! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Knihy - Financie, finančný trh, investovanie strana 16 z 21

Online Vevőszerzés Csúcsra Járatva


A könyv, ami megtanít az ÚJ modell szerint akár teljesen ingyen vevőt szerezni és megmutatja hogyan alakítsd a honlapod egy automatizált vevőszerző gépezetté.
Vypredané
13,54 € 14,25 €

Retailový produkčný proces v komerčnom bankovníctve a jeho hodnotenie


Monografia rozvíja vedecké poznatky v oblasti teórie produkčného procesu finančných inštitúcií a otvára nové pohľady na skúmanú problematiku. Je výsledkom výskumu, ktorého hlavným cieľom bolo navrhnúť a spracovať alternatívne možnosti hodnotenia retailového produkčného procesu pobočiek jednej z najväčších komerčných bánk na Slovensku a doplniť tak dodatočnými nezávislými informáciami existujúci systém hodnotenia produkcie pobočiek komerčnej banky. Publikácia je venovaná nielen akademickým spolupracovníkom, ktorí sa venujú oblastiam aplikovanej matematiky a aplikovanej ekonómie, ale aj širšej vedeckej a odbornej verejnosti, manažérom v oblasti finančných služieb, pretože obohatením súčasných poznatkov využívaných pri manažérskych rozhodnutiach o poznatky, ktoré sa dajú získať na základe preštudovania predkladanej publikácie, môže byť ich rozhodovací proces komplexnejší a účinnejší. Takisto je užitočná pre zamestnancov regulátora finančného trhu, pretože informácie o dynamicky sa meniacom ekonomickom modeli v oblasti bankovníctva, o nových možnostiach hodnotenia efektívnosti a výkonnosti im umožňujú lepšie toto odvetvie poznať a regulovať tak, aby sa dosiahla stanovená priorita.
Vypredané
14,06 € 14,80 €

Teória a politika rizika vo financiách a v bankovníctve


Prvé tri kapitoly sa zaoberajú základom teórie užitočnosti, teórie rizika a teórie portfólia. Z hľadiska historického vývoja modelov merania rizík sú v štvrtej kapitole analyzované modely oceňovania kapitálových aktív. V rámci ďalších kapitol sú stručne analyzované kreditné, trhové, operačné a modelové riziká. V publikácii je zvýraznený moment, že súčasné praktiky bankového riskmanažmentu v krajinách strednej Európy, ktoré spočívajú v uplatňovaní techník merania trhového a kreditného rizika oddelene, by mali byť postupne nahradené kombinovaním metód merania viacerých druhov finančných rizík simultánne, výsledkom čoho by bola jedna metodológia merania rizika na základe portfóliového prístupu. Táto problematika je analyzovaná v kapitole praktické východiská modelov merania finančných rizík – regulačný rámec. V tejto súvislosti je zámerom autorov nielen charakterizovať výsledky hodnotenia príčin a potrieb vzniku teoretických modelov na meranie finančných rizík, ale najmä objasnenie, prečo tieto druhy rizík nemožno chápať oddelene.
Vypredané
12,26 € 12,90 €

Technická analýza na akciových, měnových a komoditních trzích


Technická analýza je jedním z nejstarších analytických postupů pro studium vývoje kurzů investičních instrumentů. Jedná se o již několika stoletími prověřený způsob pro analýzu vývoje kurzů instrumentů, který je postaven na praktických zkušenostech obchodníků na finančních trzích a který byl schopen celé řadě z nich přinést bohatství. Předložená monografie podává podrobný a komplexní pohled na problematiku podstaty a využití technické analýzy na akciových, měnových a komoditních trzích. Jedná se o velmi rozšířený analytický postup, bude proto jistě jak vhodným textem pro studenty, kteří se teprve připravují na budoucí působení na finančních trzích, tak i pro všechny praktické analytiky, kteří si mohou rozšířit své znalosti o techniky, které dosud nevyužívali. Nespornou hodnotou celé monografie je způsob, jakým je výklad veden. Kloubí se zde vysoká odbornost na úrovni soudobého poznání se srozumitelností a praktickou názorností. To činí text přitažlivý jak pro profesionály, kteří tyto techniky v praxi využívají, tak i pro ty, kteří se s nimi teprve seznamují a kterým právě použitý výklad umožní rychle pochopit i věci, které se jim na první pohled zdáli velmi složité, a naopak upozornit i na význam těch jen zdánlivě ne tak podstatných. Celá monografie vyváženě propojuje teoretický a praktický výklad. Ke čtenáři se tak nedostává nic zjednodušeně bez hlubšího objasnění, ale současně zde najde, dalo by se říci, jasný návod pro praktické využití.
Vypredané
16,03 € 16,87 €

Financie


Cieľom kolektívu renomovaných autorov – vysokoškolských učiteľov pôsobiacich na Národohospodárskej fakulte Ekonomickej univerzity v Bratislave – bolo zostaviť komplexnú učebnicu, ktorá umožní študentom pochopiť podstatu financií, ich význam, formy a funkcie v ekonomickom systéme, ako aj spôsob ich riadenia vrátane primeraného historického a praktického aspektu financií. Koncept učebnice zodpovedá učebniciam financií na univerzitách ekonomického zamerania v zahraničí. Je zostavená tak, aby umožnila študentom postupne a systematicky získať komplexný pohľad na problematiku moderných financií. Zámerom autorov bolo zároveň spracovať problematiku financií tak, aby ju študenti pochopili, a nie sa ju len mechanicky naučili, a súčasne aby v nich vzbudili záujem o samostatné ekonomické myslenie a formovanie ich vlastných názorov a postojov.
Vypredané
22,99 € 24,20 €

Financování měst, obcí a regionů – teorie a praxe, 3. aktualizované a rozšířené vydání


Kniha se zabývá problematikou financování územních samospráv (obcí a krajů), a to i v mezinárodním kontextu. Popisuje strukturu veřejné správy, teorii fiskální federalismu, hierarchii rozpočtového uspořádání a rozpočet jako základní plán každé samosprávy. Řeší otázky rozpočtového určení daní v rámci obcí a krajů, problém rostoucí zadluženosti územních samospráv a její regulace a v neposlední řadě také legislativní a ekonomické aspekty ve vztahu k majetku municipalit a krajů. Dále se zabývá možnostmi financování územních samospráv ze zdrojů Evropské unie a kvalitou hospodaření s veřejnými prostředky. Aktualizace knihy reaguje na neustále se měnící podmínky, ve kterých se financování územních samospráv vyvíjí – např. změny rozpočtového určení daní, návrh tzv. fiskální ústavy, která se územních samospráv dotýká, zdroje financování z EU v programovacím období 2014-2020 atd. Publikace podobného zaměření na trhu velmi rychle zastarávají a na tyto skutečnosti zatím žádná z nich nereaguje.
Vypredané
8,73 € 9,19 €

Investovanie z nadhľadu


Kniha, ktorej predchádzali tituly Ekonómia z nadhľadu a Krízonómia, je predovšetkým o investovaní. Pár dobrých rád pri zveľaďovaní rodinného majetku strednej vrstvy totiž nikdy nie je na škodu. Môžete získať diplom na bačovej finančnej akadémii, následne sa môžete zamyslieť nad odpoveďami, ktoré vás vždy trápili, len ste sa báli opýtať. Jedna vážnejšia kapitola hľadá spôsoby na krotenie dlhov, ktoré ministri financií nahromadili (nielen) v pokrízovom období. V knihe nájdete nielen skutočný príbeh a kvíz o umení, ale aj chvíľu ekonomickej poézie a zdravotnú dokumentáciu jednotnej európskej meny a medicínu, ktorá by mohla pacienta postaviť na nohy. Dozviete sa prečo zdravotníctvo zabíja, koľko centimetrov potrebujete na ekonomický orgazmus a ako sa varí maďarský hospodársky guľáš. Na záver knihy nájdete ekonomické vtipy, rozhovor s medzinárodne uznávaným expertom, pánom bačom.
Vypredané
11,39 € 11,99 €

Lacná kniha Investovanie z nadhľadu (-70%)


Kniha, ktorej predchádzali tituly Ekonómia z nadhľadu a Krízonómia, je predovšetkým o investovaní. Pár dobrých rád pri zveľaďovaní rodinného majetku strednej vrstvy totiž nikdy nie je na škodu. Môžete získať diplom na bačovej finančnej akadémii, následne sa môžete zamyslieť nad odpoveďami, ktoré vás vždy trápili, len ste sa báli opýtať. Jedna vážnejšia kapitola hľadá spôsoby na krotenie dlhov, ktoré ministri financií nahromadili (nielen) v pokrízovom období. V knihe nájdete nielen skutočný príbeh a kvíz o umení, ale aj chvíľu ekonomickej poézie a zdravotnú dokumentáciu jednotnej európskej meny a medicínu, ktorá by mohla pacienta postaviť na nohy. Dozviete sa prečo zdravotníctvo zabíja, koľko centimetrov potrebujete na ekonomický orgazmus a ako sa varí maďarský hospodársky guľáš. Na záver knihy nájdete ekonomické vtipy, rozhovor s medzinárodne uznávaným expertom, pánom bačom.
Vypredané
3,60 € 11,99 €

dostupné aj ako:

Konec finančních negramotů v Čechách


Přestaňte doplácet na šmejdy a vychytralé rádobyporadce, kteří místo na vás myslí na vlastní kapsu. Zásady finanční gramotnosti vysvětlené pomocí známých přísloví si osvojíte snadno a rychle. Patrik Nacher se v oblasti financí a marketingu pohybuje již 20 let a téměř tak dlouho usilovně kultivuje zdejší finanční prostředí a rozvíjí finanční gramotnost českých spotřebitelů. Nejznámější z jeho aktivit je server www.bankovnipoplatky.com, který se zabývá bankami, poplatky a podporou finanční samostatnosti každého z nás. Součástí jeho snah je i každoroční anketa o nejabsurdnější bankovní poplatek či účast v televizních pořadech Suma sumárum aneb kde jsou mé peníze (ČT), několika hraných dílech o finanční osvětě pro pořad Černé ovce (ČT) či pro portál iPrima.cz Prima rádce (FTV Prima).
Vypredané
13,40 € 14,10 €

Finančná gramotnosť pre stredné školy


Finančná gramotnosť pre stredné školy (alebo v živote nič nie je zadarmo...) vychádza ako ďalšia knižná publikácia Inštitútu finančnej gramotnosti a vzdelávania v spolupráci s Finecom s.r.o.. Je doplnenou a rozšírenou verziou knihy Finančná gramotnosť pre každého a je zostavená ako učebnica pre žiakov stredných škôl. Pre lepšiu vizualizáciu a pochopenie jednotlivých tém je pôvodné vydanie obohatené o množstvo farebných obrázkov, schém, tabuliek a grafov. V každej kapitole sa tiež nachádzajú otázky a úlohy na riešenie, ktoré vychádzajú priamo z praxe a napomáhajú študentom overiť si pochopenie a praktické využitie nadobudnutých teoretických znalostí.
Vypredané
11,16 € 11,75 €

Swimming with Sharks


This is an Evening Standard Book of the Year 2015. Joris Luyendijk, an investigative journalist, knew as much about banking as the average person: almost nothing. Bankers, he thought, were ruthless, competitive, bonus-obsessed sharks, irrelevant to his life. And then he was assigned to investigate the financial sector. Joris immersed himself in the City for a few years, speaking to over 200 people - from the competitive investment bankers and elite hedge-fund managers to downtrodden back-office staff, reviled HR managers and those made redundant in the regular 'culls'. Breaking the strictly imposed code of secrecy and silence, these insiders talked to Joris about what they actually do all day, how they see themselves and what makes them tick. They opened up about the toxic hiring and firing culture. They confessed to being overwhelmed by technological and mathematical opacity. They admitted that when Lehman Brothers went down in 2008 they hoarded food, put their money in gold and prepared to evacuate their children to the countryside. They agreed that nothing has changed since the crash. Joris had a chilling realisation. What if the bankers themselves aren't the real enemy? What if the truth about global finance is more sinister than that?
Vypredané
16,10 € 16,95 €

Finanční analýza – 5. aktualizované vydání


Naučte se, jak pracovat se základními účetními výkazy (rozvaha, výkaz zisku a ztráty a cash flow) při zpracovávání finanční analýzy. Osvojte si metody výborně využitelné v podnikatelské praxi. Důraz je kladen na nejužívanější metodu, a to analýzu poměrovými ukazateli. Na rozdíl od jiných podobně zaměřených publikací je součástí této publikace praktický komplexní příklad, který ukazuje, jak s daty pracovat, co je možné z nich vyčíst a upozorňuje na možná úskalí při interpretaci výsledků finanční analýzy. Dokladuje rovněž, že je možné zpracovat analýzu s využitím běžně dostupného softwaru. Publikaci je možné použít jako základní studijní literaturu na středních a vysokých školách, ale je určena také pro širokou podnikatelskou veřejnost. Vždyť jak malé, tak i velké firmy potřebují v současném konkurenčním prostředí pro zdravé fungování znát svou skutečnou finanční situaci.
Vypredané
11,93 € 12,56 €

Behaviour Gap


Why do we lose money? It's easy to blame the economy or the financial markets-but the real trouble lies in the decisions we make. As a financial planner, Carl Richards grew frustrated watching people he cared about make the same mistakes over and over. They were letting emotion get in the way of smart financial decisions. He named this phenomenon - the distance between what we should do and what we actually do - "the behavior gap". Using simple drawings to explain the gap, he found that once people understood it, they started doing much better. Richards's way with words and images has attracted a loyal following to his blog posts for "The New York Times", appearances on National Public Radio, and his columns and lectures. His book will teach you how to rethink all kinds of situations where your perfectly natural instincts (for safety or success) can cost you money and peace of mind. He'll help you to: avoid the tendency to buy high and sell low; avoid the pitfalls of generic financial advice; invest all of your assets-time and energy as well as savings-more wisely; quit spending money and time on things that don't matter; identify your real financial goals; start meaningful conversations about money; simplify your financial life; and, stop losing money! It's never too late to make a fresh financial start. As Richards writes: "We've all made mistakes, but now it's time to give yourself permission to review those mistakes, identify your personal behavior gaps, and make a plan to avoid them in the future. The goal isn't to make the 'perfect' decision about money every time, but to do the best we can and move forward. Most of the time, that's enough".
Vypredané
21,80 € 22,95 €

Market Sense and Nonsense


Bestselling author, Jack Schwager, challenges the assumptions at the core of investment theory and practice and exposes common investor mistakes, missteps, myths, and misreads When it comes to investment models and theories of how markets work, convenience usually trumps reality. The simple fact is that many revered investment theories and market models are flatly wrong--that is, if we insist that they work in the real world. Unfounded assumptions, erroneous theories, unrealistic models, cognitive biases, emotional foibles, and unsubstantiated beliefs all combine to lead investors astray--professionals as well as novices. In this engaging new book, Jack Schwager, bestselling author of Market Wizards and The New Market Wizards , takes aim at the most perniciously pervasive academic precepts, money management canards, market myths and investor errors. Like so many ducks in a shooting gallery, Schwager picks them off, one at a time, revealing the truth about many of the fallacious assumptions, theories, and beliefs at the core of investment theory and practice. A compilation of the most insidious, fundamental investment errors the author has observed over his long and distinguished career in the markets Brings to light the fallacies underlying many widely held academic precepts, professional money management methodologies, and investment behaviors A sobering dose of real-world insight for investment professionals and a highly readable source of information and guidance for general readers interested in investment, trading, and finance Spans both traditional and alternative investment classes, covering both basic and advanced topics As in his best-selling Market Wizard series, Schwager manages the trick of covering material that is pertinent to professionals, yet writing in a style that is clear and accessible to the layman.
Vypredané
34,15 € 35,95 €

Security Analysis


My Advice? Go back to Graham and do your best to take it from there' - "Business Week". A classic - Those words can be applied without equivocation to the Security Analysis of 1934. This book secured Benjamin Graham's stature as a Wall Street immortal. The carefully honed methods for finding undervalued stocks and bonds he described here have never been equalled. These methods have already outlived their author by more than 20 years. But what of the original "Security Analysis"?In some ways, it too was immortal. Through five editions and nearly a million copies, it has been continuously in print for more than 60 years. With many additions and changes, the modern edition remains the investors' bible. But this original 1934 First Edition has its own unique charm and style - the special purity, elegance, and character of Graham as a man of letters - that distinguishes it across six decades and shows why this book launched an investing revolution. This authetic copy of the 1934 First Edition of "Security Analysis" gives you word for eloquent word the investing methods put forth by Benjamin Graham and his coauthor and follower, David Dodd, just five years after the infamous Stock Market Crash of '29. Its message today is just as vivid, just as lucid, and just as vital as it was in 1934. It's an investment in timeless wisdom and timeless value.
Vypredané
118,75 € 125,00 €

Modern Portfolio Theory and Investment Analysis


An excellent resource for investors, Modern Portfolio Theory and Investment Analysis, 9th Edition examines the characteristics and analysis of individual securities as well as the theory and practice of optimally combining securities into portfolios. A chapter on behavioral finance is included, aimed to explore the nature of individual decision making. A chapter on forecasting expected returns, a key input to portfolio management, is also included. In addition, investors will find material on value at risk and the use of simulation to enhance their understanding of the field.
Vypredané
261,25 € 275,00 €

Following the Trend


During bull and bear markets, there is a group of hedge funds and professional traders which have been consistently outperforming traditional investment strategies for the past 30 odd years. They have shown remarkable uncorrelated performance and in the great bear market of 2008 they had record gains. These traders are highly secretive about their proprietary trading algorithms and often employ top PhDs in their research teams. Yet, it is possible to replicate their trading performance with relatively simplistic models. These traders are trend following cross asset futures managers, also known as CTAs. Many books are written about them but none explain their strategies in such detail as to enable the reader to emulate their success and create their own trend following trading business, until now. Following the Trend explains why most hopefuls fail by focusing on the wrong things, such as buy and sell rules, and teaches the truly important parts of trend following. Trading everything from the Nasdaq index and T-bills to currency crosses, platinum and live hogs, there are large gains to be made regardless of the state of the economy or stock markets. By analysing year by year trend following performance and attribution the reader will be able to build a deep understanding of what it is like to trade futures in large scale and where the real problems and opportunities lay. Written by experienced hedge fund manager Andreas Clenow, this book provides a comprehensive insight into the strategies behind the booming trend following futures industry from the perspective of a market participant. The strategies behind the success of this industry are explained in great detail, including complete trading rules and instructions for how to replicate the performance of successful hedge funds. You are in for a potentially highly profitable roller coaster ride with this hard and honest look at the positive as well as the negative sides of trend following.
Vypredané
72,68 € 76,50 €

Financial Market Analysis


The eagerly awaited second edition of this highly successful book has been greatly expanded from 400 to over 700 pages and contains new material on value at risk, speculative bubbles, volatility effects in financial markets, chaos and neural networks. Financial Market Analysis deals with the composition of financial markets and the analysis and valuation of traded securities. It describes the use of securities both in constructing and managing portfolios and in contributing to portfolio performance. Particular attention is paid to new types of investment product, different portfolio management strategies, speculation, arbitrage and risk management strategies and to financial market failure. Financial Market Analysis is an essential text for all finance-related degree courses at undergraduate, postgraduate, and MBA level. It also provides a useful source of reference for financial institutions and professionals in the financial markets.
Vypredané
54,63 € 57,50 €

Origin of Financial Crises


In a series of disarmingly simple arguments financial market analyst George Cooper challenges the core principles of today's economic orthodoxy and explains how we have created an economy that is inherently unstable and crisis prone. With great skill, he examines the very foundations of today's economic philosophy and adds a compelling analysis of the forces behind economic crisis. His goal is nothing less than preventing the seemingly endless procession of damaging boom-bust cycles, unsustainable economic bubbles, crippling credit crunches, and debilitating inflation. His direct, conscientious, and honest approach will captivate any reader and is an invaluable aid in understanding today's economy.
Vypredané
11,35 € 11,95 €

Literatúra zameraná na témy financií, finančného trhu a investovania je zdrojom dôležitých poznatkov pre jednotlivcov, podniky a odborníkov, ktorí chcú lepšie porozumieť svetu peňazí a efektívne spravovať svoje financie.

V tejto kategórii literatúry nájdete rôzne aspekty financií, ako sú osobné financie, korporátne financie, investovanie, riadenie rizika, bankovníctvo, kapitálové trhy a medzinárodné financie. Knihy z tejto kategórie vám poskytnú teoretické vedomosti a praktické nástroje na riadenie financií.

Literatúra o financiách a investovaní sa zaoberá rôznymi tématami, vrátane finančnej gramotnosti, riadenia osobných financií, tvorby rozpočtu, investičných stratégií, hodnotenia a analýzy investičných príležitostí, portfólio riadenia, riadenia rizika a správy dlhu. Tieto publikácie pomáhajú čitateľom pochopiť základné princípy financií, ako aj pokročilejšie koncepty a techniky v oblasti investovania a finančného riadenia.

Pre tých, ktorí sa zaujímajú o finančné trhy, literatúra v tejto oblasti poskytuje informácie o fungovaní trhov, investičných nástrojoch, technických analýzach, makroekonomických faktoroch ovplyvňujúcich trhy a obchodných stratégiách. Publikácie tiež analyzujú históriu finančných trhov, inkluzívne prípady úspechu a neúspechu a ponúkajú rady a odporúčania pre obchodníkov a investorov.