! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Knihy - Encyklopédie - ostatné strana 9 z 12

Encyklopedie komiksu v Československu 1945-1989


Autoři předkládají přehled o historii československého komiksu v letech 1945–1989, a toto stále značně nezřetelné místo v historii kreslených příběhů co nejvíce doplňují a obohacují. Především chtějí ukázat, že se tu nerodila jen díla poplatná režimu, tematicky slabá či obsahově špatná, nebo dokonce určená prakticky bez výjimky dětským čtenářům. Poukazují na tvorbu konkrétních autorů, jejichž jména by se rozhodně neměla zapomínat jen proto, že žili a tvořili v té či oné době. A často i za cenu osobního hrdinství, ze kterého neměli většinou vůbec žádný prospěch. V prvním díle Encyklopedie komiksu se seznámíme s komiksy, které vycházely v časopise ABC.
Vypredané
7,59 € 7,99 €

Ottova všeobecná encyklopedie ve dvou svazcích A-L, M-Ž


Původní dílo české encyklopedistiky obsahuje téměř 36 000 abecedně řazených hesel, více než 5 500 převážně barevných ilustrací - fotografií, kreseb, map, grafů, schémat a tabulek. Představuje jedinečný projekt, který svou povahou, obsahem a zpracován ím překračuje horizont dosavadní běžné encyklopedické produkce.
Vypredané
17,81 € 18,75 €

Lacná kniha Ottova všeobecná encyklopedie ve dvou svazcích A-L, M-Ž (-90%)


Původní dílo české encyklopedistiky obsahuje téměř 36 000 abecedně řazených hesel, více než 5 500 převážně barevných ilustrací - fotografií, kreseb, map, grafů, schémat a tabulek. Představuje jedinečný projekt, který svou povahou, obsahem a zpracován ím překračuje horizont dosavadní běžné encyklopedické produkce.
Vypredané
1,88 € 18,75 €

dostupné aj ako:

Kronika peňazí na Slovensku


Od najstarších čias do roku 2009 Tvorcovia sa podujali sprostredkovať verejnosti to najdôležitejšie a najzaujímavejšie o dejinách peňazí na Slovensku. Kniha je založená na faktografii, podáva vedecké poznatky zhrnuté v článkoch a heslách pripomínajúcich časopiseckú štruktúru, ale usporiadaných v chronologickom systéme časovej postupnosti. Všetky javy z dejín peňazí sú začlenené do širších súvislostí a dôkladne dokumentované obrázkami platidiel v ich historických premenách a ďalšími obrazovými dokumentmi. Hoci ide o poznatky na vysokej odbornej úrovni, autori o nich píšu jazykom prístupným aj laickému čitateľovi.
Vypredané
37,91 € 39,90 €
  • 5 /5

Slovensko Ilustrovaná encyklopédia pamiatok


Táto ilustrovaná encyklopédia vznikala niekoľko rokov a vďaka svojej forme je zrozumiteľnou a mimoriadne kultivovanou prezentáciou pamiatok historickej architektúry výtvarného umenia a pamätihodností Slovenska. Cenné informácie zozbierané počas niekoľkých rokov sú zasadené do kultúrno-historických regiónov pričom autori tohto diela pre potreby svojej publikácie rozdelili Slovensko na 25 prirodzených historických regiónov.Publikácia vychádza v netypickom veľkom formáte 32 x 20 cm na takmer tisíc stranách o obsahuje celkom 1 109 hesiel viac ako 5 500 originálnych fotografií aj s podrobnými popismi 110 trojdimenzionálnych ilustrácií vybraných slovenských hradov kaštieľov kláštorov chrámov múzeí ľudovej architektúry a 28 priestorových obrázkov historických miest.Autor a zostavovateľ tejto publikácie Peter Kresánek využil pri svojej práci bohaté odborné vedomosti historika umenia pedagóga na fakulte architektúry ako aj bohaté skúsenosti z pôsobenia v komunálnej politike v zložitom období po roku 1990. Pri tvorbe tohto diela sa inšpiroval podobnými publikáciami známych zahraničných vydavateľstiev Dorling Kindersley resp. Gallimard od ktorých pre potreby vydania tejto publikácie vo vlastnom vydavateľstve Simplicissimus zakúpil aj licenčné práva.Táto kniha významným spôsobom obohatí vedomie Slovenska o svojom hmotnom i kultúrnom dedičstve. Kniha je určená kultivovaným laikom mladým ľuďom a všetkým ktorí hľadajú odpovede na pôvod príbehy a významy v dielach nášho starého výtvarného umenia a architektúry.
Vypredané
122,55 € 129,00 €

dostupné aj ako:

Állat- és növényhatározó természetjáróknak


Végre egyszerűen eligazodhatunk a természet világában! Könyvünk közel 800 állat- és növényfaj meghatározását tartalmazza, 900 színes, természethű fotóval együtt. Megtalálhatjuk benne az Európában honos gomba-, moha-, páfrányfajokat, virágos növényeket, fákat és bokrokat, az állatvilágból pedig a kagylókat, csigákat, rákokat, pókokat, rovarokat, halakat, puhatestűeket, a madarakat és emlősöket. Az állat- és növényhatározó leírja sajátosságaikat, ismertetőjegyeiket, előfordulásukat és életmódjukat, fejlődésük, szaporodásuk módját. Megtudhatjuk, melyek a veszélyeztetett fajok, melyik védett, melyik nem. A könyv jelrendszere egyszerű, segítségével villámgyorsan meghatározhatók, és így megismerhetők az utunk során látott élőlények.
Vypredané
16,96 € 17,85 €

1000 kostelů a klášterů


Představte si nejkrásnější, nejnavštěvovanější a historií opředené katedrály světa. Jejich nádherné obrázky najdete na stránkách této knihy a navíc si přečtete zajímavé informace, na jejichž základě se jistě na některá místa vydáte osobně.
Vypredané
35,67 € 37,55 €

1000 ručných palných zbraní


Od stredovekej píšťaly z Tannenbergu (Grünwaldu) cez historické predovky a skoré zadovky až po moderné vojenské, športové a lovecké zbrane - táto vzácna obrazová publikácia dokumentuje zaujímavý vývoj ručných palných zbraní od 14. storočia až po súčasnosť. Viac ako 1000 textových a obrazových materiálov je ohromujúcim svedectvom ducha ľudskej vynachádzavosti neznámych aj renomovaných výrobcov vysoko esteticky zdobených unikátov či do detailov verných kópií. Podrobné popisy, datovanie a historické údaje robia z tejto knihy významný medzník v náuke o zbraniach.
Vypredané
28,41 € 29,90 €

WOW encyklopedia novej generácie


Encyklopédia WOW! je plná neuveriteľných informácií, do ktorých sa môžeš zahĺbiť – od kovov cez mäkkýše a roboty až po revolúcie. Nájdete tu informácie o prírode, ľudskom tele, vesmíre, vede a technike, dejinách, kultúre a umení. Každá dvojstrana sa venuje inej téme, zrozumiteľné informácie sú ilustrované nápaditými a nezvyčajnými obrázkami a fotografiami.
Vypredané
23,66 € 24,90 €

1000 rokov


Odkedy ľudia začali písať kroniky, chceli zoradiť a písomne zachytiť priebeh dejín. Vždy pritom dbali na to, aby oddelili to, čo je dôležité, od bezvýznamných vecí a zachytením historických smerov vývoja rozširovali všeobecný horizont. Cieľom tejto kroniky je poskytnúť čitateľovi príručku, ktorá naplní jeho záujem o historicko-politické udalosti a zároveň ich primerane uvedie aj v súvislosti s kultúrnymi, duchovnými, hospodárskymi a spoločenskými problémami. Kniha pútavým spôsobom podáva celkový prehľad o dejinách ľudstva. Táto kronika vychádza s množstvom obrázkov, aby čitateľovi ešte lepšie priblížila historické dianie. Ako presná a obsažná encyklopédia dokumentuje najvýznamnejšie svetové udalosti, pričom nestráca zo zreteľa každodenný život.
Vypredané
31,35 € 33,00 €

1000 dinosaurov


Dinosaury a iné obrovské jaštery vyžarujú zvláštne kúzlo. Vyše 150 miliónov rokov kraľovali - v pozoruhodnej mnohorakosti - na celej Zemi, aby napokon na konci stredoveku Zeme takmer celkom vyhynuli. Na denné svetlo ich opäť vyniesli senzačné nálezy ich skamenených zvyškov. Použitie najmodernejších vedeckých postupov pri ich štúdiu prispelo - kúsok po kúsku - k odhaleniu všetkých ich tajomstiev. S touto knihou sa vydáte na napínavú cestu, ktorá vám odhalí ríšu dinosaurov a ďalších príbuzných druhov ríše zvierat. Zoznámite sa so všetkými najznámejšími praplazmi až po obrovské dinosaury, lietajúce a morské plazy. Vyše 1 000 detailných obrázkov a odborných opisov opäť oživí obrovské jaštery praveku a poskytne ešte presnejší pohľad na ich výzor, spôsob života a pôvodné životné prostredie. Predstaví vám širokú paletu ich vývoja až po ich definitívny zánik. Detailné údaje o viac ako 300 rodoch jašterov, ich náleziskách a objaviteľoch, životnom prostredí a období života týchto živočích
Vypredané
31,35 € 33,00 €

1000 Olympijských víťazov


Neodolateľné čaro olympijských hier fascinuje ľudí odpradávna až dodnes. Sprvu tisícky, neskôr miliardy nadšencov sledujú každé štyri roky najväčšiu športovú udalosť sveta, ktorú symbolizuje päť kruhov na olympijskej vlajke. Na letných olympijských hrách od roku 1896 a zimných olympiádach od roku 1924 dodnes udelili tisícky medailí. Športové výkony mnohých olympionikov sú nezabudnuteľné, ba nesmrteľné, a nezáleží na tom, či to boli atléti zvučných mien, alebo sa objavili sčista-jasna. Kto však boli najväčší víťazi zlata, ktorí vedeli svojimi úspechmi oslniť celé národy? A ktorí z nich dosiahli najneočakávanejšie, najkurióznejšie či najúžasnejšie víťazstvá? Táto kniha vám poskytne jedinečný prehľad 1000 mimoriadnych osobností olympiád s podrobnými informáciami o ich športových výkonoch a príťažlivými fotografiami, ako aj veľkých a nezabudnuteľných okamihov v dejinách olympijských hier.
Vypredané
31,35 € 33,00 €

Encyklopedie zbraní


Ještě nikdy se neobjevilo dílo o historických i moderních zbraních z celého světa tak velkého rozsahu, komplexní a rozsáhle doplněné fotografiemi, jako je naše Encyklopedie. Přitom se vše vešlo do jediného svazku. Jsou v ní představeny zbraně, které bojovaly ve světových válkách i v soubojích muže proti muži, zbraně, jež hluboce zapůsobily na sběratele různého zaměření i finančních možností, jednoduché zbraně k lovu drobné či velké zvěře i vysoce sofistikované modely vyrobené za použití nejmodernějších technologií, jejichž služeb využívají soutěžní střelci, jednoranové pistole, které se po vystřelení daly použít jako palice i rychlopalné zbraně dostatečně malé na to, aby je mohli ukrýt pod oděvem příslušníci speciálních jednotek, zbraně s účinným dostřelem pouhých pár kroků i speciály vybavené zaměřovacími dalekohledy a schopné zasáhnout cíl ve vzdálenosti několika stovek metrů, zbraně zkonstruované a vyrobené slavnými firmami jako Colt, Winchester, Webley, Holland & Holland, Walther,
Vypredané
17,81 € 18,75 €

1000 Byliniek


Liečivé rastliny a bylinky ľudí oddávna fascinovali a ich aktívne látky sú ešte i dnes dôležitou súčasťou mnohých liečiv a hojivých prípravkov. Narastá počet tých, ktorí dôverujú liečivej sile prírody a chcú sa o nej dozvedieť viac. Táto príručka obsahuje vyše 1 000 farebných ilustrácií, ucelených i zameraných na detail, a informatívny text o každom druhu. Tým ponúka podrobný prehľad o liečivých rastlinách a bylinách z celého sveta, no najmä používaných v Európe. Predstavujeme vám v abecednom poradí 1 000 rastlín - od voňavého agátu až po liečivú žihľavu. Kniha vám priblíži mnohé dôležité rastlinné druhy (vrátane čiastočne zabudnutých a v súčasnosti odmietaných) a ich využitie. Viac ako 1 000 farebných ilustrácií je zameraných na ich charakteristické znaky. Abecedné usporiadanie podľa vedeckého názvu umožňuje priamo porovnávať príbuzné druhy. Podrobné štandardné údaje ku každému druhu, t. j. zaradenie do čeľade v duchu novšej koncepcie, iné bežné i menej používané pomenovania, pôvo
Vypredané
28,35 € 29,84 €

Encyklopedie římských císařů a císařoven z pohledu jejich mincí


Nejen v české, ale i ve světové literatuře unikátní kniha tím, že obsahuje úplný výčet všech císařů i císařoven starého Říma (mezi 27 před Kr.–476 po Kr.), ať už panovali se souhlasem senátu či bez něj, a v drtivé většině spolu s jejich vyobrazením na dobových mincích. Vedle základních životopisných dat (pokud se dochovala) text obsahuje i obecné numismatické údaje o kvalitě kovu a ražby, o ikonografii, typologii i metrologii jejich mincí včetně dalších důležitých údajů pro sběratele (vzácnost, případné padělky). Vychází za podpory České numismatické společnosti .
Vypredané
20,64 € 21,73 €

Encyklopedie révy vinné


2. aktualizované vydání Pěstování vinné révy má v České republice velmi dlouhou tradici a v posledních letech se těší nebývalému rozmachu. Způsob obdělávání vinic a rovněž technologie zpracování hroznů a výroby vín se dostaly na velmi vysokou úroveň, srovnatelnou i se světovými vinařskými velmocemi. Nemalý význam má také šlechtění nových odrůd, a pestrý sortiment tuzemských vín je tak neustále doplňován jak novými odrůdami vypěstovanými v zahraničí, tak i odrůdami tuzemskými. Naše výpravná encyklopedie vám v ucelené formě předkládá odrůdy vín dlouhodobě pěstované a registrované v České republice, nové odrůdy tuzemské i zahraniční, ale i tradiční odrůdy střední Evropy. Popisuje na 170 odrůd a obsahuje více než 650 plnobarevných fotografií. U každé odrůdy naleznete její ampelografickou charakteristiku, rady pro pěstování a samozřejmě i možnosti využití. V knize najdou užitečné informace nejen odborníci, ale i laici se zájmem o vinařství a v neposlední řadě též milovníci vín, kterých je v naší zemi bezesporu mnoho.
Vypredané
33,74 € 35,52 €

1000 policajných vozidiel


Zásahové a osobitné policajné autá fascinujú takmer každého. Pri havárii či nešťastí, pri katastrofe či nebezpečenstve ohrozujúcom život i majetok - polícia vždy zasiahne. Kniha s vynikajúcimi fotografiami a podrobným opisom vám priblíži zaujímavé dejiny vyše 1000 policajných áut. Nájdete v nej všetky významné i sčasti zabudnuté typy a modely - od prvých oldtimerov až po zásahové vozidlá s najmodernejšou technikou, rozsiahlou špeciálnou výbavou a rôznymi výkonmi motorov, ktoré sa v súčasnosti objavujú na cestách. Uvidíte, aká široká je škála policajných áut, motocyklov a osobitných vozidiel na svete. Vďaka údajom o každom type auta - účele použitia, roku výroby, výkone motora či špeciálnom vybavení - kniha zaujme nielen fanúšikov policajných vozidiel, ale aj každého nadšenca automobilov.
Vypredané
28,35 € 29,84 €

1000 hodinek


Technika o Přesnost o Elegance Nepomíjivá krása ušlechtilých časoměrů představuje pro každého neodolatelné kouzlo. Hodinky jsou šperkem, ale zároveň i neodmyslitelným společníkem pro všední den. Nezřídka jsou také stylovou záležitostí a symbolem společenského postavení. V krátkých výstižných textech kniha představuje známé značky a na krásných fotografiích zobrazuje reprezentativní modely. Není určena jen profesionálním sběratelům, a proto nezůstává u pouhého popisu, ale přibližuje i nejdůležitější pojmy ze světa hodinek: čtenář se dozví, co je například rezerva chodu, měsíční fáze nebo tourbillon. Nalezne v ní také informace o historii a úspěšných výsledcích hodinářského umění. Kniha nabízí nevídaný přehled světové produkce hodin -- záměrně bez uvádění cenových relací. Komplexnost nebo cenové porovnávání nebylo jejím cílem. Kdo byli a jsou hodináři, kteří včera i dnes činí čas měřitelným a snoubí ve výrobcích dokonalého vzhledu přesnou techniku a ušlechtilé materiály? Mnohým h
Vypredané
28,98 € 30,50 €

Lacná kniha 1000 policajných vozidiel (-90%)


Zásahové a osobitné policajné autá fascinujú takmer každého. Pri havárii či nešťastí, pri katastrofe či nebezpečenstve ohrozujúcom život i majetok - polícia vždy zasiahne. Kniha s vynikajúcimi fotografiami a podrobným opisom vám priblíži zaujímavé dejiny vyše 1000 policajných áut. Nájdete v nej všetky významné i sčasti zabudnuté typy a modely - od prvých oldtimerov až po zásahové vozidlá s najmodernejšou technikou, rozsiahlou špeciálnou výbavou a rôznymi výkonmi motorov, ktoré sa v súčasnosti objavujú na cestách. Uvidíte, aká široká je škála policajných áut, motocyklov a osobitných vozidiel na svete. Vďaka údajom o každom type auta - účele použitia, roku výroby, výkone motora či špeciálnom vybavení - kniha zaujme nielen fanúšikov policajných vozidiel, ale aj každého nadšenca automobilov.
Vypredané
2,98 € 29,84 €

dostupné aj ako:


V kategórii populárno - náučné encyklopédie nájdete široký výber kníh, ktoré vám poskytnú poznatky z rôznych oblastí zaujímavým a zrozumiteľným spôsobom. Encyklopédie vám pomôžu získať komplexný prehľad o rôznych témach.

Naša ponuka encyklopédií populárno-náučného charakteru vám umožní objaviť fascinujúci svet poznania a rozšíriť svoje vedomosti o rôznych témach.