Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Slovenská beletria strana 226 z 236

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Lacná kniha Tatkinov nočník


Kto je E. M. Tatkin? Po Voltairovi, Travenovi, Matkinovi, Marylin Monroe, ďalší z plejády velikánov pôsobiaci pod záhadným pseudonymom? Tentokrát kreatívny čitateľ, ak sa mu podarí prelúskať na záver tohto futurologického bestselleru, dostáva zvláštnu možnosť objaviť identitu autora. Aj toto je jedna zo zvláštností knihy, ktorá je zmesou esejí, poviedok, komiksu, výstrižkov, fotografii, spomienok; teda kombinácie, ktorá v dejinách našej literatúry nemá obdobu. Milí moji predchodcovia, ktorí ste sa skryli za pseudonymom, pridám sa k vám. Viem, čo sa patrí, tak pekne vám ponalievam do kalíštekov, aby ste mi nenadávali, že som skupáň... a votrel som sa k vám, len tak, bez prískočného. Len keby som vedel, kde vás mám hľadať...
Vypredané
0,65 € 12,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Polámané nohy baletiek


Príbeh sa odohráva v imaginárnom Meste. Autor sa vracia do sveta svojich kníh a predkladá zámerne pokrivený obraz sveta s narušenými vzťahmi a rozpormi modernej doby. V absurdných situáciách hľadá odpoveď na večné otázky o zmysle existencie: odkiaľ a kam ideme, a prečo?
Vypredané
0,60 € 11,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Parížske momenty


Mária Dopjerová Danthine, autorka knihy Paríž môj druhý domov (2013), už osemnásť rokov žije a pracuje vo Francúzsku, no stále udržiava živé styky so Slovenskom. Krátke prózy, ktoré tvoria túto knihu, sú literárnym spracovaním jej života na dvoch stoličkách - francúzskej a slovenskej. Niektoré sú zábavné, iné zas vážne, no každá z nich približuje slovenskému čitateľovi Paríž a zároveň mu ukazuje, čo on ako Slovák môže Parížu či svetu priniesť.
Vypredané
0,53 € 10,50 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Pípeť


Študentská Bratislava koncom 70. rokov je kulisou bizarnej siete postáv a situácií, ktorými sa vinie študentsko-ľúbostný príbeh vysokoškoláka Jana a osud Heleny, rozvedenej ženy v stredných rokoch, ktorá ochotne ponúka mladým študentom pocit domova, teplú večeru, vyhriatu posteľ... Príbehy lások, sklamaní, zauzlených vzťahov nastavujú zrkadlo pokrivenej dobe – bez zaujatosti, bez príkras. Monumentálne dielo brilantného prozaika udržiava v napätí od prvej strany až po poslednú. Mottom je pálčivý smäd – po živote, úspechu, láske, objatí...
Vypredané
0,50 € 9,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Budete ako bohovia


Marína Markušová (narodená v roku 1974 v Bratislave) vyštudovala hudobnú vedu a pracovala ako novinárka a prekladateľka z angličtiny a francúzštiny. Od roku 2005 žije v zahraničí. Román Budete ako bohovia je jej debut. Obeť sexuálneho zneužívania Magda rozpráva svoj srdcervúci príbeh psychologičke Tereze Novákovej. Tereze nie je celkom jasné, či Magda hľadá len úľavu, potrebuje sa niekomu vyrozprávať, alebo chce odhaliť niečo hlbšie. Zrazu Magda zmizne. Skrýva sa na tajnej klinike v lese, kde pôsobí tajomný guru? Podarí sa ju novinárovi, prezývanému Drzý Ben, nájsť? Príbeh spočíva na skutočných udalostiach publikovaných verejne v médiách, je však zároveň „kolorovaný“ autorkinou fikciou prinášajúcou do textu gradáciu a napätie. Na margo knihy renomovaný psychológ a súdny znalec Robert Máthé napísal: „Román Maríny Markušovej predstavuje precítený vstup do mimoriadne citlivej oblasti ľudského bytia, opantaného údivom, desom, strachom aj nenávisťou. Pohlavné zneužívanie detí je nesporne skutkom, ktorý vzbudzuje vlnu odporu a volanie po potrestaní páchateľov takýchto skutkov a po opatreniach, ktoré by im predchádzali. Autorka s vysokou mierou empatie približuje kruté životné osudy detí, ktoré sa stali obeťami sexuálneho zneužívania a sexuálneho násilia, vniká hlboko do ich nekonečne traumatizovanej detskej duše a čo je významné, poskytuje aj návod ako zachrániť, čo sa ešte zachrániť dá...“
Vypredané
0,50 € 9,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Černovská balada o slobode


Osudy predkov pohľadom súčasníka Kniha prináša pohľad na tragické udalosti, ktoré sa odohrali v Černovej 27. októbra 1907 očami mladého publicistu, miestneho rodáka. Autor zhrnul základnú faktografiu i chronológiu dejov, ktoré súviseli s prípadom a rozvinul ju o osobnú reflexiu vychádzajúcu z rodinnej a obecnej pamäte. Vznikol tak svieži moderný pohľad na historickú udalosť, ktorej význam a zmysel prerástol miestne súvislosti a stal sa jedným z míľnikov na ceste Slovákov k slobode a národnému samourčeniu, silne poznamenaný sympatickou úprimnou snahou po poznaní koreňov a hľadaní vlastnej identity. Text je doplnený cennou prílohou, obsahujúcou výber z dobových dokumentov.
Vypredané
0,50 € 9,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Vyhorená dúha


Kaja je frustrovaná manželka dobre zarábajúceho muža, no ich vzťah je v ohrození. Medzi niekoľko vláken, čo ich ešte horko-ťažko držia pri sebe, patrí zžieravá túžba po dieťati, na ktoré márne čakajú už desať rokov. A sú tu ešte traja ďalší muži, s ktorými nemôže Kaja prestať hrať životom opotrebované zdeformované roly. Jej otec v starobe prichádzajúci o rozum; nevlastný syn, ktorého vychovávala pritvrdo a teraz sa jej to vracia aj s úrokmi, a kolega. Ten by mohol a zároveň nemohol byť aj niečím viac než len (spolu)pracovníkom. Kaja je časovaná bomba s jediným rozdielom – ona vybuchne niekoľkokrát.
Vypredané
0,50 € 9,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Žiť cudzí život


Román literárne činného autora Františka Jurigu Žiť cudzí život zobrazuje príbeh chlapcov Ondríka Puteru a Vlada Rančíka, ktorých starší bratia chceli, na protest proti poprave prezidenta SR ThDr. Jozefa Tisu, vyhodiť do vzduchu chemickú továreň. Polícia vec odhalila, bratov zatkla. Justícia ich odsúdila na trest smrti a boli popravení. Rodičov obidvoch odsúdených uväznili. Najviac však mali byť postihnutí Ondrík s Vladom, hoci v čase plánovanej explózie boli ešte malé deti. Nemali totiž nádej, aby sa mohli v ďalšom živote uplatniť podľa svojich schopností. Preto ich otcovia prepašovali do Francúzska, kde mal Ondríkov otec priateľa. Žiaľ, priateľ medzičasom zomrel a chlapci nenašli iné východisko, len vstúpiť do cudzineckej légie. V nej prišiel Vlado o život. Ondrík z légie utiekol a pod cudzím menom sa vrátil domov ako člen vládnucej kasty. Román sa začína krátko po páde komunistického režimu v ČSSR a návratmi do minulosti mapuje skôr psychické než spoločenské problémy jedinca v rôznych situáciách, ktoré sú navyše komplikované jeho dvojitou identitou.
Vypredané
0,50 € 9,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Prežila som svet


Volám sa Ela a som jedna z tých, čo prežili. Prišla som o svoju rodinu, priateľov, susedov a vo svojich sedemnástich rokoch som ostala celkom sama. Kedysi som chodila do školy, so spolužiačkami do kina, či len tak sa flákať mestom. Dýchala som čistý vzduch a jedla čerstvé rožky. Teraz väčšinu času trávim v starej stuchnutej pivnici a deň, kedy mám plný žalúdok, môžem pokojne nazvať šťastným. Volám sa Ela a som jedna z tých, čo prežili... Napínavý príbeh zakázanej lásky, ktorá sa rodí v čase úpadku civilizácie. Svet je v ruinách, budúcnosť neistá, boj o život neúprosný. Podľahne Ela nádeji a túžbe milovať? Vráti jej ukrývaný vzťah do duše svetlo, alebo ju uvrhne do ešte väčšieho zúfalstva? A... prežije Ela vôbec najbližšie svitanie?
Vypredané
0,45 € 8,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Nevera


Prinášame vám poviedky, ktoré vás vtiahnu do sveta tajomstiev. Nevera – pošmyknutie či pád? Niektorých prekvapí, iných zaskočí, mnohí si ju pomýlia s láskou, iní odsúdia... Čo ak zistíme, že priateľka nie je priateľkou, čo ak ten pravý nie je ten pravý, čo ak nám až choroba otvorí oči, čo ak si muž nájde milenku a čo ak je to práve žena, ktorá ho k tomu doženie, čo ak za nás rozhodne niečo iné než my sami... osud, choroba, túžba, pomsta, závisť... Čo ak sa nám veci vymknú z rúk? Skôr, než sa spamätáme, všetko je inak... Lebo tie najväčšie pasce si nastavujeme sami...
Vypredané
0,45 € 8,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Alternatíva


Roy Carethy bol obyčajný muž s obyčajnými túžbami – založiť si veľkú rodinu a žiť v krásnom dome na predmestí. Smrť snúbenice však spustí sériu unáhlených rozhodnutí a napokon ho privedie až do cely smrti. Niekoľko minút pred popravou sa však všetko zmení. Nečakane dostáva druhú šancu a ocitne sa v najmodernejšom a najutajenejšom výcvikovom stredisku. Po krátkej príprave je pripravený splatiť svoj dlh. Jeho úlohou je zachrániť jedného z najmocnejších mužov sveta, a tak púšťa sa do boja s chladnokrvnou mafiou, trénovanými zabijakmi, nadnárodnými korporáciami i nacionalistickými fanatikmi. Podarí sa však mužovi, ktorý nikdy predtým nedržal v rukách zbraň, uspieť tam, kde zlyhali aj najlepšie tajné služby sveta?
Vypredané
0,40 € 7,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha theoBlogy


TheoBlogy je dialogická kniha o veciach, ktoré sú pre autora hodné úvahy a rozhovoru. Táto kniha je pokusom niečo z ich elektronickej verzie preniesť aj na papier. Budú provokujúcim pozvaním pre čitateľov, aby sa vydali na dobrodružnú cestu myslenia o otázkach zmyslu, viery a jej polemického prežívania mimo zovretia autorít. Autor v interakcii viery a životnej praxe dešifruje hodnotové postoje jednotlivca aj spoločnosti. Neponúka hotové odpovede. Cieľom je cesta hľadania nových odpovedí na nové situácie a výzvy. Toto objavovanie sa deje len v dialógu. Niekedy kostrbatom a výbušnom. Je to dialóg s otvoreným koncom. Hľadanie pravdy musí ostať aj pre teológiu ako vedu tým najposvätnejším cieľom. Bez rozhovoru a niekedy aj šokujúceho poznania to nejde. Sprievodné kresby Fera Guldana sú rovnako dynamické a dialogické. Sú pridanou hodnotou zbierky teologických blogov, ktoré sa nehrajú na veľkú teológiu. Len tlmočia autorovo osobné videnie toho, čím by teológia mohla byť.
Vypredané
0,40 € 7,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Vhadzovanie do hry


Krátka novela, rozprávanie o zlatých časoch dedinského futbalu, keď sa chlapi naháňali po ihrisku za loptou, a nie za peniazmi. Mystifikačný príbeh opierajúci sa o chlapčenské autorove zážitky, napísaný hravo, vtipne, groteskne rozvíjajúci obrazný jazyk futbalu do epických situácií. Autorov text dopĺňajú ilustrácie Svetozára Mydlu rezonujúce so štepkovskou poetikou.
Vypredané
0,40 € 7,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Svet nestojí na jednom chlapovi


Natália žila obyčajným životom tínedžerky. Všetko sa zmenilo, keď zažila obrovské sklamanie v láske, ktoré však neostalo bez následkov... Matka ju kvôli tehotenstvu vyhodí na ulicu, kde prežíva zo dňa na deň. Natália zatrpkne a zanevrie na celý svet. Znenávidí matku, ktorá ju vyhodila.. Priateľa, ktorý ju okašlal.. Aj svojho otca, ktorý ju opustil pred tromi rokmi, keď odišiel za prácou do Nemecka. Po návrate domov sa však práve otec snaží Natáliu nájsť a vrátiť ju späť do života. Podarí sa mu dcéru, plnú nedôvery a nenávisti presvedčiť o tom, že ju má naozaj rád? Podarí sa mu zistiť, či bola na potrate alebo porodila? A ak porodila, kde je stratené dieťa? Príbeh o tom, že svet nestojí na jednom chlapovi. Vždy sa môže nájsť druhý, ktorý za to stojí...
Vypredané
0,40 € 7,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Ján Kollár (Dielo II)


Ján Kollár tvoril, inšpiroval, podnecoval, priťahoval, bol autoritou, osobnosťou, tvorcom, iniciátorom i priekopníkom. A keďže bol osobnosťou v plnom význame slova, chceme sa bližšie zoznámiť nielen s jeho dielom, ale aj myšlienkovým a citovým svetom
Vypredané
0,33 € 6,50 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Most nad riekou Liffey


Keď šarmantná prekladateľka Barbora neodolá írskemu ryšavcovi Brendanovi, ktorý prišiel po nežnej revolúcii do Bratislavy učiť angličtinu, ruleta jej života sa roztočí závratnou rýchlosťou. Svojho vyvoleného zoznámi s bonvivánskym strýkom Arnoldom, milovníkom krásnych žien a prvotriednej whisky, ktorý vlastní pozoruhodnú zbierku šteklivých aktov. Vtedy však Barbora netuší, že rozhovor v Arnoldovej vilke pod Hradom poodhalí rúško na prachom zapadnutom rodinnom tajomstve. So získaním Barborinej ruky a nazretím do bohémskeho sveta jej strýka sa v Brendanovi začne prebúdzať dosiaľ nepoznaná ctižiadosť. V Starom Meste si otvára realitnú kanceláriu Môj dom – môj hrad a po niekoľkých triumfálnych rokoch odchádza so svojou rodinou do prosperujúceho Írska, ktoré si medzičasom vyslúžilo lichotivé označenie keltský tiger. Tak ako mnohí, aj on podľahne ošiaľu mamonu. V dublinských dokoch pri rieke Liffey skupuje exkluzívne apartmány na prenájom, pretože svätosväte verí, že ich cena sa raz dotkne nebies. No karta sa čoskoro obráti... Čo všetko ešte čaká slovensko-írsky pár na smaragdovom ostrove a ako sa Barbora vyrovná s novou krutou realitou či s mrazivým tajomstvom svojej záhadnej mamy Mušičky, rozpráva eroticky podfarbený príbeh hriešnej lásky, nevery a chorobnej posadnutosti peniazmi. Daniela Kapitáňová, spisovateľka: „Príbeh živý ako bič,“ veta z tohto románu. Románu, ktorý môžete čítať ako varovanie pred tým, ako vie osud bolieť. Alebo ako žiť tak, aby dlho nebolel. Pretože tento román nám vracia svet, kde ešte platí to najpoctivejšie pravidlo: keby nebolo bolesti, nevedeli by sme, kedy sme už vyliečení.
Vypredané
0,20 € 3,90 €

dostupné aj ako:

Záhada považského bula


Pokračovanie príbehov obyvateľov Považského Sokolca čitateľa nielen pobaví, ale donúti nás zamyslieť nad sebou aj v tejto knihe. Rovnako ako predchádzajúca autorova publikácia bola spracovaná na čítanie v slovenskom rozhlase (Richard Stanke). Nové reálne i nereálne príbehy občanov fiktívnej považskej dedinky tentoraz sprevádzajú ilustrácie Milana Laluhu.
Na sklade 2Ks
2,85 € 3,00 €

Známi i menej známi slovenskí autori - tu spoznáte príbehy slovenských knižných talentov ako Róbert Bryndza, Dominik Dán, Táňa Keleová - Vasilková, Ivica Duricová, Boris Filan, Jana Benková, Kristína Tormová, Dušan Dušek,...