! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Slovensko strana 28 z 29

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Lacná kniha Slovensko Na pamiatku (-90%)


Malým, ale krásnym suvenírom z ciest po Slovensku je formátom menšia praktická publikácia. Ponúka všetko, čím sa naša krajina medzi Dunajom a Tatrami môže pred svetom pochváliť. Nájdeme v nej historické paláce starej Bratislavy, ktorá bola mnohé roky korunovačným mestom uhorských kráľov. Môžeme objavovať aj ďalšie vzácne historické mestá ako sú Nitra, Trnava, Trenčín, Banská Bystrica, Prešov, Žilina, Levoča, Bardejov, Kežmarok a Košice. Fotografie z týchto miest, ale aj pohľady na historické šľachtické sídla ako sú hrady a zámky, na kostoly pýšiace sa bohatou výzdobou z čias gotiky, renesancie či baroka, výnimočnú ľudovú architektúru potešia srdce milovníka našej vlasti. Okrem historických pamiatok kniha obsahuje aj velebnú krásu slovenskej krajiny, hlbokých čarovných dolín, strmých kamenných vrcholov, zurčiacich vodopádov, smaragdovo zelené tatranské plesá, či podzemnú krásu jaskýň. Táto kniha je spomienkou na nezabudnuteľné chvíle prežité na Slovensku. Krásy vzácnych chvíľ si môžu čitatelia priniesť k sebe domov práve s touto pôvabnou knihou.
Vypredané
1,30 € 13,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Slovensko z neba IV. - set (-90%)


Set obsahujhe knihy: Hont z neba, Zvolen z neba, Liptov z neba + 2 knihy zdarma (Slovenské hory pohľadom vtákov a Slovenské hrady a zámky z neba). Knihy sú v krásnej drevenej dekoratívnej krabičke.
Vypredané
5,99 € 59,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Drotárstvo (-90%)


Viete, že slovenskí drotári vlastne objavili drôt pre praktické využitie, vymysleli unikátnu technológiu a prácu s drôtom pretavili do foriem a prejavov, aké svet nevidel? Tisíce drotárov každoročne vyrážali na potulky Európou, Áziou, Amerikou, mnohí sa v ďalekých krajinách usadili aj natrvalo a vybudovali významné firmy. A v našom výtvarnom umení je drôt organicky prítomný nepretržite od 60. rokov 20. storočia. Reprezentatívna monografia sa zrodila zo spolupráce troch inštitúcií – Matice slovenskej, Považského múzea v Žiline a Kysuckého múzea v Čadci. Doteraz najkomplexnejším spôsobom sprítomňuje mnohotvárny fenomén nášho kultúrneho dedičstva – drotárstvo – od jeho začiatkov cez takmer celosvetový rozvoj najmä v druhej polovici 19. stor. až po pozvoľný zánik remesla po druhej svetovej vojne, odraz tradície v našom výtvarnom i literárnom umení a snahy dnešných výtvarníkov o inšpirovanie sa dedičstvom predkov a o jeho tvorivé rozvinutie aj s novodobými materiálmi a technikami. Dvojjazyčné titulky, rozsiahle anglické resumé.
Vypredané
1,69 € 16,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Levoča - Národné kultúrne pamiatky na Slovensku (-90%)


Publikácia Národné kultúrne pamiatky na Slovensku: mesto Levoča je 3. diel z edície mapujúcej hnuteľné a nehnuteľné pamiatky na území Slovenska, ktorú pripravuje Pamiatkový úrad SR v spolupráci s Vydavateľstvom SLOVART. Autori tu predstavujú výsledky svojej dlhodobej dokumentačnej a výskumnej práce o Levoči, zapísanej do Zoznamu svetového dedičstva UNESCO. Okrem informácií o pamiatkach kniha poskytuje prehľad historických a kultúrnych súvislostí, ktoré formovali výtvarné umenie, remeslá aj architektúru, urbanistický a stavebný vývoj pamiatkovej rezervácie Levoča a celého sídla vrátane mestských častí. Súčasťou celofarebnej publikácie sú dobové i súčasné fotografie, mapy, nákresy pôdorysov a návrhy stavieb, ktoré približujú premeny a hodnoty dnešného pamiatkového fondu. Kniha je určená odborníkom i laikom so záujmom o kultúrne dedičstvo.
Vypredané
3,99 € 39,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Banská Štiavnica Tajchy (-90%)


Publikácia o Banskej Štiavnici, prvom slovenskom meste UNESCO, približuje vzácností tohto krásneho historického mesta, predstavuje obrazom a slovom úžasné historické vodné nádrže nazývané Tajchy, ktoré sú najvýznamnejšie banícko - technické pamiatky Štiavnických vrchov vďaka, ktorým bola Banská Štiavnica zaradená do Zoznamu svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO. V publikácii sú prehľadne v abecednom poradí usporiadané nádherné fotografie a zaujímavé texty o všetkých existujúcich tajchov. Publikácia obsahuje vyše 120 obrázkov z toho okolo 100 parádnych fotografií, medzi ktorými je 10 historických fotiek, 11 historických máp a plánov. Väčšina fotografií sú exteriérové pohľady na tajchy a krajinu v ich okolí, portréty významných osobnosti, dobové, historické pohľady ukazujú ako vyzerali tajchy v minulosti. Niekoľko fotografií je panoramatických s pohľadom na tajchy, na Banskú Štiavnicu a malebne zvlnenú banskoštiavnickú krajinu. Knihu dopĺňa tabuľka najdôležitejších údajov o tajchoch, ako sú hĺbka, šírka a dĺžka vodnej plochy, výška, dĺžka a šírka hrádze, objem zadržiavanej vody, register tajchov, menný register a vysvetlivky menej známych pojmov. Súčasťou sú dva situačné plány (mapky) všetkých tajchov a situačný plán najdôležitejších pamiatok mesta.
Vypredané
3,10 € 30,96 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Slovensko - Zaujímavosti a krásy (-90%)


Reprezentačná celofarebná obrazovo - textová kniha na brilantných farebných fotografiách sprostredkuje čitateľovi najzaujímavejšie a najkrajšie zákutia našej krajiny. Obsahuje prekrásne farebné fotografie a informačné texty o hlavnom meste Bratislave a najdôležitejších vybraných slovenských mestách, o starých hradoch a parádnych zámkoch, o vzácnych kostoloch z kameňa i dreva, unikátnej ľudovej architektúre, o skvostných národných parkoch, očarujúcich vodopádoch a nevšedných ľadovcových plesách, ale aj ukážky ľudového odevu, folklórnych zvykoch a ďalších zaujímavostiach. Čitateľ sa v knihe tiež oboznámi so základnými geografickými údajmi a históriou Slovenska. Pôsobivé fotografie sú doplnené textami až v 12 jazykoch.
Vypredané
2,30 € 22,96 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Bardejov (-90%)


Farebná obrazová publikácia venovaná mestu Bardejov a jeho okoliu s dôrazom na sakrálne pamiatky. Sprievodný text v slovečine, angličtine, nemčine, poľštine, ruštine a francúzštine.
Vypredané
2,05 € 20,45 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Mingei (-90%)


Japonské lidové umění od Vlasty Winkelhöferové, naší přední japanoložky, se v úvodu knihy zabývá zrodem a charakterem lidového umění a seznamuje nás s jednotlivými výrobky charakteristickými pro jednotlivé kraje souostroví. V dalších kapitolách se zasvěceně věnuje jednotlivým typům uměleckých předmětů. V kapitole o keramice nás seznámí s typickými produkty ze známých středisek lidové keramiky.Japonské lidové hračky jsou dobře známé po celém světě, avšak málokdo si uvědomuje, že v sobě skrývají i hlubokou symboliku náboženskou, slouží jako talismany i dárky, a to nejen pro děti. V dalších kapitolách se podrobně seznámíme s textilem i výrobky z něj, s dřevem, bambusem, slámou i rákosem, ze kterého Japonci vyrábějí ty nejběžnější předměty denní potřeby, včetně nábytku a oděvů. Ruční papír zase slouží kromě jiného i k výrobě fantastických skládanek origami a rozmanitých vystřihovánek. Další kapitoly jsou věnovány výrobkům z laku, lidové architektuře i vlivu tohoto umění na život v moderním Japonsku.
Vypredané
1,39 € 13,86 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Slovensko čarovné


Kniha Slovensko čarovné upúta nielen názvom, ale prináša nádherné a doslovne až čarovné spojenie krás slovenskej prírody a vzácnych kultúrno-historických pamiatok. Kniha Vás prevedie od úrodných rovín pri rieke Dunaj až po nebotyčné, a krásne, horské končiare Vysokých Tatier. Unikátne sú letecké pohľady na historické mestá, tajuplné hrady, romantické zámky, honosné kaštiele, vzácne drevené kostoly, starobylé chrámy z kameňa, klenoty ľudovej architektúry, kľukaté rieky, zurčiace vodopády a trblietajúce sa jazerá. Úžasné farebné fotografie Slovenska dopĺňajú poetické texty, ktoré umocňujú umelecký zážitok čitateľa pri listovaní tejto čarovnej publikácie o Slovenskej republike.
Vypredané
1,90 € 37,98 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Bardejov


Farebná obrazová publikácia venovaná mestu Bardejov a jeho okoliu s dôrazom na sakrálne pamiatky. Sprievodný text v slovečine, angličtine, nemčine, poľštine, ruštine a francúzštine.
Vypredané
1,02 € 20,45 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Klenoty slovenskej prírody


Farebne ilustrovaný, krásny veľkorozmerný album o slovenskej prírode, s fotkami Ladislav Struhára. Album sa dá objednať v slovenskom a anglickom jazyku.
Vypredané
1,29 € 25,89 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Bratislava


Reprezentačná obrazová nádherná publikácia Bratislava - Hlavné mesto Slovenskej republiky prináša nové aktuálne pohľady na naše hlavné mesto, ktoré sa nachádza na hranici troch krajín Slovenska, Maďarska, Rakúska. Nová kniha zvýrazňuje jeho nádhernú polohu na oboch brehoch rieky Dunaj s dominantou a najstaršou pamiatkou mesta, ktorou je majestátny hrad. V časoch Rakúsko-Uhorska patril cisársko-kráľovskému rodu Habsburgovcom. Zo spleti malebných úzkych uličiek pod hradom sa vypína štíhla veža pôvodom gotického chrámu sv. Martina. Obrazová kniha Bratislava Hlavné mesto Slovenskej republiky predstavuje aj niekoľko ďalších kostolov a kláštorov, z ktorých je turistami obľúbený Kostol sv. Alžbety, ktorý pre modrú farbu fasády nazývajú Modrým kostolíkom. V tejto krásnej knihe je najviac zastúpené Staré mesto, ktoré vyrástlo na úpätí hradného vrchu má aj množstvo ďalších kultúrno-historických pamiatok. Z opevnenia mesta sa zachovala Michalská brána zo 14. storočia. Uprostred historického jadra sa nachádza Hlavné námestie so starou radnicou zo 14. storočia. Bratislava s množstvom vzácnych pamiatok je modernou metropolou, ktorá má čo ponúknuť návštevníkom. Dokazuje to aj nová nádherná obrazová publikácia Bratislava Hlavné mesto Slovenskej republiky, ktorá prispeje k dôstojnej reprezentácii nielen nášho hlavného mesta, ale aj celej Slovenskej republiky.
Vypredané
2,50 € 49,96 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Motorky na slovenských cestách


Unikátna kniha vytvorená motorkármi pre motorkárov. Fotografie zachytávajúce jazdcov a motorky v slovenskej krajine. V knihe nájdete motorky v blízkosti kultúrnych pamiatok, v prírode. z motozrazov, offroad, bláznivé fotografie, či ženy na motorkách. Kniha obsahuje 100 nádherných fotografií aj s unikátnym popisom v slovenčine aj v angličtine. Užite si rýchlu jazdu po slovenských regiónoch.
Vypredané
1,25 € 24,95 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Abov z neba


Táto kniha vznikla preto, aby predstavila všetkým ľuďom krásy Abova pohľadom z neba, ako ju majú možnosť vidieť len vtáci. Územie Abovskej stolice siahalo keysi aj na maďarské územie. Dnešný Abov predstavuje rázovitú kultúru slovenského východu mesta Košice a jeho okolia. Košice sú dodnes kultúrnym centrom s mnohými historickými stavbami 14. a 15. storočia. Ponorte sa s nami do jej krás v knihe leteckých fotografií Abov z neba.
Vypredané
1,25 € 24,95 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Incredible Slovakia - Folklórny festival Východná


„Existuje miesto, ktoré ťa prekvapí a navždy ti zostane v srdci...“ Tak taliansky fotograf Guido Andrea Longhitano opisuje svoje pocity, ktoré zažil počas posledných piatich ročníkov Folklórneho festivalu Východná. Cez objektív, ktorý umožňuje zastaviť okamih a urobiť ho večným, zachytil výnimočnú, srdečnú atmosféru, ktorú z festivalového pódia dokážu preniesť umelci, tanečníci a speváci. Prostredníctvom fotografií sa nám odkrýva folklór, ktorý je hlboko zakorenený v tradíciách a kultúre slovenského národa a napriek tomu dokáže pri každom kontakte vyvolávať radosť zo vzájomného stretnutia a oživovať city a históriu.
Vypredané
1,15 € 22,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Klenoty slovenskej prírody


Farebne ilustrovaný, krásny veľkorozmerný album o slovenskej prírode, s fotkami Ladislav Struhára. Album sa dá objednať v slovenskom a anglickom jazyku.
Vypredané
1,29 € 25,89 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Banská Bystrica - Ako sme tu žili 3


Banská Bystrica - Ako sme tu žili 3 je tretím pokračovaním obrazovo - textovej knihy o metropole stredného Slovenska, o živote v nej v minulom storočí a najmä v jeho 2. polovici. Je dielom kolektívu autorov, pamätníkov na tamtie časy, ktorí ku svojim spomienkam vybrali z rodinných archívov pozoruhodné dobové čiernobiele fotografie prezrádzajúce čitateľom ako vyzeralo toto utešené mesto v nedávnej, v dávnejšej i dávnej minulosti. Zaspomíname si na hokejové, futbalové i vzpieračské začiatky v meste, na otvorenie prvého obchodného domu Prior, na lyžiarske stredisko na Fončorde, na obľúbenú kapelu Riehsovcov. Dočítame sa tiež o začiatkoch bábkového divadla v meste, o nezabudnuteľných dňoch na bystrickej pláži, o Dome družby, rozhlasovej sieni slávy, či stavebných premenách mesta. Nechýba ani kronika banskobystrického života a miestopis. Tieto i ďalšie historické fotografie, zážitky i spomienky vytvárajú knihu, ktorá sa číta takpovediac na jeden dúšok Kniha je balená v reprezentačnej kazete s magnetickým uzatváraním, potiahnutá syntetickou kožou.
Vypredané
2,24 € 44,87 €

dostupné aj ako:


Ak ste zvedaví na krásy a bohatstvo svojej vlastnej krajiny, táto kategória je určená pre vás. Nájdete tu široký výber kníh, ktoré vám prinášajú poznatky o histórii, prírodných pokladoch, kultúre a tradíciách Slovenska.

Kategória "Slovensko" je venovaná zázrakom a rozmanitosti Slovenska. Nájdete tu knihy, ktoré vám približujú históriu a kultúru slovenského národa, jeho tradície, folklór a miestne zvyky. Taktiež sa dozviete o nádherných prírodných scenériách, národných parkoch, vrcholoch a dolinách, ktoré vás očaria svojou krásou.

Narazíte na knihy, ktoré vám poskytnú pútavé príbehy o slovenských hradoch, zámkoch, sakrálnych pamiatkach a miestach, ktoré sú súčasťou nášho kultúrneho dedičstva. Okrem toho vám tieto knihy poskytnú tipy na výlety, turistické trasy a miesta, ktoré by ste si nemali nechať ujsť.

Knihy o Slovensku vám umožnia objaviť jeho poklady, rozšíriť vaše vedomosti o histórii a kultúre, a spoznať rôznorodosť a krásu našej vlasti. Budete sa môcť ponoriť do príbehov o významných udalostiach, osobnostiach a miestnych tradíciách, ktoré tvoria našu bohatú identitu.

Nájdete tu knihy o slovenských hradoch a zámkoch, encyklopédie a obrazové publikácie, ako aj knihy o folklóre a ľudových tradíciách.