! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Klopp: Bring the Noise


Celebrate Liverpool's 2020 Premier League victory with this definitive insight into the man behind their cup-winning success. Jurgen Klopp was confirmed as manager of Liverpool FC in October 2015 to a rapturous reception. His super-sized personality and all-or-nothing style of football and management made him the perfect choice to pump up the volume at Anfield and lift Liverpool out of a slump. Fans and club officials were delighted to get the coach they'd long admired from afar and eager to see the impact he would have on the club and the Premier League. Klopp is the manager to turn players into winners. He's authentic, approachable and funny, charming media and fans alike. He's also merciless and exceptionally driven, his quick temper bubbling away barely under the surface. Klopp's pitch-side passion has enthralled fans, leading to 2019's triumphant Champions League win and culminating in 2020 Premier League victory With exclusive access to Klopp's friends, family, colleagues and players, Raphael Honigstein goes behind-the-scenes at Liverpool to tell the definitive story of Klopp's career and how he brought Liverpool to victory.
Vypredané
12,30 € 12,95 €

Focihősök 7: Modric


Luka Modria kiskorában egy hegyi falucskában kecskéket őrzött, ám később, a szerb-horvát háború miatt családjával a városba menekült. Gyenge testalkata miatt ugyan nem fogadták a Hajduk Splitnél, de a rivális Dinamo Zagreb egyből meglátta benne a klasszist. Kreatív középpályásként a karrierje egyre feljebb ívelt: a Tottenhamben töltött négy év után a galaktikusok közé, a Real Madriba igazolt, mellyel négyszer is elhódította a Bajnokok Ligája trófeát. A horvát válogatott csapatkapitányaként a 2018-as vébén az ezüstéremig vezette csapatát - ebben az évben elnyerte a labdarúgóknak járó legrangosabb díjat, az Aranylabdát is.
Vypredané
6,13 € 6,45 €
  • 5 /5

The Unknown Kimi Raikkonen


'I loved it. I thought it was fascinating - really, really interesting story that he's got to tell... I've known him for years and I learned an awful lot.' Marc Priestley Kimi Raikkoenen is the Finnish superstar Formula One driver with a reputation for being fast on the track and silent off it - until now! In this superb and authorised portrait of Raikkoenen, Kari Hotakainen gets to reveal the side of the man that few beyond his close family and friends have ever seen. Enigmatic and private, Ferrari's former world champion driver rarely opens up to outsiders, but he granted Hotakainen exclusive access to his world and to his way of thinking. It ensures that this will be a book that will delight all fans of motorsport, who have long revered the Finn. Including never-previously-seen photographs from his own collection, The Unknown Kimi Raikkoenen takes the reader into the heart of the action at grands prix around the world, behind the scenes as race strategies are planned, and opens up the private side of his life that he normally guards so carefully. With all the cult appeal of I Am Zlatan Ibrahimovic, the raw excitement of Formula One and the insight of the best biographies, this is a book every sports fan will want to treasure.
Vypredané
13,25 € 13,95 €

Unbeaten


'Unbeaten is one of the best sports books I've read in years.' - Jonathan Eig, author of Ali: A Life. Rocky Marciano accomplished a feat that eluded legendary champions like Joe Louis, Jack Dempsey, Muhammad Ali, and Mike Tyson: he never lost a professional fight. When he retired in 1956, his record was a perfect 49-0. Unbeaten is the revelatory biography of one of the greatest heavyweights of all time. Marciano rose from abject poverty and a life of petty crime to become heavyweight champion and one of the most famous faces of his era. He dominated boxing in the decade following the Second World War with a devastating punch, which he nicknamed the `Suzie Q'. But perfection came at a price. Pulitzer Prize-winner Mike Stanton tells the story of Marciano's pursuit of greatness through the era of guys and dolls, hustlers and gamblers, glamorous celebrities and notorious mobsters. But boxing had its dark side, particularly at a time when Mafia mob bosses like Blinky Palermo and Frankie Carbo wielded immense power behind the scenes. Marciano retired while still in his prime, weighed down by the mob's influence in the sport he loved. For the last decade of his life, he wandered America, disillusioned, untrusting, hiding his money, cheating on his wife, consorting with the mobsters he had loathed for corrupting his sport, until his death in a plane crash in 1969, the night before his 46th birthday. Unbeaten by Mike Stanton is the story of a remarkable champion, a sport that was rotten to its core, and a country that may have expected too much from its heroes.
Vypredané
14,20 € 14,95 €

Žít a přežít 2. vydání


Vzpomínková kniha světoznámého horolezce, světoběžníka a pokořitele osmitisícovek a mnoha dalších horských vrcholů Reinholda Messnera podává propracovaný obraz bohatého, naplněného a současně spletitého života výjimečné osobnosti nejen horolezeckého sportu. Autor začíná líčením svého dětství v jihotyrolském Villnössu, jeho kniha však není jen prostým popisem jeho zážitků, životních peripetií a osudových zvratů, nýbrž se v ní vyznává ze svých mravních hodnot, politických názorů, a vše poutavým způsobem prokládá filozofickými úvahami o lidském životě jako takovém a umění člověka žít a prožít naplněný život.
Vypredané
17,81 € 18,75 €

Lacná kniha Peter Sagan (-70%)


Vyhrává jeden závod za druhým, včetně legendární Tour de France, kterou vyhrál hned pětkrát za sebou. Neuvěřitelný talent, rocková hvězda nebo zázrak přírody? Sagan dobývá srdce sportovních fanoušků především svou čistou povahou. Někteří z nich ho vnímají jako zachránce, který navrátí cyklistice upadající prestiž i zájem širokého publika. Skutečně však vidíme jeho upřímnou sportovní duši, nebo jde o výsledek geniální marketingové kampaně?
Vypredané
3,60 € 11,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Peter Sagan (-50%)


Vyhrává jeden závod za druhým, včetně legendární Tour de France, kterou vyhrál hned pětkrát za sebou. Neuvěřitelný talent, rocková hvězda nebo zázrak přírody? Sagan dobývá srdce sportovních fanoušků především svou čistou povahou. Někteří z nich ho vnímají jako zachránce, který navrátí cyklistice upadající prestiž i zájem širokého publika. Skutečně však vidíme jeho upřímnou sportovní duši, nebo jde o výsledek geniální marketingové kampaně?
Vypredané
6,00 € 11,99 €

dostupné aj ako:

Cesta k vítězství


Kniha pojednává o tenisovém, ale i životním příběhu budoucích světových jedniček Andyho a Jamieho Murray. Z malého skotského městečka Dunblane to oba dotáhli na nejvyšší tenisové posty a vy můžete být u toho. Kniha nabízí řadu pozitivních, ale i negativních zkušeností a následně popisuje, jak se z toho rodina poučila, čímž vzniká mnoho cenných rad pro lidi a rodiče pohybující se v tenise. Kniha detailně vykresluje očima matky a zároveň úspěšné tenisové trenérky celou cestu tenisových hvězd od jejich začátků v dětství, podmínkách tenisového zákulisí, překážek a hledání jejich řešení, nalezení a využití silných stránek, k dosažení úplného vrcholu. Pod vedením Ivana Lendla dosáhl Andy Murray na vysněný wimbledonský titul a autorka se k tomuto tématu věnuje v jedné z kapitol. Judy Murray se sama stala v roce 1995 skotskou národní trenérkou a byla první ženou, která úspěšně absolvovala "Performance Coach Award" britského tenisového svazu. Vychovala čtyři daviscupové a jednu fedcupovou hráčku, včetně jejích dvou synů Jamieho a Andyho. V roce 2011 byla zvolena kapitánkou britského fedcupového týmu.
Vypredané
23,51 € 24,75 €

Karlos Vémola : Lvi žerou první


Odhodlanost. Síla. Víra. Neústupnost. Píle. Trpělivost. Až neuvěřitelný příběh Karlose Vémoly, přední české hvězdy bojových sportů. Začal v malém městě, ale vyústil ve světoznámé a respektované jméno. Poznejte život profesionálního sportovce, a to od úplných začátků, až po současné úspěchy a plány. Život, který není jen tak pro každého. Nechte se motivovat odhodlaností jít si nekompromisně za svým cílem, a to i přes množství překážek, které mu předcházejí. Přečtěte si o cestě bojovníka a historicky prvního Čecha v UFC, světové organizaci bojových sportů. Téměř dvou set stránková biografie formou rozhovoru vás vtáhne a nebudete chtít přestat, dokud se nedozvíte celý příběh o jeho kontroverzním životě na hraně. Tato kniha byla realizována exkluzivně společností NUTREND na základě dlouholeté spolupráce s Karlosem. Jedná se o zcela unikátní surový průřez skutečnou životní cestou.
Vypredané
13,35 € 14,05 €

Jürgen Klopp


Keď už sme tu, môžeme si vlastne aj trochu zakopať. Nie, aj keď to o sebe sám tvrdí, »normálny« tento Jürgen Klopp naozaj nie je. Ako druholigový futbalista sa možno zapísal do povedomia ako hviezda vidieka, zato ako tréner patrí Kloppo k hviezdam, ktorých žiara na futbalovom nebi zahanbí desiatky ďalších. Aj keď ho len pomerne nedávno predchádzala povesť výrečného analytika a trénera z televíznej obrazovky, Klopp už stihol dokázať, že je predovšetkým jedno: puntičkársky futbalový mentor, ktorý vie ľudí nadchnúť svojím zápalom a taktikou. Ktorý neváhal kráčať proti davu, aby klub 1. FSV Mainz 05 najprv ochránil pred vypadnutím z druhej ligy a potom ho priviedol k prvému postupu do Bundesligy. Ktorý si v roku 2008 zobral pod ochranné krídla Borussiu Dortmund, aby jej skalných fanúšikov sklamal futbalom bez štipky vášne len aby s nimi o tri roky oslavoval veľkolepé víťazstvo na majstrovstvách a obdaril ich futbalom hraným telom aj dušou. Od roku 2015 priekopník Klopp dokazuje, že jeho metódy padajú na úrodnú pôdu aj v anglickej Premiere League, kde chce prebudiť legendárny FC Liverpool zo zakliateho spánku. Priatelia a bývalí kolegovia, ako napríklad Christian Heidel, súčasný manažér klubu FC Schalke 04, spomínajú na spoločné zážitky a približujú čitateľom ctižiadostivého športovca a všestranného človeka Jürgena Kloppa. Rozhovory s odborníkmi spoza trávnikov futbalových štadiónov odhaľujú zaujímavé názory na Kloppovu charizmatickú osobnosť. Poučná a zábavná, to sú prívlastky, ktoré nevystihujú len kapitolu o taktike, ktorá podrobne analyzuje Kloppovu hernú filozofiu, ale celú knihu o tejto futbalovej legende. Chcem byť tým najlepším trénerom, akým môžem byť, zaumienil si Jürgen Klopp. Že je na dobrej ceste, objasňuje táto kniha, v ktorej sa autor svedomito zaoberá Kloppom a jeho pravou láskou k futbalu, a rozpráva príbeh o jeho púti za úspechom. Práva na preklad knihy sa ešte pred vydaním predali do šiestich krajín a tri ďalšie preklady sa už pripravujú. Klopp je, aký je. Výborný tréner, ale čo sa týka toho ostatného... Nenechám si to pre seba nechcel by som byť ako on. Marcelino García Toral Keď sledujeme televíziu alebo ideme do kina, vždy musíme vedieť, čo postavy chcú: James Bond chce zachrániť svet, ET chce ísť domov, Graham Norton sa chce zabávať a Jeremy Paxman chce vysvetliť, ako funguje svet. S každou z týchto postáv sme sa oboznámili najprv vďaka ich víziám. Vždy konajú tak, aby ich ciele a vízie boli v súlade. A čo chce Klopp? Vízia je aspoň trochu zlepšiť svet. Možno to rozpoznať nielen na jeho vyjadrovaní, ale viditeľné to je najmä prostredníctvom jeho činov. Práve vďaka pevnému odhodlaniu sú jeho vízie hmatateľné. Ako tréner chce, aby sa jeho tím zlepšil. Ako televízny odborník chce divákom vysvetliť udalosti na ihrisku. Zdôrazňuje to, že chce veci zlepšiť. Také intenzívne odhodlanie vychádza zo srdca, nemožno ho predstierať. Niekto môže tvrdiť, že chce zarobiť veľa peňazí, stať sa slávnym, jednotkou, chce tamto či ono. Lenže Klopp to vidí inak. Hoci to môže znieť melodramaticky, pre mňa to znamená, že to miesto, kde práve som, chcem vždy o čosi zlepšiť, povedal Klopp v rozhovore pre noviny Zeit. Tento prístup sa neobmedzuje len na svet športu. Nielen na futbalovom ihrisku, ale kdekoľvek sa ocitne, svet môže byť o čosi lepší. To je jeho hlavný prístup. Cristián Gálvez
Vypredané
17,01 € 17,90 €

Focihősök 6: Iniesta


A szerény, visszafogott, de annál tehetségesebb Andrés Iniesta játékára már 12 éves korában felfigyelt a Barcelona. Még abban az évben meghívást kapott a Barca híres akadémiájára, a La Masiára. Andrés élt a nagyszerű lehetőséggel, és ezzel kezdetét vette az a sikertörténet, amelyben az FC Barcelona kiválóan cselező középpályásaként négy BL és három szuperkupa győzelem részese lett. A válogatott színeiben is nagyot alkotott: kétszer emelhette magasba az Európa-bajnoki, egyszer pedig a világbajnoki kupát.
Vypredané
6,13 € 6,45 €

Outrunning the Demons


Hope through running... Running can take us to fantastic places. Just as importantly, it can also bring us back from terrible ones. For people in times of crisis, trauma and physical or mental illness - when normality collapses - running can put things back together again. After bestselling author Phil Hewitt was viciously mugged, stabbed and left for dead in 2016, he found himself suffering the acute symptoms of post-traumatic stress disorder. Unable to make sense of the horrific experience that had happened to him, Phil found that dedicating himself to running was slowly but surely helping him heal. Outrunning the Demons is an enriching and celebratory exploration of the transformative power of running - and how it can be the key to unlocking resilience we never knew we had. Told through 34 deeply affecting real-life stories and covering such diverse themes as trauma, bereavement, addiction, depression and anxiety, this compelling book is an exposition of just why running can so often be the answer to everything when we find ourselves in extremis.
Vypredané
14,73 € 15,50 €
  • 5 /5

Focihősök 5: Maradona


„–?Csak azt remélem, pályára is léphetek majd – mondta Diego. Ha pályára lép, akkor Argentína történelmének valaha volt legfiatalabb válogatott labdarúgója válik belőle a maga tizenhat évével, három hónapjával és huszonnyolc napjával.” És Diego álma valóra vált, a Magyarország elleni barátságos meccsen debütált Buenos Airesben, 1977-ben. Minden idők egyik legnagyobb játékosának, Diego Armando Maradonának a neve, kortól függetlenül, az összes focirajongó előtt ismerősen cseng. Karizmatikus és kissé szélsőséges személyisége, heves vérmérséklete mellett örökké emlékezetes marad az 1986-os mexikói vébén az angolok elleni negyeddöntőben „egy kicsit Maradona fejével, egy kicsit pedig Isten kezével” szerzett találata, majd ugyanazon a meccsen a teljes védelmet kicselezve lőtt „évszázad gólja”. A Boca Juniors, a Barcelona és a Napoli színeiben is gólt gólra halmozó csatár élő legenda, Nápolyban mind a mai napig hatalmas tisztelet és szeretet övezi.
Vypredané
6,13 € 6,45 €

The Girl on the Dancing Horse


"To ride into that arena, next to a sea of British flags and hear the roar of clapping and cheering, was so exciting. It's a sound I will never, ever forget." Charlotte Dujardin and her charismatic horse Valegro burst onto the international sports scene with their record-breaking performance at the London, 2012 Olympics. The world was captivated by the young woman with the dazzling smile and her dancing horse. But no one quite knew what it took to get there, nor how hard the path to success would be - until now. Dujardin began riding horses at the age of two, but dressage was firmly the domain of the wealthy, not the life of a girl from a middle-class family. Her parents sacrificed all and with a undeterred focus, Charlotte left school at 16 to follow her dream. When she was invited to be a groom for the British Olympian Carl Hester, she began to ride Valegro, a dark bay gelding and an unbreakable bond was formed. This is their incredible story.
Vypredané
12,30 € 12,95 €

Navždy první


Unikátní autorizované portréty nejvýznamnějších československých horolezců na jejich dlouhé cestě k prvním himálajským výstupům. Kniha zachycuje historii československého horolezectví v období od druhé světové války po první výpravy našich horolezců do nejvyšších hor v sedmdesátých letech minulého století prostřednictvím vyprávění legendárních českých a slovenských horolezců. Jedná se o unikátní autorizovaný soubor portrétů historicky významných postav československého horolezectví, které obsahují horolezecký životopis, rozhovor a výčet nejvýznačnějších výstupů. Nechybí horolezecký slovníček, přehled zásadních výprav a množství dalších doprovodných materiálů. Kniha vychází s úvodním slovem Máry Holečka, fotografiemi Viléma Heckela, Bohumila Svatoše, Josefa Kývaly, Petra Piechowicze a dalších.
Vypredané
40,10 € 42,21 €
  • 5 /5

Kukuczka - Příběh nejslavnějšího polského horolezce


Jerzy Kukuczka, známý jako „Jurek“, byl slavný polský horolezec, který jako druhý člověk (po Reinholdu Messnerovi) zdolal všech 14 osmitisícovek. Trvalo mu to pouze osm let, což dodnes nikdo nepřekonal. Většinu výstupů navíc uskutečnil bez umělého kyslíku, v zimě nebo novými cestami, a proto bývá mnohdy považován za nejlepšího výškového horolezce 20. století. Zahynul 24. října 1989 při výstupu na Lhoce jižní stěnou, když se mu přetrhlo lano. O pár dnů se tak nedožil změny režimu. Právě fakt, že tehdejší komunistický režim v Polsku pro něj byl velkou brzdou, dělá jeho činy ještě výjimečnější. Biografie ale nepojednává jen o Kukuczkovi. Popisuje také, s jakými dnes nepředstavitelnými obtížemi se tehdy horolezci setkávali a jaký boj na mnoha frontách je to stálo. Přibližuje počátky polského himálajismu v padesátých a šedesátých letech, kdy se nutné vybavení vyrábělo doslova na koleni (doma šité oblečení, stavební helma, svářečské brýle – a bylo dostupné jen těm, kdo měli konexe), mluví o pocitu kamarádství, ze kterého vlivem doby vznikla rivalita, o tom, jak se vůbec horolezci tehdy živili, jak se vyrovnávali se ztrátami kamarádů spolulezců při nehodách či jak obtížné bylo v době politického vření vycestovat do novozélandských nebo aljašských hor.
Vypredané
2,51 € 2,64 €

Czibor Zoltán


Fényképes életrajz az Aranycsapat legendás szélsőjéről és a Barcelona világklasszisáról
Vypredané
5,01 € 5,27 €

I Am Football - Zlatan Ibrahimovic


From the number one bestselling author of I am Zlatan comes . . . I am Football. A photographic journey around planet Zlatan, including interviews with all the key people from his stellar career: Pogba, Mino Raiola, Jose Mourinho, and many others. From Malmo, to becoming the Ligue 1's highest ever goal scorer with Paris Saint-Germain, before on further triumph at Manchester United. Zlatan is Football!
Vypredané
27,08 € 28,50 €
  • 4 /5

Železná vôľa – Mike Tyson


Legendárny boxer Mike Tyson, bývalý majster sveta v superťažkej váhe a autor autobiografického bestselleru Pravda a nič len pravda, prináša v druhej časti životopisu obraz svojho športového a ľudského dozrievania pod vedením ikonického trénera a manažéra Cusa D’Amata, ktorého považuje za svojho nevlastného otca. Keď Cus D’Amato videl po prvý raz trinásťročného Tysona spárovať, vyhlásil: „Toto je budúci majster sveta v superťažkej váhe!“ D’Amato patril k svetovej dobovej trénerskej a manažérskej špičke, o čom svedčí aj to, že doviedol na vrchol boxerské legendy Floyda Pattersona a Josého Torresa. Triumf toho tretieho, Mikea Tysona ako najmladšieho boxerského majstra sveta v superťažkej váhe, však už nevidel, zomrel krátko predtým. Cus D’Amato bol kľúčová osobnosť Tysonovej kariéry a jeho vzostupu na vrchol. Adoptoval si ho ako talentovaného šestnásťročného chlapca, ktorý prechádzal z polepšovne do polepšovne, a ponúkol mu šancu vymaniť sa z chudoby a sociálnej mizérie. Tyson v pokračovaní svojho úspešného životopisu uvažuje o všetkom, čo ho D’Amato naučil ako tréner, priateľ i otec, čo všetko musel D’Amato zdolať na životnej ceste od boja proti monopolizácii boxu v Spojených štátoch, mafii, ktorá ovplyvňovala vtedajší svet boxu, po nepriazeň úradov. Kniha podáva strhujúci obraz pozadia amerického profesionálneho boxu v širokom oblúku od druhej svetovej vojny do polovice 80. rokov minulého storočia.
Vypredané
16,14 € 16,99 €

Kategória Športové životopisy je fascinujúcim žánrom, ktorý sa zaoberá životnými príbehmi a kariérami významných športovcov z rôznych disciplín a období. Tieto biografie nám poskytujú hlbší vhľad do života športovcov, ich úspechov, výziev, zápasov a osobných príbehov, ktoré ich formovali ako jednotlivcov.

Tento žáner literatúry je neoddeliteľnou súčasťou sveta športu a prináša nám širokú škálu príbehov ikonických športových osobností, ako sú futbalisti, basketbalisti, tenisti, boxeri, atléti a ďalší. Biografie športovcov nám umožňujú nielen sledovať ich športové úspechy, ale aj sa dozvedieť o ich rodinnom živote, osobných zápasoch, rastových etapách a dôvodoch, prečo sa stali tými, kým sú.

V týchto biografiách môžeme objaviť športovcov, ktorí sa stali ikonami a vytvorili nezmazateľnú stopu v histórii svojho športu. Ich príbehy často odhaľujú, ako tvrdá práca, odhodlanie a vášeň im pomohli prekonať prekážky, čeliť zraneniam a dosiahnuť vrcholné úspechy. Taktiež nám ponúkajú pohľad na ich tréningové metódy, taktiky, filozofiu a prístup k športu.