! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Náboženstvo strana 6 z 7

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Prepodobný Justín Popovič


Kniha o živote a teologickom diela veľkého srbského teológa, Justína Čelijského (Popoviča), doktora teológie a univerzitného profesora. Bol to človek, ktorý v mladosti študoval všetko, čo sa len dalo a spoznával ľudí a mentalitu rôznych kultúr, aby bol neskôr prospešný svojej Cirkvi a pomohol teologicky a duchovne vzdelávať ďalšiu generáciu teológov, duchovných, episkopov, ale aj mníchov či veriacich v Srbsku. Bol vychovávaný vo svätej zbožnosti, a tak svoje všestranné vzdelanie spájal s modlitbou, pôstom a Bohočlovek Christos bol jeho životnou pomocou a inšpiráciou. Všetko v živote robil na oslavu svojho nebeského Stvoriteľa a vždy robil všetko tak, aby to bolo v zhode so Svätým Písmom. Jeho zbožnosť bola známa všetkým, ktorí ho poznali, avšak nie každý ju dokázal pochopiť. Mnohí ho dokonca považovali za fanatika a preto bol často vyhadzovaný zo škôl, kde učil a posielaný na misie do zahraničia, aby nebol v Srbsku. V rozkvete svojho teologického a vychovávateľského života (dlhé roky pôsobil ako vychovávateľ na bohosloveckých seminároch) odchádza univerzitný profesor, doktor teológie, filozof a zbožný askéta ako 54-ročný do ženského monastiera Čelije za duchovníka, kvôli svojim zbožným a bohabojným názorom. Tu, v zabudnutí nekonečných hôr, pokračuje vo svätom živote i teologickej práci, ktorá začala ešte viac prekvitať. Strávil tu zvyšných tridsaťjeden rokov života. Po jeho smrti mu však ani jeho bývalí nepriatelia nepovedia inak ako - prepodobný otec Justín.
Vypredané
7,99 € 8,41 €

Kardinál Jozef Tomko


Čo sa skrýva za tajomstvom môjho života? Božia prozreteľnosť, veľa Božej milosti. Takej, čo sa dala skoro nahmatať a takej, ktorú nevidno. Odo mňa to vyžaduje len veľkú povďačnosť voči Bohu. A ja ju nechcem akosi skryť, ako nechcem skryť to bohatstvo, čo mi Pán Boh nechal na ceste, aby som to prežil, aby som to prijal, aby som sa sám obohatil. To všetko mi dal pre iných. A tak ja chcem toto podať iným, nie ako nejakú samochválu, ale ako chválu Boha, ktorý ma takto viedol. J. Em. Jozef kardinál Tomko Kniha z pera Mons. Mariána Čižmára vynikajúco zachytáva vzácne chvíle naplneného života kardinála Jozefa Tomka. Ako sám autor zdôrazňuje, je to iba časť veľkej mozaiky práce, udalostí a príbehov, ktoré odzrkadľujú mimoriadne nadanie, horlivosť ducha a usilovnosť veľkého človeka, ktorý sa stal pre mnohých príkladom odovzdanosti Kristovej cirkvi. Môžem to dosvedčiť a potvrdiť aj vlastnou skúsenosťou. Mons. Bernard Bober, košický arcibiskup metropolita Kniha obsahuje množstvo informácií a podáva veľmi pekný obraz o kardinálovi. Po jej prečítaní si ho ešte viac vážim. Kniha napomáha lepšie pochopiť úlohu kardinála Jozefa Tomka pre potreby Katolíckej cirkvi a tiež napĺňa čitateľa a pomáha mu lepšie porozumieť Cirkvi. Cyril Hišem, dekan TF Katolíckej univerzity, recenzent Autorovi musím poblahoželať k tomuto dielu, pretože je to skutočne monumentálna monografia o našom veľkom a úspešnom slovenskom rodákovi - kardinálovi Jozefovi Tomkovi. Štefan Mordel, teológ, recenzent Kniha je nádhernou analýzou poprednej osobnosti - kardinála Jozefa Tomka. Chronologicky sú v nej rozobrané jeho životné osudy a prínos pre Katolícku cirkev vo svete a na Slovensku v uplynulom a v tomto storočí. Z práce vidieť, že aj človek pochádzajúci z menšieho národa môže byť požehnaním a vzorom pre dnešnú dobu. Pavol Kollár, historik, recenzent
Vypredané
42,28 € 44,50 €

Ježíši, postarej se ty!


Otec Dolindo byl vyhledávaný kazatel a nesmírně plodný duchovní spisovatel. Napsal mimo jiné u nás dobře známou Novénu odevzdanosti. Dolindo Ruotolo zemřel v roce 1970, jen dva roky po stigmatizovaném P. Piovi. Osobně se setkali jen jednou, ale v duchovní rovině byli jako dvojčata: sdíleli mystické obdarování, prorocké charisma a dar čtení v lidských srdcích, dar uzdravování a exorcismu, ale především Kristův kříž – výkupné utrpení za druhé, za církev. Dlouhá léta oba pokorně snášeli pronásledování a nespravedlivé zákazy ze strany církevních představených, oba zemřeli v pověsti svatosti. Duchovně doprovázeli zástupy lidí, z nichž mnozí díky nim nalezli Krista nebo nové, hlubší obrácení.
Vypredané
14,69 € 15,46 €

I May Be Wrong


Let me tell you what this book is not. It's not about religion. It's not about telling you how to live your life. It's not about taking on a new set of beliefs. Plain and simple, it's about how to relate to your own thoughts and emotions in a way that makes your life more enjoyable, more free, brighter, clearer and wiser. We like to think we understand what's happening around us; that we can determine the path our life takes. But often, things don't go that way - in fact, they rarely do. What helps us respond to life as it unfolds? To live freely, stay humble and find comfort in difficult times? In the Swedish sensation I May Be Wrong, former forest monk Bjoern Natthiko Lindeblad shares his advice on how to face the uncertainty and doubt that is a natural part of life. We don't choose our thoughts. We don't control the shape they take, or what pops into our minds. We can only choose whether or not to believe them. Infusing the everyday with heart, grace and gentle humour, this is a book to help us all navigate the realities of modern life.
Vypredané
16,63 € 17,50 €

Tajomný plameň Matky Terézie 2. vydanie


Ľudia, kresťania i nekresťania, odjakživa túžili po niečom zmysluplnejšom a trvalejšom, čo by ich napĺňalo viac než každodenná rutina... Vždy hľadali odpovede na otázky, ako ďalej v zložitých spoločensko-ekonomických podmienkach, v osobných zápasoch, v nečakaných životných situáciách. V tomto kontexte zaznieva posolstvo Matky Terézie a zdá sa, že nikdy nebolo naliehavejšie ako dnes. Kniha Tajomný plameň Matky Terézie od jej blízkeho dôverníka, pátra Josepha Langforda, odhaľuje krok za krokom jej spiritualitu — vnútorný plameň, ktorý ju motivoval vytrvať aj v tých najúbohejších podmienkach v uskutočňovaní toho, v čom sme ju po celé roky mohli vídať. Vedie nás k pochopeniu nečakaných hĺbok jej posolstva, o ktoré sa chcela podeliť so svetom, i jej vnútorných bojov, ktoré nadobúdajú úplne nový zmysel a stávajú sa mimoriadne aktuálne pre súčasnosť a každého človeka. Prijmime teda pozvanie a nahliadnime do sfér, kde možno nájsť silu na mohutnú premenu, akú našla Matka Terézia v stretnutí, ktoré zmenilo jej život.
Vypredané
11,31 € 11,90 €

Sám sebe záhadou (m.v.)


Svätý páter Pio – stigmatizovaný kapucín – je jednou z najvýznamnejších duchovných osobností našich čias. Už počas života priťahoval pozornosť veriacich i neveriacich a fascinácia jeho odkazom pretrváva od smrti v roku 1968 až podnes. Silne oslovil aj súčasného seminaristu, ktorý sa podujal autorsky nanovo prerozprávať jeho príbeh, a to nie len na základe dostupných informácií, ale tiež osobným precítením miest spätých so životom pátra Pia. Kniha však nie je len ďalším obyčajným životopisom, akých je veľa. Autor sa chce podeliť predovšetkým s jeho myšlienkami, ktoré sú poznačené duchovnou zrelosťou a veľkou hĺbkou, ale aj so svojím pohľadom na posolstvo tohto veľkého svätca. Dôležitú časť knihy tvoria modlitby pátra Pia i rôzne modlitby, ktoré vznikli ako prejav úcty voči svätcovi. Dokumentárnu hodnotu majú plné znenia príhovorov pápeža Jána Pavla II. prednesené pri beatifikácii a svätorečení sv. pátra Pia. Kniha je bohato ilustrovaná fotografiami z jeho života. Autor sa v úvode zdôveruje takto: „Mojim jediným želaním je, aby vám toto všetko pomohlo podrásť k väčšej láske k Ježišovi. A aby vás táto láska hnala k vydávaniu svedectva o Pravde, ktorou je Kristus.“
Vypredané
9,98 € 10,50 €

Svätý Bystrík


Monografia Svätý Bystrík podáva z rôznych uhlov pohľadu súčasný stav bádania o sobnosti nitrianskeho biskupa sv. Bystríka a zároveň načrtáva čo najpresnejší výklad jeho životných osudov. Autor si za východisko zvolil dôkladné preštudovanie historických prameňov, ktoré sa k sv. Bystríkovi vzťahujú, a ich kritické vyhodnotenie. Predkladanú monografiu možno považovať za prvé ucelené kritické spracovanie problematiky osobnosti tohto skoro nepoznaného slovenského svätca z prvej polovice 11. storočia.
Vypredané
6,15 € 6,47 €

Bojovník ve Vatikánu


Autor této knihy je novinář a dlouholetý vatikánský korespondent, není historik. Jeho záměrem nebylo napsat podrobný životopis nynějšího papeže Františka, ale šlo mu především o vylíčení atmosféry, která zavládla ve Vatikánu a v církvi vůbec v prvních dvou letech po jeho nastoupení na Svatý stolec. Jde o líčení a svědectví očitého svědka, který je papeži neustále nablízku, o jeho dojmy a osobní názory. Zvídavý a zkušený novinář Englisch nás zavede i do společenských kruhů, které jsou neodlučně spjaty s historií papežství a Vatikánu resp. Itálie vůbec - do kruhů římské šlechty, k nejvyšším italským politikům, ke členům proslulé zednářské lóže P2 a členům mafie. K těm všem si Andreas Englisch získal přístup, s řadou z nich hovořil, aby doplnil pestrou mozaiku dění ve Vatikánu a aby čtenáři umožnil představit si, s čím vším se nyní musí papež František vypořádat. Jeho vyprávění se odehrává v často emotivní rovině a čtenáře bezprostředně vtahuje do dění. Kniha je napsána svěžím čtivým jazykem, jak je ostatně pro autora, jehož knihy jsou překládány do mnoha jazyků, zvykem.
Vypredané
7,88 € 8,29 €

Perly a perličky pápeža Františka


Odvtedy, ako sa pápež František prvý raz objavil na balkóne Baziliky svätého Petra a bezprostredným pozdravom „Dobrý večer“ si získal srdcia miliónov veriacich, prešiel dlhší čas a atmosféra sa nemení – získava si sympatie aj mnohých neveriacich. Svojím „normálnym“ správaním udivuje a oslovuje celý svet. Dokáže sa prihovoriť predstaviteľom štátov a veľkým náboženským lídrom, ale aj jednoduchým ľuďom, ktorí potrebujú útechu, vyhýba sa prepychu a vyhľadáva spoločenstvo, aby bol nablízku ľuďom. Je veľkým ohlasovateľom evanjelia a reformuje cirkev svojím príkladom.
Vypredané
8,46 € 8,90 €
  • 5 /5

Tajomná sila svätej Filomény


Cirkev si už od nepamäti uctieva svätých mučeníkov. Medzi nich plným právom patrí svätá Filoména, ktorá aj v najkrutejších mukách zostala verná Kristovi a vyliala krv za svätú čistotu. Zomrela za vlády cisára Diokleciána, ale Boh sa ňou rozhodol osláviť až oveľa neskôr... 25. mája 1802 v Katakombách svätej Priscily v Ríme sa našiel náhrobok s nápisom Lumena Pax Tecum Fi , čo znamená Filoména, pokoj s tebou! Jej sväté ostatky boli z Ríma prenesené do Mugnana a svätá Filoména odvtedy občerstvuje srdcia veriacich milosťami vyprosenými od Boha, ktoré s obľubou udeľuje zázračným spôsobom. Kniha Tajomná sila svätej Filomény nám priblíži túto sväticu ako človeka, v ktorom sa nebo snúbi so zemou. Pri správach o jej zázrakoch čerpá z počiatkov úcty k svätej Filoméne a veriacich súčasného sveta vyzýva, aby u nej hľadali pomoc a ochranu v každej životnej situácii a tak spolu s ňou oslavovali Boha.
Vypredané
8,46 € 8,90 €

dostupné aj ako:

The Confessions Of Saint Augustine


HarperCollins is proud to present its incredible range of best-loved, essential classics. Confessions describes Saint Augustine's conversion to Christianity and is the basis for his reputation as one of Christianity's most influential thinkers.
Vypredané
3,47 € 3,65 €

Lacná kniha Svätý Bystrík (-70%)


Monografia Svätý Bystrík podáva z rôznych uhlov pohľadu súčasný stav bádania o sobnosti nitrianskeho biskupa sv. Bystríka a zároveň načrtáva čo najpresnejší výklad jeho životných osudov. Autor si za východisko zvolil dôkladné preštudovanie historických prameňov, ktoré sa k sv. Bystríkovi vzťahujú, a ich kritické vyhodnotenie. Predkladanú monografiu možno považovať za prvé ucelené kritické spracovanie problematiky osobnosti tohto skoro nepoznaného slovenského svätca z prvej polovice 11. storočia.
Vypredané
1,94 € 6,47 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Misionárska poloha (-70%)


Matka Tereza zasvätila celý svoj život pomoci chudobným a slabým. Nezaujímala sa o svetské záležitosti a financie. Neschádzala sa s diktátormi, skorumpovanými oligarchami a usvedčenými podvodníkmi. A vo svojich skutkoch i slovách bola vždy dôsledne apolitická. Existuje však aj iný, menej známy príbeh Matky Terezy. Christopher Hitchens, jeden z najvplyvnejších intelektuálov 20. storočia, vo svojej britkej polemike ukazuje, že nie je všetko také, ako sa na prvý pohľad zdá. Christopher Hitchens (1949-2011) Anglo-americký novinár, kritik, esejista a spisovateľ. Publikoval v periodikách ako New Statesman, The Nation, The Atlantic či Vanity Fair. Vďaka svojmu dômyselnému, konfrontačnému a ostrému rečníckemu štýlu sa stal obľúbeným účastníkom verejných debát. Je autorom viac než tridsiatich kníh, v ktorých sa venuje najmä kritike totalitarizmu, imperializmu a inštitucionalizovaného náboženstva. Medzi jeho najpopulárnejšie knihy patria Listy mladému skeptikovi (2001), Prečo je Orwell dôležitý (2002), Boh nie je veľký (2007) a memoáre Hitch-22 (2010) a Smrteľnosť (2012).
Vypredané
2,97 € 9,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha A vody plynou (-50%)


Poutavý životopis věnovaný postavě Regina z Pürmu. Regino, jedna z velkých mnišských postav své doby, která dvakrát zažívá hrůzy a ničení normanských nájezdů a námahu opětovného budování Prümu. Sedm let řídí osudy zdejšího říšského opatství. Poté co je odsud intrikami vypuzen, je povolán biskupem Raatbodem do zničeného opatství St. Martin v Trevíru. Svou životní pouť končí jako obyčejný mnich roku 915.
Vypredané
5,62 € 11,23 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Prepodobný Justín Popovič (-90%)


Kniha o živote a teologickom diela veľkého srbského teológa, Justína Čelijského (Popoviča), doktora teológie a univerzitného profesora. Bol to človek, ktorý v mladosti študoval všetko, čo sa len dalo a spoznával ľudí a mentalitu rôznych kultúr, aby bol neskôr prospešný svojej Cirkvi a pomohol teologicky a duchovne vzdelávať ďalšiu generáciu teológov, duchovných, episkopov, ale aj mníchov či veriacich v Srbsku. Bol vychovávaný vo svätej zbožnosti, a tak svoje všestranné vzdelanie spájal s modlitbou, pôstom a Bohočlovek Christos bol jeho životnou pomocou a inšpiráciou. Všetko v živote robil na oslavu svojho nebeského Stvoriteľa a vždy robil všetko tak, aby to bolo v zhode so Svätým Písmom. Jeho zbožnosť bola známa všetkým, ktorí ho poznali, avšak nie každý ju dokázal pochopiť. Mnohí ho dokonca považovali za fanatika a preto bol často vyhadzovaný zo škôl, kde učil a posielaný na misie do zahraničia, aby nebol v Srbsku. V rozkvete svojho teologického a vychovávateľského života (dlhé roky pôsobil ako vychovávateľ na bohosloveckých seminároch) odchádza univerzitný profesor, doktor teológie, filozof a zbožný askéta ako 54-ročný do ženského monastiera Čelije za duchovníka, kvôli svojim zbožným a bohabojným názorom. Tu, v zabudnutí nekonečných hôr, pokračuje vo svätom živote i teologickej práci, ktorá začala ešte viac prekvitať. Strávil tu zvyšných tridsaťjeden rokov života. Po jeho smrti mu však ani jeho bývalí nepriatelia nepovedia inak ako - prepodobný otec Justín.
Vypredané
0,84 € 8,41 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Štěpán Trochta (-90%)


Životopis prenasledovaného kardinála Trochtu, ktorý žil a pracoval v ťažkej dobe českých dejín..
Vypredané
1,22 € 12,17 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Dalajlama: Nevšedný príbeh (-90%)


Dalajlamovo posolstvo súcitu a mieru oslovuje nielen buddhistov, ale aj veriacich rôznych vyznaní a neveriacich. Jeho myšlienky prenikli do všetkých kútov sveta, no osobne zostáva radšej v ústraní. Mnohé z jeho života zostáva pre verejnosť stále skryté. Alexander Norman sa s dalajlamom zoznámil pred tridsiatimi rokmi, spolupracoval s tibetským lídrom na viacerých knihách vrátane jeho autobiografie Sloboda v exile a svoj jedinečný vzťah k tejto veľkej osobnosti pretavil do pútavého nezabudnuteľného rozprávania. Dalajlamov príbeh je o dieťati z odľahlej časti Tibetu, z ktorého sa stal najvyšší náboženský a politický vodca, hlavná osobnosť jednej z najfascinujúcejších kultúrnych tradícií na svete. A hoci sa zdá, že so svojím politickým postavením sa nikdy celkom nestotožnil, rozhodnosť potvrdil vo vypätých politických situáciách a neskôr uprostred nebezpečnej buddhistickej schizmy. Ešte viac však udivuje dalajlamova nesmierne bohatá duchovná prax, ktorá vyrastá z tradície živej viery v nadprirodzené javy, mágiu a proroctvá. Niektoré podrobnosti z duchovného života západného čitateľa istotne prekvapia, ale aj inšpirujú. Dalajlama nepochybne patrí k najobľúbenejším a najcharizmatickejším osobnostiam súčasnosti.
Vypredané
1,69 € 16,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Rozhovory spod Zobora (-90%)


Je to kniha rozhovorov reflektujúcich literárnu, duchovnú a kultúrnu klímu na Slovensku. Rozhovory boli v skrátenej forme uverejnené v Slovenskom rozhlase a v Literárnom týždenníku, a ten za tieto rozhovory obom autorom udelil Cenu Spolku slovenským spisovateľ a Literárneho týždenníka. Rozhovory spod Zobora sa uskutočnili v roku Veľkého jubilea 2000, v roku 10. výročia pôsobenia Jána Chryzostoma kardinála Korca ako nitrianskeho diecézneho biskupa, v roku 50. výročia jeho kňazskej vysviacky a v predvečer roku 50. výročia biskupskej vysviacky.
Vypredané
0,45 € 4,51 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Tajomný plameň Matky Terézie 2. vydanie (-90%)


Ľudia, kresťania i nekresťania, odjakživa túžili po niečom zmysluplnejšom a trvalejšom, čo by ich napĺňalo viac než každodenná rutina... Vždy hľadali odpovede na otázky, ako ďalej v zložitých spoločensko-ekonomických podmienkach, v osobných zápasoch, v nečakaných životných situáciách. V tomto kontexte zaznieva posolstvo Matky Terézie a zdá sa, že nikdy nebolo naliehavejšie ako dnes. Kniha Tajomný plameň Matky Terézie od jej blízkeho dôverníka, pátra Josepha Langforda, odhaľuje krok za krokom jej spiritualitu — vnútorný plameň, ktorý ju motivoval vytrvať aj v tých najúbohejších podmienkach v uskutočňovaní toho, v čom sme ju po celé roky mohli vídať. Vedie nás k pochopeniu nečakaných hĺbok jej posolstva, o ktoré sa chcela podeliť so svetom, i jej vnútorných bojov, ktoré nadobúdajú úplne nový zmysel a stávajú sa mimoriadne aktuálne pre súčasnosť a každého človeka. Prijmime teda pozvanie a nahliadnime do sfér, kde možno nájsť silu na mohutnú premenu, akú našla Matka Terézia v stretnutí, ktoré zmenilo jej život.
Vypredané
1,19 € 11,90 €

dostupné aj ako:


Biografie z oblasti náboženstva sa zaoberajú životnými príbehmi a duchovnými cestami významných náboženských postáv. Tieto biografie nám umožňujú objaviť a porozumieť základným princípom, hodnotám a učeniam rôznych náboženských osobností a ich vplyvu na svet.

V tejto kategórii môžeme nájsť biografie a memoáre náboženských vodcov, svätcov, duchovných učiteľov a iných jedinečných jednotlivcov, ktorí zanechali hlbokú stopu vo svojom náboženskom spoločenstve. Tieto príbehy nám poskytujú pohľad na ich duchovný vývoj, púť k osvieteniu, poslanie a spôsob, akým ovplyvnili svojich nasledovníkov.

Biografie náboženských postáv nám umožňujú spoznať ich životné skúsenosti, výzvy a vnútorné boje. Sledujeme ich cestu hľadania pravdy, duchovnej obnovy a hlbšieho porozumenia božskému alebo transcendentalnému. Taktiež nám ponúkajú vhľad do ich meditácií, modlitieb, rituálov a praktík, ktoré tvoria základ ich náboženskej cesty.

Biografie náboženských postáv majú nielen náboženský, ale aj kultúrny a historický význam. Sú dokumentáciou o vplyve náboženstva na spoločnosť, ich príspevku k vede, filozofii, literatúre a umeniu. Získavame prehľad o histórii a rozvoji daného náboženstva, jeho vplyve na politické a sociálne dianie a jeho mieste v kontexte svetových kultúr.

Biografie náboženských postáv môžu byť inšpiratívne a povzbudzujúce pre čitateľov, ktorí hľadajú duchovnú múdrosť, rovnováhu a porozumenie. Tieto knihy nám umožňujú nájsť spojenie medzi náboženstvom a každodenným životom, a pomáhajú nám prehĺbiť našu duchovnú prax a hľadanie.