! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Žižkaperk blues 3: Kocovina


Kocovina je třetí díl románové trilogie Žižkaperk Blues. Děj románu začíná v roce 1989 během Palachova týdne, v "roce plném zázraků" padají okolní komunistické režimy a konečně začíná Sametová revoluce, hlavní hrdina žije na pražském Žižkově a pochází z rodiny tvrdě postižené komunistickými represemi, aktivně se účastní dějinných událostí a s nadějí očekává změny související s blížícím se pádem komunistického režimu. Přicházejí svobodná devadesátá léta a záhy se ukazuje, že pravda a lásky vždy nevítězí... V pondělí ráno jsem se probudil s bolavou hlavou. Vypadalo to na lehkej otřes mozku. Po zralý úvaze jsem se ale rozhodnul, že do práce radši půjdu. Nechtělo se mi na neschopenku a už vůbec se mi nechtělo vysvětlovat doktorovi a následně možná i policajtům, jakým způsobem jsem k mýmu lehkýmu úrazu přišel. Policejní stříkačka nebyla úplně tím nejvhodnějším a nejlepším předmětem, kterej by se hodilo z něčeho takovýho obviňovat, nebylo by to vůbec rozumný. Taky se mi už nechtělo hnít doma, zrovna v době, která snad konečně slibovala prolomení ledů a možná i začátek konce prohnilýho a nenáviděnýho bolševickýho režimu.
U dodávateľa
22,47 € 23,65 €

Pókpunk


Anarchia a Pókverzumban! Hobie Brown, a tüskésfejű Pókpunk kész rá, hogy megvédje a 138-as Földet - gitárral a kézben és a hősökből álló szedett-vedett punkbandájának segítségével. Ugyan Hobie dimenziójának Norman Osbornja halott, vajon Pókpunk és a bandája meg tudja fékezni az utána keletkezett zűrzavart? Milyen titkok lapulnak mélyen a közösségi ház alatt, amit Póki és csapata bázisként használ? És miért ront rájuk a Kiképző, hogy eltapossa Pókpunkot? Minden szál egyetlen pontból ered, és Hobie-nak gyorsan rá kell jönnie, hogy mi is az. Ideje a Pókverdával felszántani a flasztert, de Hobie és a csapat nemsokára a Vezér óriási árnyékában kénytelenek összebandáskodni Fenegyerekkel! Készüljetek fel egy semmihez sem fogható pókkalandra! A hatályos jogszabályok alapján csak 18 éven felülieknek.
U dodávateľa
10,68 € 11,24 €

Mr. Mici, a világutazó macska kalandjai - Égig érő fák alatt


Mr. Mici a legnagyobb káosz és megtévesztések kellős közepén létreálmodott édenkertben találja magát, a szerelem terében. A kert rendeltetése a létezés örök körforgásának kiáradásából fakad. Minden sejtje a teremtőket, ezáltal egyéni és együttes fejlődésük útját tükrözi. Az égig érő fák alatti varázslat megtapasztalása teljesen új távlatokat nyit Mr. Mici számára önnön lényének felfedezésében, valamint a földi élet értelmezésében. Az édenkertben megérti és megéli az égi rendet, miszerint mindenki a maga valóságának kovácsa. Csak az létezik számunkra, ami bennünk van. Teljesen világos, hogy minden más illuzionált hiábavalóság. Felfedezi lelkének szerényen suttogó hangját, ezáltal megérti, benne van a minden, s a mindenek bölcsessége által kezében tartja a felülemelkedés kulcsát. Miután megérintette lényének elsődleges, magasabb szintű, azaz szellemi síkját, kézzel foghatóvá válik számára létezésének mivolta. Pontosan követni tudta az áramlatot, amely ebből a tökéletességből az anyagi sík manifesztálódásáig vezetett. Oda, ahol a biológia csodáján, az érzékszerveken keresztül lehetséges a tapasztalás. Anyáékon keresztül mélyen megérinti az ember és a család evolúciójának kibontakozása, ami az emberiség számára megvilágítja a káoszból való végérvényes szabadulás lehetőségét...
U dodávateľa
10,68 € 11,24 €

Éneklő fák


A Napkelte a Costa Blancán szerzőjétől A festészet vagy a szerelmed fontosabb, ha a festészet is a szerelmed? Maine, 1969. Annalisa szülei autóbalesetben meghaltak. A lány a nagymamájával lakik egy olaszos nagycsaládban, és festő akar lenni. Hogy megvalósíthassa álmait, Portlandbe költözik, ahol találkozik Thomasszal, aki egy nagynevű, patinás egyetemre jár. Annalisa a váratlan szerelem dacára igyekszik kitartani művészi ambíciói mellett, de egy megbocsáthatatlan hazugság az egész életét felforgatja. A szerelem sebezhetővé teszi a lányt - érzései kockázatot jelentenek számára. De elképzelhető, hogy pontosan ez az a változás, amelynek révén rátalálhat önmagára és a művészi beteljesülésre.
U dodávateľa
14,69 € 15,46 €

Muž v domácnosti 6


Jakuzák Tacu, který opustil podsvětí, se musí každodenně potýkat s domácími pracemi a lidmi ze sousedství. Do toho všeho přichází pozvánka do místního sdružení žen! Šestý díl osvěžující jakuzácké komedie z domácího prostředí!
U dodávateľa
11,45 € 12,05 €

A kilencedik ember - Luke Daniels thriller 1.


A Cotton Malone-regényekből ismert Luke Daniels önálló sorozatának első része Luke Daniels épp Londonban piheni ki a Magellán Ügyosztály egyik megbízását, amikor egy régi barátjától kétségbeesett telefonhívást kap. Jillian Stein bajban van. Elkövetett egy olyan hibát, amiért talán az életével kell fizetnie. Szüksége van Luke segítségére, méghozzá azonnal. Luke Belgiumba siet, és hamar rájön, hogy Jilliannek igaza volt: egy jól kiképzett ügynökökből álló árnyékcsapat vadászik barátjára. Luke belekeveredik egy háborúba, ami két eltökélt fél közt zajlik - az egyik az igazságot keresi, a másik a múlt elől menekül -, egy háborúba, ami már egy emberéletet követelt, és még többet fog. Thomas Rowland egy washingtoni bennfentes, királycsináló, problémamegoldó, mégis kísérti a múltja. Számára mindent megváltoztatott az, ami 1963. november 22-én Dallasban, Texasban történt. A történet sokkal szövevényesebb annál, mint ami a történelemkönyvekbe került, és a szörnyű igazság középpontjában maga Thomas áll. Bár nincs könnyű dolga, Rowland mindent megtesz, hogy a világ ne tudja meg, mi történt valójában azon a végzetes napon, beleértve Luke, Jillian és bárki más kiiktatását, aki fenyegetést jelenthet számára. A versenyfutás során, amely Belgiumból, Luxemburgon át, Louisiana mocsarain és Wyoming vadonján keresztül egészen a Bahamákig tart, Luke Daniels egy sor sokkoló igazsággal néz szembe, amely nemcsak a történelmet írja át, de saját élete is örökre megváltozik, amikor szemtől szemben találja magát a kilencedik emberrel.
U dodávateľa
13,36 € 14,06 €

Király lányok


Három kamasz lányt egy facebook-os szavazáson a gimnáziumban megválasztanak "Hurká"-nak nem túl vonzó külsejük miatt, vagyis hivatalosan ők hárman a gimnázium legrondább lányai. Telesírják a párnájukat emiatt? Hát... igen, egy kicsit, de nem sokáig! A trió biciklire pattan és a nyári szünetben a vidéki kisvárosból elkerekezik Párizsba. Úticéljuk: Július 14-én egy kerti partin részt venni a francia elnökkel. Amire nem számítanak: időközben a közösségi oldalak és a sajtó is felfigyel rájuk, és igazi hírességekként érkeznek meg a fővárosba. És hogy mindezt miből finanszírozzák? Természetesen hurkaárusításból! Pezsgő humorú, szórakoztató könyv, amely még betekintést is ad Franciaország ínyenc gasztronómiájába és turisztikai látványosságaiba. A lányok rátalálnak a hírnévre, a barátságra és a boldogságra, és útközben természetesen jókat lakomáznak. A három barátnő története abszolút bestseller lett Franciaországban, és számos díjat nyert, köztük a rangos Prix Sorciéres-t a legjobb tinédzser könyvért.
U dodávateľa
17,37 € 18,28 €

Gothghul-völgy


A völgy. Egy félreeső, vad mocsárvidék mélyén megbúvó, magányos shyish-i város, amelyet óvatos, életrevaló emberek laknak. Az egykor illusztris Gothghul család leszármazottai a dombon álló kastélyukban élik elszigetelt életüket. Aaric Gothghul, akit a veszteség érzéketlenné tett, bezárkózik a dolgozószobájába, és titkos szövegeken mereng, míg különös lánya egyedül barangol az erdőkben. Ám amikor a várost baljós jelenések sorozata veszélyezteti, napjaik nyugodt egyhangúságának vége szakad. Ami még ennél is rosszabb, a felfordulás egy szörnyű családi titkot hoz felszínre - egy hátborzongató emléket, amelyet Aaric huszonöt éven át eltemetve tartott. Most apának és lányának félre kell tennie nézeteltéréseit, és válaszokat kell keresniük egy ősi átokra, amely valamilyen módon kapcsolódik a múltjukhoz. Ám a családnak segítsége is akad, a völgyet fenyegető veszéllyel szemben egy őszinte mesterlövész és egy talpraesett pap is támogatja őket.
U dodávateľa
17,37 € 18,28 €

Tma, 2. vydanie


Na Štedrý deň objaví rozhlasová moderátorka v schránke list od ženy, ktorá sa chystá spáchať samovraždu. Na druhý deň ráno zavolá do rádia neznámy muž a obviní ju z toho, že nič nepodnikla na jej záchranu. Čoskoro sa obvinenia, urážky a dokonca hrozby znásobia, akoby sa niekto usiloval prevziať kontrolu nad jej životom... Čo ak sú naši blízki celkom iní, než sa zdá?
Na sklade > 5Ks
20,81 € 21,90 €

Havazás az Atlanti-óceán felett - A kokain útja Európába


"Galicia zökkenőmentesen állt át a dohányáruról a kokainra. A szállítmányok egyre csak érkeztek; a kolumbiaiak és a marokkóiak is joggal bíztak a helyi klánok szakértelmében. Időközben a galiciaiak példás bűnszervezetekké képezték ki magukat: gondosan szabályozták a saját működésüket, jó kapcsolataik voltak, és nem utolsósorban nagyon, nagyon gazdagok lettek." Északnyugat-Spanyolországban, azaz Galiciában évtizedek óta könnyű hozzájutni a drogokhoz. Évtizedeken át a csempészek, majd a drogcsempészek voltak itt a legnépszerűbbek, és klánjaik úgy uralták az életet, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, hogy illegális tevékenységből keresik a pénzüket. Mert félniük sokáig semmitől sem kellett - a politikusok vagy nem akartak tudni arról, hogy mi folyik Galiciában, vagy ők is vastagon hasznot húztak ebből a bizniszből. Egészen addig, amíg az anyák meg nem elégelték, hogy fiaik fiatalon meghalnak a drogok miatt. Egészen addig, amíg a rendőrség végre el nem kezdte letartóztatni a legfőbb capókat. De ez a hely attól még maradt, ami volt: az európai kábítószerkereskedelem központja. A galiciai drogcsempészek különös történetét egy fiatal, bátor spanyol oknyomozó újságíró meséli el - aki e könyve révén az ország egyik leghíresebb írója lett.
U dodávateľa
12,04 € 12,67 €

Márciusi napló


A Cholera-naplóból megismert Gruber Georgina lánya és az Árvízi napló főszereplőjének, Gruber Vilmának az unokahúga, Mosonyi Karolina 1848 tavaszán egy tipikus tizenéves lány életét éli. Iskolába jár, rajong a színházért, az irodalomért, pletykál a barátnőivel, és olykor emiatt bajba is kerül. Karolina naplót is ír, akárcsak annak idején édesanyja és nagynénje. Az első szerelem is megérinti ezekben a mozgalmas, lázas napokban, amikor a nagyvilágban és hazánkban sorra érkeznek a hihetetlen és egy fiatal lány számára rendkívül izgalmas hírek. Mindenki az újabb párizsi revolúcióról, a pozsonyi diétáról, majd az addig elképzelhetetlen bécsi forradalomról beszél, és egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy a Pest-Budán sem kell sok a forradalmi szikra kipattanásához. Márpedig ebből Mosonyi Karolina sem akar kimaradni! Ezért hallatlan dologra szánja el magát; megszökik otthonról, és elindul a Pilvax kávéházba, mert tudja, hogy a forradalmi ifjúság ott gyülekezik, és a szerelmét is megtalálhatja ott. Ami ezután következik, az a fiatal lány életének legnagyobb kalandja és egyúttal az ország történelmének egyik legjelentősebb napja lesz. Ahogyan főszereplőnk fogalmaz: "Vannak olyan események, amelyekben sűrűbbé válik az idő, és visszatekintve hosszabbnak érezzük, mint valójában voltak. Igen, ez a másfél nap egészen biztosan ilyen volt: évek sűrűsödtek bele." Kísérjük el Karolinát erre a kalandra Fábián Janka legújabb kisregényében, és járjuk végig a jól ismert helyszíneket, éljük át az eseményeket ezúttal egy fiatal lány szemszögéből nézve.
U dodávateľa
12,04 € 12,67 €

Julia


"- Szóval szerinted élve el kellene égetnünk a goldsteinisták gyerekeit? - Dehogyis! - vágott vissza az illető. - Ők akarják élve elégetni a mi gyerekeinket! Épp arról van szó, hogy mi mások vagyunk! Persze ha engem kérdezel, nekik a gyerekeik sem patyolatfehérek. Ha az ellenség írmagját is ki akarjuk irtani, nem feltétlenül tűzre vetve őket, csak ugye szeretnék mégis egészen megszabadulni tőlük, na, szóval... ha ez a cél, akkor akár az égetés is szóba jöhet. Igen, tűzre velük, ha erre van szükség. Égessük el a gyerekeiket! Égessük el őket élve!" Az 1984 történetének merész újragondolása női nézőpontból Julia Worthing az Igazságminisztérium munkatársa: a "cselekménygyártó gépezet" szerelője a Prózaellátóban. Minden tekintetben példás polgár - vidám, nem hisz semmiben, és egyáltalán nem érdekli a politika. Tudja, hogyan maradhat életben a Gondolatrendőrség, az újnyelv, a kettősgondol, a kiskémek és a prolinegyedek feketepiacának világában úgy, hogy a szexuális örömökről se kelljen lemondania. De egyszer csak érdeklődni kezd egy kollégája, Winston Smith iránt - és ez a kapcsolat nem várt bonyodalmakhoz vezet. Mert Juliának mégiscsak vannak emberi érzései, és minden cinizmusa ellenére egyvalamit nem tud megtanulni: igazán gyűlölni, márpedig a Nagy Testvér birodalmában ez a legfontosabb. Megbocsáthatatlan bűn, "ha egy párttag csak tessék-lássék gyűlöl". Hetvenöt évvel azután, hogy Orwell megírta ikonikus regényét, Sandra Newman megalkotta a Nagy Testvér világának olyan női főhősét, akinek élete, szenvedése, vívódása, aljassága, behódolása és végső lázadása szuggesztív erővel és provokatív kegyetlenséggel mutatja meg, milyen sorsot jelenthet egy totalitárius diktatúra a nők számára.
U dodávateľa
13,38 € 14,08 €

Az afrikai szamuráj - Japán első külföldi születésű szamurájának igaz története alapján


1579-ben portugál kereskedelmi hajó fut be a japán Kucsinocu kikötőjébe. A fedélzeten utazik a jezsuita Alessandro Valignano atya, akinek a tekintélye Közép- és Kelet-Ázsiában a pápáéval vetekszik. Mellette a védelmezője, egy nagydarab, impozáns küllemű, kelet-afrikai férfi. A fiatal, ám tapasztalt katonát még kisfiúként rabolták el a falujából, majd rabszolgaként portugál zsoldosokhoz került. Valignano atya expedíciót vezet Kucsinocuból a szárazföld belsejébe, a főváros, Kiotó felé. Templomot akar építeni, és az engedélyért cserébe a japán hadúrnak, Nobunagának "ajándékozza" védelmezőjét. Miután az afrikai harcos hűséget esküszik a japán hadúrnak, a két nagyon eltérő világból származó férfi között bizalom és tisztelet alakul ki, és idővel a fekete bőrű Jaszukéból szamuráj lesz. Jaszuke felemelkedésének azonban nem mindenki örül. Azt suttogják, hamarosan saját hűbérbirtokot kap szolgákkal és szamurájokkal, akiknek parancsolhat. Ám ahhoz, hogy az álmai valóra válhassanak, először meg kell védenie új urát a külső és belső ellenségektől... Valójában keveset tudunk a japánok által Jaszukénak nevezett afrikai harcosról, aki a 16. században egy portugál misszióval érkezett a szigetországba, és hamarosan a japán történelem egyik leghíresebb alakjának, Nobunaga hadúrnak a szolgálatába állt. Nem tudjuk, pontosan honnan származott, és azt sem, mi lett a sorsa. Ám az kétségtelen, hogy Jaszuke alakja a japán popkultúra fontos elemévé vált: története mangákat, animéket, videojátékokat ihletett. Craig Shreve Afrikai szamuráj című történelmi regényéből pedig a tervek szerint a Netflix forgat sorozatot a francia színész, Omar Sy főszereplésével.
U dodávateľa
13,38 € 14,08 €

A vonzás szabályai


A vonzás szabályai 1985-ben, egy New Hampshire-i bölcsészkaron játszódik, ahol maga az oktatás leginkább csak zavaró, de végső soron elhanyagolható velejárója a zabolátlan kollégiumi mindennapoknak: a Kokszos Keddek, Szittyós Szerdák és Dögös-Dugós bulik véget nem érő sorozatának. Ebben a miliőben bonyolódnak rövidebb-hosszabb viszonyokba egymással (és még sokakkal) a történet főszereplői: az Európát járó barátja után sóvárgó Lauren, valamint a nyíltan biszexuális Sean és Paul. És miközben hármójuk kapcsolata a vonzalmak kiszámíthatatlan dinamikája szerint hol felbomlik, hol újjáéled, nagy ritkán feltámad bennük valami homályos vágy, amit megfogalmazni és megélni ugyan többnyire képtelenek, de ami mégis túlmutat az élvezetek kényszeres, egyre fásultabb hajszolásán... A vonzás szabályai 1987-ben, alig két évvel azután látott napvilágot, hogy szerzője egy csapásra nemzedékének kultikus írójává avanzsált Nullánál is kevesebb című művével. Páratlan debütálásához hasonlóan Bret Easton Ellis második regénye is megrázó prózai látlelet egy generáció identitásválságáról és nihilbe hajló idilljéről. Ez a szikár, szenvtelen, sötét humorral színezett stílus már előrevetíti a szerző könyörtelen magnum opusát, az Amerikai psychót, amelynek főszereplője, Patrick Bateman egy rövid epizód erejéig itt is színre lép. A regényből 2002-ben sikeres filmfeldolgozás készült Roger Avary, a Ponyvaregény Oscar-díjas társ-forgatókönyvírójának rendezésében.
U dodávateľa
13,38 € 14,08 €

Skarlátszín öltések - Úgy volt, hogy Salem egy új kezdet lesz


"Egész télen a lepárlóban maradok, selyemruhákat varrok, és dúdolok a még meg sem született gyermekemnek. Hímzek, és addig tanulmányozom, válogatom a színeket, míg biztosan tudom: a vörös a szenvedély és tudás színe, de fájdalomra is figyelmeztet. A kék a remény. A sárga az igazság, kivéve akkor, ha a tűz lángjaiban jelenik meg. A narancssárga az öröm. A zöld a jóság és az otthon. Mercy hangja lilásbarna és sárga, mint az őszi táj, amely készül a télre, aztán pedig az új tavaszra. Az ékkövek színe anyám hangja, Eveline ametisztlila szavai, az erdőbeli nők suttogása - ők azok, akik látható és sokszor észrevehetetlen módokon is segítik egymást. Szó sincs róla, hogy boszorkányok lennénk vagy tündérek, vagy hogy tagadnánk Istent. Arról van szó, hogy együtt szebbek és erősebbek vagyunk, mint külön-külön." "Ami igaz, az gyakran rejtve van... a vallásos hév kegyetlenséget takar, a hétköznapiság álarca mögött sötét vágy rejtőzik." Isobel Gamble fiatal varrónő lelkét súlyos, több generációra visszanyúló titok nyomja, amikor férjével, Edwarddal az 1800-as évek elején Skóciából az újvilágbeli Salembe indul. Új életet akarnak kezdeni, ám Isobel néhány nappal a megérkezésük után máris magára marad, és egyedül kénytelen boldogulni az idegen országban. Amikor találkozik a fiatal Nathaniel Hawthorne-nal, azonnal vonzódni kezdenek egymáshoz. Nathaniel lelkét beárnyékolja családjának sötét múltja, nagyapja ugyanis a salemi boszorkányperek hírhedt bírája volt. A férfit egyedül a sugárzó és tehetséges fiatalasszony, Isobel tudja csak kizökkenteni komorságából. Ahogy telnek a hetek, és Edward biztonságos visszatérése egyre valószínűtlenebbé válik, Nathaniel és Isobel veszélyesen közel kerülnek egymáshoz... A Skarlátszín öltések a művészi törekvések, az ambíció és a vágy időtlen története, amely arra keresi a választ, létezhet-e valódi szabadság a nők számára egy férfiak által uralt világban.
U dodávateľa
14,72 € 15,49 €

Hate - Gyűlölet - Madison Kate 1.


"Madison Kate Danverst meggyilkolták az éjjel." - Ez a mondat megváltoztatta az életemet, de nem a jó értelemben véve. Tévedtek persze, mert nem haltam meg. Ellenben rászedtek. Miután megvádoltak egy sor bűncselekménnyel (és a politikai érdekeit néző apám példát statuált belőlem), ismét visszatérhetek Shadow Grove-ba. Engem pedig csupán egyetlen dolog foglalkoztat: a gyűlölet. Valaki megfizet majd a gondosan kitervelt jövőm tönkretételéért. Valaki szembe találja majd magát a gyűlöletem teljes erejével. Milyen kézenfekvő, hogy az a valaki épp most költözött be a szomszéd szobába! Archer D'Ath és a haverjai nem a megfelelő lánnyal húztak ujjat, és hamarosan megtudják, mire képes Madison Kate haragja. A HATE egy főiskolai/new adult romantikus, fordított hárem történet, melyben az ellenségekből lett szeretők, és a szeretlek-gyűlöllek tematika dominál.
U dodávateľa
14,72 € 15,49 €

Az istennő amulettje


A Nílus földjén egy eretnek fáraó új világrendet épít. Reformja, mely mindenek fölé a Napkorong imádatát rendeli, haragra gerjeszti az ősi vallás papjait. A háborgó birodalomban egy különc falusi lány, Tia igyekszik megvalósítani álmát, hogy orvos apja nyomdokaiba lépjen. Még nem sejti, hogy az Egyiptom felett gyülekező viharfelhők az ő életét is fenekestül felforgatják. Mikor sorsát megpecsételi a küszöbön álló háború, egy titokzatos férfi küldetéséhez csatlakozik. Sziatum múltját homály fedi, mégis sikerül elnyernie a lány bizalmát. Útjuk intrikákon, küzdelmeken és rejtélyeken át vezet az eltitkolt igazsághoz, mely nemcsak a birodalom, de az egész környező világ jövőjét is átírhatja. Soós Tibor, az Év Könyve 2023 díjjal jutalmazott Buda & Pest regény társszerzője hiteles történelmi kalandregényén keresztül elevenedik meg az ókori Egyiptom és egy viszontagságos szerelem története.
U dodávateľa
14,72 € 15,49 €

Egy vér


"Még soha semmi jó nem származott abból, ha egy fehér ember vádló ujja rámutatott egy négerre." A Virginiában élő Mamó a környék egyetlen képzett bábája. Számtalan gyereket segített a világra, nemcsak feketéket, de szegény fehér gazdálkodók gyermekeit is. Amikor Mamót hamis váddal bebörtönzik, az unokáját, Grace-t, akit addig ő nevelt, északra küldik nagyravágyó Hattie nénikéjéhez. Hattie megtagadta "nemkívánatos" déli gyökereit, és cudarul bánik a kislánnyal. Amikor Grace bajba kerül, és teherbe esik, Hattie súlyos döntést hoz, és örökbe adja az újszülött kislányt... A sudár termetű LoLo gyönyörű és intelligens. A férje rajongva szereti, és két csodálatos gyerekük van, LoLo élete mégis tele van fájdalommal, veszteséggel és titkokkal. És amikor ezekre a titkokra kezd fény derülni, minden veszélybe kerül... Rae egy népszerű tévéműsor producereként dolgozik, és merő rohanás az élete. Tizenévesen tudta meg, hogy örökbe fogadták, de az első sokk után hamar napirendre tért a dolog fölött. Ám most, hogy hamarosan ő maga is anya lesz, minden átértékelődik benne, és szeretne utánajárni a múltjának... Erőteljes, mély szeretettel elbeszélt, gyönyörű regény három nő generációs traumákkal terhelt sorsáról és a gyógyulás reményéről. Grace... értette a vér erejét. Rubelle Mamó gondoskodott róla - kedvtelésből és praktikus okokból is gyakran megnézette vele. Ő már csak tudta, hogy az unokájának elhívása van - tisztán és világosan tárult elé a látásban, amikor egyik délután a karmazsinbogyót húzkodta ki a földből a folyóparti erdő mélyén, ahová azért vonult el, hogy élelmet gyűjtsön, nyugalmat találjon, és áldozzon a szellemeknek: az anyjának és nagyanyjának. Abban a látásban Grace apró, törékeny, mégis erős kezei gyengéden csavargatták-húzkodták egy kisbaba fejét, mihelyt kibukkant anyja öléből. A mozdulatoktól, ahogy Grace ujjai az újszülött gyapjas fején siklottak, Mamó szíve gyorsabban vert. Saját bizsergő ujjbegyeiben, tulajdon tenyerén érezte unokája boldogságát. Térdre rogyott, gallyak és kavicsok nyomódtak szoknyája tömött vásznába; megcsókolta és az arcára szorította azokat az energiától lüktető, meleg tenyereket. Szeretet áradt belőlük. Grace vitte tovább az Adams asszonyok hagyományát. Mamó szellemei nem hazudtak. Mutasd meg neki a vért, sustorogták a széllel, a levelek közt átszüremlő fénysugarakkal. Mutasd meg neki, amit máris tud.
U dodávateľa
14,72 € 15,49 €

Hívd haza a kanárikat - Éldekorált


Történet három nővérről, akiket messze sodort egymástól az élet, de most ismét találkoznak, hogy szembenézzenek a lezáratlan múlttal ebben a családról, gyászról, titkokról és megbocsátásról szóló, megható regényben. Savannah még csak négyéves volt, mikor ikertestvére, Georgia eltűnt, és azóta sem került elő. Ennyi évvel később talán erre a rejtélyre is fény derül. Savannah meggyőzi nővéreit, hogy ássák ki az időkapszulát, melyet még gyermekkorukban rejtettek el a régi házuk udvarán. Ám a három lánynak a hazatéréssel együtt szembe kell néznie a múlt kísérteteivel és makacs nagyanyjukkal, Mamóval is. Az előásott emlékek között kutakodva egy fényképre bukkannak, mely Georgia eltűnésének napján készült, és felfedeznek rajta egy ismeretlen nőt a háttérben. Míg a nővérei tovább akarnak lépni, Savannah elhatározza, hogy megkeresi a titokzatos nőt, és így talán az igazsághoz is közelebb kerül. Mikor a régi feszültségek, versengések és emlékek a felszínre törnek, mindannyian kénytelenek átgondolni, mit tudnak arról a sorsdöntő napról, egymásról és önmagukról. Miközben próbálják kideríteni, mi történhetett Georgiával, mindegyikük felismeri azt, amit Mamó mindvégig tudott: az összetartás és egymás támogatása a legfontosabb.
U dodávateľa
16,06 € 16,90 €

Beletria je často nazývaná aj krásnou, alebo umeleckou literatúrou. Toto označenie pochádza z francúzskeho názvu belles lettres (krásna literatúra)Výrazom beletria sa súhrnne označujú umelecké prozaické diela. K najznámejším beletristickým žánrom patrí poviedka, novela, román, črta či umelecká reportáž.

Romány, poviedky a novely ponúkajú pútavé príbehy s výraznými postavami a atmosférou. Divadelné hry zase slúžia ako materiál pre divadelné predstavenia a prinášajú konverzácie, dramatické situácie a komediálne alebo tragické prvky.

Beletria je neoddeliteľnou súčasťou literatúry, ktorá obohacuje naše vnímanie sveta a poskytuje nám príležitosť prežívať rôznorodé príbehy a vstúpiť do rôznych svetov. Bez ohľadu na to, či preferujete dobrodružstvo, romantiku alebo reflexiu, beletria vám umožní objaviť nové myšlienky, inšpirácie a zábavu.

Hľadáte knižných hrdinov, ktorí vás zavedú do sveta romantiky, histórie, sci-fi či fantasy? Prinášame vám ten najlepší výber skutočných príbehov, románov, detektívok, noviel a poviedok. K úspešným autorom beletrie patria Jozef KarikaDominik Dán, Róbert Bryndza, Kristína Tormová, Urbaníková EvitaTáňa Keleová Vasilková a Stephen King