! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Knihy - Geografia - ostatné strana 4 z 55

Önkénteskaland Afrikában


"Egy nemzetközi önkéntes csapat tagjaként egy évig éltem és dolgoztam Afrika déli országaiban, Namíbiában, Malawiban, Dél-Afrikában és Tanzániában. Munkám során átéltem az afrikai mindennapokat, megismertem a helybéliek életét, problémáit, betegségeit és kilátásait. Voltam a kunyhóikban, ettem az ételeiket, és folyamatosan azért dolgoztam, hogy segítsem őket. Részt vettem egy százezrek életét megváltozató AIDS-ellenes kampányban, de dolgoztam használtruha-kereskedelemmel foglalkozó programban is. Közben sokat utaztam, hihetetlenül szép helyekre jutottam el, láttam a Viktória-vízesést, a Namíb-sivatagot, a Kilimandzsárót és szinte minden afrikai nagyvadat. Simogattam fehér cápát Dél-Afrikában, etettem fókát Namíbia atlanti-óceáni partjainál, és úsztam delfinekkel Zanzibáron." Így kezdődik Molnár Zsolt páratlan beszámolója, aki nem turistaként, hanem belülről mutatja be hol humorosan, hol szenvedélyesen az Afrikában töltött egy év alatt személyesen átélt kalandjait és tapasztalatait.
U dodávateľa
18,09 € 19,04 €

Szerelmünk Görögország


A varázslatos görög föld, a kedves görög emberek - egy magyar író szemével. Szép, színes album, érdekes történetekkel fűszerezve, Görögország-imádóknak. Görögország olyan, mint a szerelem. Nem lehet elfelejteni.
U dodávateľa
14,25 € 15,00 €

Cestovný ruch


Publikácia skúma cestovný ruch predovšetkým ako ekonomický fenomén. Je výsledkom systematickej práce autora, ktorý sa opiera nielen o poznatky ekonomickej vedy o cestovnom ruchu, ale aj ďalších vedných disciplín, ktorých predmetom skúmania je cestovný ruch, ako geografia, sociológia, psychológia, pedagogika a ďalších. Pod vplyvom výsledkov vedeckého bádania spresnil doterajšie svoje prístupy a prezentuje ich v predloženej knihe, ktorá je úvodom do štúdia cestovného ruchu a v troch častiach približuje základné poznatky o cestovnom ruchu, odpyte po cestovnom ruchu a o ponuke cestovného ruchu. Prezentované poznatky tvoria východisko pre štúdium ekonómie cestovného ruchu a politiky štátu v cestovnom ruchu. Bude však užitočnou pomôckou všetkým, ktorí sa zaujímajú o cestovný ruch a najmä tým, ktorí o ňom rozhodujú.
U dodávateľa
16,05 € 16,89 €

Tirol és a Bajor-Alpok


Praktikus, informatív, könnyen áttekinthető útikönyv, mely bemutatja a tartomány látványosságait, és javaslatokat nyújt a kirándulások, a szállás, az étkezés, a bevásárlás és a pihenés helyszíneinek kiválasztásához. 16 színes térkép, 85 színes fotó
U dodávateľa
7,31 € 7,69 €

Magyar szentek és hősök a nagyvilágban


A Pécsett élő és orvosként dolgozó szerző úti céljait általában nem maga választotta, mindig azt kereste, ami családi hagyományaiból következik. A legtöbb magyar vonatkozású emléket, emlékhelyet Párizsban és Franciaországban találta, emellett felkereste például I. (Nagy) Lajos öccse, Endre herceg sírját a nápolyi dómban, Aachenben pedig a magyar kápolnát. A szerző foglalkozik Kőrösi Csoma Sándorral is, mivel hazánkban állított öt szobra közül egy monumentális alkotás éppen Pécsett található. A függelékben csodálatos, archaikus magyar anyanyelvünk és népdalaink néhány vonatkozásáról találhat adatot az olvasó.
U dodávateľa
11,69 € 12,31 €

London - Anglia


A színes képekkel illusztrált útikönyv jóvoltából bebarangolhatjuk Londont, a világ egyik legérdekesebb fővárosát. A kötet segítségével kellemes sétákat tehetünk a főváros szívében, valamint megismerhetjük Anglia tartományait. A kötet gyakorlati tanácsokkal és programajánlókkal is szolgál.
U dodávateľa
11,62 € 12,23 €

Magyarország hagyományőrző túraútvonalai


Ha kirándulni, túrázni indulunk, vonzerő lehet a táj, az adott útvonal, a kiránduló közösség, maga a mozgás, vagy épp a mindennapitól gyökeresen eltérő környezet és a nyugalom. Hazánk csodálatos hegyvidékeit, tájegységeit azonban érdemes olyan szemmel is bejárni, ahogy esetleg idáig még nem tettük. A Magyarország túraútvonalainak legjavát összegyűjtő sorozatunk első két kötete után most olyan válogatást adunk a túrázás szerelmeseinek kezébe, melynek célja a tájon-környezeten túlmutató, kifejezetten emberközpontú ismeretterjesztés és hagyományápolás. Események, személyek, ősi mesterségek, harcok és legendák nyomában járunk, nevezetes történések helyszínein barangolunk. Minden egyes túraútvonal egy hívogató téma köré szerveződik, ennek gondolatmenete visz végig a tájon. A túrák érintik többek között Rákóczi Ferenc, Jókai Mór, Hunyadi Mátyás vagy Liszt Ferenc életének fontos állomásait, de feltárul előttünk a kisvasutak, a szénégetők, a szőlészetek, a szerzetesi kultúra, búcsújáróhelyek és végvárak világa is. Bőséges és minőségi képanyaggal ellátott terepi-honismereti albumunk a korábbi kötetekhez hasonlóan minden útvonalat gyakorlati információkkal együtt mutat be, az útvonalak mellett egyaránt szerepel a megközelíthetőség, a napi táv, a bejáráshoz szükséges idő, a szintemelkedés, a pontos útvonal (jelzésekkel), a nehézségi fok, valamint a tervezéshez és megvalósításhoz kiváló támpontot nyújtó áttekintő térkép. Keljünk útra és fedezzük fel hazánk legizgalmasabb hagyományőrző terepeit! Gyalogosan, kerékpárral vagy akár lóháton!
U dodávateľa
20,09 € 21,15 €

Rádhá


Ez a könyv Szvámí Rádhá lebilincselő beszámolója Indiába tett utazásáról az 1950-es években, teli közvetlenséggel, humorral és éleslátással. Mint nyugati embernek és mint nőnek, Szvámí Rádhának (született Sylvia Hellmann) hihetetlen fizikai és érzelmi kihívásokat kellett legyűrnie ahhoz, hogy eljuthasson a saját igazságáig. Bátorsága, kitartása bennünket is arra sarkall, hogy elgondolkodjunk saját útkeresésünk céljain. A csupán hathónapnyi tanulás, melyet gurujával, Szvámí Sivánandával töltött Risíkésben, gyökeresen megváltoztatta az életét. A könyv őszintén és nyíltan tárja elénk Rádhá szívének és elméjének rejtett titkait, aki a szemünk előtt válik a nyugati kétkedőből elhivatott jógivá. Szvámí Sivánanda Rádhá (1911-1995) tíz klasszikus írás szerzője, melyek között megtaláljuk a Kundaliní Jóga a Nyugat számára és A Hatha Jóga rejtett nyelve c. könyveket. 1963-ban létrehozta a ma is működő spirituális és tanulmányi központot a Jasódhárá Ásramot a kanadai Brit-Kolumbia területén. Szvámí Rádhá sok nyugati embernek segített hidat építeni a keleti tanításokhoz.
Na sklade 2Ks
10,41 € 10,96 €

Szlovákia Családi és osztálykirándulások


"Kirándulások határok nélkül!" Ezt tükrözi a könyv összeállítása, amelynek célja, hogy megismerjük a szomszédos országok életét, kultúráját, történelmi és irodalmi nevezetességeit. A kötet Magyarország határátkelőhelyeitől kiinduló 2-3 napos útvonalakat ismertet. Ezeket követve bőségesen találkozunk magyar vonatkozású történelmi és irodalmi látnivalókkal, és olvashatjuk a hozzájuk fűződő érdekes tudnivalókat. Ugyanakkor megismerhetjük az azóta épült, született látnivalókat is. A gyerekekre gondolva, a leírások mindig tartalmaznak kikapcsolódásra is ötleteket (fürdő- és kirándulóhelyeket is). Ajánljuk a könyvet osztálykirándulások és családi hétvégék szervezéséhez. A tartalomból: -Földrajzi fekvés -Politikai berendezkedés és közigazgatás -Történelem -Gazdaság -Természeti adottságok -Lakosság és települések -Műemlékek -Bratislava - Pozsony -Délnyugat-Szlovákia -Északnyugat-Szlovákia -Közép-Szlovákia -Dél-Szlovákia -Észak-Szlovákia -Északkelet-Szlovákia -Délkelet-Szlovákia -Kelet-Szlovákia -Helynévjegyzék
U dodávateľa
14,60 € 15,37 €

Dubai lepel nélkül


A könyv nem egy sima útikönyv, hanem az első gyakorlati útmutató Dubaihoz. A mű főként magyaroknak szól, mely bemutatja, hogy milyen Dubaiban nyaralni, élni, milyen a munkaerőpiac és mi a fontos ahhoz, hogy kellemesen tudjunk rövidebb vagy akár hosszabb ideig kint tartózkodni. Tartalmazza, hogy miként kell a különböző hivatalos ügyeket intézni, mik a buktatók, kezdve a vízumtól, az albérleti szerződésen át az alkohol engedélyig. A könyv betekintést nyújt a Dubai hétköznapokba és az arab világ misztériumába. A könyv a legtöbb felmerülő kérdésére választ ad, sőt számos, szinte meghökkentő dolgot is olvashat benne. Hasznos és érdekes olvasmány mindenkinek, akik szeretnék megismerni ezt a különleges világot.
U dodávateľa
13,04 € 13,73 €

Kalandvágyó befektető


Az amerikai sztárbefektető, Jim Rogers Soros Györggyel együtt alapította meg a Quantum Fundot, amely a történelem egyik legsikeresebb kockázati alapja: 1970 és 1980 között 4200 százalékos hozamot produkált, míg ez idő alatt az S&P 500 index 47 százalékot emelkedett. A sikerek után Rogers 38 évesen "visszavonult": kedvenc időtöltésének élve kétszer is körbeutazta a földet, utazásairól és befektetéseiről pedig több bestsellert is írt. Hároméves világ körüli túrájával megdöntötte a leghosszabb megszakítás nélküli autós utazás Guinness-rekordját. A 152 000 mérföldes és 116 országot érintő út során mennyasszonyával olyan elszigetelt, nem sok turista látta helyre is eljutott, mint Szaúd-Arábia, Mianmar, Szudán, Kongó vagy Kelet-Timor. Utazásuk során minden lehetőséget megragadtak, hogy testközelből ismerkedjenek meg a különböző országok politikai, társadalmi és gazdasági viszonyaival. A könyv követlen hangvételének köszönhetően úgy érezhetjük, hogy a szerző közeli barátunk, aki egy meghitt vacsora mellet osztja meg velünk úti élményeit - és annál többet: érzelmeit és őszinte véleményét a világról, az egyes országok, népek, gazdaságok jelenéről és jövőjéről. Így a kötet nemcsak a befektetések iránt érdeklődők és a pénzügyi szakemberek számára kínál rengeteg érdekességet, hanem azoknak is, akik imádnak utazni, szeretnék jobban megismerni a bennünket körülvevő világot - olyan szabadon, nyitottan, kíváncsian és kalandvágyó, ahogy Rogers tette.
U dodávateľa
20,06 € 21,12 €

BorGasztro


"Utazás, gasztronómia, borok... Világot látni, jókat enni és inni... Lehet ennél nagyobb élvezet? Főképp akkor, ha az ember élete párjával teszi meg mindezt... Nekem újságíróként megadatott, hogy beutazhattam a Föld számos csodás helyét, s megkóstolhattam a különlegességeket, s leöblíthettem ezeket egy-egy pohár finom nedűvel... Tudom, hogy kiválasztott vagyok. Különben hogyan is élvezhettem volna olyan ritkaságokat, mint például Zimbabwében a gnu steaket? Álmomban sem hittem volna, hogy egyszer a Spitzbergákon fókahússal kínálnak, vagy éppen az északi sarkkörön túl bálnával etetnek. Kínában cápauszony levest kanalazhattam, Ausztráliában kengurut találtak nekem. Indiában a sok erős fűszert nehéz kibírni, de megtanultam, hogy a joghurt semlegesíti ezeket... A Fülöp-szigeteken azt leshettem el, hogy miként kellene egészségesen élnünk, s csak nyers vega ételeket fogyasztanunk. Nem volt könnyű, s emiatt itt sokat fantáziáltam magamban az orosz kaviárról és bliniről, a mexikói empanadáról, a riói seriskarijákról, ahol kardra feltűzve kínálják a hatalmas sült húsokat, a Palma de Mallorcai piri-piriről, azaz a fokhagymás olajban sült mini garnélákról... A pazar ételekhez különleges borok járnak. Rajongok a könnyű, nyári, laza kaliforniai White Zinfandelért és a Grenacheért, Dél-Afrikából a Chenin Blanc és a Viogner a kedvencem. A vörösborok közül nagyon szeretem az ausztrál Syrah-t, s a Napa Valley-ből származó Cabernet Sauvignont. Toszkánában a Brunellót ismertették meg velem, Burgundiában a Pinot Noir-t, s amikor Chilében jártam, a Merlot lett a sláger számomra. Nem szeretném, ha fellengzősnek tűnne a fenti felsorolás. A munkámnak köszönhetem, hogy ennyi jóban részesülhettem. Azt kívánom, hogy sokaknak legyen lehetőségük az imént említett különleges ételeket, italokat kóstolni, mert ezek maguk a mámor, de mégis, a mostani könyvemben inkább az elérhető tájakra kalauzolom el Önöket, a könnyen elkészíthető ételeket, s a normális áron kapható borokat ajánlom. Könnyen megközelíthető úti célokat kínálok, olyan borászatokat, ahová akár interneten is be lehet jelentkezni, s bárki kóstolhat, s o olyan ételeket próbálok bemutatni, amelyek a gourmet kategóriába tartoznak ugyan, de nem számítanak ritkaságnak, lehet kapni, s a magyar háziasszonyok is el tudják készíteni." (L. Kelemen Gábor)
U dodávateľa
17,91 € 18,85 €

Meglelé borát


A Duna Borrégió készen áll a következtetések levonására és készen áll arra is, hogy megmutassa teljesítményeit. A régió egyediségét könnyen föl lehet ismerni, ha a borokhoz nyitottan közelít a kóstolója. A cserszegi fűszeres itt, a Kunságban talált otthonra. Igaz, a fajtát Bakonyi Károly a keszthelyi egyetemen, a cserszegtomaji tangazdaságban nemesítette, s így a fajta badacsonyinak nevezhető, mégis az Alföld talajszerkezete engedte igazán kibontakozni. A cserszegit megterheli a vulkanikus talaj ásványossága, sós jellege, míg az agyagos, barna homokos, meszes, esetleg löszös kunsági, hajós-bajai föld egyenesen szárnyra kelti ezt a csodálatosan izgalmas, játékos savú, ugyanakkor éretten is vibrálni kész fajtát. Nem véletlen, hogy a nemesítő professzor Frittmann Jánost nevezte ki a cserszegi nagykövetének, s az sem véletlen, hogy a fajta országos borversenyét immár Soltvadkerten rendezik meg.
U dodávateľa
6,76 € 7,12 €

Egy idióta külföldön


Mi történik, ha egy kelletlen utazót arra kényszerítenek, hogy felkeresse a világ 7 csodáját? "Még sosem kellett oltást kapnom utazás előtt. Nem szoktam extrém helyekre járni. Azt szeretem, ha a vakációm olyan, mintha otthon lennék, csak más környéken, mint amikor Cotswolds vidékén voltunk, és nem kaptunk zsírszegény tejet, csak teljeset, és ez majdnem elég volt ahhoz, hogy sarkon forduljak és hazamenjek. Szóval ez elég nagy megpróbáltatás lesz nekem."
U dodávateľa
12,75 € 13,42 €

Nagy-Britannia, Írország 1: 1 000 000 - Autóstérké


Nagy-Britannia, Írország autótérkép E-utakkal, országos főutakkal, autókomp időtartam megírással, nemzeti parkokkal, látnivalókkal, névmutatóval. Méretarány 1 : 1 000 000.
U dodávateľa
6,91 € 7,27 €

Ausztria


A színes képekkel illusztrált útikönyv jóvoltából bebarangolhatjuk Ausztriát, és megismerhetjük csodálatos vidékeit. A kötet segítségével kellemes sétákat tehetünk Bécs szívében, s megismerhetjük nevezetességeit. A kötet a turistáknak gyakorlati tanácsokkal és programajánlókkal is szolgál. Térkép melléklettel. Bővített, átdolgozott kiadás.
U dodávateľa
9,10 € 9,58 €

Isztambul és Nyugat-Törökország


Vypredané
16,44 € 17,31 €

Egy hét Barcelonában


"Az "Egy hét Barcelonában" kihagyhatatlan kirándulás. Ez nem egy szokványos útikönyv, hanem egy útitárs, amelyben egy jól bevált heti programot és időbeosztást adunk meg a legfontosabb látnivalók megtekintéséhez szükséges időtartamokkal. Az egyes napokon megadjuk a séta távolságát, a belépők és közbülső közlekedés költségeit összesítjük." (a Kiadó)
U dodávateľa
7,31 € 7,69 €

Úton-útfélen: Németország


Ez az autós útikönyv a főutaktól távol eső vidékre kalauzolja az utazót: szép falvakba, mesés tájakra, helyi éttermekbe és otthonos kis szállodákba. Az ismeretlen vidéki Németországot bemutató 24 autós túra minden szakaszán kényelmes szállás és kitűnő ételek várják a vendégeket. Az 1-6 napos túrák kínálatában mindig szerepel séta egy középkori óvárosban vagy érintetlen vidéken; sokféle szabadidős program, valamint a helyi ételeket és kézműves munkákat kínáló bolt. A postai irányítószámok a műholdas navigációt segítik. Az útikalauzban feltüntetett helyi közlekedési szabályok, részletes térképek és világos útvonalleírások mind a tökéletes autós nyaralás megszervezését segítik. Írjon saját értékelést, és ossza meg véleményét a többi vásárlóval! (Értékelje Ön elsőnek!) Ezt a könyvet még senki nem véleményezte. A termék az alábbi üzletekben van készleten: Aréna Könyváruház 5 + Árkád Könyváruház I. emeleti Könyváruház 5 + Árkád Könyvesbolt aluljáró szint 1-5 Budaörs Könyváruház 1-5 Corvin Könyvesbolt 1-5 Dunaújváros Könyvesbolt 1-5 Érd Könyvesbolt 1-5 Europark Könyvesbolt 5 + Flórián Könyvesbolt 1-5 Kaposvár Könyvesbolt 1-5 Kecskemét Könyvesbolt 1-5 KÖKI Terminál Könyváruház 5 + Libri Könyvpalota 5 + Libri Mammut Könyváruház 5 + Nagykanizsa Könyvesbolt 1-5 Nyíregyháza Korzó Könyvesbolt 1-5 Pólus Center Könyvesbolt 5 + Stop.Shop. Könyvesbolt 1-5 Sugár Könyvesbolt 1-5 Szeged Könyvesbolt 1-5 Székesfehérvár Könyvesbolt 1-5 Szolnok Könyvesbolt 1-5
U dodávateľa
21,56 € 22,69 €

Ak máte záujem o poznanie sveta, jeho rôznorodosti, prírodných zázrakov, kultúrnych rozdielov a geografických javov, táto kategória je určená pre vás. Nájdete tu široký výber kníh, ktoré vám ponúkajú prehľad o geografii, mapách, zemepisných údajoch a štúdiu svetových regiónov.

Kategória Geografia vám otvorí bránu do sveta poznania a objavovania. Nájdete tu knihy, ktoré vám poskytnú široký prehľad o zemepise, jeho základných princípoch, geografických procesoch a vplyve na náš svet. S týmito knihami sa budete môcť ponoriť do štúdia regiónov, kontinentov, krajín a miest a získať lepšiu predstavu o ich charakteristikách a významnosti.

Narazíte na knihy, ktoré vám ponúkajú prehľadné mapy, geografické údaje a štatistiky. Zistíte viac o prírodných zázrakoch, riečnych systémoch, vrchovinách, púštiach, oceánoch, populáciách, kultúrach a ďalších geografických javoch.