! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Lacná kniha Štěpán Trochta (-90%)


Životopis prenasledovaného kardinála Trochtu, ktorý žil a pracoval v ťažkej dobe českých dejín..
Vypredané
1,22 € 12,17 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha A vody plynou (-50%)


Poutavý životopis věnovaný postavě Regina z Pürmu. Regino, jedna z velkých mnišských postav své doby, která dvakrát zažívá hrůzy a ničení normanských nájezdů a námahu opětovného budování Prümu. Sedm let řídí osudy zdejšího říšského opatství. Poté co je odsud intrikami vypuzen, je povolán biskupem Raatbodem do zničeného opatství St. Martin v Trevíru. Svou životní pouť končí jako obyčejný mnich roku 915.
Vypredané
5,62 € 11,23 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Peklo na zemi (-90%)


Tibetský mnich Bagdo z kláštera Ganden byl zatčen během demonstrací za svobodu ve Lhase v březnu 1988. Jeho stručné vzpomínky politického vězně osvětlují skutečnou dnešní situaci v okupovaném Tibetu. S předmluvou J. S. dalajlamy.
Vypredané
0,32 € 3,19 €

dostupné aj ako:

An Autobiography


The life of Gandhi, in his own words 150th Anniversary Edition with a New Introduction by Pankaj Mishra 'Generations to come will scarce believe that such a one as this walked the earth in flesh and blood' Albert Einstein upon the death of M. K. Gandhi Mohandas Karamchand Gandhi was born in western India in 1869. He was educated in London and later travelled to South Africa, where he experienced racism and took up the rights of Indians, instituting his first campaign of passive resistance. In 1915 he returned to British-controlled India, bringing to a country in the throes of independence his commitment to non-violent change, and his belief always in the power of truth. Under Gandhi's lead, millions of protesters would engage in mass campaigns of civil disobedience, seeking change through moral conversion of the colonizers. For Gandhi, the long path towards Indian independence would lead to imprisonment and hardship, yet he never once forgot the principles of truth and non-violence so dear to him. Written in the 1920s, Gandhi's autobiography tells not only of his struggles and inspirations but also speaks frankly of his failures. It is a powerful and enduring account of an extraordinary life.
U dodávateľa
13,78 € 14,50 €

Biografie z oblasti náboženstva sa zaoberajú životnými príbehmi a duchovnými cestami významných náboženských postáv. Tieto biografie nám umožňujú objaviť a porozumieť základným princípom, hodnotám a učeniam rôznych náboženských osobností a ich vplyvu na svet.

V tejto kategórii môžeme nájsť biografie a memoáre náboženských vodcov, svätcov, duchovných učiteľov a iných jedinečných jednotlivcov, ktorí zanechali hlbokú stopu vo svojom náboženskom spoločenstve. Tieto príbehy nám poskytujú pohľad na ich duchovný vývoj, púť k osvieteniu, poslanie a spôsob, akým ovplyvnili svojich nasledovníkov.

Biografie náboženských postáv nám umožňujú spoznať ich životné skúsenosti, výzvy a vnútorné boje. Sledujeme ich cestu hľadania pravdy, duchovnej obnovy a hlbšieho porozumenia božskému alebo transcendentalnému. Taktiež nám ponúkajú vhľad do ich meditácií, modlitieb, rituálov a praktík, ktoré tvoria základ ich náboženskej cesty.

Biografie náboženských postáv majú nielen náboženský, ale aj kultúrny a historický význam. Sú dokumentáciou o vplyve náboženstva na spoločnosť, ich príspevku k vede, filozofii, literatúre a umeniu. Získavame prehľad o histórii a rozvoji daného náboženstva, jeho vplyve na politické a sociálne dianie a jeho mieste v kontexte svetových kultúr.

Biografie náboženských postáv môžu byť inšpiratívne a povzbudzujúce pre čitateľov, ktorí hľadajú duchovnú múdrosť, rovnováhu a porozumenie. Tieto knihy nám umožňujú nájsť spojenie medzi náboženstvom a každodenným životom, a pomáhajú nám prehĺbiť našu duchovnú prax a hľadanie.