! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Lacná kniha Slovensko Ľudová klenotnica Slovenska (-90%)


Kniha Slovensko Ľudová klenotnica Slovenska predstavuje rôznorodosť a krásu slovenskej krajiny, unikáty slovenskej architektúry, pestrosť a bohatstvo slovenského folklóru. Krásnymi fotografiami predstaví ľudový odev z Detvy, Terchovej, Zemplína, Šariša a architektúru slovenských dedín a lazov obohatenú o nevšedné pohľady na slovenskú krajinu. Umelecký zážitok z nádherných fotografií umocnia poetické texty spisovateľa Andreja Chudobu. V knihe sa nachádza aj prehľad všetkých slovenských skanzenov a rezervácii ľudovej architektúry.
Vypredané
1,99 € 19,89 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Malebné Slovensko (-90%)


Ďalšou knihou z novej edície Economic Slovakia / Ekonomické Slovensko je kniha Malebné Slovensko, ktorú zaiste ocenia zákazníci, ktorí hľadajú peknú a kvalitnú knihu, primeraného rozsahu, praktického rozmeru a to za veľmi priaznivú cenu. Autori približujú čitateľom známe a zaujímavé miesta nášho malebného Slovenska. Nachádzajú sa v nej pohľady na slovenské mestá, slovenské hrady, slovenskú krajinu, slovenské rieky, slovenské hory, ale aj iné atraktivity. Nečudo, že knihy z tejto edície si poľahky nájdu cestu k svojim čitateľom. Nehovoriac, že určite poslúžia ako pekný a lacný darček.
Vypredané
1,00 € 9,98 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Slovensko - Spiš (-90%)


Nová krásna kniha o Slovensku s podtitulom Slovensko Spiš fotografiami a umeleckým slovom predstavuje jeden z našich najkrajších a najpozoruhodnejších regiónov. Zachytáva spišskú krajinu s nevšednými historickými mestami, ako sú Levoča, Kežmarok, Poprad, Spišská Sobota, Podolínec, nevynechá ani Spišský a Ľuboviansky hrad. Kniha predstavuje aj dravú krásu rieky Dunajec, plesá a štíty Vysokých Tatier i divoké kaňony Slovenského raja. Krásne fotografie Vladimíra Bártu, Vladimíra Bartu ml. dopĺňa umelecké slovo spisovateľa Andreja Chudobu aj informačné texty o jednotlivých lokalitách v štyroch jazykoch slovenskom, anglickom, nemeckom i poľskom.
Vypredané
1,49 € 14,94 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Slovensko - Spiš


Nová krásna kniha o Slovensku s podtitulom Slovensko Spiš fotografiami a umeleckým slovom predstavuje jeden z našich najkrajších a najpozoruhodnejších regiónov. Zachytáva spišskú krajinu s nevšednými historickými mestami, ako sú Levoča, Kežmarok, Poprad, Spišská Sobota, Podolínec, nevynechá ani Spišský a Ľuboviansky hrad. Kniha predstavuje aj dravú krásu rieky Dunajec, plesá a štíty Vysokých Tatier i divoké kaňony Slovenského raja. Krásne fotografie Vladimíra Bártu, Vladimíra Bartu ml. dopĺňa umelecké slovo spisovateľa Andreja Chudobu aj informačné texty o jednotlivých lokalitách v štyroch jazykoch slovenskom, anglickom, nemeckom i poľskom.
Vypredané
0,75 € 14,94 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Nitra - Na starých fotografiách (-70%)


Kniha NITRA Pamätihodnosti mesta vychádza v edícii Na starých fotografiách a predstavuje mesto pod Zoborom v premenách času prostredníctvom starých fotografií. Pomôže Vám spoznať a objaviť ako vyzeralo toto krásne historické mesto pod Zoborom v minulosti. Nájdete v nej historické fotografie najznámejších pamiatok, ale aj menej známe pohľady na nitrianske ulice, starú podobu nitrianskeho námestia, kostoly, staré nitrianske hotely, už neexistujúce drevené plávajúce Gisserovo kúpalisko na rieke Nitra, ale aj Arnoldovo kúpalisko na Sihoti. Zaujímavé sú aj dobové pohľady na bývalé obce Párovce, Chrenovú, ktoré sa dnes zmenili na moderné sídliská. Kniha priblíži aj osadu Šindolka s výdatným prameňom, z ktorého na vozoch vo veľkých sudoch dovážali do mesta pitnú vodu. Dávnejšiu minulosť Nitry priblížia pohľady na chýrečné nitrianske mlyny Arpádov, či Aujezského. Čitateľov zaujmú aj pohľady na romanticky sa kľukatiace meandre rieky Nitry, ktorá ešte pokojne tiekla vo svojom starom koryte. Unikátna je fotografia prvého nitrianskeho kina Meteor, alebo podoba Miléniového stĺpa na vrchole Pyramídy. Čitateľov možno prekvapia pohľady na vinorodé stráne vrchu Zobor, kde vinice i záhrady ešte prevládali nad dnešnou domovou zástavbou či panoramatické pohľady na mesto ešte bez sídliskovej výstavby. Zalistujte si v knihe a preneste sa s ňou do nitrianskych zlatých čias.
Vypredané
7,73 € 25,75 €

dostupné aj ako:

Čarovný Liptov / Magical Liptov Region


Jeden z najatraktívnejších, najnavštevovanejších a najmalebnejších regiónov Slovenska vám prinášame na čarovných fotografiách, ktoré potešia vás, vašich priateľov, ale určite aj nástevníkov zo zahraničia, ktorým bude tento región ukázaný inak, Čarovne! Nechajme sa previesť týmto nádherným regiónom fotografmi, ktorí aj obyčajné miesta zachytili neobyčajným spôsobom, čarovne. Je čo obdivovať, Liptov je kraj, na ktorý môže byť nielen Lipták, ale aj každý Slovák právom hrdý.
Vypredané
23,74 € 24,99 €
  • 5 /5

Čarovné Slovensko / Magical Slovakia - 2. vydanie


Je krajšie miesto na zemi, než je tvoja rodná zem? Nech odídeš akokoľvek ďaleko a na akýkoľvek dlhý čas, vždy ťa akosi pritiahne. Určite existujú aj krajiny s honosnejšími zámkami, bohatšími mestami a vyššími horami. Slovensko nemilujeme preto, že je v niečom naj, ale preto, lebo je to naša vlasť. Patríme sem, tu sú naše korene, tu žili naši predkovia. Každá fotografia v tejto knihe vyjadruje emóciu človeka, príbeh fotografa, ktorému sa podarilo zachytiť čarovný okamih plynutia času niekedy aj úplne obyčajného miesta. Je to už druhé prepacované vydanie tejto knihy. Vďaka ochotným fotografom môžeme vydať ďalšie desiatky kníh s takýmito čarovnými fotografiami o každom slovenskom regióne. Vďaka nim vznikla edícia, ktorá nemá obdobu nikde vo svete. A svet uvidí Slovensko, aké ho vidíme my. Čarovné!
Vypredané
23,70 € 24,95 €

Banská Bystrica a okolie z neba


Vychutnajte si krásy Banskej Bystrice a okolia, ako ste ich možno nikdy nevideli. Z neba! Na jedinečných snímkach uvidíte jedno z najkrajších miest na Slovensku, zaujímavé obce a nádhernú okolítu prírodu. Táto kniha ponúka unikátny pohľad na dobre známe miesta, ktoré pri pohľade zhora môžu prinášať úplne nový zážitok.
Vypredané
23,74 € 24,99 €

Lacná kniha Klenoty Slovenska (-70%)


Nádherná obrazová kniha ponúka slovom i obrazom to najkrajšie a najcennejšie, čo Slovensko má. Najvzácnejšie prírodné lokality i historické pamiatky, ktoré by právom mohli byť titulované ako klenoty Slovenska. Čitatelia v nej nájdu unikátne pamiatky Bratislavy i ďalších historických miest, hrady, zámky a kaštiele, kostoly z kameňa, ale aj unikátne drevené kostolíky na východnom a strednom Slovensku. Nechýbajú ani múzeá v prírode a rezervácie ľudovej architektúry. Klenoty Slovenska sú vzácne pamiatky aj nádherná príroda. Nevšedné fotografie dopĺňajú texty preložene až do 12 svetových jazykov, čo ponúka máloktorá kniha o Slovensku. Texty v slovenčine, angličtine, nemčine, francúzštine, španielčine, ruštine, poľštine, taliančine, portugalštine, češtine, maďarčine, čínštine.
Vypredané
3,59 € 11,97 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Čarovná Orava - Magical Orava Region (-70%)


Unikátna kniha, ktorá vám predstaví Oravu tak ako ju nepoznáte, Čarovne.
Vypredané
7,49 € 24,95 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Slovensko, automobilová krajina (-90%)


V posledných rokoch po páde socializmu nastal na Slovensku veľký rozvoj a ekonomický rast. Najviac rozvíjajúcim odvetvím sa stal automobilový priemysel. Až do takej miery, že Slovensko je krajinou s najväčšou produkciou automobilov na svete v prepočte na počet obyvateľov. Do našej nádhernej krajiny investovalo niekoľko svetových výrobcov a momentálne opúšťa ich brány viac ako jeden milión áut ročne. V tejto knihe nenájdete žiadne suché fakty. Nájdete tu zábery na slovenské cesty v rôznych podobách, ktoré majú ukázať, že našu krajinu je možné spoznávať rýchlo a bezpečne. A nájdete tu tiež fotografie automobilov, ktoré boli vyrobené na Slovensku a odtiaľto putujú do celého sveta.
Vypredané
2,50 € 24,95 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Nové Zámky a okolie z neba (-90%)


Kniha z edície Slovensko z neba. Zalietajte si spolu s touto knihou ponad Nové Zámky a okolie. Unikátne fotografie z lietadla a z dronu vám to umožnia.
Vypredané
2,50 € 24,95 €

dostupné aj ako:

Akoby ho anjeli šili


Dejiny a tradície každej obce či regiónu majú na mape Slovenska nezastupiteľné miesto, ako komponenty utvárajúce históriu a kultúru celého národa. Svojou čiastkou do tejto mozaiky prispeli aj autorky publikácie Akoby ho anjeli šili, Jana Čerepová a Michaela Škodová, ktoré jej prostredníctvom prinášajú cenné informácie o ľudovom odeve v Ábelovej. Obec leží v okrese Lučenec na severozápade Novohradu, v regióne dodnes bohatom na pozoruhodné a v mnohých smeroch nedocenené prejavy tradičnej ľudovej kultúry. Jedným z najzaujímavejších je práve tradičný odev ako fenomén stojaci v súčasnosti v centre záujmu nielen odbornej, ale aj laickej verejnosti. Autorky skĺbili nadobudnuté skúsenosti a odborné znalosti, ktoré v súčinnosti s výsledkami terénneho výskumu podávajú komplexný obraz o vývoji tradičného odevu v Ábelovej, keď prostredníctvom textových informácií a množstva farebných fotografií podrobne opisujú ženské, mužské a detské odevné súčiastky i doplnky. Publikácia zaujme aj informáciami o pravidlách obliekania tradičného odevu dodržiavaných v súvislosti s kalendárnym a rodinným zvykoslovím či vekom nositeľa, pričom nechýba ani detailný opis jeho výzdobných techník. Pri listovaní knihou je zrejmé, že zvolená téma je pre autorky srdcovou záležitosťou, z ktorej je zjavný ich pozitívny vzťah k tradičnej kultúre, k rodnému kraju a jeho obyvateľom. Publikáciou vzdali hold prostrediu, v ktorom sa tento osobitý tradičný odev zrodil. Vzdali tiež poctu tým, ktorí ho uchovali a umožnili jeho prezentáciu súčasným i nasledujúcim generáciám. Kniha je cenným príspevkom k poznaniu tejto osobitej problematiky a tiež k upevňovaniu regionálneho povedomia i posilňovania identity Novohradu. Mgr. Ľudmila Pulišová
Vypredané
11,39 € 11,99 €
  • 5 /5

Slovenské klenoty UNESCO


Objavte skryté čaro nádherných slovenských pamiatok, ktoré sú natoľko cenné, že boli zapísané do Zoznamu svetového dedičstva UNESCO. Navštívte miesta, ktoré sú raz a navždy spojené so slovenskou históriou. Dajte sa inšpirovať jedinečnými prírodnými krásami. Zoznámte sa aj so slovenskými nehmotnými pamiatkami zo Zoznamu UNESCO. Kniha vám okrem toho ponúkne tipy na výlety za nemenej krásnymi a zaujímavými pamiatkami, ktoré sa ešte len usilujú o zápis do Zoznamu UNESCO.
Vypredané
10,44 € 10,99 €

Zimný hrebeň Tatier


Začítajte sa do novej knižnej publikácie, ktorá vám rozpovie príbeh o úplnom prelezení hrebeňa Vysokých Tatier v zimných podmienkach, bez vynechávania ťažkých lezeckých vrcholov či celých úsekov, ktoré bolo uskutočnené až v roku 1974. Publikácia je nielen pripomienkou tohto doposiaľ málo známeho či skôr zabudnutého horolezeckého výkonu, ale môže byť pre súčasnú horolezeckú generáciu motiváciou pre hľadanie a prekonávanie novýchhorolezeckých výziev. Nová kniha, ktorú vydal Horský internetový klub, o.z., Vysoké Tatry, približuje prechod zimného hrebeňa Vysokých Tatier z roku 1974 na farebných fotografiách priamo z hrebeňa, ako aj faktografickým textom popisujúcim postup päťčlenného družstva "hrebeniarov" celým hrebeňom a jeho logisticky nemenej náročnú podporu skupinou ôsmich "údolniarov".
Vypredané
14,25 € 15,00 €

Remeslá Starej Turej


Ako žili a čo robili naši predkovia? Čím sa živili a zamestnávali? Aké remeslá sa pestovali v našom mestečku Starej Turej pod Javorinou? Autorka čitateľovi postupne predstavuje 75 druhov remesiel, ktoré boli u nich typické a známe v minulosti. Mali existenčný význam pre obyvateľstvo tohto nebohatého podhorského kraja. Menovite dokumentuje aj rodiny, ktoré sa tomu ktorému remeslu venovali. Viaceré tieto remeslá dnes už zanikli, ale niektoré dodnes prežívajú. Pekne, poučne a názorne spracované. Nielen pre lokálpatriotov, ale pre všetkých, ktorí majú záujem o na našu tradičnú slovenskú kultúru.
Vypredané
14,25 € 15,00 €

Lacná kniha Krajinná pokrývka Slovenska a jej zmeny v období 1990-2012


Monografia je výsledkom dlhoročnej spolupráce Geografického ústavu SAV na celoeurópskych projektoch CORINE land cover (CLC). Jej cieľom je priblížiť metódy identifikácie, analýzy a hodnotenia krajinnej pokrývky Slovenska a jej zmien v rokoch 1990, 2000, 2006 a 2012 využitím satelitných snímok, ďalej dokumentovať príklady riešenia environmentálnych problémov Slovenska na báze údajov CLC, napr. fragmentácie krajiny a pustnutia poľnohospodárskej krajiny, a tiež budúcnosť ich ďalšieho generovania. Táto unikátna publikácia poskytuje pohľad na dynamiku prírodných a človekom vytvorených objektov za obdobie viac ako 20 rokov prostredníctvom originálnych máp, grafov a tabuliek. Kniha je určená najmä vedeckým pracovníkom a študentom z oblasti geovied, geoinformatiky, územného plánovania, environmentalistiky, ako aj ďalším odborníkom, ktorí sa zaujímajú o krajinu Slovenska, jej zmeny a vývoj.
Vypredané
0,50 € 10,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Slovensko - Krajina môjho srdca (-90%)


Kniha Slovensko Krajina môjho srdca predstavuje Slovensko v plnej jeho úžasnej neopakovateľnej kráse. Upriamuje pozornosť čitateľov na nádherný farebný poetický svet okolo nás, ako sú rozkvitnuté polia červených makov, postriebrené končiare hôr, kvapky rosy trblietajúce sa na pavučinách, siločiary brázd v oráčine. Uvidíte našu krásnu krajinu z nového neokukaného pohľadu. Citlivo vybrané fotografie v tejto knihe, ktoré autor Vladimír Bárta, tvoril nielen fotoaparátom, ale naozaj svojim vrúcnym vzťahom ku Slovensku. Úžasné fotografie slovenskej krajiny, horskej aj nížinnej, zachytil v mnohých v neopakovateľných scenériách a premenách počas dňa i roka. Fotografie dopĺňajú pôsobivé, domovom voňajúce, básne spisovateľa Andreja Chudobu.
Vypredané
2,49 € 24,92 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Slovensko - Krajina môjho srdca (-90%)


Kniha Slovensko Krajina môjho srdca predstavuje Slovensko v plnej jeho úžasnej neopakovateľnej kráse. Upriamuje pozornosť čitateľov na nádherný farebný poetický svet okolo nás, ako sú rozkvitnuté polia červených makov, postriebrené končiare hôr, kvapky rosy trblietajúce sa na pavučinách, siločiary brázd v oráčine. Uvidíte našu krásnu krajinu z nového neokukaného pohľadu. Citlivo vybrané fotografie v tejto knihe, ktoré autor Vladimír Bárta, tvoril nielen fotoaparátom, ale naozaj svojim vrúcnym vzťahom ku Slovensku. Úžasné fotografie slovenskej krajiny, horskej aj nížinnej, zachytil v mnohých v neopakovateľných scenériách a premenách počas dňa i roka. Fotografie dopĺňajú pôsobivé, domovom voňajúce, básne spisovateľa Andreja Chudobu.
Vypredané
2,49 € 24,92 €

dostupné aj ako:


Ak ste zvedaví na krásy a bohatstvo svojej vlastnej krajiny, táto kategória je určená pre vás. Nájdete tu široký výber kníh, ktoré vám prinášajú poznatky o histórii, prírodných pokladoch, kultúre a tradíciách Slovenska.

Kategória "Slovensko" je venovaná zázrakom a rozmanitosti Slovenska. Nájdete tu knihy, ktoré vám približujú históriu a kultúru slovenského národa, jeho tradície, folklór a miestne zvyky. Taktiež sa dozviete o nádherných prírodných scenériách, národných parkoch, vrcholoch a dolinách, ktoré vás očaria svojou krásou.

Narazíte na knihy, ktoré vám poskytnú pútavé príbehy o slovenských hradoch, zámkoch, sakrálnych pamiatkach a miestach, ktoré sú súčasťou nášho kultúrneho dedičstva. Okrem toho vám tieto knihy poskytnú tipy na výlety, turistické trasy a miesta, ktoré by ste si nemali nechať ujsť.

Knihy o Slovensku vám umožnia objaviť jeho poklady, rozšíriť vaše vedomosti o histórii a kultúre, a spoznať rôznorodosť a krásu našej vlasti. Budete sa môcť ponoriť do príbehov o významných udalostiach, osobnostiach a miestnych tradíciách, ktoré tvoria našu bohatú identitu.

Nájdete tu knihy o slovenských hradoch a zámkoch, encyklopédie a obrazové publikácie, ako aj knihy o folklóre a ľudových tradíciách.