Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Az Óraharc - Óramágusok VI.


LÉPJ BE AZ IDŐ BIRODALMÁBA! A serdülő óramáguslány, Vasilisa Ognev reménytelen helyzetben találja magát, miután tanítványául szegődik a hatalmas Szellemnek: Astragor Tűzkígyó Várában tanulótársai a halálának közelgő időpontjára kötnek fogadásokat. Ám őt csakis az foglalkoztatja, hogy megtalálja és kiszabadítsa az időtlen Ürességbe taszított barátját, Fesht. Harcában dédapja, az időpárhuzamok gabalyításának mestere segíti, valamint a titokzatos, álomszerű kislány, Nicole. Mindeközben az óramágusok és tündérek földjén egyre inkább eldurvul a versengés az Idő Urának ezeréves trónjáért; a múltat és jövőt egyaránt megváltoztató küzdelemben újabb rejtelmeit tárja fel a Széthasadt Vár, hogy a Fekete Kulcs hordozóját sorsdöntő választás elé állítsa: mi a fontosabb számára, a saját boldogsága, vagy szerettei és az egész emberiség sorsa? Az Óramágusok új, egyedi hang a fantasyben, ahol az Idő külön, mágikus univerzumként jelenik meg. Három, időmágiát használó nép: az óramágusok, a tündérek és a Szellemek közt dúl a viszály, az Idő természetének megértését és mágiájának használatát pedig különleges óraszerkezetek teszik lehetővé a varázslényekkel és -tárgyakkal, kastélyokkal, különleges tájakkal teli, multidimenzionális világban. A gondosan kidolgozott, vibrálóan izgalmas történet és az összetett, folyamatosan fejlődő karakterek világszerte több millió olvasó szívét hódították meg.
U dodávateľa
14,72 € 15,49 €

Všechno, co máme, 2 vydanie


Měl to být svatební den, místo toho se všichni sešli na pohřbu. Pro Aimee byl James doslova vším – životní láskou, oporou i jistotou v těch nejtěžších časech. Jeho nepochopitelná a zbytečná smrt kdesi v Mexiku znamenala, že se jí zhroutil celý svět. Postupně však s pomocí přátel i sympatického malíře, který se zrovna do města nastěhoval, opět začíná žít. Její plány na otevření vlastní kavárny a navázání nového vztahu však nekompromisně naruší zvěsti o tom, že je James stále naživu. Aimee proto vyráží do Mexika, odhodlaná zjistit pravdu a postavit se temným tajemstvím Jamese a jeho rodiny…
U dodávateľa
20,84 € 21,94 €

Jedna z nás je mrtvá


Seznamte se se ženami z Buckheadu, bohatého předměstí Atlanty, kterému vévodí drahá auta, honosné domy a soupeřivá přátelství. Shannon tu kdysi byla královnou. Ale jen do chvíle, než ji opustil manžel, politik Bryce. Když ji nahradí mnohem mladší ženou, rozhodne se mu Shannon pomstít. Shannonino místo po boku Bryce zaujala Crystal. Mladá, nevinná holka z Texasu ovšem nemá ponětí, proti komu stojí. Olivia roky čekala na příležitost převzít Shannoninu pomyslnou korunu. Konečně nadešla její chvíle. Aby dosáhla vytoužených cílů, nezdráhá se vrazit kamarádkám kudlu do zad. Karen na rozdíl od ostatních manželek pracuje a vychovává malého syna. I ona je však proti své vůli vtažena do víru intrik a lstí, kvůli nimž zpochybňuje své místo v životě. Jenny je majitelkou Glancu, nejexkluzivnějšího salonu krásy ve městě. Zná všechna tajemství i nejtemnější touhy svých klientek. Prozradí je někdy? Které z těchto žen budou dost chytré na to, aby Buckhead přežily – a která skončí mrtvá?
U dodávateľa
20,85 € 21,95 €

Marion - guvernantka královské rodiny


Marion Crawfordová si roku 1932 přivydělává na studium dětské psychologie. Souhrou náhod dostává na starost dcery vévody z Yorku – šestiletou Elizabeth a dvouletou Margaret. Na univerzitu již nenastoupí a stráví s oběma princeznami dlouhých sedmnáct let. Prožije s královskou rodinou válku a během náletů přečkává s princeznami noci v podzemních krytech. Je čestným hostem na svatbě své Lilibet s princem Philipem. Obětuje svému poslání i vlastní lásku a rodinné štěstí. Stačí však jediná osudová chyba a věrná guvernantka je navždy zavržena. Ani královna, ani žádný jiný člen královské rodiny s ní už nikdy nepromluví. Zemře sama a opuštěná. Fern Brittonová napsala strhující román o skutečné historické postavě – ženě, jež se stala svědkem uchvacující dějinné epochy. Zasvětila svůj život péči o budoucí královnu a její sestru. Díky ní mohou čtenáři nahlédnout za kulisy, za nimiž se odehrávalo dětství a mládí budoucí královny Alžběty II.
U dodávateľa
25,60 € 26,95 €

Svoboda


Každý, kdo si dnes položí otázku, co určuje naši společnost, co ji formuje a dodává podobu, narazí na tyto tři její hlavní charakteristické znaky: svobodu, zodpovědnost a toleranci. "Pokusím se nastínit, do jaké míry mohou být zároveň základem globální dominantní kultury – avšak předesílám, že nejsem prorok ani učitel moudrosti. Raději očekávejte pohled pamětníka a samozřejmě – když to velmi zjednoduším – milovníka svobody." Z projevu Joachima Gaucka, německého politika, který v letech 2012–2017 zastával úřad prezidenta Spolkové republiky Německo.
U dodávateľa
5,12 € 5,39 €

Titkok Könyvklubja 1.


A Csodakönyvek igazán különleges könyvesbolt. Nemcsak azért, mert egy régi vasútállomás épületében működik, hanem mert a tulajdonosa, Nora Pennington gyógyszer helyett könyveket „ír fel receptre” azoknak, akiknek szükségük van rá. Márpedig a gyógyfürdőjéről híres kisvárosban, Miracle Springsben sok gyógyulni vágyó lélek akad. Ugyanezt tapasztalja a szomszédos pékségben – a Mézeskalács Házikóban – Hester is, aki személyre szabott vigaszsütivel vidítja fel letört vendégeit. Egy napon egy üzletember kéri Nora szakértő segítségét, de a férfi nem jut el a megbeszélt találkozóra, mert elgázolja a vonat. Norát megrázza az eset, ezért Hesterrel és két barátnőjükkel elhatározzák, hogy kiderítik az igazságot, ugyanis biztosak benne, hogy nem baleset történt, hanem gyilkosság. Nemrég indult könyvklubjuk így egy csapásra nyomozóklubbá alakul, és belevetik magukat a szövevényes ügybe. Hamar ráébrednek, hogy ehhez a feladathoz minden bátorságukra és leleményességükre szükség lesz, és hogy a támasz, amelyet egymásnak nyújtanak, sok mindenen átsegíti őket. Mert nem csak a bűnözőknek vannak ám titkaik… A Titkok Könyvklubja egy új sorozat nyitódarabja, amelynek főszereplői egytől egyig erős nők. Műfaját tekintve egy csipetnyi romantikával fűszerezett, rafinált, modern krimi, amitől ráadásul garantáltan kedvünk támad lefosztani egy könyvespolcot, és elmerülni a regények csodálatos világában.
U dodávateľa
12,55 € 13,21 €

Holmes z Kjóta 4


Středoškolačka Aoi Maširová pracuje na částečný úvazek ve starožitnictví Kura v kjótské nákupní čtvrti Teramači Sandžó, společně s vnukem majitele, Kijotakou Jagaširou, který je známý jako Holmes z Kjóta. V chrámu Nanzendži se skrývá přízrak – nepřekonatelný padělatel, který si vzal Kijotaku na mušku. V tomto díle se dozvíme o Kijotakově osudovém setkání s Enšóem, oním padělatelem, a jejich novém souboji.
U dodávateľa
11,45 € 12,05 €

Istennő a gépezetben


Amikor Andra felébred, fuldoklik. Egy forró, mocskos barlangban találja magát 3102-ben, és Istennőnek szólítják. Elvileg száz évre hibernálták, hogy átutazhasson a galaxison, de ezer év múlva ébredt. A többi telepes, köztük a családja és a barátai is, már évszázadokkal ezelőtt meghaltak, az utódaik pedig valamiért istennőnek hiszik Andrát. A lány tudja, hogy egyáltalán nem különleges, de játssza a szerepét, hogy megtudhassa, miért hagyták sztázisban, és hogyan juthat vissza a Földre. Zhade-nek, Eerensed száműzött hercegének azonban más tervei vannak. Abban reménykedik, hogy Andra lesz majd a kulcsfigura ahhoz, hogy elfoglalhassa jogos helyét a trónon – ha Andra hajlandó eljátszani a szerepét. Mert ha a nép rájön, hogy nem tudja megmenteni a haldokló bolygójukat, végeznek vele. A város pedig szétesőben, egy gonosz uralkodó ül a trónon. Zhade és Andra talán sosem tudják megfejteni a lány sorsának rejtélyét, és talán sosem tudják majd leváltani a királyt, ráadásul Zhade titkokat rejteget. Vajon Andra ezer évnyi távolságra az otthonától úgy érzi majd, hogy a bolygó, ahol felébredt, jobb a Földnél?
U dodávateľa
12,04 € 12,67 €

Tokiói tündérmese


Izumi Tanaka tizenhét életéve eddig eseménytelenül zajlott le Kaliforniában, egy főleg fehérek által lakott kisvárosban. Bár pontosan tudta, miben különbözik osztálytársai többségétől a családja, amelynek három tagja van: ő, az édesanyja és imádnivalóan büdös kutyájuk, Tamagocsi. A könnyebbség kedvéért az „Izzy” becenevet használó tinilány barátnője egy olyan nyomra bukkan, amely elvezet eddig ismeretlen apjához, akiről kiderül, hogy nem más, mint Japán trónörököse. Amiből logikusan következik, hogy a szókimondó, polgárpukkasztó Izzy valójában egy hercegkisasszony. Hamarosan már útra is kel a tengerentúlra, hogy találkozzon sohasem látott apjával, és megismerje az országot, amelyről mindig is álmodozott. Csakhogy hercegnőnek lenni nem csak a báli ruhák és tiarák viselését jelentő szerepkör. Ki kell jönnie valahogyan ármánykodó unokatestvéreivel meg a szenzációéhes sajtóval, sőt, egy barátságtalan, de észbontóan jóképű testőrrel is, miközben el kell sajátítania egy kultúrkör ezeréves hagyományait és szokásait. Izzy hamarosan meghasonlik a két gyökeresen más világban: otthon sohasem volt eléggé „amerikai”, miközben a Távol-Keleten azt kell bebizonyítania, hogy eléggé „japán”. Összeomlik-e Izumi a korona súlya alatt, vagy boldogan élheti majd új, mesés életét, amíg csak él?
Na sklade 1Ks
12,04 € 12,67 €

Baljós rajzok


Allory Quinn bébiszitterként vállal munkát Ted és Caroline Maxwellnél, az ötéves fiukra, Teddyre kell vigyáznia. Mallory repes az örömtől. Őszintén kötődik Teddyhez, az aranyos, félénk kisfiúhoz, aki nem tud meglenni a vázlatfüzete és a ceruzája nélkül. Ám egy napon a szokásos fák, nyuszik, léghajók helyett valami mást rajzol: egy férfi egy nő élettelen testét vonszolja az erdőben. Teddy rajzai egyre baljóslatúbbá válnak, miközben a pálcikafigurák realista emberalakokká válnak, amelyek messze meghaladják egy ötéves gyermek képességeit. Mallory egyre inkább gyanakodni kezd. Talán valamilyen természetfeletti erő próbál meg Teddy rajzain keresztül üzenni egy múltbeli megoldatlan bűntényről? Tisztában van vele, mekkora őrültségnek tűnik mindez, mégis nekilát, hogy megfejtse a képek jelentését, és megmentse Teddyt, mielőtt túl késő lenne. A világsiker a magyar olvasók számára ráadásul egészen különleges meglepetéseket tartogat.
U dodávateľa
13,38 € 14,08 €

Dr. Arrowsmith


A fiatal orvos, dr. Martin Arrowsmith élete végeérhetetlen dilemmával telik: orvosként gyógykezelje a rászorulókat az anyagi és társadalmi előrejutása érdekében, vagy a fáradságos és szerény megélhetést biztosító laboratóriumi kutatómunkát válassza a betegségek leküzdésére az egész emberiség üdvére? Akárhogy is dönt pályája során, az egyetem falai között, kis- és nagyvárosban praktizálva, klinikai specialistaként, majd rangos egészségügyi intézmény vezetőjeként, egyre csak meg nem értéssel, elégedetlenséggel, rosszakarattal, nyerészkedő tudatlansággal és puszta emberi ostobasággal kénytelen hadakozni. A magánéletében, a nőkkel való viszonyában - a hűség és a vágy között - hasonlóképp ingadozó doktort végül hatalmas kihívás elé állítja a sors: egy pestisjárvány dúlta karibi sziget lakosságát kell megmentenie az általa feltalált szérummal. Emberek ezreinek élete függ attól, hogy ne csupán kísérleti patkányként tekintsen rájuk oltóanyagának remélt sikere érdekében. A Nobel-díjas szerző már megírása idején klasszikusként emlegetett, szatirikus és humoros, egyben mélyen humánus - a gyógyászat és a gyógyszeripar etikai vonatkozásai miatt ma is igen aktuális - élet- és társadalomrajzát Schöpflin Aladár értő és stílusos fordításában olvashatjuk magyarul.
U dodávateľa
16,06 € 16,90 €

Na kanoi, plachetnici a vodních lyžích


Vodácké zážitky od poloviny minulého století, kdy ještě Vltava tekla svým původním řečištěm a Orlická a Lipenská přehrada existovaly jen v plánech inženýrů. Doby to byly hrdinské a o dramatické i humorné momenty při sjíždění Vltavy, Otavy, Lužnice, Želivky, Doubravky a Sázavy a na Slovensku Hornádu a Dunajce či sjíždění šlajsen v Praze, nebyla nouze. O kouscích těch dávných vodních dobrodruhů si může dnešní vodák nechat jen zdát. Není vodák jako vodák, jeden sedne do hotové lodi a jede, jiný si loď i postaví. Autor patří k těm druhým. Loď si postaví a brázdí vody řek i moří. Třeba na plachetnici třídy Beluga v NDR na řece Peene do vnitřního moře a dále na otevřené moře. Plachetnice ale vášnivému vodákovi nestačí a vrhá se do dobrodružství na vodních lyžích. V těch dávných dobách nebyly ještě dostupné ani lyže, ani popisy jednotlivých vodně lyžařských disciplín. A opět se tu autor ukáže jako fachman, který si dokáže poradit. A dokonce si postaví motorový člun, aby si lyžař vůbec mohl zalyžovat! To všechno odvál čas. Posteskne si na závěr vášnivý vodák a se smutkem vypráví o neslavném konci jeho milovaného sportovního oddílu Tělovýchovné jednotě Rudá hvězda vodní motorizmus v Písku.
U dodávateľa
13,02 € 13,70 €
  • 4 /5

Kniežatá Sothoru 1: Tajomstvo Epsie


Knieža Mstislav zo Sothoru aj napriek počiatočným úspechom pochopí, že jeho kniežatstvo nie je dosť silné, aby sa ubránilo pred väčšími susedmi. Jedinou nádejou na záchranu domoviny je zhromaždiť družinu a vydať sa na sever v honbe za mýtickou zbraňou. Legenda vraví, že zbraň, vďaka ktorej sa z bezvýznamného kráľovstva stala mocná ríša, sa nachádza v horách na hraniciach Sothoru a Epsie. Táto fantasy novela je inšpirovaná slovanskou kultúrou a históriou. Keďže patrí do subžánru antifantasy, nejde o klasický príbeh, v ktorom neporaziteľný hrdina na konci cesty zdolá všetky prekážky. Dej tejto knihy poukazuje na to, že svet nie je rozprávka. A že zbrane, nie odhodlanie, vyhrávajú vojny.
Na sklade 3Ks
12,26 € 12,90 €

dostupné aj ako:

Lukostřelec


Nová kniha světoznámého brazilského autora vypráví příběh o moudrosti stáří a o naplněném životě. Tecuja je vynikající lukostřelec, z veřejného života se ale už stáhl a na stáří žije v odlehlém údolí. Když ho však vyhledá jiný, ctižádostivý lukostřelec, který s ním chce měřit síly, Tecuja jeho výzvu přijme. Zároveň zkušenosti, jež během života nasbíral, předává mladičkému vesnickému chlapci. Tecuja mladíka učí, jak vést smysluplný život, a to v duchu učení kjúdó, „cesty luku“, které vzniklo v Japonsku na základě tradičního umění lukostřelby pod vlivem zenového buddhismu.
Na sklade 3Ks
15,57 € 16,39 €

Zmije


V nejnovější části série Vězeňský tábor vypráví J. R. Wardová srdcervoucí příběh lásky a zrady ve světě Bratrstva černé dýky… Kane, nespravedlivě obviněný ze surové vraždy své shellan, je odsouzen k pobytu v obávaném vězeňském táboře – aniž zná temnou pravdu o svém domluveném sňatku. O stovky let později, děsivě popálený při pokusu o záchranu ostatních, se modlí, aby se už konečně mohl shledat ve Stínu se svou družkou… a neví, jaká odhalení ho čekají. Nadya je ošetřovatelka, která dělá, co může, aby zmírnila utrpení vězňů. Když se v její péči ocitne Kane, nemůže se nevcítit do jeho stavu z velice osobních důvodů – a když ho stráže naposled odvlečou, obává se, že ho čeká strašlivá smrt. Poté, co je odvážně zachráněn, dostane Kane nabídku léčby, která ho úplně změní. Zvolí prozatím život a vrací se pro ženu, která se o něj tak dobře starala – povinnost vůči Nadye ho však zavede ke srážce s vlastní minulostí. Když se odhalí dlouho pohřbená tajemství, zdá se jeho sebezničení nevyhnutelné… pokud mu ovšem nezachrání duši opravdová láska.
Na sklade 2Ks
17,57 € 18,49 €

Nikdy nepovím


Když byla Alessia malá, udělaly ona a její kamarádka Sarah něco strašného – ale pykala za to jen ona. Teď, právě když už uvěřila, že navždy unikla starému životu, dostane dopis: Nezapomínám. Neodpouštím. MÁM TĚ. Když byly malé, trávily ona a Sarah každou volnou chvilku na místě, kterému říkaly Panenčí dům. Byla to stará, opuštěná chaloupka v lese za domem, ale jim připadala jako učiněné nebe. Dokud se všechno nezvrtlo. A pak někdo zemřel. Byla to nehoda, aspoň Sarah to tvrdila. Jenže policie tomu neuvěřila. Média se zmocnila příběhu Vraždící dívky a Alessiny fotky byly plné noviny. Byla to ona, kdo stanul před soudem. Teď, o dvacet let později, má Alessia nový život a novou identitu. Má báječného manžela Carla a úžasného synka Jacoba. Navzdory všemu, co prožila v minulosti, je šťastná. Pak přijde první dopis. MÁM TĚ. Zanedlouho následují další výhružky a je jasné, že osoba, která za nimi stojí, má v úmyslu ublížit Alessiině rodině – ublížit Jacobovi – škodit. Je jasné, o koho jde. O dívku, které prošla vražda…
Na sklade 1Ks
13,29 € 13,99 €

Zérókód


Luke ismeretlen helyen riad fel gyötrő álmából: émelyítő hányinger kínozza, szakadozott ruhája foszlányokban lóg rajta. Fogalma sincs, hogy hol van és hogyan került oda - egyáltalán azt sem tudja, hogy kicsoda valójában. Ráeszmél, hogy semmire sem emlékszik addigi életéből. Végső kétségbeesésében nekivág az idegennek tűnő világnak, hogy kiderítse, honnan jött, hogy hívják és mi történt vele. Lépésről lépésre, fokozatosan építi újjá személyazonosságát tétova tapogatózások, keserves csalódások és a rá leselkedő veszélyek közepette. Beléivódott ösztönei hajtják-űzik előre, ám közben - könyörtelen leszámolások, titkosszolgálati fortélyok, álnok cselszövések, érzelmi vívódások és szerelmi bonyodalmak hálójában vergődve - ki kell bogoznia, hogy egykori diáktársai közül ki a barát és ki a halálos ellenség. A különböző idősíkokba helyezett, váratlan fordulatokban gazdag, rendkívül izgalmas cselekmény hátteréül a negyvenes-ötvenes évek szolgálnak: a második világháború amerikai ifjúsága, a francia ellenállási mozgalom, majd a CIA és a KGB hidegháborús párharcának a beindulása beleágyazva a világűr meghódításáért kibontakozott szovjet-amerikai versenyfutásba.
U dodávateľa
13,36 € 14,06 €

Megtört szívek 1: Ellentétek vonzása


A világ nem tartozik neked semmivel. Erre akkor jöttem rá, amikor elvesztettem a szeretett nőt, és szembe kellett néznem a keserű ténnyel, hogy nélküle kell folytatnom. Gyötört a lelkifurdalás, nem hagytak nyugodni az emlékek. Miután a repülőgépszerencsétlenség elragadta tőlem a menyasszonyomat, beletörődtem, hogy magányosan fogok élni. Csakhogy a szerencsétlenség egyik túlélője beviharzott az életembe. Remi Grey vad volt és tüzes. Fény az alagút végén. Mellette kezdtem azt hinni, hogy a sorsnak más tervei vannak velem. De ahogy szép lassan fény derült a múltra, úgy tűnt, az egyetlen dolog, amit a sors rendelt, hogy őt is elveszítem. Csakhogy Remiért hajlandó vagyok kockáztatni, bármi legyen is az ára. A USA Today bestsellerszerző, Aly Martinez három részes sorozatának két összetört lélek a főszereplője, akik megmutatják nekünk, hogy a szeretet és a szerelem a legmélyebb sebeket is begyógyítja. A könyv lapjaiból csak úgy áradnak az érzelmek.
U dodávateľa
15,52 € 16,34 €

Poor Things


A life without freedom to choose is not worth having. Godwin Baxter's scientific ambition to create the perfect companion is realised when he finds the drowned body of the beautiful Bella, who he brings back to life in a Frankenstein-esque feat. But his dream is thwarted by Dr. Archibald McCandless's jealous love for his creation . . . But what does Bella think? This story of true love and scientific daring whirls the reader from the private operating-theatres of late-Victorian Glasgow through aristocratic casinos, low-life Alexandria and a Parisian bordello, reaching an interrupted climax in a Scottish church.
U dodávateľa
13,25 € 13,95 €

Beletria je často nazývaná aj krásnou, alebo umeleckou literatúrou. Toto označenie pochádza z francúzskeho názvu belles lettres (krásna literatúra)Výrazom beletria sa súhrnne označujú umelecké prozaické diela. K najznámejším beletristickým žánrom patrí poviedka, novela, román, črta či umelecká reportáž.

Romány, poviedky a novely ponúkajú pútavé príbehy s výraznými postavami a atmosférou. Divadelné hry zase slúžia ako materiál pre divadelné predstavenia a prinášajú konverzácie, dramatické situácie a komediálne alebo tragické prvky.

Beletria je neoddeliteľnou súčasťou literatúry, ktorá obohacuje naše vnímanie sveta a poskytuje nám príležitosť prežívať rôznorodé príbehy a vstúpiť do rôznych svetov. Bez ohľadu na to, či preferujete dobrodružstvo, romantiku alebo reflexiu, beletria vám umožní objaviť nové myšlienky, inšpirácie a zábavu.

Hľadáte knižných hrdinov, ktorí vás zavedú do sveta romantiky, histórie, sci-fi či fantasy? Prinášame vám ten najlepší výber skutočných príbehov, románov, detektívok, noviel a poviedok. K úspešným autorom beletrie patria Jozef KarikaDominik Dán, Róbert Bryndza, Kristína Tormová, Urbaníková EvitaTáňa Keleová Vasilková a Stephen King