Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Encyklopédie populárno-náučné strana 37 z 41

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Lacná kniha Veľká kniha živočíchov (-50%)


Obraz fauny strednej Európy: 1582 druhov živočíchov zobrazených na farebných kresbách a doplnených textom z pera odborníkov. Kniha vyšla prvýkrát roku 1980 a dodnes ju vyhľadávajú študenti aj odborníci. Pri ďalších vydaniach sa urobili čiastkové úpravy. Toto najnovšie vydanie je prepracované výraznejšie, neaktuálne kapitoly (napr. preparácia živočíchov) sa nahradili aktuálnymi informáciami. Okrem iného sa aktualizovalo aj názvoslovie a výskyt.
Vypredané
15,50 € 30,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha 1000 tahačů (-50%)


Více než 1000 brilantních fotografií z celého světa a podrobné popisy dokumentují napínavou historii nákladních automobilů až po dnešek. Od početných veteránů až po nejtěžší automobily silné více než 1000 koňských sil, fantasticky rychlé závodní tahače a blýskavé chromované trucky, ukazujeme všechny významné mezinárodní modely, které se staly milníky - a nebo žalostně ztroskotaly. V této téměř kompletně barevné encyklopedii mají své místo již dávno zapomenuté značky jako Autocar, Brockway, Büssing, Diamond, Henschel, Krupp, Kaelble, Robur, Saurer nebo White. V neposlední řadě asijští a ruští výrobci jako Fuso, Hino, Kamaz nebo ZIL předvádějí evropským a americkým výrobcům, kteří dnes dominují světovému trhu, že trhy se neustále přerozdělují. Podrobné údaje ke každému modelu, jako rok výroby, zdvihový objem, výkon, typ motoru a zvláštnosti, dělají z této knihy zajímavou encyklopedii vysoké užitné hodnoty pro každého příznivce tahačů.
Vypredané
14,08 € 28,15 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Stručná história Zeme (-25%)


Príbeh našej planéty a organizmov vyvíjajúcich sa na jej povrchu je oveľa veľkolepejší než ktorýkoľvek hollywoodsky trhák plný dejových zvratov. Vedci len nedávno začali dávať dohromady túto veľkolepú záhadu do súvislého príbehu. Renomovaný americký geológ Andrew H. Knoll nám ponúka dôkladný a zároveň prístupný životopis Zeme, v ktorom mapuje jej veľkolepú, 4,6 miliardy rokov trvajúcu históriu. Prináša ucelený pohľad na to, kde sme boli, kde sa práve nachádzame a kam smerujeme.
Vypredané
9,74 € 12,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Ľudia, ktorí zmenili svet (-25%)


Kniha predstavuje 50 významných osobností od najstarších čias po dvadsiate storočie, ktoré rozhodujúcim spôsobom ovplyvnili svetové dejiny. Od Homéra po Picassa, od Ježiša Krista po Einsteina sa zoznámime s mnohými vedcami, vynálezcami, objaviteľmi, štátnikmi, umelcami, velikánmi hudby a výtvarného umenia. Ich životopisy a ďalšie textové materiály sú doplnené množstvom cenných obrazových dokumentov.
Vypredané
17,40 € 23,20 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Vesmír, 2. vydanie (-25%)


NASTÚPTE DO KOZMICKEJ LODE A VYDAJTE SA NA NEUVERITEĽNÚ CESTU... Táto encyklopédia odkrýva vesmír so všetkými jeho fenoménmi vzbudzujúcimi posvätnú úctu, počnúc stredom slnečnej sústavy až po krajné medze známeho kozmu. Kým iné knihy opisujú rôzne aspekty vesmíru, táto vám všetko ukáže - zoberie vás na oslnivý vizuálny prieskum všemožných úžasných objektov a javov. VÁŠ ODBORNÝ SPRIEVODCA Kniha Vesmír vysvetľuje sily a procesy, ktoré udržiavajú kozmos v chode. Zaoberá sa základnými otázkami typu: ako a kedy vznikol vesmír, objasňuje pojmy čas a priestor a snaží sa preniknúť do tajov budúcnosti. VEĽKÁ CESTA Vydajte sa na dobrodružnú výpravu po kamenných vnútorných planétach slnečnej sústavy i po vzdialených plynných obroch a objavujte zvyšok našej domovskej galaxie, Mliečnej cesty. Uvidíte zrod hviezd a kolaps umierajúcich sĺnc, potom pocestujete ďalej až na krajné medze vesmíru. Dobrodružná púť dlhá bilióny kilometrov vás zároveň prenesie ďaleko do hlbokej minulosti. NOČNÁ OBLOHA Knihu Vesmír zdobia efektné hviezdne mapy, ktoré poskytujú jasný prehľad o planétach, hviezdach a iných nebeských telesách viditeľných zo Zeme. Tieto mapy vám umožnia mesiac čo mesiac v roku identifikovať a objavovať viditeľný vesmír. Mapy dopĺňajú komplexné a výstižné profily súhvezdí. Táto ilustrovaná rodinná encyklopédia je dokonalým sprievodcom po majestátnom a nádhernom vesmíre - od kvazarov po kométy, od supernov po teóriu strún.
Vypredané
26,18 € 34,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Úžasné tělo (-90%)


Už jste se někdy podívali do svého těla? Že to nejde? Ale to víte, že ano! Tahle knížka vás zve na báječnou cestu lidským tělem. Společně budeme bořit zavedené mýty, pobavíte se různými kuriozitami, ale také se dozvíte spoustu zajímavých faktů z anatomie, fyziologie, medicíny, historie či mytologie. Svět skrývající se uvnitř vašeho těla (a taky na jeho povrchu) vás dočista ohromí. Věděli jste třeba, že jste majiteli 70 kilometrů nervů? Tohle všechno a ještě mnohem víc na vás čeká na stránkách tohoto průvodce fascinující říší zvanou lidské tělo. Překrásné barevné obrázky, fotografie, tabulky, články učené i vtipné. Spavá nemoc vás u toho rozhodně nepostihne.
Vypredané
1,64 € 16,40 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Peniaze na Slovensku a v Čechách počas druhej svetovej vojny (-90%)


V roku 2015 sme si pripomenuli okrúhlych 70 rokov od skončenia druhej svetovej vojny. Bol to najkrvavejší a najdramatickejší vojnový konflikt v dejinách ľudstva. Okrem hrôz a utrpenia, ktoré dodnes rezonujú malo to obdobie aj rôzne podoby každodenného života ľudí. Publikácia Peniaze na Slovensku a v Čechách počas druhej svetovej vojny , s príznačným podtitulom "Menový Babylon" prináša pohľad na ojedinelú a atraktívnu historickú zaujímavosť vtedajšej doby. A tým aj trochu inak zameraný pohľad na vojnové časy. V bývalom Československu totiž preukázateľne z politických, medzinárodných a vojnových dôvodov platilo v rokoch 1939 - 1945 takmer 20 rôznych peňažných a poukážkových systémov. S najväčšou pravdepodobnosťou neexistuje iný podobný príklad na Svete, kedy by na takom území a v tak krátkom čase platilo toľko rôznych peňazí. Pretože sa jednalo o meny nielen domáce, ale aj zahraničné a tým sa téma stáva európskou, ba až svetovou, celá publikácia je viacjazyčná. Je spracovaná v slovenčine, češtine, ruštine, nemčine, maďarčine, poľštine, maďarčine a angličtine. Teda v jazykoch všetkých štátov, ktorých peniaze u nás počas vojny platili. "Som rád, že sa nám publikáciu podarilo zrealizovať. Bolo to mojou ambíciou už od vysokoškolského štúdia, kedy som sa prvý krát začal touto témou zaoberať. Veľké poďakovanie patrí všetkým, ktorí priložili ruku k dielu, alebo ho podporili. Snažili sme sa výstup spracovať zrozumiteľne a s veľkým množstvom obrazového materiálu, aby sme podporili širší záujem o naše dejiny.", hovorí autor Marcel Pecník. Na publikácii spolupracoval aj popredný český notafilista - zberateľ papierových peňazí a čestný člen Českej numizmatickej spoločnosti, p. Jan Bajer. Okrem neho publikácia vyšla aj vďaka spolupráci s Múzeom mincí a medailí Národnej banky slovenska v Kremnici. S pomocou týchto spolupracovníkov bolo možné priniesť v obrazovej prílohe obrovské množstvo vtedy platných mincí, bankoviek, štátoviek, poukážok a prídelových lístkov, ktorých množstvo sa počíta v stovkách a tým vytvára historicky unikátnu skutočnosť. Knihu o menovom babylone predstavia slávnostne autori 6. apríla 2016 v Banskej Bystrici. "Verím, že sa bude čitateľom páčiť a že ich obohatí o zaujímavé poznanie. Ďakujem môjmu kolegovi a priateľovi Marcelovi Pecníkovi, za to, že ma oslovil do tejto spolupráce. Bola to pre mňa veľmi zaujímavá skúsenosť i výzva. Náš výstup je zaujímavý aj tým, že poukazuje na historicko - ekonomickú zvláštnosť platnosti mnohých druhov peňazí v jednom, resp. dvoch štátoch. O to je to zaujímavejšie dnes, keď mnohé štáty, medzi nimi aj Slovensko, používajú jednu menu... , doplnil spoluautor Igor Kašper. Keďže obaja autori sú banskobystrickí lokálpatrioti, rozhodli sa, tak ako to bolo aj prípade predchádzajúcich kníh M. Pecníka, že publikáciu venujú ako dar všetkým banskobystrickým školám. Kniha sa dostane aj do predaja v kníhkupectvách.
Vypredané
2,49 € 24,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Johannes Kepler (-90%)


Německý matematik a astronom je spojován především s novým pohledem na uspořádání okolního světa. Již jako student se seznámil s Koperníkovou heliocentrickou představou a ve svém raném díle (1596) Mysterium cosmographicum vyložil stavbu naší planetár ní soustavy pomocí pěti pravidelných těles. Keplerovo jméno jistě znáte ze zákonů o pohybu planet, které odvodil především z pozorování Marsu Tychonem Brahe. Méně víme všichni o tom, že ovlivnil základy mnoha dalších oborů: infinitezimálního počtu, n umerických metod, geometrie, topologie, optiky, akustiky, teorie hudby. Více než 20 ze svých prací dokončil v Praze v letech, která strávil u dvora císaře Rudolfa II. Ale o tom všem si můžete podrobně přečíst v této knize.
Vypredané
0,40 € 4,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Příběhy věcí (-90%)


Vizuální encyklopedie, která prostřednictvím 100 artefaktů vypráví konkrétní historii naší země. Svižně psané esejistické texty přinášejí nejen faktografické údaje o dané věci a spojených událostech, ale jsou psány jako příběhy o tajemství. Příběhy věcí, které utvářejí naši identitu, které nás mohou inspirovat a k nimž je podstatné se vracet a nacházet si svůj vlastní vztah. Na vzniku knihy se podílelo celkem padesát spoluautorů. Velkým formátem, výraznou grafickou úpravou i rozsahem navazujeme na úspěšnou publikaci „Průvodce neklidným územím“, vydanou nakladatelstvím Labyrint v loňském roce a oceněnou v soutěži Nejkrásnější knihy ČR. Z ÚVODU KNIHY: Vizuální encyklopedie PŘÍBĚHY VĚCÍ v časové linii od roku 1918 do současnosti vypráví příběhy sta artefaktů, které se vážou k historii naší země. Kniha překračuje popisnou rovinu formy a funkce věcí a hledá příběhy, které utvářejí naši identitu, které nás mohou inspirovat a k nimž je podstatné se vracet a nacházet vlastní vztah. Krátké autorské eseje pracují s různými druhy vnímání a interpretace minulosti – s odborným přístupem historiků, antropologů či publicistů na straně jedné a s osobním pohledem pamětníků na straně druhé. Zdánlivě malicherné soukromé mikrovzpomínky se tak ukotvují v kulturně-společenském kontextu a mísí se s „velkými dějinami“, významnými milníky naší mnohavrstevné historie.
Vypredané
2,77 € 27,73 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Encyclopaedia Beliana 6. (-90%)


Šiesty zväzok obsahuje ďalších takmer 150 000 slov. Encyclopaedia Beliana - na jej vytvorenie sa podujal Encyklopedický ústav Slovenskej akadémie vied s desiatkami externých spolupracovníkov a autorov. Ide o exkluzívnu publikáciu v nádhernej väzbe s množstvom fotografií, ilustrácií, grafov a máp - všetko na kriedovom papieri. Encyklopedické dielo veľkého rozsahu pri zachovaní maximálnej aktuálnosti a vysokej kvality informácií. Encyclopaedia Beliana (meno dostala na počesť slávneho Slováka, veľkej ozdoby Uhorska, polyhistora Mateja Bela, ktorý žil v rokoch 1684 - 1794).
Vypredané
6,72 € 67,22 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Gladiátoři (-90%)


Autor nám ve své knize oživuje fenomén gladiátorů, otevírá nám svět římských bojovníků na život a smrt, prostřednictvím jásajícího davu za vysokými zdmi Kolosea, v jehož útrobách vězni tráví své poslední pokojné chvíle. Na základě nejnovějších poznatků mapuje historii mužů, kteří se bili pro pobavení lidu, sleduje vývoj gladiátorského boje, rozebírá jednotlivé typy gladiátorů společně s jejich výzbrojí, způsob jejich života a jejich postavení ve společnosti. I když většina gladiátorů byla otroky, jež bojovali a umírali z rozmaru publika, mnozí z nich dokázali přes vítězství v aréně pozdvihnout své společenské postavení a dosáhnout tak popularity srovnatelné se současnými sportovními hvězdami. Gladiátoři pocházeli z téměř každé společenské vrstvy starověkého Říma, od otroků a vězňů donucených bojovat, přes dobrovolníky, až k příslušníkům vznešené vrstvy, které přitahovala možnost otestovat si v aréně své bojové schopnosti. Kniha přibližuje tyto bojovníky z mnoha úhlů a přináší tím neobvykle komplexní pohled na jejich nebezpečný život, obklopený všudypřítomnou smrtí.
Vypredané
0,70 € 7,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Atlas lidské migrace (-90%)


Objevte fascinující historii pohybu lidstva během tisíciletí lidské historie, od první cesty z Afriky přes kolonizaci řeckých ostrovů a vikinské objevné plavby po dnešní migrace způsobené hladomory, pronásledováním, válkami či ekonomickými problémy. Kniha Vás seznámí s hlavními příčinami migrace, ekonomickými a společenskými dopady, tradičními cestami a předvídá nové směry lidské migrace. Jedinečné mapy, časové osy a srozumitelný text odhalují motivaci a dopad masových lidských migrací.
Vypredané
2,82 € 28,15 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Ottova všeobecná encyklopedie ve dvou svazcích A-L, M-Ž (-90%)


Původní dílo české encyklopedistiky obsahuje téměř 36 000 abecedně řazených hesel, více než 5 500 převážně barevných ilustrací - fotografií, kreseb, map, grafů, schémat a tabulek. Představuje jedinečný projekt, který svou povahou, obsahem a zpracován ím překračuje horizont dosavadní běžné encyklopedické produkce.
Vypredané
1,88 € 18,75 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Hrady, zámky a tvrze království českého 13 (-90%)


Reprint historického vydání díla o dějinách hradů, zámků a tvrzí v dané oblasti.
Vypredané
3,71 € 37,13 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Hrady, zámky a tvrze království českého 14 (-90%)


Reprint historického vydání díla o dějinách hradů, zámků a tvrzí v dané oblasti.
Vypredané
3,71 € 37,13 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Encyclopaedia Beliana 4. Eh - Gala (-90%)


Encyclopaedia Beliana je typom veľkej univerzálnej encyklopédie. V predbežne dvanástich zväzkoch obsiahne približne 150 000 abecedne zoradených hesiel. V zrozumiteľnej podobe ide o výklad najvšeobecnejších princípov, zákonov, pojmov, javov, reálií a súvislostí medzi nimi. Slovenskej verejnosti sa dostáva do rúk aj štvrtý zväzok (Eh - Gala), ktorý obsahuje ďalších približne 10 000 hesiel (počínajúc skratkou oxidačno-redukčného potenciálu pôdy Eh a končiac galaxiou) s dvoma tisíckami ilustrácií.
Vypredané
6,72 € 67,22 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Úžasné tělo (-90%)


Už jste se někdy podívali do svého těla? Že to nejde? Ale to víte, že ano! Tahle knížka vás zve na báječnou cestu lidským tělem. Společně budeme bořit zavedené mýty, pobavíte se různými kuriozitami, ale také se dozvíte spoustu zajímavých faktů z anatomie, fyziologie, medicíny, historie či mytologie. Svět skrývající se uvnitř vašeho těla (a taky na jeho povrchu) vás dočista ohromí. Věděli jste třeba, že jste majiteli 70 kilometrů nervů? Tohle všechno a ještě mnohem víc na vás čeká na stránkách tohoto průvodce fascinující říší zvanou lidské tělo. Překrásné barevné obrázky, fotografie, tabulky, články učené i vtipné. Spavá nemoc vás u toho rozhodně nepostihne.
Vypredané
1,64 € 16,40 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Úžasná planeta (-90%)


Kniha Úžasná planeta predstavuje 111 najkrajších miest na zemi. Zahŕňa všetky kontinenty a rozmanité prostredia: ľadovce, horské jazerá, púšte, oceány, kaňony a takmer nedostupné zákutia národných parkov z celého sveta. Mladý slovenský fotograf Filip Kulisev zachytáva svojím aparátom krásu našej planéty a pripomína nám krehkosť nášho životného prostredia aj zodpovednosť, ktorú máme voči budúcim generáciám.
Vypredané
4,99 € 49,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Univerzum A-Ž (-90%)


Obrovské množstvo informácií, ktoré denne musí človek spracúvať, nás často núti overovať si ich. Veľa ráz ako prvý zdroj dnes volíme i nternet, kde nás však čaká zradné množstvo neoverených faktov, a výsledkom dlhého hľadania je opäť neistota. O to väčšiu dôveru majú overené diela, na ktoré sa človek môže spoľahnúť. Takéto informácie ponúka práve encyklopédia Univerzum, ktorá je pok račovaním obľúbenej série encyklopédií vybavených sprievodným obrazovým materiálom Zem, Zviera, Človek, Vesmír, Rastlina, Vták, Oceán, História a pôvodnej encyklopédie Slovensko. Vďaka systému odkazov má každý šancu nájsť v encyklopédii viac, ako by čakal. Grafická úprava spĺňa súčasné nároky a encyklopédia sa z praktickej pomôcky stáva i knihou, v ktorej si človek rád zalistuje. Encyklopédia obsahuje: asi 1 200 strán asi 17 000 hesiel (v abecednom poradí) zo všetkých oblastí života vrátane slovenských reálií asi 4 000 obrázkov
Vypredané
9,90 € 99,00 €

dostupné aj ako:


V kategórii populárno - náučné encyklopédie nájdete široký výber kníh, ktoré vám poskytnú poznatky z rôznych oblastí zaujímavým a zrozumiteľným spôsobom. Encyklopédie vám pomôžu získať komplexný prehľad o rôznych témach, ako ľudské telo a človek, príroda, vesmír, veda a technika a história.

Naša ponuka encyklopédií populárno-náučného charakteru vám umožní objaviť fascinujúci svet poznania a rozšíriť svoje vedomosti o rôznych témach.