! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Beskydy - východ (21)


Vypredané
7,53 € 7,93 €

TS Bratislava - slov.


OBSAH: Poloha a členenie Prírodné pomery História Staré mesto Michalská a Ventúrska ulica Dóm sv. Martina a Kapitulská ulica Panská a Laurinská ulica Hlavné námestie Františkánske námestie Primaciálne námestie Bratislavský hrad Západná časť Starého mesta Severná časť Starého mesta Východná časť Starého mesta Bratislavské nábrežie Západné predmestia Severné predmestia Východné predmestia Južné predmestia Pešie turistické trasy Cyklistické trasy Ubytovanie Jedenie a pitie Nákupy Zábava Praktické informácie od A do Z Register ulíc Plán mesta
Vypredané
9,45 € 9,95 €

Podunajsko


Publikácia Slovensko-rakúsko-maďarské Podunajsko má charakter podrobného historicko-vlastivedno-turistického sprievodcu regiónu Podunajska. Hlavným cieľom publikácie je poukázať na tesnú väzbu troch území a predstaviť ich ako turisticky zaujímavý reg ión. Územie Podunajska sme vyčlenili na základe fyzicko-geografických ako aj administratívnych hraníc. V podstate zaberá priestor od bývalého rímskeho tábora Carnuntum na území dnešného Rakúska neďaleko Hainburgu a tiahne sa po pravom a ľavom brehu D unaja až po Visegrád v dnešnom Maďarsku severne od Budapešti. Toto územie a najmä jeho východzí a konečný bod ako aj najväčšie mesto Bratislava, ktoré sa na ňom rozkladá symbolizujú viaceré základné dejinné etapy. Z tohto dôvodu by mohol podtitul pub likácie o Podunajsku znieť aj ako od Carnunta cez Bratislavu po Visegrád. Publikácia je rozdelená na rakúsku, slovenskú a maďarskú časť Podunajska. Úvodné kapitoly všetkých troch častí obsahujú základnú charakteristiku prírody, histórie, obyvateľstva a sídiel. Text jednotlivých kapitol o podunajských mestách a obciach z jednej i druhej strany hranice je popretkávaný rôznymi legendami, historickými príbehmi, povesťami a zaujímavosťami, ktoré lepšie pomôžu pochopiť mentalitu, zvyky, obyčaje, chara kter a kultúrnu príbuznosť obyvateľov Podunajska, žijúcich neďaleko seba a oddelených len tokom Dunaja. Texty sú doplnené množstvom fotografií, mapiek a plánikov jednotlivých centier Podunajska, pomocou ktorých chceme inšpirovať čitateľa k návšteve P odunajska a sprístupniť širokej verejnosti jeho najkrajšie miesta. Verzia v nemeckom jazyku.
Vypredané
11,35 € 11,95 €

Čarovny Svet Tatier


Vypredané
15,73 € 16,56 €

Česká republika PSČ


Vypredané
31,35 € 33,00 €

Nitra


Vypredané
0,60 € 0,63 €

Trenčín


Vypredané
0,48 € 0,50 €

Lacná kniha TS Bratislava - maď. (-70%)


Podrobný historicko-vlastivedno-turistický sprievodca Bratislava z edície Poznávame Slovensko predstavuje hlavné mesto Slovenska ako jedinečnú lokalitu v stredoeurópskom priestore s výnimočnou polohou, bohatou históriou a množstvom pamätihodností. Ob sahuje základnú charakteristiku prírodných pomerov mesta, podrobnú charakteristiku histórie mesta, charakteristiku Starého Mesta a jeho kultúrno-historických pamiatok, charakteristiku mestských častí, najkrajšie pešie a cyklistické trasy a praktické informácie pre návštevníkov. Texty o Starom Meste a mestských častiach opisujú históriu a turistické zaujímavosti a sú obohatené o rôzne legendy, príbehy a povesti, ktoré čitateľom pomôžu lepšie pochopiť mentalitu a spôsob života Bratislavčanov. Člen enie kapitol a prechádzok v Starom Meste prispeje k lepšiemu precíteniu Bratislavy, ktorej zákutia očaria každého návštevníka. Jej poloha na oboch brehoch Dunaja a na úpätí Malých Karpát poskytuje z viacerých strán prekrásne výhľady na jednotlivé čas ti mesta. Pýchou Bratislavy je rieka Dunaj - druhý najväčší veľtok Európy, ktorý charakterizuje scenériu mesta. Všetky tieto pohľady sme sa snažili zachytiť dávnymi i súčasnými zábermi mesta a jeho pamätihodností a aj pomocou množstva fotografií a il ustrácií chceme inšpirovať čitateľa k návšteve hlavného mesta Slovenska a sprístupniť širokej verejnosti jeho najkrajšie miesta. Verzia v maďarskom jazyku.
Vypredané
3,59 € 11,95 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha SR mapa fyzická-satelitný snímok PA3


SR mapa fyzická-satelitný snímok PA3
Vypredané
0,09 € 1,80 €

dostupné aj ako:


Čo by to bolo za cestovateľa bez správnej výbavy? Medzi tú základnú nepatria len turistické palice, topánky a batohy. Naša ponuka obsahuje nekonečné množstvo publikácií, ktoré sa stanú vašimi vernými pomocníkmi nech idete kamkoľvek. Plánujete výlet autom po Európe? Alebo len neviete kam vyraziť za cykloturistikou, vodnými športami či lyžovaním? Nechajte sa inšpirovať našimi mapami a bedekrami a nájdite tie najvhodnejšie trasy pre veľkých i malých turistov.

Kto povedal, že zážitky nie sú na predaj? Ak patríte medzi aktívnych dovolenkárov oceníte najmä našich sprievodcov. Objavte neznáme zákutia známych miest alebo si splňte cestovateľský sen a vyberte sa do niektorej z exotických krajín. Jednoducho zažite s našimi titulmi tie najkrajšie prázdniny doma i vo svete.

Naučte deti geografiu hrou. Máte doma zvedavého školáka, ktorý túži po úspechoch na hodinách zemepisu? Podarujte mu nový atlas sveta alebo zaujímavý cestopis plný farebných fotografií. Po večeroch si potom s našimi mapami naplánujte rodinný výlet po najbližšom okolí. Navštívte starobylú zrúcaninu hradu, ZOO či neďaleký národný park. Naučte deti turistické značky a neskôr vám pomôžu zdolať aj Vysoké Tatry.

Chcete mať doma kúsok sveta? Nenechajte si ujsť obrazové publikácie približujúce nádhernú prírodu, mestá či pamiatky blízkych i ďalekých krajín. Tu so svojimi krásami, samozrejme, nezaostáva ani Slovensko. Aspoň jedna kniha o našej domovine by nemala chýbať v žiadnej rodinnej knižnici, súhlasíte?