! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Dobroty od babičky


V knihe predstavujeme nielen pekné obrázky receptov, ale aj kroky, ktoré môžu poslúžiť ako pomôcka pri ich zhotovení. Preto aj tí, ktorí nie sú vo varení príliš zbehlí, sa do ich prípravy môžu smelo pustiť.
U dodávateľa
6,21 € 6,90 €

Liptov Kuchyňa starých materí / Grandmothers´ Cooking


Súčasná etnológia a kultúrna antropológia považuje tradičnú kuchyňu spoločenstiev ľudí za jeden z ich najvýznamnejších identifikačných znakov a zasadzuje sa za jej zdokumentovanie a zachovanie pre budúce generácie. S potešením som si preto prečítala túto knihu venovanú Liptovu, ktorá spĺňa tieto kritéria a dopĺňa pestrú mozaiku kulinárskych tradícii Slovenska. Autorka nás v texte sprevádza celou genézou podmienok, ktoré vplývali na charakter stravy ľudí na Liptove. Zaujímavým prvkom knihy sú viaceré historické dokumenty súvisiace so stravovaním na Liptove. Osviežujúce sú pasáže osobnej reflexie autorky, ktorá ukazuje, že záujem o tradičnú kuchyňu Liptova si pestovala už od detstva v rámci svojej rodiny a rozšírila ju ako etnografka aj do profesionálneho bádania. V rámci tejto časti knihy prezentuje aj ňou vyskúšané recepty regionálnych jedál. Prof. PhDr. Rastislava Stoličná, DrSc.
Na sklade 2Ks
41,80 € 44,00 €

Nová kuchárska kniha


Máte pravdu, knižný trh prekypuje kuchárskymi knihami. Nová kuchárska kniha z pera najpovolanejšej gazdinky Terézie Vansovej je však dielom, ktoré zaručene obohatí každú domácnosť. Recepty, ktoré v nej nájdete, pripravovali naše staré a prastaré matere celé dve storočia a ani v dvadsiatom prvom storočí nestratili nič zo svojej aktuálnosti. Navyše, vďaka obzvlášť krásnej grafickej úprave kniha ulahodí aj vašim hladným očiam.
Na sklade 3Ks
23,66 € 24,90 €
  • 5 /5

Afrodiziaká v slovenskej kuchyni


Ako prežívame zaľúbenosť? Milujeme srdcom alebo naozaj ide láska cez žalúdok? Znamená pre nás láska aj dobré jedlo, keď ho doma pripravíme pre svojho milého či milú? Prečo sa súčasťou jedál oddávna stali afrodiziaká? Na tieto otázky nájdete odpovede v knihe známej etnologičky Kataríny Nádaskej. Ponúkame vám niekoľko desiatok receptov, ktoré napísali zaľúbenci na Slovensku pre vyvolených svojho srdca. Ich neodmysliteľnou súčasťou sú afrodiziaká, ktoré sprevádzajú ľudstvo odpradávna, ale aj dnes nám majú čo povedať. Naozaj ide o jednoduché, pritom chutné a na lásku účinné recepty. Aj keby mal niekto obe ruky ľavé, v stave zaľúbenosti vykúzli podľa nich famózny pokrm, na ktorý jeho partner či partnerka nikdy nezabudne.
Na sklade 2Ks
19,86 € 20,90 €

The Best of Apetit IV.


Nejnovější kuchařka z edice The Best of Apetit přináší to nejlepší z kuchyně Česka i Slovenska za posledních 100 let. Oslavujete stejně jako my v redakci Apetitu nejraději dobrým jídlem? Tak využijte 100. výročí založení Československa hostinou z toho nejlepšího, co společná historie nabízí. V naší nové kuchařce najdete přes 160 receptů. Začínáme v časech první republiky, kterou považujeme za zlatý věk české kuchyně, následují jídla z období před listopadem, kdy jen um a tvořivost maminek a babiček dokázaly zastřít, že regály obchodů zejí prázdnotou, a i přes zoufalý sortiment obchodů se na domácích stolech objevovalo víc než jen tehdy rozšířené UHO. Posledním střípkem z historie jsou recepty 21. století, v nichž ožívají polozapomenuté suroviny i receptury ve svěžích nových kombinacích inspirovaných kuchyněmi celého světa. K tomu jsme ještě přidali výlet na venkov, kde to voní prázdninami a babiččinými koláči, a cestu do města, v němž se snoubí elegantní styl s rychlým tempem, a tak tu najdete recepty na neděli i všední den. Vařte, pečte a slavte s námi! V kuchařce The Best of Česko & Slovensko najdete kapitoly: Zlatý věk Kupředu levá! Venkovská idyla Městské radovánky Nové možnosti
Na sklade 1Ks
28,69 € 30,20 €

77 tradičných receptov


Napriek tomu, že sme obklopení množstvom inšpirácií zo zahraničných kuchýň, rokmi overené recepty a rady našich babičiek nesmú zapadnúť prachom. Spoznajme teda najprv seba a svoje korene a až potom sa otvorme svetu. Ponúkame vám výber zaujímavých tradičných receptov na jedlá pripravované z dostupných surovín, ktoré varili naši predkovia. Veríme, že mnohé z nich si obľúbite a že si nájdu miesto vo vašej domácnosti. Silvia Pilková je hrdá Slovenka. Narodila sa v Banskej Štiavnici, no predkov má aj v Bardejove. Keďže od detstva žije v Bratislave, blízke jej je celé Slovensko. Jej prastarká otvorila v Amerike jedáleň pre slovenských baníkov, a keď zarobila peniaze, vrátila sa na rodné Slovensko. To majú spoločné, pretože aj Silviu osud zavial do rôznych kútov sveta a vždy sa vrátila domov. Schopnosť dobre variť je ich rodinné dedičstvo.
Na sklade 2Ks
14,16 € 14,90 €

Rok v slovenskej ľudovej kuchyni


Katarína Nádaská v knihe prináša zasvätený pohľad na tradičnú kuchyňu v presvedčení, že práve táto stránka ľudovej kultúry môže byť žriedlom originálnych farieb, chutí a vôní Slovenska, ku ktorým sa oplatí vracať aj v dnešných časoch, keď do našej stravy masívne prenikajú vplyvy svetovej kuchyne. V prvej časti knihy sa dočítate o vývine stolovania a prípravy pokrmov v tradičnej domácnosti a o najčastejšie používaných surovinách. Druhá časť približuje jednotlivé regióny Slovenska z hľadiska jedál a nápojov, ktoré pre ne boli a stále sú typické. Napokon tretia, najrozsiahlejšia časť ponúka recepty zozbierané zo všetkých regiónov a upravené tak, aby sa podľa nich dalo variť aj dnes. Recepty sú usporiadané podľa ročných období, spoluautorky Aneta Orosiová a Janica Lacová k mnohým z nich ponúkli aj zdravšiu verziu.
Na sklade 1Ks
25,56 € 26,90 €

Egy szlovák vendéglős kedvenc receptjei


Peter Pistanek 1960-ban született Dévényújfaluban. A benne rejlő amatőr szakácsi potenciált már egész kis gyerekként felfedezte magában, mikor a Sunar márkájú tejport kakaóval összekeverve sikerült feltalálnia az instant kakaót. Tizenhárom évesen, a szüleinek főzte élete első gulyását - ennek elkészítését utóbb tökélyre fejlesztette. Nem szereti a rizsfelfújtat, a krumplistésztát, a köménymagos levest, a köménymagos krumplit (úgy egyáltalán: a túl sok köményt), a kávét, a teát, a francia típusú penészes sajtokat, a grépfrútot és bármi keserűt. Imádta a gulyást, a bablevest, a lencsefőzeléket, az olasz tésztákat, az ementálit, az edamit, a hidegkonyhát, a fagylaltot, a Sauternes és Monbazillac környéki borokat, valamint a borpárlatokat Cognac és Armagnac környékéről. Jó társaságban nem vetette meg a Jalisco környéki tequilát sem. Az iskolai menzák és a katonai kantinok nagy ismerője és tisztelője volt. Ezek a szerelmek és ellenszenvek azonban egyszercsak platonikussá váltak, amikor vegetáriánus lett. Egy nagy informatikai cég marketingeseként szabad perceiben, melyeket átszőttek azok a gondolatok, hogy mit is ehetne még, szórakoztató könyvek írásával is foglalkozott. Művei között szerepel a Rivers of Babylon és a Skazky o Vladovi (Történetek Vladóról) című regénytrilógia, többkötetnyi elbeszélés és kispróza, számos publicisztikai írás. Magyarul a három elbeszélését tartalmazó Különcök című kötete olvasható. Pistanek 2015-ben hunyt el Pozsonyban.
U dodávateľa
7,47 € 7,86 €
  • 5 /5

Tradičná babičkina kuchárka 3


Kniha manželov Horeckých obsahuje najlepšie recepty kačacích a husacích hodov s rôznymi tradičnými prílohami, recepty sviatočných jedál - šaláty, polievky, hlavné jedla z mäsa a rýb, tradičné vianočné múčniky a recepty pre Nový rok a Fašiangy. Dobrú chuť.
Na sklade 1Ks
11,31 € 11,90 €

Tradičná babičkina kuchárka 2


Máte chuť na tradičnú slovenskú kuchyňu z plodov jari a leta ? Tradičná babičkina kuchárka 2, jar/leto je edičné pokračovanie knihy Tradičná babičkina kuchárka 1 jeseň/zima. Známy autori kuchárských kníh, manželia Horecký, Vám prinášajú jedinečné recepty slovenskej kuchyne zo základom v jarnej a letnej zelenine a ovocí. Kniha obsahuje overené recepty šalátov, predjedál, polievok, hlavných jedál, múčnikov, džemov a ovocných štiav. Zaujme Vás aj osobitná kapitola múčnikov Veľkej noci. Dobrú chuť.
Na sklade 1Ks
11,31 € 11,90 €

Tatry na tanieri


Najmenšie veľhory sveta sú nielen pokladnicou unikátnych prírodných skvostov, ale aj dejiskom strhujúcich ľudských príbehov. Pred vyše 140 rokmi sa vďaka Košicko-bohumínskej železnici otvorili svetu, vyrástli tatranské osady, desiatky hotelov a sanatórií, horské chaty so špecifickou atmosférou a nezabudnuteľnými osobnosťami... Takto sa začal písať aj príbeh tatranského hotelierstva a gastronómie. Bohato ilustrovaná kniha vám predstaví Tatry z nevšedného zorného uhla – cez príbehy a vynikajúce recepty chatárov, hotelierov, majstrov kulinárneho umenia, prominentných návštevníkov. Ochutnajte Tatry!
Na sklade 2Ks
4,75 € 5,00 €

Slovenské recepty zo španielskej Gerony


Druhá edícia receptov, slovenské recepty predstavené svetu v španielskej Girone. Zdielanie slovenskej gastronomickej kultúry pre španielsko-hovoriace krajiny. Pozvánka k slovenskému stolu v Španielsku s 20 receptami. Ste všetci vítaní. Kniha bola vyrobená v režime EKO, pri výrobe bolo použité: 1.Recyklovaný papier 2.Biologicky rozložiteľný papier 3.Ekologická edícia BIO TOP 4.Materiál bez obsahu chlóru 5.Materiál bez optického bielenia 6.Ekologické náplne pri tlačení
Vypredané
9,50 € 10,00 €

Objavte tradičnú kuchyňu


Po „zamatovej revolúcii“ v roku 1989 aj do našej krajiny vtrhli „fast foody“ (prevádzkarne rýchleho občerstvenia) a postupne ovládli trh so stravovacími službami. Konzumácia tzv. rýchlych jedál, charakterizovaných nadmerným obsahom tuku, cukru a soli a zároveň nedostatkom vitamínov a vlákniny v pokrmoch pripravovaných prevažne smažením alebo grilovaním z polotovarov stabilizovaných umelými prísadami chemických „éčok“, sa negatívne podpísala pod kondíciu a zdravotný stav obyvateľstva našej vlasti, najmä mladšej generácie. Nielen obezita, hypertenzia, diabetes, kardiovaskulárne ochorenia, poruchy tráviaceho ústrojenstva a rakovina hrubého čreva, ale aj depresie a neplodnosť sú priamym či nepriamym dôsledkom nesprávneho stravovania. Preto sa aj na Slovensku ozývajú hlasy volajúce po návrate k tradičným, časom overeným, nielen zdravým, ale aj chutným jedlám, na ktorých vyrástla naša stredná a staršia generácia. Daša Balogová a Viera Beerová, ktoré presadzujú tradičnú cestu v spôsobe stravovania vo svojej reštaurácii, vybrali najobľúbenejšie recepty a publikovali ich v kuchárke bohato ilustrovanej veľkoplošnými fotografiami prezentovaných jedál.
Vypredané
14,16 € 14,90 €
  • 4,6 /5

Ľudová kuchyňa - Príbehy ľudí, krojov, tradícií


Televízia Folklorika prináša knihu receptov, ktoré poznáte z obrazovky ako Ľudová kuchyňa. Prešli sme Slovensko a jeho regióny skrz-naskrz, navštívili sme kuchyne inšpiratívnych ľudí. Kniha prináša tajomstvá ukryté v krojoch, aj príbehy nositeľov tradícií. 40 receptov, 40 príbehov, 21 znotovaných piesní, jedna kniha. Spoznajte originálnu receptúru skalického trdelníka od rodiny Bráneckej, šulky tety Palušky z Východnej, či beliše z kraja Jána Lazoríka – Krivian. Začítajte sa do našej minulosti pri ochutnávaní gruľovníkov, slivčanky, materákov, striasky, benešov, graplí, naľešnikov, švabčanikov, masceňakov...
Vypredané
19,80 €

Lacná kniha Afrodiziaká v slovenskej kuchyni (-70%)


Ako prežívame zaľúbenosť? Milujeme srdcom alebo naozaj ide láska cez žalúdok? Znamená pre nás láska aj dobré jedlo, keď ho doma pripravíme pre svojho milého či milú? Prečo sa súčasťou jedál oddávna stali afrodiziaká? Na tieto otázky nájdete odpovede v knihe známej etnologičky Kataríny Nádaskej. Ponúkame vám niekoľko desiatok receptov, ktoré napísali zaľúbenci na Slovensku pre vyvolených svojho srdca. Ich neodmysliteľnou súčasťou sú afrodiziaká, ktoré sprevádzajú ľudstvo odpradávna, ale aj dnes nám majú čo povedať. Naozaj ide o jednoduché, pritom chutné a na lásku účinné recepty. Aj keby mal niekto obe ruky ľavé, v stave zaľúbenosti vykúzli podľa nich famózny pokrm, na ktorý jeho partner či partnerka nikdy nezabudne.
Vypredané
6,27 € 20,90 €

dostupné aj ako:

  • 5 /5

Poklady tradičnej slovenskej kuchyne


Krásu a jedinečnost Slovenska netvoria len originálne ľudové tradície, kultúrne pamiatky a nádherná príroda, ale aj chute a vône tradičných domácich jedál, ktoré tu gazdinky pripravujú už dlhé desaťročia. Vďaka autorovej zberateľskej vášni nájdete v tejto výnimočnej knihe množstvo známych i takmer zabudnutých receptov našich prastarých a starých mám zo všetkých regiónov Slovenska. Každodenné jedlo pripravovali z dostupných surovín, ako sú zelenina a ovocie, múka, zemiaky, no dobre sa vyznali aj v mäse a rybách, na ktorých si so svojimi najbližšími pochutnávali najmä počas sviatočných dní. K dobrému domácemu jedlu patrí aj kúsok koláča a pohárik lahodného vína či ostrej pálenky na prípitok. Ak sa vám už zbiehajú slinky, potom je najvyšší čas vyskúšať niečo z pokladov tradičnej slovenskej kuchyne. A možno sa niektoré z týchto osvedčených dobrôt stanú stálou súčasťou vášho jedálneho lístka.
Vypredané
14,16 € 14,90 €

Kuchyňa liptovských gazdiniek, 3.vydanie


Kuchyňa starých materí z Liptova, tretie doplnené vydanie. Kniha receptov tradičných ľudových pokrmov, ale aj jedál zo súčasného obdobia na prípravu jednoduchých a aj sviatočných obedov. Receptár je doplnený praktickými radami pre gazdinky.
Vypredané
5,23 € 5,50 €

Kuchyňa starých materí z Liptova 3. vydanie


Tretie doplnené vydanie vyhľadávanej knihy receptov tradičných liptovských jedál. V knihe sú opísané spôsoby tradičných foriem prípravy jedál a ich konzumácie na rôzne pracovné a sviatočné príležitosti.
Vypredané
9,50 € 10,00 €
  • 5 /5

Recepty našich starých mám


Zaspomínajte si s touto knihou na svoje detstvo. Táto jedinečná kuchárka zanecháva odkaz o tom, ako sa kedysi žilo, jedlo ? a maškrtilo. Zachytáva 80 tradičných sladkých aj slaných receptov na koláče a múčne jedlá, ktoré sa v slovenských rodinách dedili z generácie na generáciu. Nájdete tu bábovky, buchty, kysnuté a ovocné koláče, záviny, šišky, pagáče... Autentická, tradičná, rokmi ove-rená a nestarnúca klasika, ktorá nesmie chýbať vo vašej kuchárskej knižnici.
Vypredané
14,16 € 14,90 €

V kategórii literatúry slovenská národná kuchyňa nájdete široký výber kníh a publikácií, ktoré vám umožnia objavovať bohaté kulinárske dedičstvo Slovenska a pochutnávať si na tradičných chutiach tejto krajiny.

Naše knihy o národnej kuchyni Slovenska vás prevedú jedinečným svetom miestnych jedál a receptov. Budete mať príležitosť spoznať rôznorodosť slovenskej kuchyne a naučiť sa prípravu autentických pokrmov, ktoré sú pevne zakorenené v kultúre a tradíciách Slovenska.

Od jednoduchých a chutných jedál po tradičné slávnostné pokrmy, tieto knihy vám poskytnú podrobné recepty a postupy, ktoré vám umožnia pripraviť si skutočnú slovenskú kuchyňu priamo doma. Okrem toho získate cenné informácie o používaní typických slovenských surovín a korenín a rady pre správne kombinovanie chutí a prípravu jedál.

Budete mať možnosť objavovať rôzne regionálne špeciality a spoznávať jedinečné chuťové kombinácie, ktoré robia slovenskú kuchyňu tak výnimočnou.

Obohaťte svoje kulinárske dobrodružstvá tradičnými slovenskými jedlami a uchovajte a preneste si chute a tradície Slovenska do vašej kuchyne.