! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


TS 14 Oravské Beskydy – Orava – poľ.


Turistický sprievodca Oravské Beskydy Orava z edície S batohom po Slovensku s poradovým číslom 14 je určený najmä turistom, ktorí sa chcú na pešiu turistiku vybrať na Oravu. Územie je pohraničným regiónom, ktorý leží na území dvoch štátov Slovens ka a Poľska. Plošne väčšia slovenská časť je najsevernejšou časťou republiky. Oblasť je prírodne totožná s povodím pravostranného prítoku Váhu rieky Orava. Rovnako výrazne sa prekrýva s historickým regiónom Orava, ktorý presahuje štátnu hranicu na územie poľskej Orawy. Takmer polovica zo 40 peších turistických trás je koncipovaná v Oravských Beskydách s dominantou Babia hora, resp. v pohorí Beskid ywiecki na poľskej strane. Ďalšie túry smerujú do Oravskej vrchoviny a Oravskej Magury s Minčolo m i vodnou nádržou Orava. Sprievodca je doplnený o túry zo Skorušinských vrchov a oravskej časti Chočských vrchov (Veľký Choč) a Západných Tatier (Oravice, Zverovka, Bobrovec, Roháčske plesá). Výrezy turistických máp spolu s výškovým profilom a s pri ebehom jednotlivých trás dopĺňajú základný text, nechýbajú ani register najvýznamnejších turistických bodov a praktické informácie. Verzia v poľskom jazyku.
Vypredané
8,50 € 8,95 €

TS Bratislava - Staré mesto - nem.


Sie sind Ján Lacika? Präsentieren Sie sich und Ihre Bücher mit einem bestseller-Profil bei bilandia.de. Richten Sie jetzt hier Ihr bestseller-Profil für sich und Ihre Bücher ein. Werden Sie Teil der bilandia.de Community und treten Sie in direkten Ko ntakt zu Ihren Lesern
Vypredané
8,50 € 8,95 €

VGM SR 1:1 100 000


Vypredané
1,57 € 1,65 €

TS 9 Štiavnické vrchy - poľ.


Deviaty titul edície S batohom po Slovensku je sprievodca Štiavnické vrchy Slovenské stredohorie (č. 9). Región sa nachádza na strednom Slovensku. Jeho centrálnu polohu umocňuje fakt, že v severnej časti jeho územia leží vrch Hrb, ktorý je geografi ckým stredom Slovenska. Oblasť patrí do Slovenského stredohoria, do ktorého menšou či väčšou mierou zasahuje sedem horských, resp. planinových celkov (Pohronský Inovec, Vtáčnik, Štiavnické vrchy, Poľana, Javorie, Krupinská planina a Ostrôžky) a ktoré obkolesujú tri vnútrohorské kotliny (Zvolenská kotlina, Žiarska kotlina a Pliešovská kotlina). Slovenské stredohorie je z geologickej stránky súborom treťohorných sopiek, ktoré v mladších treťohorách patrili k najväčším a najaktívnejším vulkanickým oblastiam v Európe. Obsah turistického sprievodcu tvorí 40 peších turistických trás, z ktorých niekoľko vedie okolím Banskej Štiavnice, ktorú pre jej nesporné hodnoty a krásu zaradili do Zoznamu svetového prírodného a kultúrneho dedičstva UNESCO. Výr ezy turistických máp spolu s výškovým profilom a s priebehom jednotlivých trás dopĺňajú základný text, nechýbajú ani register najvýznamnejších turistických bodov a praktické informácie. Verzia v poľskom jazyku.
Vypredané
8,50 € 8,95 €

TS 7 Okolie Bratislavy - nem.


V poradí siedmym titulom edície S batohom po Slovensku je Okolie Bratislavy Malé Karpaty (č. 7). Turistické trasy opísané v tejto publikácii smerujú do oblasti širšieho zázemia Bratislavy. Podstatnú časť územia, do ktorého vedú ponúkané turistické trasy, predstavuje husto zalesnené pohorie Malé Karpaty, ktoré na juhozápade zasahuje za rieku Dunaj na priľahlé územie Rakúska. Obsah turistického sprievodcu Okolie Bratislavy (Malé Karpaty) tvorí 50 peších turistických trás, z ktorých osem patrí do oblasti pohoria Hainburger Berge a Dunajských luhov, ostatné trasy patria do oblasti Malých Karpát situované v Devínskych, Pezinských, Brezovských a Čachtických Karpatoch. Posledné 3 trasy tvorí obľúbenú malokarpatskú hrebeňovku z Bratislavy až do Dobrej Vody. Výrezy turistických máp spolu s výškovým profilom a s priebehom jednotlivých trás dopĺňajú základný text, nechýbajú ani register najvýznamnejších turistických bodov a praktické informácie. Verzia v nemeckom jazyku.
Vypredané
8,50 € 8,95 €

Lacná kniha Liptov - Visiting Slovakia (-70%)


Turistický sprievodca Liptov z edície Poznávame Slovensko obsahuje vlastivedné popisy regiónu Liptov ležiaceho na severe Slovenska predovšetkým z hľadiska jeho histórie, turistických zaujímavostí, povestí, legiend, príbehov a je ilustrovaný farebnými fotografiami, mapkami a plánikmi najvýznamnejších miest. Úvod turistického sprievodcu tvorí opis prírodných pomerov, histórie, obyvateľstva a sídiel územia. Nasleduje charakteristika jednotlivých oblastí Západné Tatryjuh, Horný Liptov, Stredný Li ptov a Dolný Liptov. Obsah sprievodcu dopĺňajú aj charakteristiky 10 najkrajších turistických a 5 cykloturistických trás s mapami a obrázkami ako aj informácie o lyžovaní. Na záver nechýbajú ani praktické informácie o vybraných službách cestovného ru chu v regióne doplnené otváracími hodinami múzeí, galérií a informačných centier. Verzia v anglickom jazyku.
Vypredané
2,69 € 8,95 €

dostupné aj ako:

Beskydy - východ (21)


Vypredané
7,53 € 7,93 €

TS Bratislava - slov.


OBSAH: Poloha a členenie Prírodné pomery História Staré mesto Michalská a Ventúrska ulica Dóm sv. Martina a Kapitulská ulica Panská a Laurinská ulica Hlavné námestie Františkánske námestie Primaciálne námestie Bratislavský hrad Západná časť Starého mesta Severná časť Starého mesta Východná časť Starého mesta Bratislavské nábrežie Západné predmestia Severné predmestia Východné predmestia Južné predmestia Pešie turistické trasy Cyklistické trasy Ubytovanie Jedenie a pitie Nákupy Zábava Praktické informácie od A do Z Register ulíc Plán mesta
Vypredané
9,45 € 9,95 €

Podunajsko


Publikácia Slovensko-rakúsko-maďarské Podunajsko má charakter podrobného historicko-vlastivedno-turistického sprievodcu regiónu Podunajska. Hlavným cieľom publikácie je poukázať na tesnú väzbu troch území a predstaviť ich ako turisticky zaujímavý reg ión. Územie Podunajska sme vyčlenili na základe fyzicko-geografických ako aj administratívnych hraníc. V podstate zaberá priestor od bývalého rímskeho tábora Carnuntum na území dnešného Rakúska neďaleko Hainburgu a tiahne sa po pravom a ľavom brehu D unaja až po Visegrád v dnešnom Maďarsku severne od Budapešti. Toto územie a najmä jeho východzí a konečný bod ako aj najväčšie mesto Bratislava, ktoré sa na ňom rozkladá symbolizujú viaceré základné dejinné etapy. Z tohto dôvodu by mohol podtitul pub likácie o Podunajsku znieť aj ako od Carnunta cez Bratislavu po Visegrád. Publikácia je rozdelená na rakúsku, slovenskú a maďarskú časť Podunajska. Úvodné kapitoly všetkých troch častí obsahujú základnú charakteristiku prírody, histórie, obyvateľstva a sídiel. Text jednotlivých kapitol o podunajských mestách a obciach z jednej i druhej strany hranice je popretkávaný rôznymi legendami, historickými príbehmi, povesťami a zaujímavosťami, ktoré lepšie pomôžu pochopiť mentalitu, zvyky, obyčaje, chara kter a kultúrnu príbuznosť obyvateľov Podunajska, žijúcich neďaleko seba a oddelených len tokom Dunaja. Texty sú doplnené množstvom fotografií, mapiek a plánikov jednotlivých centier Podunajska, pomocou ktorých chceme inšpirovať čitateľa k návšteve P odunajska a sprístupniť širokej verejnosti jeho najkrajšie miesta. Verzia v nemeckom jazyku.
Vypredané
11,35 € 11,95 €

Čarovny Svet Tatier


Vypredané
15,73 € 16,56 €

Čo by to bolo za cestovateľa bez správnej výbavy? Medzi tú základnú nepatria len turistické palice, topánky a batohy. Naša ponuka obsahuje nekonečné množstvo publikácií, ktoré sa stanú vašimi vernými pomocníkmi nech idete kamkoľvek. Plánujete výlet autom po Európe? Alebo len neviete kam vyraziť za cykloturistikou, vodnými športami či lyžovaním? Nechajte sa inšpirovať našimi mapami a bedekrami a nájdite tie najvhodnejšie trasy pre veľkých i malých turistov.

Kto povedal, že zážitky nie sú na predaj? Ak patríte medzi aktívnych dovolenkárov oceníte najmä našich sprievodcov. Objavte neznáme zákutia známych miest alebo si splňte cestovateľský sen a vyberte sa do niektorej z exotických krajín. Jednoducho zažite s našimi titulmi tie najkrajšie prázdniny doma i vo svete.

Naučte deti geografiu hrou. Máte doma zvedavého školáka, ktorý túži po úspechoch na hodinách zemepisu? Podarujte mu nový atlas sveta alebo zaujímavý cestopis plný farebných fotografií. Po večeroch si potom s našimi mapami naplánujte rodinný výlet po najbližšom okolí. Navštívte starobylú zrúcaninu hradu, ZOO či neďaleký národný park. Naučte deti turistické značky a neskôr vám pomôžu zdolať aj Vysoké Tatry.

Chcete mať doma kúsok sveta? Nenechajte si ujsť obrazové publikácie približujúce nádhernú prírodu, mestá či pamiatky blízkych i ďalekých krajín. Tu so svojimi krásami, samozrejme, nezaostáva ani Slovensko. Aspoň jedna kniha o našej domovine by nemala chýbať v žiadnej rodinnej knižnici, súhlasíte?