Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Náramkové hodinky


V téměř 100 let dlouhé historii náramkových hodinek se objevily nejrůznější okouzlující a legendární modely hodinek. Tento obsáhlý svazek vám představuje více než 1000 exemplářů se všemi jejich důležitými technickými daty - mezi jinými se zde objevují klasické modely, neobvyklé trendy i aktuální kolekce. Nadšenci pro hodinky zde kromě historie, techniky a designu těchto malých skvostů naleznou řadu zajímavých kousků, které dokážou rozbušit srdce svých obdivovatelů jen samotným pohledem na ně.
Vypredané
20,81 € 21,91 €

Majáky


Majáky možno vynašli tí, ktorí na brehu zúfalo čakali návrat lodí stratených v morských diaľkach. Prvé majáky boli jednoduché signálne ohne umiestnené na nebezpečných miestach, ktoré lodiam ukazovali cestu. S rozvojom miest a prístavov ruka v ruke kráčalo aj vylepšovanie majákov, ktoré si vyžiadala zvýšená lodná doprava. Tak vznikali ohromné veže, akými bol napríklad maják na ostrove Faru pri vjazde do alexandrijského prístavu alebo obrovská socha boha slnka Hélia rozkročená nad vjazdom do prístavu na ostrove Rhodos - jeden zo siedmich divov sveta.Táto obrazová kniha o majákoch predstavuje staré historické stavby, legendárne majáky z povestí, literárnych diel či filmov. Pri každom z nich je uvedená jeho charakteristika, umiestnenie, história a používané technické zariadenie. Nádherné veľkoplošné fotografie zachytávajú tieto majestátne stavby v celej ich kráse, či už v búrkach, v hmle alebo v noci.
Vypredané
18,95 € 19,95 €

Rozum do ruky


Rodinná encyklopédia vedomostí. (svet, štáty sveta, história, veda, umenie, Slovensko)
Vypredané
15,73 € 16,56 €

Hrady, zámky a tvrze království českého 14


Reprint historického vydání díla o dějinách hradů, zámků a tvrzí v dané oblasti.
Vypredané
35,27 € 37,13 €

Hrady, zámky a tvrze království českého 8


Reprint historického vydání díla o dějinách hradů, zámků a tvrzí v dané oblasti.
Vypredané
35,27 € 37,13 €

Hrady, zámky a tvrze království českého 13


Reprint historického vydání díla o dějinách hradů, zámků a tvrzí v dané oblasti.
Vypredané
35,27 € 37,13 €

Hrady, zámky a tvrze království českého 4


Reprint historického vydání díla o dějinách hradů, zámků a tvrzí v dané oblasti.
Vypredané
35,27 € 37,13 €

Hrady, zámky a tvrze království českého 6.


Reprint historického vydání díla o dějinách hradů, zámků a tvrzí v dané oblasti.
Vypredané
35,27 € 37,13 €

Hrady, zámky a tvrze království českého 12


Reprint historického vydání díla o dějinách hradů, zámků a tvrzí v dané oblasti.
Vypredané
35,27 € 37,13 €

Hrady, zámky a tvrze království českého 15


Reprint historického vydání díla o dějinách hradů, zámků a tvrzí v dané oblasti.
Vypredané
35,27 € 37,13 €

Pyramidy


Během vlády třetí dynastie postavil slavný architekt Imhotep první model pyramidy. Tato kniha vám přináší ucelené informace o nejdůležitějších pyramidách Starého a Středního království. Jejich popis, doložený mapami, plány a rekonstrukcemi, bere čtenáře na cestu k objevení světa a civilizací, které se vyvíjely na březích Nilu již během 4. a 3. století př. n. l.
Vypredané
26,74 € 28,15 €

Hrady, zámky a tvrze království českého 9


Reprint historického vydání díla o dějinách hradů, zámků a tvrzí v dané oblasti.
Vypredané
34,15 € 35,95 €

Vraky


Zajímá vás, jaká tajemství skrývají jednotlivá moře a oceány? Nejzkušenější fotografové sestavili dramatické obrazy vraků, útesů i živého mořského dna, které jsou doplněny o detailní informace potřebné k potápění. Díky 3D-grafickým rekonstrukcím tak získáte ucelený přehled o životě pod hladinou
Vypredané
35,67 € 37,55 €

dostupné aj ako:

Chránené rastliny českej a slov. rep.


To znamená, že je z celkového počtu všetkých prirodzene sa vyskytujúcich rastlín u nás ohrozených takmer 60%. Podobnú situáciu zaznamenáva i Česká republika. Tieto závažné čísla sú alarmujúce. Ochrana prírody už ďalej nemôže byť záležitosťou len úzkej skupiny ochranárov a štátnych úradníkov. Ak má byť skutočne efektívna, musí byť spojená i s výchovou. Je nevyhnutne potrebné priblížiť čo najširšej verejnosti podstatu i dôvody ochrany, predstaviť hodnoty, ktoré si zaslúžia záujem všetkých nás. Táto kniha chce byť práve takým podnetom. Zoznámime vás podrobne s viac ako tristo druhmi najvzácnejších rastlín našich zemí, s ich výskytom i stupňom ohrozenia. Obsiahli text je doplnený unikátnymi fotografiami samotných rastlín a ich biotopov. Je smutným faktom, že mnohé veľmi vzácne rastliny z tejto knihy väčšina čitateľov v našej prírode nikdy neuvidí. V súčasnosti už celá populácia niektorých druhov počíta len zopár posledných exemplárov. Pozorný čitateľ si určite všimne, že do publikácie boli zaradené i niektoré vzácne druhy, ktoré doposiaľ nie sú zákonom chránené. Väčšinou sa jedná o archeofytné buriny, ktorých ochrana je veľmi problematická. Zákon tak isto nechráni ani niektoré iné druhy, ktoré by si nepochybne jeho pozornosť zaslúžili. Kniha Chránené rastliny Českej a Slovenskej republiky ponúka čitateľovi možnosť precestovať takmer celé územie oboch štátov a všade stretnúť vzácne rastliny, v prírode často veľmi ťažko badateľné. Umožňuje aspoň sčasti porozumieť zložitým prírodným procesom prebiehajúcim našim očiam celkom skryto, utajene a nezávisle od našej vôle a vedomia. Prijmite pozvanie do tohto krásneho sveta rastlín, ktorý je potrebné vidieť, spoznať, obdivovať a najmä chrániť
Vypredané
43,83 € 46,14 €

Život v prírode


Od polárnych oblastí cez lesnatú krajinu, až po tropické lesy zobrazuje Život v prírode čitateľovi tie najznámejšie, najobľúbenejšie ale aj najzvláštnejšie živočíchy Zeme. Na stranách tejto knihy sú obsiahnuté všetky formy živočíchov od vysokej zveri v Afrike po pestro sfarbené ryby obývajúce koralový útes. Nájdete tu informácie potrebné na identifikáciu jednotlivých živočíchov a pestrý sprievodný text poskytuje fascinujúce informácie o prostredí, v ktorom žijú, o ich životných cykloch a správaní. Táto kniha s nádhernými fotografiami vas uvedie do života živočíchov obývajúcich našu planétu.
Vypredané
31,50 € 33,16 €

Zvieratá


Sprievodca fascinujúcim svetom zvierat približuje najnovšie vedecké poznatky, opisuje obrovskú rozmanitosť a pozoruhodnú prispôsobivosť živočíchov klimatickým a geografickým podmienkam. Viac než 2000 farebných ilustrácií. S Ottovou encyklopédiou Zvieratá získate nový pohľad na prírodu. Prehĺbi sa váš záujem o jej poznanie i ochranu každého organizmu zrodeného v jej lone.
Vypredané
31,50 € 33,16 €

Obrazové dějiny Encyklopedie starožitností


Kniha zahrnuje všechny obory, umožňuje jednoduché vyhledávání odkazů a informací a poskytuje nejlepší příklady ze všech kategorií starožitností doplněné o historické a stylové souvislosti u každého uváděného předmětu. Každá kapitola obsahuje úvod, který zařazuje daný předmět do historických a kulturních souvislostí. Podkapitoly členěné podle období, oblasti a typu předmětu přibližují hlavní trendy, směry a vlivy, stejně jako úlohu nejvýznamnějších návrhářů, výrobců i továren.
Vypredané
44,60 € 46,95 €

Sto najväčších divov prírody


Takmer 800 unikátnych fotografií dokumentuje, ako vyzerá skutočný raj na zemi. Najpozoruhodnejšie prírodné divy sú zoradené do kapitol podľa svetadielov: Európa s deltou Dunaja, Národným parkom Doňana, Liparskými ostrovmi či prírodnými krásami nedozerného Ruska. Ázia s prírodnými parkami Ďalekého východu a vysokohorskými rezerváciami v Nepále. Jedinečné zvieracie rezervácie v Afrike. Národné parky Penísula Valdés, Yellowstone, karibské koralové útesy či kanadské rezervácie, oblasť Grand Canyonu v Amerike. Divoká príroda Austrálie a tisíce tichomorských ostrovov.
Vypredané
47,26 € 49,75 €

Denné a nočné motýle


Pôsobivým textom, dokonalými fotografiami a systematickým prístupom k problematike sa publikácia Denné a nočné motýle z edície Poznávame okom stáva najobsažnejším a pritom najstručnejším sprievodcom po denných a nočných motýľoch sveta. Poslaním knihy, ktorá obsahuje vyše 600 farebných fotografií s viac ako 500 druhmi motýľov, je pomôcť všetkým záujemcom pri určovaní a rýchlom spoznaní jednotlivých druhov.
Vypredané
10,25 € 10,79 €

V kategórii populárno - náučné encyklopédie nájdete široký výber kníh, ktoré vám poskytnú poznatky z rôznych oblastí zaujímavým a zrozumiteľným spôsobom. Encyklopédie vám pomôžu získať komplexný prehľad o rôznych témach, ako ľudské telo a človek, príroda, vesmír, veda a technika a história.

Naša ponuka encyklopédií populárno-náučného charakteru vám umožní objaviť fascinujúci svet poznania a rozšíriť svoje vedomosti o rôznych témach.