinka. Neskôr ju poslali do pracovného tábora Christianstadt, odkiaľ absolvovala pochod smrti do Bergen-Belsenu, kde sa konečne dočkala vytúženej slobody. Denník Rywky Lipszycovej v knihe dopĺňajú spomienky jej príbuzných, odborné eseje, ktoré spolu s bohatou fotodokumentáciou približujú atmosféru tých čias, a tiež pátranie po jej ďalšom osude. Texty zostavila a úvod napísala Alexandra Zapruderová. Z poľštiny do angličtiny preložila Malgorzata Markoffová. Do slovenčiny preložil Patrik Roľko.
Vypredané
10,36 € 10,90 €

Titanic


Publikace vydaná ke 100 výročí první a současně poslední plavby kdysi největšího a nejluxusnějšího zaoceánského parníku Titanic seznamuje čtenáře se zrozením, krátkým životem a potopením této chlouby společnosti White Star Line. Po krátkém úvodu, v němž se dozví o stavbě tohoto giganta a jeho sesterské lodi Olympic, se čtenář octne na palubě Titaniku, aby s ním podnikl jeho první, panenskou plavbu. Projde se lodí, seznámí se s životem v 1., 2. i 3. třídě, aby se nakonec stal svědkem jeho tragického konce. V závěru se pak dozví o těch, kdo ztroskotání přežili, i o tom, jak byl vrak lodi nalezen v ledových hlubinách Atlantiku.
Vypredané
11,12 € 11,70 €
  • 5 /5

Z jej krvi


Román Z jej krvi je skutočný príbeh zachytávajúci rodovú líniu, z ktorej pochádza najznámejšia slovenská veštkyňa a liečiteľka Zana. Začína sa príbehom jej praprastarej matky Olívie, ktorú v jej dobe považovali za bosorku, liečiteľku a vedmu. Žila na hrane vtedajšej spoločnosti, s ľuďmi, a predsa bez nich, no šťastná so svojím manželom a synmi. Olívia zanechala prapravnučke obradný prsteň a podrobné zápisky s rodovými zaklínadlami a popismi, ukryté vo zvláštnej truhličke. Zane sa tieto rodinné poklady dostali do rúk po viac ako storočí a spolu so zdedeným darom jasnovidectva určili jej ďalšiu cestu životom. Zaninu životnú púť, nepochopenie rodiny, priúčanie sa i porozumenie inému svetu jej pomáhala prekonávať hrozenkovská bosorka Agáta, ktorá sa stala jej spriaznenou dušou a priateľkou. No aj v tých chvíľach Olívia držala ochrannú ruku nad svojou prapravnučkou a spoločne s vedmou Agátou jej pomáhala akceptovať skutočnosť, že je iná. Pretože aj Zana má krv bosoriek.
Vypredané
11,31 € 11,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Z jej krvi (-90%)


Román Z jej krvi je skutočný príbeh zachytávajúci rodovú líniu, z ktorej pochádza najznámejšia slovenská veštkyňa a liečiteľka Zana. Začína sa príbehom jej praprastarej matky Olívie, ktorú v jej dobe považovali za bosorku, liečiteľku a vedmu. Žila na hrane vtedajšej spoločnosti, s ľuďmi, a predsa bez nich, no šťastná so svojím manželom a synmi. Olívia zanechala prapravnučke obradný prsteň a podrobné zápisky s rodovými zaklínadlami a popismi, ukryté vo zvláštnej truhličke. Zane sa tieto rodinné poklady dostali do rúk po viac ako storočí a spolu so zdedeným darom jasnovidectva určili jej ďalšiu cestu životom. Zaninu životnú púť, nepochopenie rodiny, priúčanie sa i porozumenie inému svetu jej pomáhala prekonávať hrozenkovská bosorka Agáta, ktorá sa stala jej spriaznenou dušou a priateľkou. No aj v tých chvíľach Olívia držala ochrannú ruku nad svojou prapravnučkou a spoločne s vedmou Agátou jej pomáhala akceptovať skutočnosť, že je iná. Pretože aj Zana má krv bosoriek.
Vypredané
1,19 € 11,90 €

dostupné aj ako:

De hová tűnt Emese?


Aleska nevét mindenki ismeri, de történetét vajon hányan? Mennyien tudják, hogyan lett Emeséből, a kisvárosi álmodozó kamaszlányból Aleska Diamond, majd hogyan változott vissza hosszú, rögös, kalandos út után Emesévé? Kevesen. Tíz férfi, tíz pikáns, olykor vicces, olykor szomorú történet, mely felöleli Aleska elmúlt 10 évét, a kamaszlánytól a legmagasabb díjakat kiérdemelt pornósztáron át, a mai Aleskáig, Emeséig. Tabuk nélkül, úgy, ahogyan az valóban történt. Aleska Diamond első könyve kalandokban gazdag életének igaz történetét dolgozza fel. Őszinte és kitárulkozó, tükörbe néz, vallomást tesz a világnak és levonja a következtetéseket.
Vypredané
9,17 € 9,65 €

dostupné aj ako:

Tajomstvo bábik


Sú ľudia, ktorí všetko okolo seba menia na popol. Tento príbeh je o rodine, v ktorej takýto človek šikanoval každého jej člena. Študentka medicíny Barbora sa rozhodla, že už nebude mlčať a odhalí desivé tajomstvo ich rodiny. Prelomiť hradby mlčania jej má pomôcť denník, ktorý si založila ako dieťa, keď sa nemohla nikomu zdôveriť. K denníku priloží list pre matku na vysvetlenie, prečo tak dlho mlčala. Denník zabalí a zanesie ho k susedovi, ktorému ako jedinému dôveruje. Ani jeden z nich však netuší, že ich cesty sa v tú noc navždy rozídu. O tomto príbehu nikto nepočul. Nehovorilo sa o ňom, zostal pochovaný na dlhé roky. Postavila sa pred zrkadlo a pozerala sa do prázdnych očí. Svojich očí. Oči aj srdcia zneužitých detí zostávajú navždy prázdne.
Vypredané
8,46 € 8,90 €

Jak odškodnit holocaust?


Rozsáhlá monografie odborníků z pražské právnické fakulty pod vedením Jana Kuklíka a Reného Petráše se věnuje problému majetkových ztrát židovského obyvatelstva za druhé světové války a různým metodám odškodnění. Publikace má široký historický a komparativní záběr, obsahuje podrobnou analýzu právních aspektů a zabývá se i dodnes nedořešenými otázkami. Nejpodrobněji je v knize zastoupeno území bývalého Československa, ale pozornost je věnována i vývoji v dalších státech: Německu, Rakousku, Polsku, ale také v zemích s velmi odlišnou situací, jako jsou Velká Británie, Bulharsko či Švýcarsko. Výklad u jednotlivých států obvykle zahrnuje nástin vývoje postavení Židů v daném regionu v posledních desetiletích před holocaustem, jsou však naznačeny i starší, středověké tradice. Jádrem práce je zachycení často až pozoruhodně různorodých metod záborů židovského majetku zejména v době druhé světové války a jeho restitucí nebo různých odškodňovacích akcí, které probíhají až do současnosti.
Vypredané
20,10 € 21,16 €

dostupné aj ako:

Zázraky


Prečo toľko ľudí verí v zázraky? Čo o nás prezrádzajú? Čo máme robiť so zážitkami, ktoré nevieme vysvetliť? Autor uvádza presvedčivé, niekedy priam úchvatné dôkazy o tom, že tieto udalosti majú reálny základ – bez ohľadu na to, čo sme si o nich doteraz mysleli. Zároveň predstavuje premyslenú odpoveď na knihy tzv. nových ateistov, ktorí vášnivo trvali nielen na tom, že zázraky a nadprirodzené javy sú nemožné, ale aj na tom, že viera v nej je vyslovene škodlivá. Eric Metaxas, ktorého spravodajská televízia ABC News nazvala "duchaplný posol viery", spracoval tému rozvážne a so širokým záberom – od serióznej diskusie o zlučiteľnosti viery a vedy až po ohromujúce, no dobre zdokumentované príbehy o skutočných zázrakoch, ktoré sa prihodili ľuďom, ktorých pozná. Kniha Zázraky je založená na rozprávaniach ľudí. Podmanivým spôsobom tvrdí, že zázraky sú nielen možné, ale stávajú sa oveľa častejšie, než si väčšina z nás predstavuje.
Vypredané
12,26 € 12,90 €

Nájdite ma


6. mája 2013 večerné správy na celom svete priniesli ohromujúcu informáciu, že trom ženám väzneným v dome hrôzy v Clevelande sa podarilo privolať pomoc. Jedna z nich, Michelle Knightová, vo svojej autobiografii Nájdite ma opisuje, čo sa v dome skutočne udialo a ako to všetko vydržala. Autorka mala dvadsaťjedna rokov, keď ju uniesli a jej martýrium trvalo celých desať rokov. . Zmizla v roku 2002, nikto sa o ňu nezaujímal a nikto ju nehľadal. Ariel Castro, šofér školského autobusu, ju a neskôr aj ďalšie dve ženy väznil vo svojom dome v Clevelande, kde ich nepredstaviteľne kruto fyzicky aj psychicky týral. Michelle Knightová vo svojej knihe opisuje, čím všetkým zajatkyne museli prejsť. Hovorí, aké myšlienky jej pomohli prežiť tento čas hrôzy, aj o nekonečnej nádeji, že raz bude žiť normálny život. Nájdite ma je veľmi silný príbeh, ešte dlho po prečítaní zamestnáva myseľ. Táto správa o nekončiacej nočnej more ukazuje, aký silný vie byť človek aj v extrémnych situáciách.
Vypredané
5,90 € 13,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Nájdite ma (-70%)


6. mája 2013 večerné správy na celom svete priniesli ohromujúcu informáciu, že trom ženám väzneným v dome hrôzy v Clevelande sa podarilo privolať pomoc. Jedna z nich, Michelle Knightová, vo svojej autobiografii Nájdite ma opisuje, čo sa v dome skutočne udialo a ako to všetko vydržala. Autorka mala dvadsaťjedna rokov, keď ju uniesli a jej martýrium trvalo celých desať rokov. . Zmizla v roku 2002, nikto sa o ňu nezaujímal a nikto ju nehľadal. Ariel Castro, šofér školského autobusu, ju a neskôr aj ďalšie dve ženy väznil vo svojom dome v Clevelande, kde ich nepredstaviteľne kruto fyzicky aj psychicky týral. Michelle Knightová vo svojej knihe opisuje, čím všetkým zajatkyne museli prejsť. Hovorí, aké myšlienky jej pomohli prežiť tento čas hrôzy, aj o nekonečnej nádeji, že raz bude žiť normálny život. Nájdite ma je veľmi silný príbeh, ešte dlho po prečítaní zamestnáva myseľ. Táto správa o nekončiacej nočnej more ukazuje, aký silný vie byť človek aj v extrémnych situáciách.
Vypredané
4,17 € 13,90 €

dostupné aj ako:


Skutočné príbehy vychádzajú z reálnych udalostí, skúseností a životných príbehov. Táto forma literatúry prináša autentické príbehy ľudí, udalostí a miest, čím umožňuje čitateľom preskúmať a pochopiť skutočný svet.

V skutočných príbehoch sa často stretávame s autobiografickými dielami, kde autori zdieľajú svoje vlastné životné príbehy a skúsenosti. Tieto príbehy môžu odkrývať ich osobné úspechy, prekážky, vzostupy a pády, čím čitateľom poskytujú pohľad do skutočného ľudského zápasu a rastu.

Okrem autobiografií existujú aj knihy a dokumentárne spracovania, ktoré sa zaoberajú historickými udalosťami, biografiami významných osobností, dobrodružstvami cestovateľov alebo skúsenosťami ľudí v rôznych oblastiach života. 

Skutočné príbehy majú schopnosť inšpirovať, povzbudiť empatiu a prinášať hlboké porozumenie. Sú dôležitým zdrojom poznania, ktorý nám umožňuje odhaliť a pochopiť rôzne aspekty sveta a podporuje nás k zamysleniu sa nad vlastným životom a hodnotami, ktoré sú nám dôležité.

K najznámejším autorom skutočných príbehov patria Malala Yousafzai, Nelson Mandela, Cheryl Strayedová, Elie Wiesel, či Tara Westover.