Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Slovensko strana 25 z 29

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Vánoční lidová zbobnost


Autorka, která se celoživotně zabývá sběrem lidových tradic a lidového umění, soustředila v knížce celou galerii vánočních zdobných předmětů pocházejících z moravského lidového prostředí. Autorčinou výhodou je, že si jako profesionální výtvarnice texty sama ilustruje, a to způsobem, který má uměleckou i dokumentární hodnotu. Soubor vydávaných textů a kreseb se tak stává unikátním dokumentem zanikajícího světa lidových tvůrců.
Vypredané
2,19 € 2,30 €

Lacná kniha Slovensko - Prechádzky storočiami miest a mestečiek (-70%)


Kniha svojim spracovaním vypĺňa medzeru medzi obrazovou publikáciu a turistickým sprievodcom...
Vypredané
5,37 € 17,89 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Klenoty Slovenska (-70%)


Nádherná obrazová kniha ponúka slovom i obrazom to najkrajšie a najcennejšie, čo Slovensko má. Najvzácnejšie prírodné lokality i historické pamiatky, ktoré by právom mohli byť titulované ako klenoty Slovenska. Čitatelia v nej nájdu unikátne pamiatky Bratislavy i ďalších historických miest, hrady, zámky a kaštiele, kostoly z kameňa, ale aj unikátne drevené kostolíky na východnom a strednom Slovensku. Nechýbajú ani múzeá v prírode a rezervácie ľudovej architektúry. Klenoty Slovenska sú vzácne pamiatky aj nádherná príroda. Nevšedné fotografie dopĺňajú texty preložene až do 12 svetových jazykov, čo ponúka máloktorá kniha o Slovensku. Texty v slovenčine, angličtine, nemčine, francúzštine, španielčine, ruštine, poľštine, taliančine, portugalštine, češtine, maďarčine, čínštine.
Vypredané
3,59 € 11,97 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Nitra (-70%)


NITRA - Ako si ťa pamätáme 1 je názov obrazovo - textovej knihy o meste pod Zoborom, o živote v ňom v minulom storočí a najmä v jeho 2. polovici. Je dielom kolektívu autorov, významných nitrianskych osobností, pamätníkov na tamtie časy, ktorí ku svojim spomienkam vybrali z rodinných archívov pozoruhodné, dobové, čiernobiele fotografie prezrádzajúce čitateľom ako vyzeralo toto utešené mesto, pod bájnym Zoborom, v nedávnej, dávnejšej i dávnej minulosti. Čitateľov informuje kde boli staré nitrianske kiná, kaviarne, hotely a reštaurácie, obchody a krčmy, ihriská, na ktorých sa hrával futbal, volejbal a tenis, kde sa korčuľovalo a hrával hokej, na ktorej ulici bolo korzo, ako tiekla rovnomenná rieka Nitra, ale aj ako vyzerala dnes už neexistujúca obec Párovce, ktorá padla za obeť novej výstavbe mesta. Nostalgiou dýchajú obrázky romantických tvarovaných autobusov parkujúcich pred bývalým divadlom, budova staručkej železničnej stanice na konci mesta, bývalých nitrianskych kúpeľov pri toku rieky, špacírky po parku na Sihoti i nekonečné vodné zrkadlo, keď sa stará Nitra vrtošivo vrátila do svojho pôvodného koryta a zaliala obrovský priestor pod Zoborom. Čitatelia iste mimoriadne ocenia, najmä Nitrianske kalendárium, v ktorom je slovami i obrázkami chronologicky spracovaný prehľad premien mesta, ale aj udalostí, ktoré sa v meste konali od 1848 do roku 2007. Vzácne informácie, historické fotografie, osobné zážitky i spomienky rodákov a obyvateľov Nitry vytvárajú knihu, ktorá sa číta takpovediac na jeden dúšok.
Vypredané
11,39 € 37,98 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Ľudová klenotnica Slovenska (-70%)


Kniha v tvrdej väzbe približuje pestrosť a krásu slovenských krojov a pamiatok ľudovej architektúry, ktoré stoja v skanzenocha pamiatkových rezerváciách ľudovej architektúry. Texty sú v slovenčine a angličtine.
Vypredané
5,75 € 19,17 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Slovensko Ľudová klenotnica Slovenska (-70%)


Kniha Slovensko Ľudová klenotnica Slovenska predstavuje rôznorodosť a krásu slovenskej krajiny, unikáty slovenskej architektúry, pestrosť a bohatstvo slovenského folklóru. Krásnymi fotografiami predstaví ľudový odev z Detvy, Terchovej, Zemplína, Šariša a architektúru slovenských dedín a lazov obohatenú o nevšedné pohľady na slovenskú krajinu. Umelecký zážitok z nádherných fotografií umocnia poetické texty spisovateľa Andreja Chudobu. V knihe sa nachádza aj prehľad všetkých slovenských skanzenov a rezervácii ľudovej architektúry.
Vypredané
5,97 € 19,89 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Ta dala mamka, ta dala dcérku (-70%)


Táto unikátna publikácia je určená všetkým milovníkom slovenských ľudových tradícií, pre ktorých v nej autor zhromaždil a zdokumentoval svadobné prvky ľudovej kultúry z viac ako 100 slovenských dedín a dediniek. Vďaka tejto knihe sa môžete zoznámiť so slovenskými svadobnými zvykmi a obyčajami v priebehu celých svadobných príprav. V predsvadobnom období sa dozviete viac o tradičnom konaní ohlášok, pozývaní na svadbu a lúčení so slobodou. V hlavnej časti venovanej svadobnému dni sa dočítate o znakoch svadobného sprievodu, o priebehu samotného obradu, o podobe svadobnej hostiny a ďalších zvyklostiach. Posvadobné tradície zahrnujú obradné skladanie venca, čepčenie, očistu, krájanie svadobného koláča a nepreberné množstvo ďalších tradícií a obyčají. Kniha obsahuje: viac ako 250 unikátnych farebných svadobných fotografií viac ako 150 prepisov pôvodných ľudových zvykoslovných textov viac ako 50 ľudových svadobných zvykov, obyčají a obradov, ktoré autor zhromaždil počas 45 rokov v 106 slovenských dedinách Vojtech Majling (*1938 v Harmanci) Banskobystrický fotograf, zberateľ a propagátor slovenských ľudových zvykov a remesiel. Svoju púť po Slovensku s fotoaparátom, magnetofónom a poznámkovými blokmi začal roku 1965, keď sa stal dokumentátorom rozhlasovej relácie „Klenotnica ľudovej hudby“, ktorej autorom bol Dr. Ondrej Demo. Odvtedy navštívil viac ako sto slovenských dedín a osád, kde sa venoval svojej vášni: fotodokumentácii ľudových zvykov, obradov, remesiel, ľudí, muzikantov a spevákov. Jeho fotografie sú nielen oslavou ducha a srdca jednoduchého človeka, ale predovšetkým unikátnym národopisným dokumentom.
Vypredané
5,73 € 19,09 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Nitra - Na starých fotografiách (-70%)


Kniha NITRA Pamätihodnosti mesta vychádza v edícii Na starých fotografiách a predstavuje mesto pod Zoborom v premenách času prostredníctvom starých fotografií. Pomôže Vám spoznať a objaviť ako vyzeralo toto krásne historické mesto pod Zoborom v minulosti. Nájdete v nej historické fotografie najznámejších pamiatok, ale aj menej známe pohľady na nitrianske ulice, starú podobu nitrianskeho námestia, kostoly, staré nitrianske hotely, už neexistujúce drevené plávajúce Gisserovo kúpalisko na rieke Nitra, ale aj Arnoldovo kúpalisko na Sihoti. Zaujímavé sú aj dobové pohľady na bývalé obce Párovce, Chrenovú, ktoré sa dnes zmenili na moderné sídliská. Kniha priblíži aj osadu Šindolka s výdatným prameňom, z ktorého na vozoch vo veľkých sudoch dovážali do mesta pitnú vodu. Dávnejšiu minulosť Nitry priblížia pohľady na chýrečné nitrianske mlyny Arpádov, či Aujezského. Čitateľov zaujmú aj pohľady na romanticky sa kľukatiace meandre rieky Nitry, ktorá ešte pokojne tiekla vo svojom starom koryte. Unikátna je fotografia prvého nitrianskeho kina Meteor, alebo podoba Miléniového stĺpa na vrchole Pyramídy. Čitateľov možno prekvapia pohľady na vinorodé stráne vrchu Zobor, kde vinice i záhrady ešte prevládali nad dnešnou domovou zástavbou či panoramatické pohľady na mesto ešte bez sídliskovej výstavby. Zalistujte si v knihe a preneste sa s ňou do nitrianskych zlatých čias.
Vypredané
7,73 € 25,75 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Drátenictví (-70%)


Druhé, rozšířené a celobarevné, vydání úspěšné publikace o populárním řemesle přináší nejen málo známá historická fakta, ale také překvapivé poznatky o obrazu dráteníků v dobové literatuře či žurnalistice. Především však představuje bohatou paletu nových výrobků, které vznikly v posledních deseti letech v českých řemeslnických dílnách a výtvarných ateliérech. Jejich kvalita a rozmanitost dokazují, že se současné české drátenictví stalo plnohodnotným uměleckým řemeslem. Nejenže navazuje na bohatou tradici slovenského a moravského drátenictví, ale obohacuje je o neuvěřitelné množství nápaditých prvků. První vydání Drátenictví bylo pro mnohé čtenáře impulsem k tomu, aby se začali o tento obor zajímat, druhé přináší hlavně inspiraci a nové nápady.
Vypredané
1,88 € 6,26 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Nitra (-70%)


NITRA - Ako si ťa pamätáme 1 je názov obrazovo - textovej knihy o meste pod Zoborom, o živote v ňom v minulom storočí a najmä v jeho 2. polovici. Je dielom kolektívu autorov, významných nitrianskych osobností, pamätníkov na tamtie časy, ktorí ku svojim spomienkam vybrali z rodinných archívov pozoruhodné, dobové, čiernobiele fotografie prezrádzajúce čitateľom ako vyzeralo toto utešené mesto, pod bájnym Zoborom, v nedávnej, dávnejšej i dávnej minulosti. Čitateľov informuje kde boli staré nitrianske kiná, kaviarne, hotely a reštaurácie, obchody a krčmy, ihriská, na ktorých sa hrával futbal, volejbal a tenis, kde sa korčuľovalo a hrával hokej, na ktorej ulici bolo korzo, ako tiekla rovnomenná rieka Nitra, ale aj ako vyzerala dnes už neexistujúca obec Párovce, ktorá padla za obeť novej výstavbe mesta. Nostalgiou dýchajú obrázky romantických tvarovaných autobusov parkujúcich pred bývalým divadlom, budova staručkej železničnej stanice na konci mesta, bývalých nitrianskych kúpeľov pri toku rieky, špacírky po parku na Sihoti i nekonečné vodné zrkadlo, keď sa stará Nitra vrtošivo vrátila do svojho pôvodného koryta a zaliala obrovský priestor pod Zoborom. Čitatelia iste mimoriadne ocenia, najmä Nitrianske kalendárium, v ktorom je slovami i obrázkami chronologicky spracovaný prehľad premien mesta, ale aj udalostí, ktoré sa v meste konali od 1848 do roku 2007. Vzácne informácie, historické fotografie, osobné zážitky i spomienky rodákov a obyvateľov Nitry vytvárajú knihu, ktorá sa číta takpovediac na jeden dúšok.
Vypredané
11,39 € 37,98 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Banská Štiavnica My Štiavničania 1, 2, 3 (-70%)


Exkluzívny darčekový set obsahuje trilógiu kníh - Banská Štiavnica - My Štiavničania (1, 2, 3) balený v exkluzívnej darčekovej kazete, potiahnutý syntetickou koženkou s plastickým gélovým znakom Banskej Štiavnice. My Štiavničania 1 Kniha je 4. pokračovaním edície Banská Štiavnica - Ako sme tu žili. Autor Vladimír Bárta a jeho rovesníci, obyvatelia a rodáci z Banskej Štiavnice opäť načreli do studnice svojich spomienok na "tamtie časy". Zaujímavé autentické príbehy z mesta pod Sitnom, z uplynulého storočia doplňujú vzácne dokumentárne fotografie, ktoré Štiavničania a priaznivci tohto mesta zapožičali autorovi zo svojich rodinných archívov. My Štiavničania 2 Kniha je 5. pokračovanie úspešnej edície príbehov a spomienok z Banskej Štiavnice: Ako sme tu žili. Kniha prináša nové príbehy ľudí, ktorí sa vracajú sa do rokov svojej mladosti, opisujú študentský život, športové kultúrne i spoločenské príbehy, ktorými kedysi žilo mesto. Príbehy a osudy ľudí spätých s mestom dopĺňajú autentické čiernobiele fotografie, ktoré oživujú pútavo napísané texty. My Štiavničania 3 Kniha ilustrovaná dobovými fotografiami je 6. pokračovaním úspešnej edície Ako sme tu žili. Obyvatelia mesta v knihe spomínajú na život v Banskej Štiavnici v druhej polovici 20.storočia. Autor a jeho rovesníci, medzi nimi aj populárna slovenská herečka Emília Vášáryová, sa vracajú do čias mladosti a spomínajú na svoj študentský život, športové, kultúrne i spoločenské príhody prežité v tomto čarovnom historickom meste. Príbehy a osudy ľudí spätých s mestom dopĺňajú autentické fotografie, ktoré oživujú pútavo a miestami vtipne napísané texty.
Vypredané
17,39 € 57,98 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Slovenské rodinné tradície na fotografiách (-70%)


Ľudský život sa odohráva v cykloch, ktoré sú oddávna, ba od vekov nemenné: narodenie, detstvo, mládenectvo a dievoctvo, svadba a napokon skon. V našom prostredí sa takýto kolobeh odohrával v rodine, kde žijú rodičia, vyrastajú deti, vnuci a dožívajú starí rodičia. Aby sa človeku ľahšie žilo, aby tieto zlomové okamihy i všedný deň rodina ľahšie zvládla a aby ich človek prekonával dôstojne, na to sa sformovali rituály, ktoré podčiarkujú slávnostný, zábavný i smútočný akt. Okrem písaného slova, kde sú vysvetlené základné zvyky a rituály našich predkov viažuce sa k rodinnému životu, radosť z knihy umocnia i fotografie Martina Habánka. Text spolu s vizualizáciou každej životnej situácie je názornou ukážkou toho, ako sme žili v minulosti. Autentický ľudový odev, pracovný i slávnostný, je zachytený na fotografiách v jeho prirodzenom prostredí. Môžeme vidieť, ako sa obliekala nevesta na sobáš, ako sa upevňovala na hlavu svadobná parta, ako prebiehalo snímanie party a nasadenie prvého čepca po sobáši a množstvo ďalších životných situácií od narodenia človeka až po smrť.
Vypredané
10,47 € 34,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Podpoľanie (-70%)


Objavte tajomstvá a krásy Podpoľania, jedinečného rázovitého regiónu s pestrou paletou prírodných pozoruhodností, architektonických prvkov a tiež osobitých prejavov ľudovej kultúry. Kniha prezentuje všetko pekné, čo nám príroda darovala, čo naši predkovia po desaťročia tvorili, to čo nám zostalo z minulosti a snáď i to čo pretrvá do budúcnosti. Významným prvkom knihy je veľké množstvo kvalitných fotografií, ktoré čitateľom prinesú naozaj autentický a estetický zážitok. Kniha poskytuje komplexný pohľad na prírodné pomery v Podpoľaní, historický vývoj ľudskej činnosti v regióne, zachytáva to najkrajšie zo susediacich obcí, architektonických pamiatok, pozoruhodností, vyzdvihuje ľudové kroje, ľudové umenie, obyčaje a prezentuje tradičné podujatia, festivaly, kultúrne i športové možnosti. Celá publikácia je písaná dvojjazyčne – slovensky a anglicky.
Vypredané
8,40 € 28,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Slovenské hrady, zámky a kaštiele, 3. vydanie (-70%)


Kniha predstavuje 50 slovenských objektov. V skratke spomína ich vznik, rozkvet, pád a majiteľov. Okrem historických faktov sú doplnené aj povesti a legendy.
Vypredané
3,57 € 11,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Slovenská ornamentika (-70%)


Slovo ornament sa objavilo v našom jazyku oveľa neskôr ako slová vzor, okrasa alebo ozdoba. Je to lexikálna výpožička z latinského jazyka a jeho význam sa vysvetľuje ako umelecky zhotovená ozdoba na predmetoch alebo druh okrasy ľudového rázu. Tak či onak v našej kultúre môžeme hovoriť o vzore, ktorého základom je opakujúci sa motív, postavený na striedaní sa v určitom poradí symbolov, liniek, geometrických tvarov, rastlinných, zvieracích alebo iných rytmicky usporiadaných prvkov. Ornament pracuje buď s abstraktnými formami, alebo štylizuje skutočné motívy, no často ich mení na nepoznanie. Z hľadiska západnej kultúry, z ktorej toto slovo pochádza, sa ornament nepovažuje za samostatné umelecké dielo. Jeho hlavnou funkciou je štylizovaná dekorácia. Umenie zdobenia je veľmi staré a jeho vznik sa datuje do obdobia paleolitu (staršej doby kamennej). Ornamenty môžeme rozdeliť do jednotlivých kategórií na základe viacerých hľadísk: a) podľa motívov použitých v ornamente sa ornament delí na geometrický, rastlinný, zvierací, človečí, bájny, krasopisný alebo vymyslený; b) podľa štýlu (slohu) na dávnoveký, antický, byzantský, románsky, gotický, renesančný, barokový, rokokový, klasicistický, romantický, realistický, impresionistický, symbolistický, secesný, moderný... c) podľa národnej príslušnosti na slovenský, moravský, ruský, srbský, bulharský, grécky, čínsky, japonský, arabský d) podľa grafickej podoby na plochý, reliéfny, rytý. Myšlienka vydať knižne Slovenskú ornamentiku sa zrodila na medzinárodnej konferencii Symbol a ornament v živote Slovanov, ktorá sa konala 26. októbra 2016 v staroslávnej Nitre pod patronátom občianskeho združenia Slavica. Tejto konferencie sa zúčastnila PhDr. Anna Kostelničáková, autorka knihy Čaro ornamentu: Štefan Leonard Kostelničák (2013), ktorá je venovaná životu a tvorbe Štefana L. Kostelničaka. Počas konferencie si záujemcovia mohli prezrieť výstavu Čaro ornamentu, obrazy z ornamentálnej tvorby Štefana L. Kostelničaka. Výstavu nám poskytla pani Kostelničáková, ktorá konferenciu obohatila nielen svojimi obrazmi, ale aj svojou prednáškou. Počas konferencie sme sa dohodli na spolupráci občianskeho združenia Slavica s pani Kostelničákovou. Výsledkom tejto spolupráce sú nasledujúce projekty: Výstava Čaro slovenského ornamentu (grafika výstavy je súčasťou tejto publikácie), publikácia Škola slovenského ornamentu. Štefan L. Kostelníček (2017), výtvarné kurzy Škola slovenského ornamentu a S ornamentom svetom. Vyvrcholením tejto spolupráce a splneným sľubom daným pani A. Kostelničákovej je práve toto vydanie knihy Slovenská ornamentika.
Vypredané
9,60 € 32,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Slovensko - Zaujímavosti a krásy (-70%)


Reprezentačná celofarebná obrazovo - textová kniha na brilantných farebných fotografiách sprostredkuje čitateľovi najzaujímavejšie a najkrajšie zákutia našej krajiny. Obsahuje prekrásne farebné fotografie a informačné texty o hlavnom meste Bratislave a najdôležitejších vybraných slovenských mestách, o starých hradoch a parádnych zámkoch, o vzácnych kostoloch z kameňa i dreva, unikátnej ľudovej architektúre, o skvostných národných parkoch, očarujúcich vodopádoch a nevšedných ľadovcových plesách, ale aj ukážky ľudového odevu, folklórnych zvykoch a ďalších zaujímavostiach. Čitateľ sa v knihe tiež oboznámi so základnými geografickými údajmi a históriou Slovenska. Pôsobivé fotografie sú doplnené textami až v 12 jazykoch.
Vypredané
6,89 € 22,96 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Slovenské hrady a zámky / Slovak Castles and Manors (-70%)


Cieľom tejto očarujúcej knihy nebolo dokumentovať reálny stav hradov a zámkov na Slovensku, ale dosiahnuť, aby ste po vzhliadnutí fotografií povedali: „Chcem tam ísť, chcem to vidieť na vlastné oči.“ Slovensko sa hrdí úžasným historickým bohatstvom. Kniha, ktorú držíte v rukách, vám chce priblížiť minulosť čo najzaujímavejším spôsobom. Vyberte sa na nezvyčajné potulky históriou magickým objektívom Mareka Hajkovského.
Vypredané
9,00 € 29,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Liptov z neba - Liptov from heaven (-70%)


Vychutnajte si pohľad zhora na všetko, čo robí Liptov zaujímavým!
Vypredané
7,50 € 24,99 €

dostupné aj ako:


Ak ste zvedaví na krásy a bohatstvo svojej vlastnej krajiny, táto kategória je určená pre vás. Nájdete tu široký výber kníh, ktoré vám prinášajú poznatky o histórii, prírodných pokladoch, kultúre a tradíciách Slovenska.

Kategória "Slovensko" je venovaná zázrakom a rozmanitosti Slovenska. Nájdete tu knihy, ktoré vám približujú históriu a kultúru slovenského národa, jeho tradície, folklór a miestne zvyky. Taktiež sa dozviete o nádherných prírodných scenériách, národných parkoch, vrcholoch a dolinách, ktoré vás očaria svojou krásou.

Narazíte na knihy, ktoré vám poskytnú pútavé príbehy o slovenských hradoch, zámkoch, sakrálnych pamiatkach a miestach, ktoré sú súčasťou nášho kultúrneho dedičstva. Okrem toho vám tieto knihy poskytnú tipy na výlety, turistické trasy a miesta, ktoré by ste si nemali nechať ujsť.

Knihy o Slovensku vám umožnia objaviť jeho poklady, rozšíriť vaše vedomosti o histórii a kultúre, a spoznať rôznorodosť a krásu našej vlasti. Budete sa môcť ponoriť do príbehov o významných udalostiach, osobnostiach a miestnych tradíciách, ktoré tvoria našu bohatú identitu.

Nájdete tu knihy o slovenských hradoch a zámkoch, encyklopédie a obrazové publikácie, ako aj knihy o folklóre a ľudových tradíciách.