! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Slovensko strana 29 z 29

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Lacná kniha Klenoty slovenskej prírody


Farebne ilustrovaný, krásny veľkorozmerný album o slovenskej prírode, s fotkami Ladislav Struhára. Album sa dá objednať v slovenskom a anglickom jazyku.
Vypredané
1,29 € 25,89 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Banská Bystrica - Ako sme tu žili 3


Banská Bystrica - Ako sme tu žili 3 je tretím pokračovaním obrazovo - textovej knihy o metropole stredného Slovenska, o živote v nej v minulom storočí a najmä v jeho 2. polovici. Je dielom kolektívu autorov, pamätníkov na tamtie časy, ktorí ku svojim spomienkam vybrali z rodinných archívov pozoruhodné dobové čiernobiele fotografie prezrádzajúce čitateľom ako vyzeralo toto utešené mesto v nedávnej, v dávnejšej i dávnej minulosti. Zaspomíname si na hokejové, futbalové i vzpieračské začiatky v meste, na otvorenie prvého obchodného domu Prior, na lyžiarske stredisko na Fončorde, na obľúbenú kapelu Riehsovcov. Dočítame sa tiež o začiatkoch bábkového divadla v meste, o nezabudnuteľných dňoch na bystrickej pláži, o Dome družby, rozhlasovej sieni slávy, či stavebných premenách mesta. Nechýba ani kronika banskobystrického života a miestopis. Tieto i ďalšie historické fotografie, zážitky i spomienky vytvárajú knihu, ktorá sa číta takpovediac na jeden dúšok Kniha je balená v reprezentačnej kazete s magnetickým uzatváraním, potiahnutá syntetickou kožou.
Vypredané
2,24 € 44,87 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Krajinná pokrývka Slovenska a jej zmeny v období 1990-2012


Monografia je výsledkom dlhoročnej spolupráce Geografického ústavu SAV na celoeurópskych projektoch CORINE land cover (CLC). Jej cieľom je priblížiť metódy identifikácie, analýzy a hodnotenia krajinnej pokrývky Slovenska a jej zmien v rokoch 1990, 2000, 2006 a 2012 využitím satelitných snímok, ďalej dokumentovať príklady riešenia environmentálnych problémov Slovenska na báze údajov CLC, napr. fragmentácie krajiny a pustnutia poľnohospodárskej krajiny, a tiež budúcnosť ich ďalšieho generovania. Táto unikátna publikácia poskytuje pohľad na dynamiku prírodných a človekom vytvorených objektov za obdobie viac ako 20 rokov prostredníctvom originálnych máp, grafov a tabuliek. Kniha je určená najmä vedeckým pracovníkom a študentom z oblasti geovied, geoinformatiky, územného plánovania, environmentalistiky, ako aj ďalším odborníkom, ktorí sa zaujímajú o krajinu Slovenska, jej zmeny a vývoj.
Vypredané
0,50 € 10,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Záhadná jízda králů


Jízda králů je obestřena záhadou, tajemstvím. Kdo první vyslal mladičkého krále na pouť věky, aby se každým rokem, vždy znovu a znovu v jediný den v roce zjevil mezi lidmi a odjel do roku příštího, do dalšího desetiletí, století? Jaké poselství veze na svém bílém koni? Je snad předobrazem vlčnovského lidového krále zmizelý velkomoravský král Svatopluk? Anebo prchající uherský král Matyáš? A nejde spíš o pozůstatky předkřesťanských kultů? O tom všem je tato kniha.
Vypredané
0,40 € 7,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Slovensko MINI


Slovensko MINI je formátom praktická kniha, ktorá krásnymi fotografiami a textami v 6. jazykoch približuje čitateľom najvýznamnejšie historické, prírodné a turistické zaujímavosti Slovenska. Nájdeme v nej historické mestá, hrady, zámky, kostoly z kameňa i drevené kostolíky, technické pamiatky a ukážky ľudového staviteľstva. Prírodné krásy zastupujú Vysoké Tatry i ďalšie národné parky Slovenska. Táto formátom praktická kniha, môže byť sprievodcom po Slovensku, alebo spomienkou na krásne chvíle, prežité na tomto malebnom kúsku zeme, v samom srdci Európy.
Vypredané
0,30 € 5,98 €

dostupné aj ako:

Čarovný Žiar nad Hronom a okolie/ Magical Žiar nad Hronom and Its Surroundings


Žiarska kotlina, cez ktorú preteká mohutný Hron a obklopujú ju zalesnené kopce a pohoria, ukrýva v sebe miesta s bohatou a neuveriteľnou históriou. Pohoria ako Kremnické vrchy, Vtáčnik, Štiavnické vrchy a stovky ďalších vrcholov v diaľke dotvárajú majstrovské dielo tejto Pánom Bohom pobozkanej oblasti. Mestá Žiar nad Hronom a Kremnica spolunažívajú v tesnej blízkosti už po stáročia a svojou inakosťou sa čarovne dopĺňajú. Obe majú za sebou bohatú históriu, na ktorú môžu s láskou spomínať. Zlatý vek kremnického baníctva vystriedal zlatý vek žiarskeho hutníctva. Rozprávkové územie dotvára majestátny Šášovský hrad, ktorý z kopca dozerá na obe mestá. Podľa legendy ho dal postaviť kráľ svojmu dvornému šašovi ako výraz vďaky za záchranu života na poľovačke. Žiar nad Hronom a Kremnicu skrášľujú aj historické kostoly či kaštiele, ktorých tu veru nie je málo. Medzi unikáty patrí rímskokatolícky Kostol povýšenia Svätého kríža v Žiari nad Hronom či biskupský kaštieľ, ktorý víta návštevníkov pri vstupe do mesta. V Kremnici to je zas Kostol svätej Kataríny v areáli mestského hradu, dominujúci vari každému pohľadu na historické námestie. Určite sa oplatí navštíviť aj žiarsku hvezdáreň či hudobný festival City Fest. Kremnicu zas kultúrne obohacujú Kremnické Gagy. Za vyše štyri desaťročia sa stali ďalším symbolom mesta. Nazrite s nami prostredníctvom fotografií do skutočného sveta rozprávok. Čarovných a magických miest je v Žiari nad Hronom a jeho okolí naozaj dosť.
Na sklade 2Ks
23,70 € 24,95 €

Jewels of Slovak Nature


Farebne ilustrovaný, krásny veľkorozmerný album o slovenskej prírode, s fotkami Ladislav Struhára. Album je v anglickom jazyku.Preklad: Anna Antalová
Vypredané
24,60 € 25,89 €

Lacná kniha Jewels of Slovak Nature


Farebne ilustrovaný, krásny veľkorozmerný album o slovenskej prírode, s fotkami Ladislav Struhára. Album je v anglickom jazyku.Preklad: Anna Antalová
Vypredané
1,29 € 25,89 €

dostupné aj ako:


Ak ste zvedaví na krásy a bohatstvo svojej vlastnej krajiny, táto kategória je určená pre vás. Nájdete tu široký výber kníh, ktoré vám prinášajú poznatky o histórii, prírodných pokladoch, kultúre a tradíciách Slovenska.

Kategória "Slovensko" je venovaná zázrakom a rozmanitosti Slovenska. Nájdete tu knihy, ktoré vám približujú históriu a kultúru slovenského národa, jeho tradície, folklór a miestne zvyky. Taktiež sa dozviete o nádherných prírodných scenériách, národných parkoch, vrcholoch a dolinách, ktoré vás očaria svojou krásou.

Narazíte na knihy, ktoré vám poskytnú pútavé príbehy o slovenských hradoch, zámkoch, sakrálnych pamiatkach a miestach, ktoré sú súčasťou nášho kultúrneho dedičstva. Okrem toho vám tieto knihy poskytnú tipy na výlety, turistické trasy a miesta, ktoré by ste si nemali nechať ujsť.

Knihy o Slovensku vám umožnia objaviť jeho poklady, rozšíriť vaše vedomosti o histórii a kultúre, a spoznať rôznorodosť a krásu našej vlasti. Budete sa môcť ponoriť do príbehov o významných udalostiach, osobnostiach a miestnych tradíciách, ktoré tvoria našu bohatú identitu.

Nájdete tu knihy o slovenských hradoch a zámkoch, encyklopédie a obrazové publikácie, ako aj knihy o folklóre a ľudových tradíciách.