Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Geografia - ostatné strana 14 z 55

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Kárpátalja 1:250000 autótérkép


Történelmi magyar nevekkel és a hivatalos ukrán nevekkel, Beregszász, Ungvár és Munkács várostérképppel.
Vypredané
6,42 € 6,76 €

London


A színes képekkel gazdagon illusztrált kötet a turisztikai látványosságok mellett a város kultúráját is megismerteti olvasóival. A Részletes útikalauz sorra vesz minden megtekintésre váró látnivalót, emellett részletes információkat kapunk a közleked ésről, szálláslehetőségekről, programokról és a londoni hétköznapokról is. Most már csak repülőjegyet kell váltanunk!
Vypredané
14,54 € 15,31 €

Brüsszel


Szakemberek mutatják be a város történelmét, kultúráját, politikai életét, művészetét és mindenekelőtt a brüsszeli embereket. Mindenről szót ejtenek: Brüsszel híres főteréről, a Grand Palace-ról és a csodálatos Városházáról, a művészeti múzeumokról, valamint a kávéházakról és sörözőkről is. A "Nyitott Szemmel" sorozat híres nagyszerű fényképeiről, amelyek a mindennapi élet jellegzetes pillanatait ragadják meg. A könyv fotói életre keltik az olyan nevezetességeket, mint a Szent Mihály-katedrális vagy a Maison du roi, amelyben a város történeti múzeuma található. A könyv valamennyi látnivaló pontos helyét feltünteti, ezeket a szövegből számozás alapján kereshetik vissza. Ebben a kötetben benne van az összes utazással kapcsolatos adat, szállod a, étterem és telefonszám, amire csak szükségük lehet.
Vypredané
14,54 € 15,31 €

Sörmentén Prága 3.


"A Sörmentén sorozat első, Prágát bemutató 2002 tavaszán jelent meg kiadónknál. Három évvel később, 2005-ben pedig már a bővített, részben átdolgozott második kiadással jelentkeztünk. 2011-ben nekiláttunk a kalauz frissítésének, de hamar beláttuk, hogy nem egy aktualizált harmadik kiadásra van szükség, hanem egy teljesen új, harmadik kötetre, mivel Prágában és Csehországban az utóbbi években igencsak felpezsdült a sörélet. Csak a cseh fővárosban tucatnyi új sörfőzde-söröző kezdte meg működését, és ma már legalább ugyanennyi a "sokcsapos" sörözők száma is, ahol 1248-féle, zömében regionális és kisüzemi árpalevet kínálnak. A sok újonnan bekerült hely mellett maradtak (új szöveggel és fotókkal) a nagy klasszikusok is, hiszen egy első bálozónak minden söröző új. Bátran ajánljuk tehát ezt a rendhagyó útikalauzt, mintegy sör-iránytűt a kocsmák útvesztőjében mindenkinek, járjon akár először, akár századszor Prágában." (a Szerzők)
Vypredané
14,54 € 15,31 €

Athén


A kisméretű, praktikus kötetben szakemberek mutatják be a város történelmét, kultúráját, politikai életét, művészetét, nevezetességeit, múzeumait, hangulatos mellékutcáit, üzleteit, de mindenekelőtt az ott élő embereket. A színes fotók a városok neve zetességeinek bemutatása mellett a mindennapi élet jellegzetes pillanatait is rögzítik. A várossal való ismerkedést részletes, számozott térképek segítik, amelyeken valamennyi látnivaló pontos helyét feltüntetjük. A kötet végén, az úti tippekben megt alálható az összes utazással kapcsolatos adat, szálloda, étterem és telefonszám, amire az utazóknak szüksége lehet.
Vypredané
14,54 € 15,31 €

New York - Nyitott szemmel


Szakembreek mutatják be Amszterdam történelmét, kultúráját, művészetét és mindenekelőtt a New York-i embereket. -A könyvben olvashatunk a Broadwayről, a Bloomingdale-ről, a Midtownról és a Meatpacking Districtről. -A könyv fotói megjelenítik az olyan nevezetességeket, mint ... Folytatás ›› a Museum of Modern Art, a Central Park, a Times Square. -A könyvben valamennyi látnivaló pontos helyét megtaláljuk, ezeket a szövegből számozással lehet visszakeresni. A pontosabb eligazodást utcanévjegyzék és a hozzá tartozó térképek is segítik. -Ebben a kötetben benne van minden utazással kapcsolatos adat, amire csak szükségük lehet: szállodák és éttermek címe és telefonszáma. A(z) New York (Könyv) szerzője .
Vypredané
14,54 € 15,31 €

Velence


A kisméretű, praktikus kötetben szakemberek mutatják be a város történelmét, kultúráját, politikai életét, művészetét, nevezetességeit, múzeumait, hangulatos mellékutcáit, üzleteit, de mindenekelőtt az ott élő embereket. A színes fotók a városok nevezetességeinek bemutatása mellett a mindennapi élet jellegzetes pillanatait is rögzítik. A várossal való ismerkedést részletes, számozott térképek segítik, amelyeken valamennyi látnivaló pontos helyét feltüntetjük. A kötet végén, az úti tippekben megtalálható az összes utazással kapcsolatos adat, szálloda, étterem és telefonszám, amire az utazóknak szüksége lehet.
Vypredané
14,54 € 15,31 €

Barcelona - Nyitott szemmel


Ötcsillagos látnivalók: Rengeteg színes kép, a fontosabb nevezetességekről. -A szerkesztő ajánlata: Kevésbé ismert látnivalókra, családi programokra és takarékossági fortélyokra hívja fel a figyelmet. -Éles szemű megfigyelések: A helyszínen élő szerzők mesélnek a város történelméről, kultúrájáról és lakóiról. -Ajánlott útvonalak: Hogyan tudjuk a legkevesebb fáradsággal megtekinteni a nevezetességeket. -Étkezés és bevásárlás: A legjobb éttermek és üzletek listája. -Két utcanévjegyzék: A könnyebb tájékozódás érdekében az egyikről visszakereshetjük szállodákat és éttermeket, a másikról pedig a fontosabb nevezetességeket és a kisebb utcákat. -Úti tippek: A szállodák, közlekedés, fesztiválok, éjszakai élet, közlekedés és kirándulások áttekintése, valamint gyakorlati tudnivalók.
Vypredané
14,54 € 15,31 €

Várak, kastélyok, templomok - Évkönyv 2016.


"Kedves Olvasóink! (...) Várak, kastélyok és egyéb műemlékeink sora újult meg az utóbbi néhány évben, és ez a folyamat úgy tűnik, csak most kezd kiteljesedni. Van már elfogadott Nemzeti Kastélyprogramunk, Nemzeti Várprogramunk és egyéb turisztikai programok is, amelyek mind arra hivatottak, hogy műemlékeink további pusztulását megakadályozzák, látogathatóságuk színvonalát, vagy akár hasznosítási lehetőségeiket növeljék. (...) (...) Tartalmas, kellemes időtöltést és élményekben gazdag barangolásokat kívánunk könyvünk használata során, ebben az évben is!" (Részlet az Előszóból)
Vypredané
14,92 € 15,71 €

A Carina vitorlás Föld körüli útja


"A budapesti Méder család életében 2006 nyarán gyors fordulatot vettek az események. Bár ez a hír még nem a végső sikerről szól, nem túlzunk, ha kimondjuk, hogy a történések a teljesítmény szempontjából már most is rangosak. A család huszonhét éves tagja, Méder Áron fejébe vette, hogy mint a mesékben a legkisebb fiú, világgá indul, szerencsét próbál... Manapság ez másokkal is megtörténik, csak hát Áron egy kis lélekvesztővel, tavi vitorlással vágott neki Föld körüli útjának... És persze egyedül." (Részlet az Előszóból)
Vypredané
6,80 € 7,16 €

A földrajz bosszúja


Robert D. Kaplan egy olyan világ körüli utazásra invitálja az olvasót, amelyben a múlt, a jelen és a jövő térképre nyomva jelenik meg a szemünk előtt. Az utóbbi években, évtizedekben a technika összezsugorította világunkat, szinte csak egy kattintásra vagyunk a megismerni kívánt helyektől. Igaz, ez a technikai fejlődés sokban megkönnyíti a dolgunkat, azonban nem törli el a földrajzi ismeret szükségességét, sőt csak még jobban felerősíti azt. Kaplan kalauzolásával megtudjuk, miért fontos most is elővenni az iránytűt és ráhelyezni a térképre: hogy tájékozódhassunk, és ne vesszünk el a jelen információözönében. Ez a könyv maga a térkép és az iránytű is egyben. A szerző az egyetem elvégzése után igazi kalandor életet folytatott: bejárta a Közel-Keletet, Kelet- és Dél-Európát, volt politikai kockázatelemző, geopolitikai elemző, számos bestseller szerzője, politikai újságíró és riporter.
Vypredané
13,79 € 14,52 €

100 nejkrásnějších měst světa


Prostřednictvím naší obrazové publikace můžete navštívit nejkrásnější města s nejvýznamnější výtvory lidské činnosti. Seznámíte se s historií vybraných měst, navštívíte zákoutí, která jsou považována za výjimečná a pozoruhodná. Architektura, umělecká díla: to vše na vás čeká na fotografiích titulů z edice 100 nej.
Vypredané
8,88 € 9,35 €

Szlovákia csodái


Napjainkban a könyvpiacon egyre keresettebbek az olyan publikációk, melyek átfogó képet adnak a világ csodáiról, a világ legérdekesebb helyeiről, érdekességeiről, sőt történelmi eseményeiről. A száz leg... elnevezésű sorozatok olyannyira kedveltek lettek, hogy az Ikar Kiadó is elhatározta, hasonló felépítésű kiadvánnyal lepi meg olvasóit. Bár nehéz bemutatni egy országot a száz leg... jegyében, hiszen kérdéses, hogy egy tájon mi is a leg... Ezért elsősorban arra törekedtünk, hogy Szlovákiát színesebben, különböző oldaláról tárjuk az olvasó elé, ami szerintünk a száz, képpel illusztrált dupla oldalon sikerült is. Minden dupla oldal Szlovákia valamelyik szögletét, táját, városát mutatja be, közben arra is figyelve, hogy minél teljesebb legyen a kép. Ez nemcsak a helységekre vonatkozik, hanem a leírások tartalmára és sokrétűségére is. Található itt tájleírás, építészetet bemutató leírás éppúgy, mint művészeti elemzés, technikai bemutató. Mindegyik célja, hogy a maga szemszögéből tárja elénk Szlovákia gazdagságát, kulturális és természeti sokszínűségét. Nem titkolt célunk, hogy bemutassuk: Szlovákia mindig is Európa szerves része volt és a mai napig az is maradt. Ezt nem politikai megállapításokkal támasztjuk alá, hanem két sokkal hatásosabb módszerrel: sokatmondó művészi fényképekkel és a meggyőző valósággal. Ideális volt a két alkotószerző találkozása a könyv lapjain, hisz mindkettőnek szívügye Szlovákia, annak történelme, szépsége és külföldi bemutatása. Karol Kállay világhírű-fotográfus, aki fiával, Martinnal együttműködve örökítette meg hazájukat. A másik szerző is ismertszemélyiség, Ernst Hochberger, szlovák születésű, Németországban élő és alkotó mérnök. Mindketten magukban hordozzák a költőiséget, így ez a fel fogás érezhető a képeken és a szövegeken is.
Vypredané
12,66 € 13,33 €

Arizona és a Grand Canyon


A National Geographic Society sokat próbált utazói, szakavatott világcsavargói folyton-folyvást járják glóbuszunk pazar tájait, érdekes országait. De nem csak a díszleteket bámulják meg - a kulisszák mögé, a nemzetek, népek, kultúrák titkaiba is örömest bepillantanak. Vérbeli felfedezőként összegyűjtött tapasztalataikat, bölcs tanácsaikat osztják meg az utazni vágyó olvasóval a National Geographic Traveler sorozatának köteteiben. Az utazás megtervezése: Rövid az idő, tenger sok a látnivaló - hogyan állíthatjuk össze a legokosabban arizonai utazásunk menetrendjét? Kalandra fel!: Működő marhatartó farm bejárása, hőlégballonozás Sedona fölött, leereszkedés a Colorado folyón. Bennfentes tippek: Csak a beavatottak számára ismerős helyek, fontos tudnivalók - a National Geographic fotósainak, újságíróinak, szakértőinek kincset érő tanácsai. Séták és autós túrák: Autós túra a Petrified Forest Nemzeti Parkban és a Grand Canyon keleti peremén, séta a nagy múltú Tucsonban. Kirándulások: Kelet-Arizona csodálatos Apacsföldje, a végtelenbe nyúló 66-os út, Vulture Mine, a szellemváros. Ne hagyjuk ki!: Különösképpen ajánlott helyek és programok. Fényképek, illusztrációk, térképek: Gazdagon illusztrált segédlet az úti célok kiválasztásához, a tájékozódáshoz, a tartalmas és szórakoztató időtöltéshez.
Vypredané
16,44 € 17,31 €

Nepál


A távoli vidékek, az idegen kultúrák mindenki számára csábítóak, de nem adataik meg mindenkinek, hogy eljusson ezekre a helyekre. Sipos Erzsébet személyes találkozásain, élményein keresztül ismerhetjük meg Nepál titokzatos világát: művészetét, építészetét és hitvilágát ... Folytatás ›› csakúgy, mint a mindennapi életet, az étkezési szokásoktól a párválasztás hagyományain át a temetkezési szertartásokig. A könyvet a szerző saját fotói teszik teljessé, varázsolják igazán élővé. A(z) Nepál (Könyv) szerzője Sipos Erzsébet.
Vypredané
16,44 € 17,31 €

Erdélyi várak


"(...) Bízom benne, hogy a kötetet lapozgatók közül sokan kedvet kapnak egy-egy emlék fölkeresésére. A képek és a leírások a valóságot mutatják be, szépítés nélkül. Sajnos, ma még az a helyzet a Kárpát-medence minden országában, hogy nagyon sok érték es emlék gondozatlan és pusztul. De még a romladozó építmények is lehetnek vonzó úti célok, hiszen a táji szépségek és a romokhoz fűződő érdekes történetek némileg kárpótolhatják a szomorú tapasztalatokat. (...)" (a Szerző)
Vypredané
10,96 € 11,54 €

India


A National Geographic Society sokat próbált utazói, szakavatott világcsavargói folyton-folyvást járják glóbuszunk pazar tájait, érdekes országait. De nem csak a díszleteket bámulják meg - a kulisszák mögé, a nemzetek, népek, kultúrák titkaiba is öröm est bepillantanak. Vérbeli felfedezőként összegyűjtött tapasztalataikat, bölcs tanácsaikat osztják meg az utazni vágyó olvasóval a National Geographic Traveler sorozatának köteteiben. Az utazás megtervezése: Rövid az idő, tenger sok a látnivaló - ho gyan állíthatjuk össze a legokosabban indiai utazásunk menetrendjét? Kalandra fel!: Különleges élmények, amelyekben részünk lehet: utazás India luxusvonatain, látogatás Mumbaí színpompás piacain, mahászírhorgászat a Himalája folyóiban. Bennfentes tip p: Csak a beavatottak számára ismerős helyek, fontos tudnivalók - a National Geographic fotósainak, újságíróinak, szakértőinek kincset érő tanácsai. Séták, kirándulások és hajótúrák: Hajnali evezés a Gangeszen, séta Dzsódhpur homokkő erődje körül, ri ksás túra Ó-Delhiben - részletes leírással, térképpel. Kirándulások: Tamil Nádu vidéki útjai; az Elephanta-sziget barlangtemplomai; hegymászás a Himalájában. Ne hagyjuk ki!: Különösképpen ajánlott helyek és programok. Fényképek, illusztrációk, térkép ek: Gazdagon illusztrált segédlet az úti célok kiválasztásához, a tájékozódáshoz, a tartalmas és szórakoztató időtöltéshez.
Vypredané
16,44 € 17,31 €

Vietnam


A National Geographic Society sokat próbált utazói, szakavatott világcsavargói folyton-folyvást járják glóbuszunk pazar tájait, érdekes országait. De nem csak a díszleteket bámulják meg - a kulisszák mögé, a nemzetek, népek, kultúrák titkaiba is öröm est bepillantanak. Vérbeli felfedezőként összegyűjtött tapasztalataikat, bölcs tanácsaikat osztják meg az utazni vágyó olvasóval a National Geographic Traveler sorozatának köteteiben. Az utazás megtervezése: Rövid az idő, tenger sok a látnivaló - ho gyan állíthatjuk össze a legokosabban vietnami utazásunk menetrendjét? Kalandra fel!: Egyedi élmények, például sárkányszörfözés Mui Nénél, túrázás Kon Tum környékén, riksás városnézés, ellátogatás hegyi törzsek piacaira, utazás a Ho Chi Minh főúton. Bennfentes tipp: Csak a beavatottak számára ismerős helyek, fontos tudnivalók - a National Geographic fotósainak, újságíróinak, szakértőinek kincset érő tanácsai. Séták és autók túrák: az adott terület színkódolt térképeivel. Például séta Hanoi óváro sában, a Mandarinok útján és a demilitarizált övezetben. Kirándulások: Pihenés Nha Trang strandjain, motoros kirándulás Phu Quoc környékén, a háborús alagutak megtekintése. Ne hagyjuk ki!: Különösképpen ajánlott helyek és programok. Fényképek, illusz trációk és térképek: Gazdagon illusztrált segédlet az úti célok kiválasztásához, a tájékozódáshoz, a tartalmas és szórakoztató időtöltéshez.
Vypredané
16,44 € 17,31 €

Németország - National Geographic


A National Geographic Society sokat próbált utazói, szakavatott világcsavargói folyton-folyvást járják glóbuszunk pazar tájait, érdekes országait. De nem csak a díszleteket bámulják meg - a kulisszák mögé, a nemzetek, népek, kultúrák titkaiba is örömest bepillantanak. Vérbeli felfedezőként összegyűjtött tapasztalataikat, bölcs tanácsaikat osztják meg az utazni vágyó olvasóval a National Geographic Traveler sorozatának köteteiben. Az utazás megtervezése: Németország átfogó áttekintése segít utazásunkat a rendelkezésre álló időhöz igazítani és igényeinkre szabni. Kalandra fel!: Egyedülálló, testközeli élmények: a német sörfőzés titkai, kerékpártúra a hidegháború színterein, művészeti kurzus Münchenben. Bennfentes tipp: Olyan helyek és fontos tudnivalók, melyeket csak a beavatottak ismerhetnek. A National Geographic fotósainak, újságíróinak, szakértőinek kincset érő tanácsai. Séták, autós kirándulások: Színkódolt térképek és helyszíni leírások vezetnek Köln kútjai között, a Romantikus úton autózva, túrán a Fekete-erdő legmagasabb pontjához. Kirándulások: A Balti-tenger partja menti szigetekre, a Neckar völgyének középkori városaiba és Mecklenburg csodálatos tavaihoz. Ne hagyjuk ki!: Minden fejezetben megtalálható listák, melyek az ajánlott helyeket és tevékenységeket részletesen bemutató leírásokat jelzik. Fényképek, Illusztrációk, térképek: Rengeteg illusztráció az úti cél kiválasztásához, a tájékozódáshoz, a tartalmas és szórakoztató időtöltéshez.
Vypredané
16,44 € 17,31 €

Ak máte záujem o poznanie sveta, jeho rôznorodosti, prírodných zázrakov, kultúrnych rozdielov a geografických javov, táto kategória je určená pre vás. Nájdete tu široký výber kníh, ktoré vám ponúkajú prehľad o geografii, mapách, zemepisných údajoch a štúdiu svetových regiónov.

Kategória Geografia vám otvorí bránu do sveta poznania a objavovania. Nájdete tu knihy, ktoré vám poskytnú široký prehľad o zemepise, jeho základných princípoch, geografických procesoch a vplyve na náš svet. S týmito knihami sa budete môcť ponoriť do štúdia regiónov, kontinentov, krajín a miest a získať lepšiu predstavu o ich charakteristikách a významnosti.

Narazíte na knihy, ktoré vám ponúkajú prehľadné mapy, geografické údaje a štatistiky. Zistíte viac o prírodných zázrakoch, riečnych systémoch, vrchovinách, púštiach, oceánoch, populáciách, kultúrach a ďalších geografických javoch.