! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Náboženstvo strana 432 z 437

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

A kereszt: Krisztus ikonja


"(...) A keresztet, mint jelképet a keresztény antikvitás felfogása szerint szeretném bemutatni. A kereszt jele a tárgyias jelleg mellet - vagy még inkább mögött - hallatlanul mély, spirituális tartalmat, üzenetet is hordoz. (...)" (A szerző)
U dodávateľa
10,14 € 10,67 €

A Barmeni Teológiai Nyilatkozat


Vezérfonal a Barmeni Teológiai Nyilatkozat tanulmányozásához "Hálaadó adósságtörlesztés ez a mű, amelyet kezében tart az olvasó. Hálaadás azért, mert az egyház Ura 75 esztendővel ezelőtt eljuttatott egy közösséget arra a felismerésre, hogy sürgető szükség van egy olyan sűrített tanítás megfogalmazására, amelyik félreérthetetlenül világossá teszi az egyház és egyszersmind a világ számára az egyház egyházként való megmaradásának alapfeltételeit, s egyben úrrá lesz az egyházat fenyegető legnagyobb kísértéseken.(...) Adósságtörlesztés ez a könyv a magyar reformátusság részéről azok iránt a kevesek iránt, akik az eltelt 75 esztendőben nem csupán hivatkozási alapnak tekintették a Barmeni Teológiai Nyilatkozat tételeit, hanem komolyan vették annak igényét, saját korukban és helyzetükben jelentkező sürgetését. (...) Legnagyobb haszna azonban az lesz, ha segít bennünket ma és a jövőben lényeget látni és lényeget láttatni, belső és külső, elméleti és gyakorlati csapdákat elkerülni." (Dr. Bölcskei Gusztáv püspök, a MRE lelkészi elnöke ajánlásából)
U dodávateľa
4,02 € 4,23 €

Egypt. Theologie a zboznost ra


Kniha jednoho z nejvýznamnějších znalců staroegyptského náboženství ukazuje na základě původních textů vývoj egyptského pojetí zbožnosti.
Vypredané
13,40 € 14,10 €

Modlitby šeptem


Žádné "hotové modlitby" nedokáží nahradit prosby a chvály, jež vycházejí ze srdce. Mohou však modlitebníka obohatit a posílit. Sbírka přináší modlitby mučedníků z římských amfiteátrů i nacistických žalářů, modlitby králů i reformátorů, řeholníků i géniů, modlitby přes všechny konfesní hranice.
Vypredané
6,70 € 7,05 €

A keresztyén gondolkodás rövid története


Tony Lane végigkalauzolja olvasóit a keresztyén gondolkodás történetén a kezdetektől napjainkig. Megismertet azokkal a keresztyén gondolkodókkal és írókkal, akik az európai kultúra arculatát formálták, és kitekintést ad a világ keresztyénségében jelenleg ható eszmékre és áramlatokra. Ízelítőt kapunk a legjelentősebb írásokból, dokumentumokból és hitvallásokból.A mű kiegyensúlyozott, több tradíciót magában foglaló szemléletének és lényeglátásának köszönhetően kiváló bevezetés a keresztyén gondolkodás történetébe. A könyv tömören, egyszerűen és olvasmányosan tájékoztatja az olvasót a legjelentősebb keresztyén gondolkodók életéről és főbb eszméiről.Dr. Turay Alfréd, Szegedi Hittudományi Főiskola Tony Lane műve ismeretterjesztő szándékkal íródott, fontos teológiatörténeti munka. Folyamatában mutatja be az egyes teológiai irányzatokat, tanításokat és bőséges idézeteken keresztül az egyes teológusokat.
Vypredané
8,04 € 8,46 €

Mé Srdce přichází


Covidová atmosféra do duchovního života vstoupila již naplno. Kromě analýzy protikladných postojů se text zaobírá tvůrčí přítomností Kristovou. Ten člověka v dějinách civilizace vždy věrně doprovázel. Přicházející Kristus polohy srdce v naší mezní situaci uspořádává originálně.
U dodávateľa
13,40 € 14,10 €

Gyermekbiblia


A Gyermekbiblia az 5-11 éves korosztály számára mutatja be a Könyvek könyvét. Történetei végigkalauzolnak a Biblia lapjain a kezdetektől az ősatyák életén és a próféták tanításain át, Jézus és az apostolok munkásságáig. Szövege az eredeti szelleméhez hűséges, mégis a gyermekekhez közelálló nyelven mondja el az örök történeteket. Több mint 300 színes illusztráció teszi maradandóvá a Szentírással való ismerkedést. Szép kivitelű, kemény táblás könyv.
U dodávateľa
10,34 € 10,88 €

Istenről


A könyvben Sri Chinmoy az Isten-szerető és az Isten-ismerő nyelvén szól az olvasóhoz. A szövegrészek abból a több mint ezer könyvből lettek válogatva, melyeket Sri Chinmoy az évek során a spiritualitásról és a meditációról írt. Istenről való bensőséges tudása túllép a dogmákon és az írásokon, és rávilágít az isteni valóság természetére, utat mutatva a keresőknek Istenhez. A szövegek egyszerű nyelvezete a tudás egy szokatlan mélységét közvetíti, mely túlszárnyalja az intellektuális tudás határait, és a lélek bölcsességét tárj fel.
Vypredané
7,29 € 7,67 €

A magyar Biblia évszázada


Bottyán János 1982-ben megjelent könyvének szövegét változatlanul hagyva, ugyanakkor az elmúlt negyedszázad hazai bibliafordító munkájának vázlatos áttekintésével, és kiegészítő jegyzetekkel ellátva adjuk közre a kötet második, átdolgozott kiadását. A kötet a magyar nyelvű bibliafordítások "gazdag szépségű, különleges birodalmában mintegy ezer esztendőt átölelő" időszakot bejárva, "Szent István törvényei, az Ómagyar Mária-siralom, a Huszita Biblia botladozásaiban is nagyszerű kezdetétől, az avasságaiban is tavaszian friss indulásától egészen máig" kalauzolja végig az olvasót.
Vypredané
7,68 € 8,08 €

V kategórii literatúry Náboženstvo nájdete širokú paletu kníh zameraných na duchovný rozvoj, náboženské učenie a vieru. Náboženská literatúra ponúka hlboké pochopenie rôznych náboženských tradícií, filozofie a duchovnosti.

Nájdete tu knihy, ktoré sú základom rôznych náboženstiev, ako sú Biblia, či Korán ale aj diela duchovných vodcov, ako je dalajláma. Tieto knihy a texty sú zdrojom múdrosti, duchovnej inšpirácie a hĺbkokých poznatkov o viere a náboženských systémoch.

V kategórii náboženskej literatúry nájdete knihy, ktoré posilňujú vašu vieru, pomáhajú vám objaviť duchovnú stránku života a prispievajú k vášmu osobnému rozvoju.

Prečítajte si najznámejšie diela kresťanstva, buddhizmu, islamu, judaizmu či východných náboženstiev.