! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Geografia - ostatné strana 6 z 55

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

China - Mongolia 1 : 6 000 000 - Országtérkép


Kína és Mongólia térképe városmutatóval, hónapokra levetített középhőmérsékleteket (°C, °F) és az esős napok számát mutató táblázatokkal, és négynyelvű jelmagyarázattal. Méretarány: 1 : 6 000 000.
U dodávateľa
8,95 € 9,42 €

A világ múzeumai


Építészet és művészet, külső forma és tartalom, ékszerdoboz és a benne rejlő kincs. A kötet építészeti remekművek, világhíres gyűjtemények lenyűgözően érdekes útmutatója. Kulcs a szerte a világon évszázadok során alkotott remekművek felfedezéséhez, a z emberiség legszebb alkotásainak megismeréséhez.
U dodávateľa
8,00 € 8,42 €

Po stopách lovců velryb v severním Pacifiku


leutské ostrovy jsou pro většinu lidí „ztracený kout světa uprostřed bouřlivých moří“. Dlouhý řetěz z velké části neobydlených ostrovů s činnými sopkami se rozprostírá mezi severním Pacifikem a Beringovým mořem, mezi americkou Aljaškou a ruskou Kamčatkou. I na těchto ostrovech dříve žili lidé, Aleuti-Unangan, kteří se dokázali skvěle přizpůsobit drsným přírodním podmínkám a díky hojnosti potravy z moře uměli na ostrovech nejen přežít, ale i vyvinout pokročilou civilizaci. Perspektiva, s níž autor v této knize přistupuje k popisu Aleutů a jejich domoviny, kajaků, lovu velryb, šamanského náboženství atd., je svým způsobem jedinečná: autor se svými partnery se několikrát vydal na Aleutské ostrovy v mořských kajacích podobných těm, v jakých před lety brázdili domorodci bouřlivá moře okolo ostrovů. Tato okolnost mu dala možnost hlubokého poznání světa Aleutů a zejména ocenění jejich kajakářského umění. Praktickou zkušenost v dobrodružstvích na moři okolo Aleutských ostrovů doplnil studiem literatury a aleutských artefaktů v muzeích v USA a v Rusku. Kniha je jedinečná v Čechách i v bývalém Československu, neboť je vůbec prvním dílem o Aleutských ostrovech a jejich obyvatelích, které zde bylo vydáno. Knižní text je doprovázen více než 300 fotografiemi jednak z autorových expedic, jednak aleutských artefaktů z muzejních sbírek, mapami a dobovými ilustracemi z 18. a 19. století.
U dodávateľa
19,81 € 20,85 €

London - Anglia


A színes képekkel illusztrált útikönyv jóvoltából bebarangolhatjuk Londont, a világ egyik legérdekesebb fővárosát. A kötet segítségével kellemes sétákat tehetünk a főváros szívében, valamint megismerhetjük Anglia tartományait. A kötet gyakorlati tanácsokkal és programajánlókkal is szolgál.
U dodávateľa
11,62 € 12,23 €

Európa gyerekekkel


A hiánypótló útikönyv azoknak a szülőknek nyújt segítséget, akik a családalapítás után sem szeretnének lemondani az utazás örömeiről. Most végre lehetővé válik, hogy gyerekeikkel együtt újra felfedezhessék Európát, legyen szó akár kisbabákról, akár iskolásokról vagy kamaszokról. A kiadvány sok ezer ötletet tartalmaz a kontinens legjobb kirándulóhelyeitől, strandjaitól, élményparkjaitól a gyerekek számára is érdekes látnivalókig. A több száz színes fényképpel illusztrált, szerethető könyv egyúttal Európa legjobb családbarát szálláshelyeit is összegyűjti, valamint étkezési, illetve utazási tanácsokkal is ellátja az utazókat.
U dodávateľa
15,24 € 16,04 €

Toscana


Toscana, az etruszkok egykori hazája, elbájolja a látogatót szelíd lankáival és kulturális kincseinek gazdagságával. A nagy műemlékvárosok - Firenze, Pisa és Siena - óvárosaiban egymást érik a templomok, kolostorok és paloták. Toscanában élt és dolgo zott Giotto, Botticelli és Michelangelo. E gyönyörű vidékről eszünkbe juthat a palio és Puccini, és akkor még nem szóltunk kitűnő borairól és élénk kulturális életéről. A tájékozódást elősegítő gyakorlati tanácsok mellett a színes képekkel teli köny v részletesen ismerteti Toscana műemlékeinek művészettörténeti vonatkozásait, illetve várostérképeket is tartalmaz.
Vypredané
21,91 € 23,06 €

München


A kötet remek ötleteivel és pontos információival minden segítséget megad ahhoz, hogy turistaként is teljes képet kapjunk Münchenről és annak életéről. Nemcsak a szálláslehetőségekről, a kulturális programokról és az egyéb látnivalókról tájékozódhatu nk, de nyelvi segítséget is kaphatunk a könnyen kezelhető és átlátható szerkezetű könyvből. A pontos tájékozódást több részletes térkép is segíti. A legjobb időszakok az utazáshoz: amikor virágoznak a müncheni sörkertek gesztenyefái; júliusban és aug usztusban, az Ünnepi Operajátékok; szeptember végén, a hagyományos Oktoberfest idején.
U dodávateľa
7,24 € 7,62 €

A Dunazug kalandkönyve


A DUNAZUG a DUNAKANYAR rokona és szomszédja. Nyugatról a Gerecse hegyei és dombvidéke, délről a Budai-hegyek, keletről a Pilis vonulata tartozik hozzá, északról pedig a Duna folyam védi és határolja. Hegyek, sziklaszirtek, látványos kőbányák, bájos medencék.
U dodávateľa
10,86 € 11,43 €

Budapest és Magyarország


U dodávateľa
10,86 € 11,43 €

Tunézia


Gyönyörű mecsetek és paradicsomi oázisok láttán valóra válnak álmaink az 1001 éjszaka meséinek világáról. Tunézia különböző és egyedülálló arculatai különleges élménnyé teszik a nyaralást. A kék tenger, a pompás fehér strandok, a zöldellő erdők és az évi több mint 300 napsütéses nap valódi turistaparadicsommá tették Djerba szigetét. Dougga romjai vagy a Musée du Bardo római kori mozaikjai a múltba repítenek, de ha Ichkeul csodaszép természetvédelmi területét vagy a hegyi oázisokat látogatjuk meg , akkor a táj szépségéről is meggyőződhetünk.
U dodávateľa
7,24 € 7,62 €

BorGasztro


"Utazás, gasztronómia, borok... Világot látni, jókat enni és inni... Lehet ennél nagyobb élvezet? Főképp akkor, ha az ember élete párjával teszi meg mindezt... Nekem újságíróként megadatott, hogy beutazhattam a Föld számos csodás helyét, s megkóstolhattam a különlegességeket, s leöblíthettem ezeket egy-egy pohár finom nedűvel... Tudom, hogy kiválasztott vagyok. Különben hogyan is élvezhettem volna olyan ritkaságokat, mint például Zimbabwében a gnu steaket? Álmomban sem hittem volna, hogy egyszer a Spitzbergákon fókahússal kínálnak, vagy éppen az északi sarkkörön túl bálnával etetnek. Kínában cápauszony levest kanalazhattam, Ausztráliában kengurut találtak nekem. Indiában a sok erős fűszert nehéz kibírni, de megtanultam, hogy a joghurt semlegesíti ezeket... A Fülöp-szigeteken azt leshettem el, hogy miként kellene egészségesen élnünk, s csak nyers vega ételeket fogyasztanunk. Nem volt könnyű, s emiatt itt sokat fantáziáltam magamban az orosz kaviárról és bliniről, a mexikói empanadáról, a riói seriskarijákról, ahol kardra feltűzve kínálják a hatalmas sült húsokat, a Palma de Mallorcai piri-piriről, azaz a fokhagymás olajban sült mini garnélákról... A pazar ételekhez különleges borok járnak. Rajongok a könnyű, nyári, laza kaliforniai White Zinfandelért és a Grenacheért, Dél-Afrikából a Chenin Blanc és a Viogner a kedvencem. A vörösborok közül nagyon szeretem az ausztrál Syrah-t, s a Napa Valley-ből származó Cabernet Sauvignont. Toszkánában a Brunellót ismertették meg velem, Burgundiában a Pinot Noir-t, s amikor Chilében jártam, a Merlot lett a sláger számomra. Nem szeretném, ha fellengzősnek tűnne a fenti felsorolás. A munkámnak köszönhetem, hogy ennyi jóban részesülhettem. Azt kívánom, hogy sokaknak legyen lehetőségük az imént említett különleges ételeket, italokat kóstolni, mert ezek maguk a mámor, de mégis, a mostani könyvemben inkább az elérhető tájakra kalauzolom el Önöket, a könnyen elkészíthető ételeket, s a normális áron kapható borokat ajánlom. Könnyen megközelíthető úti célokat kínálok, olyan borászatokat, ahová akár interneten is be lehet jelentkezni, s bárki kóstolhat, s o olyan ételeket próbálok bemutatni, amelyek a gourmet kategóriába tartoznak ugyan, de nem számítanak ritkaságnak, lehet kapni, s a magyar háziasszonyok is el tudják készíteni." (L. Kelemen Gábor)
U dodávateľa
17,91 € 18,85 €

CsodaVilág


"(...) Most az öt kontinens különleges szegleteibe szeretném elkalauzolni önöket. A Föld legszebb természeti kincseit, s egyedi építményeit szeretném bemutatni - csokorba gyűjtve. Végigcikázunk a világtérképen Francia Polinéziától kezdve Új-Zélandon és a Fidzsi-szigeteken át, Indonézián, Kínán és Indián keresztül, érintve az arab világ és Afrika különlegességeit, egészen a Falkland-szigetekig, és Dél-Amerika legalsó csücskéig, a Horn-fokig, a világ legutolsó lakott településéig, a Tűzföldön lévő Ushuaia városáig.(...)" (a Szerző)
U dodávateľa
17,91 € 18,85 €

Hungary


Könyvünk Magyarország leglátványosabb helyeit, természeti kincseit és építészeti remekeit mutatja be. A könyvben 4 nyelven olvashatóak a képeken látható nevezetességekről a leírások, illetve a városról, településről, ahol ez megtalálható. Nagyszerű ajándék lehet ez külföldi barátok, partnerek számára Karácsonyra.
U dodávateľa
25,54 € 26,88 €

Atlasz varázsa - Világjáró magyar tudósok, földrajzi felfedezők hat kontinensen


A szerző geográfus, tudománytörténész 1983 óta az érdi Magyar Földrajzi Múzeum igazgatója. Fő kutatási területe a magyar utazók, földrajzi felfedezők tevékenysége. Már pestszentlőrinci gimnazistaként szenvedélyesen érdeklődött felfedezőink utazásai iránt. Nagy hatással volt rá példaképe, Balázs Dénes, a hátizsákos karsztkutató, földrajztudós. A szerző az ő ösztönzésére járta a világot. A Föld hat kontinensének 108 országába jutott el. Egyetemistaként - ösztöndíjtalanul - felkereste Kőrösi Csoma Sándor életútjának dél-ázsiai helyszíneit. Eljutott Indiába, a Nyugati-Himalája kolostoraiba, Zanglába, Phouktálba, Kanamba. A Magyar Tudományos Afrika Expedíció tagjaként kereste fel a Teleki-vulkánt, a Kilimandzsárót, a Kenya-hegységet és a Rudolf tavat valamint Kongó dzsungel birodalmát ahol Torday Emil egy évtizedet töltött, majd Délnyugat-Afrikát, ahol Magyar László tett felfedező expedíciókat. Bejárta Benyovszky Móric kalandos útjainak helyszíneit Tajvanon és Madagaszkáron. Azonosította Xantus János észak - amerikai és délkelet - ázsiai kutatásainak színtereit. Expedíciót vezetett Almásy László felfedezéseinek helyszínére, a Szaharába, a Gilf Kebírbe. Felkereste Reguly Antal útján a Sarki- Ural sziklabirodalmát és Déchy Mór nyomdokain a Kaukázus jégvilágát. Londonban 1989-ben Soros-ösztöndíjasként a Brit Királyi Földrajzi Társaságban és a British Múzeumban, Washingtonban 2006-ban Fulbright-ösztöndíjasként a Smithsonian Intézetben és a Kongresszusi Könyvtárban kutatott. Találkozott korunk jeles világjáróival, a kőolajgeológus Saáry Évával, az első Antarktiszon járt magyar nővel, a meteorológus Farkas Edittel, és az irodalmár Kabdebó Tamással. Eljutott a déli féltekére, a legnépesebb muszlim országba, Indonéziába, ahol Flores- szigetén ismerte meg a magyar alapítású Szent István Iskolát és létrehozóját, a verbita misszionárius Krump Tamást. E kötetben azoknak a világjáró magyar tudósoknak, földrajzi utazóknak kíván tisztelegni, akik szellemi- kulturális hidakat építettek hazánk és a világ távoli tájai között. Életművükkel a magyar és az egyetemes tudományt gazdagították. Kapcsolatteremtő képességük, áldozatkészségük és eredményeik napjainkban is orientációs pontokat jelentenek.
U dodávateľa
26,50 € 27,89 €

Verecke - a honfoglalás kapuja


A legtöbb nép történelme során átélt olyan nemzetformáló eseményt, amely önazonosulása szempontjából örökre kitörölhetetlenné vált. Az idő múlásával ezek a történések a nép tudatában szakrális jelképeket keltenek életre. A magyarság számára ilyen VERECKE. E szó hallatán minden magyar ember ugyanarra gondol, és azonnal a HONFOGLALÁSSAL társítja. Sajnos azonban nem mindenki tudja, a valóságban mi is rejtőzik a honfoglalás jelképévé vált ,,Verecke" mögött, nem mindenki ismeri az ott emelt emlékművek állításának körülményeit, azok nemzetünkhöz hasonló sorstragédiáját és meglepően kedvező feltámadásukat. Ezért szeretnénk földrajzi és történelmi szempontból bemutatni a Kárpátok azon szegletét, melynek ékköve a honfoglalás szimbóluma.
Na sklade 1Ks
13,54 € 14,25 €

Brazília - Útitérképpel


Kalandok és élmények 24 órába sűrítve. Ötletek és javaslatok, hogy kevés pénzből hogyan érezzük jól magunkat és hová menjünk vásárolni. Minden fejezet végén takarékos ajánlat. Új fejezetek: zene, klubok, művészet és építészet, kulturális élet és étkezési szokások, minden fontos esemény, dátum és cím! Hasznos internet oldalak, interaktív térképek, telefonszámok és e-mail címek.
Na sklade 1Ks
7,63 € 8,03 €

DK Eyewitness Travel Guide USA


Plan the ultimate trip to the vast and varied landscape of the United States with the DK Eyewitness Travel Guide USA. Submerge yourself in American history at New York's Ellis Island, devour delicious Creole cuisine in New Orleans, go hiking in Yosemite National Park, or revel in a Route 66 road trip. Whatever's on your stateside bucket list, the DK Eyewitness Travel Guide USA has it covered. A wealth of inspiring ideas enables you to devise your own itinerary and plan the best places to visit in the USA, including its spectacular national parks and cosmopolitan cities. Sights are showcased with fantastic photography, illustrations and detailed descriptions, while reviews of hotels, restaurants and shops, plus comprehensive travel information and over 100 detailed maps, will all help you plan a memorable trip.DK Eyewitness Travel Guide USA covers: New York City, New York State, New Jersey, Philadelphia, Pennsylvania, New England, Boston, Massachusetts, Rhode Island, Connecticut, Vermont, New Hampshire, Maine, Washington, DC, Virginia, West Virginia, Maryland, Delaware, North Carolina, South Carolina, Georgia, Tennessee, Kentucky, Florida, Miami, The Gold & Treasure Coasts, Orlando & The Space Coast, The Panhandle, The Gulf Coast, The Everglades & The Keys, The Deep South, New Orleans, Louisiana, Arkansas, Mississippi, Alabama, The great Lakes, Chicago, Illinois, Indiana, Ohio, Michigan, Wisconsin, Minnesota, The Great Plains, North Dakota, South Dakota, Nebraska, Iowa, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, Dallas, Fort Worth, Austin, San Antonio, Houston, The Southwest, Las Vegas, Nevada, Utah, Arizona, New Mexico, The Rockies, Idaho, Montana, Wyoming, Colorado, The Pacific Northwest, Washington, Oregon, California, Los Angeles, San Diego, The Deserts, Central Coast, San Francisco, The Wine Country, Northern California, The Gold Country, The High Sierras, Alaska and Hawai'i.Winner of the Top Guidebook Series in the Wanderlust Reader Travel Awards 2017.
Vypredané
25,18 € 26,50 €

Úton-útfélen: Németország


Ez az autós útikönyv a főutaktól távol eső vidékre kalauzolja az utazót: szép falvakba, mesés tájakra, helyi éttermekbe és otthonos kis szállodákba. Az ismeretlen vidéki Németországot bemutató 24 autós túra minden szakaszán kényelmes szállás és kitűnő ételek várják a vendégeket. Az 1-6 napos túrák kínálatában mindig szerepel séta egy középkori óvárosban vagy érintetlen vidéken; sokféle szabadidős program, valamint a helyi ételeket és kézműves munkákat kínáló bolt. A postai irányítószámok a műholdas navigációt segítik. Az útikalauzban feltüntetett helyi közlekedési szabályok, részletes térképek és világos útvonalleírások mind a tökéletes autós nyaralás megszervezését segítik. Írjon saját értékelést, és ossza meg véleményét a többi vásárlóval! (Értékelje Ön elsőnek!) Ezt a könyvet még senki nem véleményezte. A termék az alábbi üzletekben van készleten: Aréna Könyváruház 5 + Árkád Könyváruház I. emeleti Könyváruház 5 + Árkád Könyvesbolt aluljáró szint 1-5 Budaörs Könyváruház 1-5 Corvin Könyvesbolt 1-5 Dunaújváros Könyvesbolt 1-5 Érd Könyvesbolt 1-5 Europark Könyvesbolt 5 + Flórián Könyvesbolt 1-5 Kaposvár Könyvesbolt 1-5 Kecskemét Könyvesbolt 1-5 KÖKI Terminál Könyváruház 5 + Libri Könyvpalota 5 + Libri Mammut Könyváruház 5 + Nagykanizsa Könyvesbolt 1-5 Nyíregyháza Korzó Könyvesbolt 1-5 Pólus Center Könyvesbolt 5 + Stop.Shop. Könyvesbolt 1-5 Sugár Könyvesbolt 1-5 Szeged Könyvesbolt 1-5 Székesfehérvár Könyvesbolt 1-5 Szolnok Könyvesbolt 1-5
U dodávateľa
21,56 € 22,69 €

Keleti életképek


U dodávateľa
16,41 € 17,27 €

Ak máte záujem o poznanie sveta, jeho rôznorodosti, prírodných zázrakov, kultúrnych rozdielov a geografických javov, táto kategória je určená pre vás. Nájdete tu široký výber kníh, ktoré vám ponúkajú prehľad o geografii, mapách, zemepisných údajoch a štúdiu svetových regiónov.

Kategória Geografia vám otvorí bránu do sveta poznania a objavovania. Nájdete tu knihy, ktoré vám poskytnú široký prehľad o zemepise, jeho základných princípoch, geografických procesoch a vplyve na náš svet. S týmito knihami sa budete môcť ponoriť do štúdia regiónov, kontinentov, krajín a miest a získať lepšiu predstavu o ich charakteristikách a významnosti.

Narazíte na knihy, ktoré vám ponúkajú prehľadné mapy, geografické údaje a štatistiky. Zistíte viac o prírodných zázrakoch, riečnych systémoch, vrchovinách, púštiach, oceánoch, populáciách, kultúrach a ďalších geografických javoch.