! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Historické pamiatky, hrady a zámky strana 16 z 16

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Lacná kniha Dějiny zámků v Čechách, na Moravě a ve Slezsku (-90%)


Zámky patří k nejpůvabnějším stavebním památkám naší vlasti. Některé jsou oblíbenými cíli zástupů turistů, jiné slouží nejrůznějším praktickým účelům, další jsou domovem svých majitelů či čekají na svou záchranu. Výpravná publikace Dějiny zámků v Čechách, na Moravě a ve Slezsku je podrobnou encyklopedií našich zámků, která sleduje jejich vývoj od renesančních paláců po romantická historizující sídla 19. století. Zaujmou i speciální kapitoly o životě na zámcích a stylech zámeckých zahrad. Fundované texty doplňují stovky fotografií i různé zajímavosti a lokální pověsti.
Vypredané
4,70 € 46,95 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Skrytý život budov (-90%)


Jen málo lidských výtvorů působí tak stabilně a neměnně jako budova. Přesto není život budovy ani jednou provždy daný, ani neměnný. Parthenon, nejznámější rozvaliny antického chrámu, sloužily po staletí jako kostel a mešita, katedrála Notre Dame byla „rekonstruována" do podoby, kterou by žádný z původních tvůrců nepoznal, zbytky berlínské zdi, kdysi s nadšenou razancí ničené, se staly vyhledávanými a cennými relikviemi. Autor vypráví příběhy o nejnapínavějších z těchto metamorfóz a ukazuje, jak stavby ztělesňují dějiny západní kultury.
Vypredané
2,00 € 19,95 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha 1000 cirkevných pamiatok Slovenska (-90%)


Viac ako jedenásť storočí kresťanskej histórie obohatilo Slovensko o nesmierne množstvo cirkevných pamiatok. V malej krajine v srdci Európy nachádzame úchvatné kostoly, kláštory kaplnky, mariánske a morové stĺpy, božie muky, pútnické miesta a ďalšie hodnotné objekty späté s duchovným životom ľudí. Okrem najpočetnejších rímskokatolíckych pamiatok sú zastúpené aj stavby reformovaných cirkví a cirkví východného obradu. Pozoruhodnú klenotnicu duchovného menia a krásy obohatila aj židovská komunita o svoje pamiatky, najmä o synagógy. Čitateľ nachádza v knihe rovnú tisícku najcennejších cirkevných pamiatok Slovenska, každú z nich spozná prostredníctvom krátkeho výstižného textu a najmenej jednej farebnej fotografie. Určite získa inšpiráciu na ich hlbšie a najmä osobné spoznávanie.
Vypredané
3,30 € 33,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha 200 let Národního muzea ve 200 fotografiích (-90%)


Národní muzeum shromažďuje doklady o historii již dvě stě let. Oslavte toto výročí, nahlédněte prostřednictvím této unikátní knihy do jeho sbírek a prohlédněte si zblízka 200 předmětů, které tvoří jejich jádro. Zaposlouchejte se do Beethovenových pražských skladeb, podívejte se do tváře Boženy Němcové na jedinečné daguerrotypii, zalistujte Komenského rukopisem nebo potěžkejte loketský meteorit. Zjistěte, jakou cestu musely tyto předměty urazit, než se do muzea dostaly, a jaké příběhy se za nimi skrývají.
Vypredané
2,00 € 19,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Slovensko (-90%)


Slovensko Pamiatky a príroda je kniha, ktorá predstavuje najvýznamnejšie, najkrajšie a najúžasnejšie lokality Slovenskej republiky na 395 fotografiách v 15 kapitolách s textom v 6 jazykoch. Okrem krásnych fotografií z hlavného mesta Bratislavy sa čitatelia oboznámia aj s ďalšími historickými mestami ako sú Bardejov, Banská Bytrica, Banská Štiavnica, Kežmarok, Košice, Levoča, Poprad – Spišská Sobota, Prešov, Nitra, Trnava, Žilina, Kremnica, Trenčín a iné. V publikácii nechýbajú ani románske rotundy, gotické hrady, renesančné kaštiele i barokové chrámy. Osobitnú pozornosť venovali autori dreveným kostolíkom na východnom Slovensku zapísaným do Zoznamu UNESCO, skanzenom a rezerváciám ľudovej architektúry ako sú Vlkolínec, Čičmany, banícka obec Špania Dolina, a vinohradnícka osada v Sebechleboch. K ľudovej architektúre patrí aj folkór, najmä festivaly Východná, Detva, Heľpa, Zuberec. Významné miesto v knihe Slovensko - Pamiatky a príroda má aj nádherná Slovenská príroda nížinná i horská, v ktorej dominujú slovenské veľhory Vysoké Tatry, a ďalšie národné parky so svojou unikátnou flórou a faunou. V knihe nájdeme zobrazené aj bohatstvo podzemných krás v podobe jaskýň a úchvatné rokliny Slovenského raja. Kniha Slovensko - Pamiatky a príroda poteší čitateľov brilantnými fotografiami z exteriérov a interiérov krás a vzácností Slovenska. Nevšedné pohľady na Slovensko zachytávajú fotografie zhotovené z lietadla. Čitatelia ocenia aj viacjazyčné texty v slovenčine a svetových jazykoch: angličtine, nemčine, francúzštine, španielčine a ruštine.
Vypredané
4,80 € 47,97 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Museums


Najnovším prírastkom v edícii Kultúrne Krásy Slovenska je publikácia Múzeá (1 – s celoslovenskou posobnosťou), ktorá voľne nadväzuje na knihu Skanzeny. Slovensko je krajina bohatá na rôzne historicko-prírodovedné a historicko-spoločenské artefakty a priamo úmerne aj na miesta, kde sa s nimi možno oboznámiť. Na našom území možno napočítať množstvo múzeí, ktoré vznikli v rôznych obdobiach a ktoré svedčia nielen o významných nálezoch a udalostiach, ale aj o veľkých osobnostiach slovenského národa, ktoré tvorili, resp. výrazne ovplyvnili jeho dejiny. Hlavným zámerom a cieľom nášho nového knižného projektu je formou publikácie predstaviť najvýznamnejšie múzeá s celoštátnou pôsobnosťou a ich expozície rozmiestnené v jednotlivých regiónoch. Táto knižná publikácia sa snaží byť tak trochu aj sprievodcom a chce čitateľovi poskytnúť komplexnú predstavu o múzeu skôr, ako ho navštívi. Každé predstavenie múzea sa začína stručným opisom histórie jeho vzniku a pokračuje prechádzkou po expozíciách, počas ktorej sa čitateľ dozvie veľa zaujímavostí o jednotlivých artefaktoch nachádzajúcich sa v muzeálnych zbierkach. Nechýbajú súčasné fotografie objektov múzeí a ich expozícií. Prvá publikácia obsahuje charakteristiku takmer päťdesiatky múzeí, ktoré majú celoštátnu pôsobnosť a sú v gescii štátnych inštitúcií. Najväčším múzeom a zároveň najstaršou kontinuitne pôsobiacou kultúrnou inštitúciou na Slovensku je Slovenské národné múzeum. Úplne logicky je kapitola o ňom najrozsiahlejšia. Druhú kapitolu tvorí Slovenské technické múzeum, ktoré je najväčším múzeom technického zamerania na Slovensku a je pohľadom do histórie a tradície vedy a techniky. Treťou rozsiahlou kapitolou sú celoslovenské špecializované múzeá, ktoré sú zoradené geograficky od západu na východ. Na záver nechýba krátky prehľad všetkých múzeí s kontaktnými údajmi a internetovými adresami.
Vypredané
0,60 € 11,95 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha ZRICENINY HRADU TVRZI A ZAMKU


Do současnosti vyšlo množství velmi zajímavých knih a encyklopedií, které popisují hrady na našem území. Tato publikace je jen dalším střípkem do mozaiky k představení a poznání těchto němých svědků historie, která již mnoho desetiletí ba století přitahuje duše romantiků, turistů, historiků a vědců. Kniha obsahuje devětapadesát zřícenin nacházejících se na území středních Čech, jež jsou zachyceny na třech stovkách fotografií pořízených v rozmezí let 1996-2000. U fotografií je kladen důraz na jejich realistické pojetí a rozhodně není jejich cílem umělecké fotografie. Každá zřícenina hradu, tvrze i zámku co nejpřehledněji obsahuje popis historie a architektonického vývoje, dokumentační fotografie, perokresbové hmotové rekonstrukce a schemata (pokud byly vědecky zpracovány) a pro zájemce o osobní návštevu památky i co nejpřesnější popis turistického přístupu. V příloze je celá textová část přeložena do angličtiny.
Vypredané
1,34 € 26,85 €

dostupné aj ako:

Čo ukrýval tajomný archív


Konečne sa k Vám dostáva dlho pripravovaná kniha, ktorá má názov "Čo ukrýval tajomný archív, Štefan Závodník - ako ho nepoznáme". Veľa ľudí nevedelo a ani nevie, čo naši národovci, akými boli Štefan Závodník, Ľudovít Štúr, Jozef Miloslav Hurban, Michal Hodža a ďalší dvadsiatipiati, ktorých mená sa v tejto knižke dočítate, pre náš slovenský národ urobili...
U dodávateľa
9,42 € 9,92 €

Széchenyi gyógyfürdő


Vypredané
8,04 € 8,46 €

Ak máte záujem o históriu, architektúru a kultúru minulých čias, táto kategória je pre vás určená. Nájdete tu široký výber kníh, ktoré vám poskytnú pohľad do sveta historických pamiatok, hradov a zámkov.

Kategória Historické pamiatky, hrady a zámky vás prevedie cez fascinujúce dejiny a architektúru rôznych historických miest a stavieb. Nájdete tu knihy, ktoré vám ponúkajú pútavé príbehy a informácie o významných historických pamiatkach, hradných komplexoch a zámkoch.

Nájdete tu knihy, ktoré vám poskytnú zaujímavé informácie o histórii týchto pamiatok, ich význame a vplyve na spoločnosť. Zistíte viac o ich architektonických štýloch, umení a každodennom živote v minulosti.

Naše knihy o historických pamiatkach, hradoch a zámkoch vám umožnia objaviť svet minulosti a poodhaliť ich tajomstvá. Môžete sa ponoriť do príbehov o slávnych osobnostiach, vojenských konfliktoch, kultúrnych vplyvoch a vývoji týchto impozantných stavieb.