! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Knihy - Ľudské telo, človek strana 2 z 3

Why Is Blood Red


Discover the answers to more than 200 of the most jaw-dropping questions about the human body. Ever wondered what's happening inside your body right now? Young readers will love learning the answers to all their sensational and squeamish questions about what makes us human in this children's biology book. Perfect for children aged 6-9. Inside the pages of this mind-boggling book, you'll discover: - Five chapters covering body basics, parts of the body, how the body works, being healthy, and medical marvels - Question and answer format that makes topics easily digestible and intriguing - 'Quick quiz' boxes that allow young readers to test their knowledge of the human body - Fun facts and detailed illustrations covering a large range of both common and bizarre biology topics This human body encyclopedia for kids is packed with captivating facts for curious minds! What are bones made of? Why does sugar taste sweet? Why do our ears pop? Page after page, kids will uncover incredible answers to all the questions they've ever had about their body, and some they haven't even thought of! Why is Blood Red? cleverly combines charming illustrations with clear, jargon-free language, making it easy for kids to get to grips with the gigantic topic that is human biology. It's the ultimate children's encyclopedia for budding scientists who are fascinated by how our bodies work!
Vypredané
18,53 € 19,50 €

Ľudské telo – Príručka pre majiteľov + Čitateľský zápisník Knižkomila


Príručka pre majiteľov ľudského tela. Celý život trávime v jednom tele, a predsa väčšina z nás v skutočnosti netuší, ako telo funguje a čo sa v ňom odohráva. História anatómie a medicíny je plná zabudnutých hrdinov, ohromujúcich príbehov a zaujímavých faktov. Mimochodom, od okamihu, ako ste začali čítať túto vetu, vo vašom tele vznikol asi milión červených krviniek. Kniha Ľudské telo je naozaj fascinujúca, komplexná a prístupná. Vydajte sa s autorom na cestu do hlbín ľudského tela a zistite, ako funguje, čo sa v ňom môže pokaziť a ako skvele sa dokáže uzdraviť. Uvedomíte si, že sme oveľa zložitejší a záhadnejší, než ste si mysleli. Kniha je napísaná z pohľadu erudovaného a inteligentného laika, ktorý venoval veľa času štúdiu rozličných zdrojov informácií a jednotlivé aspekty ľudského tela ho úprimne fascinovali. Téma bola preňho nová, vo svojej kariére sa totiž venoval najmä cestopisom a dejinám vedy. Dielo poteší najmä čitateľov, ktorí hľadajú zaujímavosti o ľudskom tele a o chorobách. Nenájdete v ňom systematický prehľad ľudského tela, chorôb, diagnostiky či liečby. Práve tento aspekt mu vyčítali niektorí kritici a čitatelia. Bill Bryson však evidentne postupoval podľa kľúča, ktorý si stanovil – informácie museli byť zaujímavé, neošúchané a k veci. Ďalším pútavým aspektom je autorov dôvtip, nadhľad, zmysel pre humor a pokora, s ktorou nepriamo upozorňuje, že o ľudskom tele a jeho fungovaní ešte vieme veľmi málo. Z anglického originálu preložil Róbert Hrebíček.
Vypredané
19,86 € 20,90 €
  • 5 /5

Mindent az emberi testről - Izgalmasan és látványosan


A legátfogóbb és leglátványosabb útmutató az emberi testről Az autóhoz, a mosógéphez, a számítógépes játékokhoz mindig kapunk használati útmutatót - a testünkhöz azonban nem. A megoldás ez a kézikönyv, amely mindent tartalmaz, amit a testről tudni kell. Honnan tudjuk, hogy éhesek vagyunk? Miért szorul össze a gyomrunk, ha idegeskedünk? Mi az oka az emésztési problémáknak, miért alakul ki rövidlátás és allergia? Világos, könnyen érthető ábrák és elképesztő adatok. Minden, amit tudni szeretnénk a testünkben zajló rejtélyes, összetett folyamatokról.
Vypredané
18,38 € 19,35 €

The Human Body in Minutes


A concise and illuminating tour of the human body - learn about how our bodies work and why they work the way they do, in minutes. From the basic unit of the cell, through the tissues and organs that make up the body's systems, to how these systems work together to form a complete human being, this book takes you on a journey through our anatomy and its intricate workings - and looks beyond to explore human evolution, inheritence and genetics, human behaviour, disease, death and medicine and how technology will transform the body of the future. With 200 cutting-edge anatomical images, cross-sections and close-ups that detail and explain the brain, eye, heart, skin, skeleton, lung, kidney, ear, blood, liver, stomach, muscles, veins, arteries, DNA, chromosomes and all of the key features of our bodies, this is the perfect, easy reference to the anatomy, physiology and science of the human body.
Vypredané
12,30 € 12,95 €

Ľudské telo


Čo naozaj vieme o vnútorných systémoch a funkciách ľudského tela a ako môžeme lepšie porozumieť tomu, čo vie a vykonáva lekár alebo chirurg? Táto kniha vás prevedie neuveriteľným ľudským telom. Pomocou zrozumiteľných textov a mnohých detailných ilustrácií a fotografií vás zoznámi s vývojom a súčasnou úrovňou poznatkov a znalostí ľudskej anatómie. Je prehľadne rozdelená do niekoľkých kapitol, a to podľa jednotlivých telesných partií a ich funkcií: hlava, šija, hruď, horné končatiny, brucho, pohlavné orgány, panva, dolné končatiny a všeobecné systémy fungovania tela. Každá kapitola sa ďalej zaoberá kosťami, svalmi, nervami, mäkkými tkanivami a orgánmi, a tým, ako na seba všetky tieto časti pôsobia a vzájomne reagujú. Cieľom tejto publikácie je priblížiť a zrozumiteľnou formou vysvetliť čitateľovi najnovšie poznatky o ľudskom tele. Vydajte sa teda na úžasnú cestu za poznaním ľudskej anatómie!
Vypredané
10,00 € 19,90 €

Lidské tělo - Ilustrovaný průvodce jeho strukturou, fungováním a poruchami - 2.vydání


Kniha je anatomickým průvodcem pro 21. století. Prostřednictvím jedinečných trojrozměrných zobrazení do detailu ukazuje lidské tělo a jeho stavbu tak, jak jsme je ještě nikdy neviděli. Probírá jednotlivé systémy těla od kostry až po kůži, vlasy a nehty, jejich funkci i onemocnění. Nové vydání je oproti původnímu rozšířeno o 32 stran a doplněno nejnovějšími poznatky medicíny. Svým srozumitelným podáním je publikace vhodná pro nejširší veřejnost, stejně jako pro profesionální zdravotníky a fyzioterapeuty.
Vypredané
22,28 € 23,45 €

Záhady lidského těla, Člověk - tvor nedokonalý


Je opravdu člověk tak dokonalý tvor? Malující profesor anatomie nás provází lidským tělem: nechá nás nahlédnout do mozku, objasní souvislost ruky člověka se zvířecí, seznámí nás s nervovou soustavou od žraloka po člověka. Dokáže, že jsou všechny známé žijící i vymřelé druhy obratlovců vývojově navzájem příbuzné... Odhalí skrytá tajemství a slabá místa podivuhodné a nedokonalé anatomie lidského těla.
Vypredané
11,63 € 12,24 €

Lidské tělo


Výpravná a graficky působivá kniha nás seznamuje s vývojem porozumění anatomii lidského těla. Výklad se pohybuje v prostoru od indických čaker a čínských akupunkturních drah až po poslední objevy medicíny, od jednobuněčného embrya po dospělého jednice, a seznamuje nás s hlavními orgánovými systémy a jejich kooperací, rolí mikroorganismů i cholesterolu při látkové výměně, důvody zrcadlového vztahu mezi ledvinami a plicemi i fungováním dědičnosti. Velké množství půvabných starých rytin i novodobých ilustrací přispěje k tomu, že se k poučení přidá i estetický prožitek.
Vypredané
8,84 € 9,31 €

dostupné aj ako:

Atlas lidského těla


Tato bohatě ilustrovaná publikace zasvětí čtenáře do tajemství fungování lidského těla. Jednotlivé oddíly, zahrnující všechny orgánové soustavy, nabízejí podrobná vyobrazení doplněná obsáhlými popisky, které postihují stavbu lidského těla, vzájemný vztah jednotlivých soustav a orgánů a jejich funkci. Kniha je zdrojem cenných informací a vědomostí nejen pro učitele a studenty, ale i pro širší veřejnost se zájmem o zdraví a lidské tělo.
Vypredané
13,35 € 14,05 €

Az emberi test


Az emberi test az anatómiai alapismeretek kézi atlasza. Elsősorban az alakot, formát, az arányokat meghatározó csont-, ízület- és izomrendszerrel foglalkozik. Ismerteti az embert jellemző külső érzékszerveket és a mozgás alapelveit, típusait. Az ábrákon esztétikai élményt nyújtva ötvöződik az anatómia precízsége és a képzőművészet szépsége. Ajánljuk mindazoknak, akiket érdekel a biológia, akik orvosok akarnak lenni, vagy művészi tanulmányaik, érdeklődési körük miatt van szükségük az ember, azaz önmaguk megismerésére.
Vypredané
7,63 € 8,03 €

Ľudské telo


Kniha obsahuje viac než tisícku detailných umeleckých ilustrácií a fotografií, mapuje anatómiu ľudského tela, zobrazuje každú jeho časť a zároveň vysvetľuje fyziológiu jednotlivých telesných systémov.
Vypredané
34,77 € 36,60 €

Lacná kniha Ľudské telo (-70%)


Kniha obsahuje viac než tisícku detailných umeleckých ilustrácií a fotografií, mapuje anatómiu ľudského tela, zobrazuje každú jeho časť a zároveň vysvetľuje fyziológiu jednotlivých telesných systémov.
Vypredané
10,98 € 36,60 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Ľudské telo (-50%)


Kniha obsahuje viac než tisícku detailných umeleckých ilustrácií a fotografií, mapuje anatómiu ľudského tela, zobrazuje každú jeho časť a zároveň vysvetľuje fyziológiu jednotlivých telesných systémov.
Vypredané
18,30 € 36,60 €

dostupné aj ako:

  • 5 /5

Ľudské telo


Jedinečný pohľad na ľudské telo v širokom zábere vzájomných svislostí. Okrem podrobného opisu anatómie kniha oboznamuje s pravekými predkami človeka ako aj vývojom ľudského plodu, tehotenstvom a pôrodom. Venuje pozornosť genetike, modernému výskumu DNA, bežným ochoreniam a najnovším metódam ich liečby. Zrozumiteľné, ale odborné texty dopĺňajú zaujímavé fotografie, s ktorými odhalíte tajomstvo aj vášho tela.
Vypredané
9,99 € 19,99 €

30 Second Anatomy


The 50 most important structures and systems in the human body, each explained in half a minute. The bestselling 30-Second series offers a new approach to learning about those subjects you feel you should really understand. Every title takes a popular topic and dissects it into the 50 most significant ideas at its heart. Each idea, no matter how complex, is explained using a mere two pages, 300 words, and one picture: all easily digested in only half a minute. 30-Second Anatomy offers you an instant diagnosis of how your body works. Whether you're a medical student, an artist, a body worker, or simply want to know what your doctor is talking about when he mentions your humerus, this is the quickest way to get under your own skin. Dissecting the workings of everything from your heart to your brain into 30-second summaries, this is the quickest way to understand the structures and systems that are you. Supported by biographies of the pioneers in anatomy studies, its the book that would have kept Burke and Hare home at night.
Vypredané
15,68 € 16,50 €

Lacná kniha Továreň ľudského tela (-70%)


Skrutky a súčiastky tvojho vnútra. Zoznámte sa s pracovníkmi úžasnej továrne ľudského tela! Ťahajú šľachy, dodávajú krv a vstrekujú sliny – títo chlapíci drú vo dne v noci, aby bol tento úžasný stroj v pohybe. Tak si obujte gumáky, nasaďte prilbu a vstúpte dovnútra!
Vypredané
2,67 € 8,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Továreň ľudského tela (-50%)


Skrutky a súčiastky tvojho vnútra. Zoznámte sa s pracovníkmi úžasnej továrne ľudského tela! Ťahajú šľachy, dodávajú krv a vstrekujú sliny – títo chlapíci drú vo dne v noci, aby bol tento úžasný stroj v pohybe. Tak si obujte gumáky, nasaďte prilbu a vstúpte dovnútra!
Vypredané
4,45 € 8,90 €

dostupné aj ako:

Ľudské telo-unikátny obrazový sprievodca


Štúdium ľudského tela má mimoriadne dlhú históriu. Najstarším známym lekárskym dokumentom je papyrus Edwina Smitha, pochádzajúci približne z roku 1600 pred Kr. Predstavuje ranú učebnicu chirurgie, v ktorej sa opisujú rozličné ochorenia a spôsoby ich liečby. Hoci dnes by sme väčšinu týchto terapeutických možností nemohli odporučiť, papyrus dokazuje, že starovekí Egypťania poznali vnútornú stavbu tela – vedeli o mozgu, srdci, pečeni či obličkách, no nechápali, ako tieto orgány fungujú. Skúmanie stavby ľudského tela v priebehu dejín zahŕňalo pitvu; slovo anatómia doslova znamená „rozrezať“. Dáva to zmysel, pretože keď sa usilujeme zistiť, ako funguje nejaký stroj, nevystačíme iba s pozorovaním jeho vonkajška a predstavami o jeho vnútornom usporiadaní. Spomínam si na praktické cvičenie z fyziky, na ktorom sme dostali za úlohu zistiť, ako funguje hriankovač. Prišli sme na to tak, že sme ho rozobrali – hoci musím priznať, že sa nám ho vôbec nepodarilo poskladať (preto je asi dobre, že sa zo mňa stala anatómka, a nie chirurgička). Väčšina lekárskych fakúlt má ešte stále pitevne, kde študenti medicíny spoznávajú ľudské telo praktickým, manuálnym spôsobom. Možnosť učiť sa anatómiu práve takto je veľmi prospešná, závisí však od štedrosti ľudí, ktorí venujú svoje telo lekárskej vede. Okrem pitvy dnes máme k dispozícii aj ďalšie metódy skúmania stavby ľudského tela: röntgenové snímky, virtuálne rezy získané pomocou CT (počítačová tomografia) či MRI (magnetická rezonancia) a pozorovanie drobných štruktúrnych detailov elektrónovým mikroskopom. Na začiatok knihy sme zaradili atlas anatómie človeka. Ľudské telo pripomína zložitú skladačku. Svaly a vnútorné orgány tlačia jeden na druhý a vypĺňajú telesné dutiny. Popri nich sa vinú nervy a cievy a vysielajú do nich svoje vetvy. Iba ťažko si možno predstaviť, ako sú jednotlivé zložky tela organizované, ilustrátorom tejto knihy sa však podarilo podať anatómiu spôsobom, akým ju nemožno skúmať v pitevni – postupne znázornili jednotlivé kosti, svaly, cievy, nervy a vnútorné orgány. Ľudské telo, pravdaže, nepredstavuje mŕtvu sochu, ale živý stroj. Jeho funkciami, teda fyziológiou, sa zaoberá druhá časť knihy. Mnohí z nás sa zamyslia nad stavbou a fungovaním svojho tela až vtedy, keď ochorejú. Posledná časť knihy sa preto zameriava na problémy, ktoré narúšajú plynulú činnosť nášho organizmu. Táto kniha pripomína užívateľskú príručku k ľudskému telu, preto istotne zaujme čitateľov všetkých vekových kategórií.
Vypredané
37,91 € 39,90 €

Evoluce - Příběh člověka


Encyklopedie je unikátním obrazovým průvodcem lidskou evolucí, v němž se tváří v tvář setkáme s našimi dávnými předky. Vychází z nejnovějších výzkumů a teorií, zkoumá naše vztahy k ostatním primátům a mapuje cestu člověka z Afriky za kolonizací a osídlením světa. Je bohatě ilustrována pozoruhodně realistickými trojrozměrnými rekonstrukcemi našich předchůdců od světoznámých paleovýtvarníků bratří Kennisů.
Vypredané
26,74 € 28,15 €

Preskúmajte tajomstvá ľudského tela s našou komplexnou kolekciou encyklopédií. Táto kategória je bohatým zdrojom informácií pre všetkých, od študentov medicíny a odborných zdravotníkov, až po zvedavé deti a dospelých s vášňou pre vedecké objavovanie. Naše encyklopédie o ľudskom tele sú vizuálne pútavé, ponúkajú hĺbkové pohľady do každého aspektu našej anatomie a fyziológie, a sú ideálne pre výučbu, samoštúdium alebo ako referenčné materiály.

V tejto kategórii nájdete tituly, ktoré poskytujú podrobné informácie o všetkých telesných systémoch, od nervovej sústavy až po svalstvo, podporované najnovšími vedeckými poznatkami. Obsahujú bohaté grafické znázornenia, vrátane presných anatomických ilustrácií, ktoré pomáhajú čitateľom pochopiť komplexnosť a krásu ľudskej anatomie.