! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Knihy - Historické pamiatky, hrady a zámky strana 15 z 16

Košice - Historické pamiatky


Kniha slovom i obrazom približuje históriu a pamiatky mesta Košice. Je predurčená ako vhodný darček pre Vašich známych, obchodných partnerov, alebo ako trvalá spomienkla na návštevu Košíc.
Vypredané
5,99 € 6,31 €

Hrady / Castles


Slovensko z oblakov Flying over Slovakia Na jar roku 2009 sme v časopise Krásy Slovenska začali uverejňovať tzv. fotohádanky z oblakov. Obrovský záujem o letecké fotografie nás príjemne prekvapil, a tak sme sa rozhodli založiť novú knižnú edíciu s názvom Slovensko z oblakov. V rámci novej edície sme ako prvú pripravili knihu Hrady. Všetky zábery v publikácii sú založené na leteckých fotografiách. Širokej čitateľskej obci približujú najvýznamnejšie slovenské hrady. Skutočne ide o nevšedné pohľ ady na známe i menej známe hradné areály a zrúcaniny, na ktorých nádherne vidieť nielen vzhľad a polohu, ale aj úžasnú symbiózu s krajinným prostredím. Mnohé pohľady z oblakov budú pre vás určite veľkým prekvapením a zážitkom. Hoci pri niektorých z h radov ste boli niekoľkokrát, pravdepodobne budete chvíľu váhať nad tým, o aký hrad na fotografii ide. Pohľady z výšky sú totiž úplne iné a prekvapia aj skutočných znalcov kultúrno-historických pamiatok. Kniha Hrady má charakter letu nad Slovenskom. F otografie spolu s textami sú zoradené do troch kapitol Od Dunaja k Tatrám, Na východ od Tatier a Od Muráňa k Nitre. Každý hrad je okrem hlavnej fotografie a základného textu v slovenskom a anglickom jazyku predstavený aj malými fotografickými výrez mi so slovenskými a s anglickými textami pre lepšiu orientáciu pri štúdiu leteckého pohľadu. Autor fotografií, pilot Peter Chromek, nespočetnekrát preletel krížom-krážom ponad celé Slovensko. Jeho letecké snímky vám našu krajinu priblížia inými pohľa dmi než sú tie, aké vidíme zo zeme. Želáme vám krásny let nad Slovenskom a veľa príjemných chvíľ pri jeho spoznávaní z výšky.
Vypredané
12,30 € 12,95 €

Hrad Čachtice


Hrad Čachtice – sprievodca po zrúcanine hradu“ od popredného odborníka M. Bónu je unikátnym spracovaním najdôležitejších informácii o tomto známom hrade v pôsobivej a graficky príťažlivej forme. Plnofarebná brožúra obsahuje množstvo historických vyobrazení, teoretickú rekonštrukciu hradu v časoch jeho najväčšej slávy i výsledky súčasných výskumov. Vďaka názornému spracovaniu môže aj laik pochopiť zákonitosti stavebného vývoja hradu, ktorý je doposiaľ výraznou dominantou Malých Karpát.
Vypredané
6,65 € 7,00 €

Domy starej Banskej Bystrice I. diel


Domy starej Banskej Bystrice I. diel
Vypredané
34,54 € 36,36 €

Vidiecke šľachtické sídla v Liptovskej stolici


„Keď ani miestni ľudia nevedia, čo v obci majú, potom sem nezablúdi ani náhodný turista. Ak chcú obce v Liptove rozvíjať turistický ruch, musia najprv poznať svoje vlastné hodnoty." Publikácia historika Tomáša Januru poukazuje na význam a dejiny Liptova prostredníctvom zmapovania určitého typu profánnych architektonických pamiatok. Je prvou svojho druhu na Slovensku. Jej cieľom je zvýšiť záujem obyvateľstva o vlastné kultúrne dedičstvo, ale zároveň aj prispieť k turistickej atraktívnosti regiónu a k rozvoju cestovného ruchu. Autor sa v knihe zameral na obdobie 14. až 19. storočia. Sú to storočia, ktoré ohraničujú vznik prvých a posledných kaštieľov a kúrií. Ťažisko publikácie tvoria úplne nové informácie, získané autorom na základe archívneho výskumu, ktorý sa najviac dotýkal 18. storočia Celkovo je zdokumentovaných 99 objektov vrátane tých, ktoré nie sú doposiaľ zaradené v súpise pamiatok alebo v zozname NKP. Tento počet nie je považovaný za konečný V úvode knihy je štúdia o vývoji šľachtického staviteľstva na pozadí historického vývoja udalostí celoštátneho charakteru s dôrazom na dopad, vývoj a špecifiká tohto diania priamo v regióne Liptova. Publikácia ďalej predstavuje vo forme jednotlivých hesiel každý kaštieľ a kúriu osobitne prostredníctvom fotografie a sprievodného textu. V texte autor popisuje vývoj stavebných zmien a úprav a uvádza aj ďalšie fakty vzťahujúce s k objektom, napr. pôvodných a ďalších majiteľov objektu, spôsob nadobudnutia, význam konkrétneho rodu, jeho majetkové pomery, prípadné významné udalosti viažuce sa k objektu a pod. Pre účely publikácie boli exteriéry všetkých doposiaľ existujúcich objektov fotograficky zdokumentované. V niektorých prípadoch, kde architektúra prešla zásadnými zmenami svojej podoby, resp. jej vzhľad je deštruovaný časom, je fotografia súčasného stavu doplnená starším dokumentačným materiálom pre porovnanie. Pri niektorých objektoch sú použité nákresy pôdorysov. Kniha je významným príspevkom k poznávaniu lokálnych dejín a mala by sa nachádzať v knižniciach všetkých škôl, či učiteľov dejepisu, regionálnej výchovy alebo náuky o spoločnosti. Je veľkou príležitosťou pre poskytovateľov služieb v cestovnom ruchu a mala by byť k dispozícii návštevníkom regiónu v každom hoteli alebo v penzióne. No a samozrejme mala by mať miesto v čo najväčšom počte rodinných knižníc obyvateľov Liptova. „Väčšina z kaštieľov a kúrií je neznáma nielen pre slovenskú verejnosť, ale, čo je zarážajúce, i pre väčšinu obyvateľov samotných dedín. Pritom každá z týchto stavieb ukrýva dejiny rodov, ktoré tu žili mnohokrát od stredoveku. Bez ich kolonizátorskej činnosti by vôbec neexistovali viaceré dnešné liptovské obce. Ak si teda súčasníci nectia šľachtické pamiatky, nevážia si ani samotnú existenciu svojej obce.
Vypredané
28,50 € 30,00 €

České hrady


Představíme-li si typickou českou krajinu, jistě v ní nebude chybět silueta starého hradu nebo jeho zříceniny. Hrady odjakživa provokovaly lidskou fantazii, odjakživa nás fascinovaly svým „němým svědectvím o minulosti“, odjakživa v nás vzbouzely touhu dozvědět se o nich víc. Této touze vychází vstříc druhé, aktualizované vydání klasické knihy České hrady, dalšího svazku z edice OKO – zasvěceným průvodcem nám bude profesor Tomáš Durdík, historik, archeolog a význačný představitel evropské kastelologie (nauky o hradech). Tato příručka by neměla chybět v knihovničce žádného čtenáře, který se zajímá o historii i o její „němé svědky“ – české hrady.
Vypredané
10,33 € 10,87 €

Pražské mosty v obrazech


Kromě staveb významných jako je Karlův most nebo karlínský viadukt či most v Bráníku, si knížečka všímá třeba skleněné lávky u vodárenské věže na Smíchově, dřevěného krytého mostu u Betlémské kaple či v Tróji, mostů vltavských, zejména secesního most u Čechova, zbytků nejstaršího románského mostu na Vyšehradě. Z moderních objektů je to lávka na Barrandově nebo u paláce Dunaj v Pobřežní ulici v Karlíně nebo lávka ve Stodůlkách či tunelový most metra v Prokopském údolí. Knížka uvádí pět okruhů nauč né stezky vždy s asi dvaceti objekty. Je rovněž doplněna obrázkovou mapkou.
Vypredané
3,85 € 4,05 €

Lacná kniha České hrady (-90%)


Představíme-li si typickou českou krajinu, jistě v ní nebude chybět silueta starého hradu nebo jeho zříceniny. Hrady odjakživa provokovaly lidskou fantazii, odjakživa nás fascinovaly svým „němým svědectvím o minulosti“, odjakživa v nás vzbouzely touhu dozvědět se o nich víc. Této touze vychází vstříc druhé, aktualizované vydání klasické knihy České hrady, dalšího svazku z edice OKO – zasvěceným průvodcem nám bude profesor Tomáš Durdík, historik, archeolog a význačný představitel evropské kastelologie (nauky o hradech). Tato příručka by neměla chybět v knihovničce žádného čtenáře, který se zajímá o historii i o její „němé svědky“ – české hrady.
Vypredané
1,09 € 10,87 €

dostupné aj ako:

A Westminster-Apátság - A világ csodái


Nemzeti katedrális, koronázási templom, királyi mauzóleum – számos funkciót egyesít ez a gazdag és rendkívüli építmény. A kötet egyszerre egy építészeti remekmű méltatása és az épület változó jelentéseinek feltárása. Megtanít minket arra, hogy új szemmel nézzük a történelem eme mikrokozmoszát.
Vypredané
2,03 € 2,14 €

Kašperk


Knížka o šumavském hradu je výstižný podtitul publikace, která zaplňuje citelnou mezeru v pomyslné knihovně regionální šumavské literatury. Čtivě napsaný a bohatě ilustrovaný kulturně-historický pohled renomovaného historika ocení nejen návštěvníci známého šumavského monumentu, ale i zájemci o místní legendy, dějiny osidlování Šumavy a o život i dílo zakladatele hradu, Otce vlasti, císaře a krále Karla IV. Začtěte se i Vy do jedinečné a originálně pojaté knize o nejvýše položeném královském hradu v Čechách. Neocenitelný dárek pro všechny turisty a milovníky historie i místní patrioty. Vychází v nové edici Historie.
Vypredané
13,35 € 14,05 €

Pražské židovské hřbitovy


Vůbec první podrobnější průvodce po židovských hřbitovech na území současné Prahy, ve skutečnosti velmi obsáhlá publikace, v níž najdete 211 barevných fotoreprodukcí detailů starých náhrobních kamenů i celkové záběry z málo známých židovských hřbitovů naší metropole. Největší část je věnována světoznámému Starému židovskému hřbitovu na Starém Městě v Josefově, poprvé s vyobrazením četných vzácných náhrobků z doby od 15.do 18.století. Menší kapitoly jsou věnovány také židovskému hřbitovu na Žižkově, kde se pohřbívalo od konce 18.stol., a Novému židovskému hřbitovu (stanice metra Želivského), kde je pohřben spisovatel F. Kafka a řada dalších pražských osobností od roku 1890 až do současnosti. Každá část je provázena podrobným plánkem hřbitova s hroby význačných osobností. V úvodu se čtenář poučí o židovských pohřebních obřadech a zvycích, dozví se i o nedávno objeveném středověkém židovském hřbitovu ve Vladislavově ulici ze 13.-15.století. Vkusná grafická úprava, tříjazyčný text (česky, angl., něm.) na 132 stranách, a velký počet dosud nepublikovaných barevných fotografií činí z této publikace nezbytnou výbavu každého, kdo chce poznat skutečnou i skrytou historii magické metropole Evropy.
Vypredané
15,18 € 15,98 €

Spišský hrad


Pôsobivá publikácia vydaná pri príležitosti 10.výročia zápisu lokality Spišský hrad a okolie do Zoznamu svetového kultúrneho dedičstva UNESCO.
Vypredané
9,50 € 10,00 €

Hrady a zámky na Moravě a ve Slezsku


Úvodní studie rozebírá vývoj panských sídel v regionu Moravy a Slezska. Rozsáhlá abecedně řazená část přináší hesla téměř všech moravských a slezských hradů a většiny zámků. Bohatě ilustrovaná encyklopedie (foto, rytiny, veduty, plánky, rekonstrukce, terénní nákresy).
Vypredané
10,81 € 11,38 €

Hrady okresu Česká Lípa


Ojedinělé dílo české kastelologie. Autoři poprvé v úplnosti popsali, zaměřili a zdokumentovali na 50 hradních lokalit okresu Česká Lípa, který je na tyto památky středověkého fortifikačního stavitelství jedním z nejbohatších v České republice. U všech lokalit autoři uvádějí jejich přesnou polohu, písemné a archeologické prameny, plán lokality a soupis literatury. Kniha je doplněna řadou unikátních fotografií a dalšího obrazového materiálu, nechybějí ani rejstříky jmen, pod nimiž byly lokality uváděny v místopisné literatuře a na mapách.
Vypredané
17,77 € 18,71 €

dostupné aj ako:

Česko - Hrady a zámky 1:500 000


Automapa s peroskresbami hradů a zámků. Další informace ve třech jazycích.
Vypredané
4,66 € 4,90 €

A legszebb magyar várak


A legszebb magyar várak egy csokorba szedve, bemutatva építészetüket és rövid történelmüket, amely egyben nagyon sokat elmond az ország történelméről, kiemelten a török időkről és a középkorról. Minden vár színes fotókkal van illusztrálva.
Vypredané
6,75 € 7,11 €

Budapest album + Kastélyok Magyarországon


A könyvcsomag tartalma: - Budapest A gyönyörű kivitelű album négy nyelven - angolul, németül, olaszul és magyarul - mutatja be a magyar fővárost. A nevezetességeket ugyanúgy, mint az elragadó tájat. Kolozsvári Ildikó leírásait, Hajni István fantasz tikus fotói keltik életre. - Kastélyok Magyarországon "Ifjabb Hajni István a fényképezőgép segítségével megállítja a könyörtelen időt. A téma iránt érzett szeretete, valamint a fényképezés mestersége iránt érzett tisztelete visszaköszön beállítása in. Ez maga a varázslat. Múlhatatlanná teszi a múlandót, rabul ejti a pillanatot." Ezúttal magyar kastélyok képében. A kötet hat nyelven - magyarul, angolul, németül, olaszul, franciául, spanyolul - mutatja be a kastélyokat.
Vypredané
30,20 € 31,79 €
  • 5 /5

Štýly krásy v Košiciach


Kniha ukazuje na to, že v Košiciach máme zastúpené skoro všetky architektonické štýly, a teda nie sme odkázaní na to, aby sme za nimi jazdili do cudzích miest. Predstavuje nám zvyšky Košíc v románskom slohu, gotickú nádheru mesta, úchvatnosť renesancie, krásu baroka, strohosť klasicizmu, pôvab pseudoštýlov, čaro moderny i funkcionalizmu. Vypichuje najlepšie architektonické a iné diela vytvorené za socializmu a i za posledných 20 rokov. Popritom sa z nej dá dozvedieť kadečo o lifestyle ľudí danej epochy. Text je písaný popularizačným štýlom, ktorý sa odborníkom bude zdať možno až príliš uletený, ale laikom či mladým ľuďom by mohol otvoriť dvere k chápaniu architektúry ako sledu módnych štýlov, ktoré sú podmienené vývojom ľudstva po technologickej, politickej, ekonomickej a estetickej stránke.
Vypredané
11,78 € 12,40 €

Ak máte záujem o históriu, architektúru a kultúru minulých čias, táto kategória je pre vás určená. Nájdete tu široký výber kníh, ktoré vám poskytnú pohľad do sveta historických pamiatok, hradov a zámkov.

Kategória Historické pamiatky, hrady a zámky vás prevedie cez fascinujúce dejiny a architektúru rôznych historických miest a stavieb. Nájdete tu knihy, ktoré vám ponúkajú pútavé príbehy a informácie o významných historických pamiatkach, hradných komplexoch a zámkoch.

Nájdete tu knihy, ktoré vám poskytnú zaujímavé informácie o histórii týchto pamiatok, ich význame a vplyve na spoločnosť. Zistíte viac o ich architektonických štýloch, umení a každodennom živote v minulosti.

Naše knihy o historických pamiatkach, hradoch a zámkoch vám umožnia objaviť svet minulosti a poodhaliť ich tajomstvá. Môžete sa ponoriť do príbehov o slávnych osobnostiach, vojenských konfliktoch, kultúrnych vplyvoch a vývoji týchto impozantných stavieb.