! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Knihy - Medicína - ostatné strana 194 z 194

Infektológia a antiinfekčná terapia


Publikácia poskytuje komplexný pohľad na ochorenia vyvolané živými (mikro)organizmami a ich produktmi, na kauzálnu terapiu a prevenciu. Je určená na pregraduálnu výučbu poslucháčov vyšších ročníkov lekárksych fakúlt a na postraguálne vzdelávanie všeo becných lekárov, internistov a pediatrov pri príprave na prvú atestáciu. Kapitoly 4 - 8 poskytujú praktické návody pre lekárov prvého kontaktu najmä praktických, všeobecných a rodinných lekárov.
Vypredané
23,66 € 24,90 €

Sociálna psychiatria


Vypredané
14,70 € 15,47 €

Vybrené kapitoly z nefrológie


V poradí už druhá kniha edičného radu Novitates Paediatricae, ktorá je venovaná detskej nefrológii. Na príprave publikácie sa podieľali významní slovenskí a českí nefrológovia. Kniha je určená pediatrom, nefrológom, študentom medicíny a ošetrovateľst va, ako aj ďalším záujemcom o danú problematiku.
Vypredané
6,31 € 6,64 €

Ekzémy a dermatitidy


Vypredané
8,61 € 9,06 €

Alergická rýma


Vypredané
10,16 € 10,69 €

Mužská infertilita a erektilní dysfunkce


Většina párů dosáhne koncepce během jednoho roku, ale u asi 15 % párů se to nedaří. V minulosti se snaha o vyšetření a léčbu týkala spíše ženy. Současné údaje však ukazují, že asi 20 % příčin infertility je zcela způsobeno mužským faktorem a na dalš ích 30 % se podílejí muž a žena stejnou měrou. U poloviny infertilních párů je tedy mužská infertilita důležitým příčinným faktorem. OBSAH: A. Mužská infertilita 1. Anamnéza 2. Fyzikální vyšetření 3. Speciální diagnostické metody 4. Laboratorní vyš etření 5. Příčiny infertility 6. Léčba infertility 7. Operační léčba testikulární obstrukce B. Erektilní dysfunkce 1. Fyziologie erekce 2. Diagnostika 3. Patogeneze organicky podmíněné erektilní dysfunkce 4. Léčba erektilní dysfunkce 5. Léčba erektil ní dysfunkce podle etiologie 6. Dopplerovská ultrasonografie penisu a skrota
Vypredané
6,34 € 6,67 €

Manuál antimikróbovej chemoterapie


Za posledných desať rokov sa výrazne spomalil vývoj a zavedenie nových antibiotík. Preto sme mohli 3. vydanie doplniť len o jednu kapitolu (liečba malárie) a kapitolu o antivirotikách sme doplnili o prípravky proti HIV; zároveň sme doplnili ďalšie no vé antibiotiká a nové skupiny liekov na terapiu typických infekcií. Nejde teda o zásadné zmeny. Kniha sa vydáva predovšetkým preto, že predchádzajúce vydania sú už vypredané a nastali aj viaceré zmeny indikovania antibiotík vzhľadom na zvýšenie rezis tencie kauzálnych mikróbov. Zásadne sú doplnené a aktualizované kapitoly o antivirotikách, antimalarikách a niektoré ďalšie. Vladimír KrčméryZ obsahu: Základné údaje o antibiotikách a chemoterapeutikách Dávkovanie a dôležité farmakologické vlastnosti antibiotík Vlastnosti antibiotík a chemoterapeutík Antituberkulotiká a chemoterapia tuberkulózy Antimykotiká Antivírusové chemoterapeutiká Antiparazitiká a antimalariká Antibiotická liečba v rôznych situáciách Vzájomné interakcie a nežiaduce účinky antiinfekčných liekov Súčasná katalogizácia antibiotík registrovaných v Slovenskej republike a Českej republike Odborné usmernenie Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky zo dňa 1. júna 1998 č. 1126/98-A, novelizované 1.7.2002
Vypredané
7,89 € 8,30 €

Hepatitídy


Autori traja francúzski lekári a výskumníci v oblasti klinickej medicíny napísali knihu o vírusových hepatitídach. Vo Francúzsku pribúda každoročne desať až dvadsaťtisíc nových pacientov. Na Slovensku sa odhaduje, že chronickou infekciou týmito ví rusmi je postihnutých niekoľko desiatok tisíc ľudí. Približne u štvrtiny z nich skôr alebo neskôr dôjde k poruchám pečeňových funkcií, ktoré môžu vyústiť do cirhózy pečene, často s fatálnymi následkami. Mnohé zostávajú nepoznané, keďže prebiehajú nep ozorovane a zákerne. Publikácia chce prispieť k rozšíreniu našich vedomostí o vírusových zápaloch pečene a o ich prevencii, ktorou je dodržiavanie zásad hygieny a vyhýbanie sa rizikovým faktorom prenosu infekcii.
Vypredané
2,76 € 2,90 €

Malý atlas renálnej biopsie


O realizáciu nových, najmä invazívnych vyšetrovacích metód pri diagnostike ochorení obličiek sa jednotlivci pokúsili aj u nás. Ich skúsenosti potom využili ďalší odborníci, ktorí tieto metódy zaviedli do praxe ako rutinné vyšetrenia. Publikácia je za meraná morfologicky a výrazne prakticky. Vychádza zo súboru 3 500 biopsií, preto nemôže dokumentovať celú šírku nálezov. Aby nemohla vzniknúť bez dlhoročnej a dobrej spolupráce s mnohými nefrológmi a patológmi. Vzhľadom na obmedzený rozsah práce auto ri opisujú len najcharakteristickejšie morfologické nálezy pri hlavných typoch ochorení.
Vypredané
1,58 € 1,66 €