! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Amoris Laetitia


V roku 2016 zverejnil pápež František dokument Amoris laetitia čiže Radosť lásky, venovaný naliehavým otázkam manželstva a rodiny. Mnohí ľudia ho s vďakou privítali, ale súčasne sa tento text stal predmetom tvrdých sporov a kritiky. Namiesto toho, aby aj sekulárna verejnosť bola oslovená posolstvom cirkvi o radosti lásky, časť katolíkov kritizuje a odmieta učenie, formulované pápežom Františkom. Publikácia chce prispieť k oboznámeniu sa s učením cirkvi v otázkach manželstva a rodiny, ako je predložené v Amoris laetitia, a súčasne podporiť pápeža. Významnú časť knihy tvoria texty kardinála Waltera Kaspera a kardinála Christopha Schönborna. Kniha je doplnená textami Roberta Bezáka, Jaroslava Rindoša a Karola Moravčíka. Dvaja poslední sú zároveň aj editormi publikácie.
Vypredané
7,60 € 8,00 €

Na počátku nebyl koronavir, ale Bůh


Text komentuje události duchovního života v kontextu koronaviru. Podstatná je Pánova vznešená přítomnost a hluboká zúčastněnost. Autor je přesvědčen, že žijeme v bezprostředním očekávání slavného Pánova příchodu a je nezbytné se na tuto událost připravovat.
Vypredané
7,59 € 7,99 €

Eastern Orthodox Church: A New History


An insider's account of the Eastern Orthodox Church, from its beginning in the era of Jesus and the Apostles to the modern age. In this lively and intimate account of the Eastern Orthodox Church, John McGuckin tackles the question "What is the Church?" His answer is a clear, historically and theologically rooted portrait of what the Church is for Orthodox Christianity and how it differs from Western Christians' expectations. McGuckin explores the lived faith of generations, including sketches of some of the most important theological themes and individual personalities of the ancient and modern Church. He interweaves a personal approach throughout, offering to readers the experience of what it is like to enter an Orthodox church and witness its liturgy. In this astute and insightful book, he grapples with the reasons why many Western historians and societies have overlooked Orthodox Christianity and provides an important introduction to the Orthodox Church and the Eastern Christian World.
Vypredané
32,25 € 33,95 €

Křest, biřmování, eucharistie


Publikace vychází z přednášek pronesených v rámci druhého ročníku Letní školy liturgiky v želivském klášteře v roce 2019, jež byla věnována iniciačním svátostem. Je tvořena dvěma částmi. První z nich představuje předběžná témata: všeobecné uvedení do teologie svátostí a souhrnné dějiny křesťanské iniciace. Druhá část je systematickým výkladem jednotlivých etap křesťanské iniciace od prekatechumenátu až po mystagogii. Kniha je určena nejen absolventům Letní a Zimní školy liturgiky či studentům teologických oborů, ale také těm, kdo se chystají na přijetí iniciačních svátostí nebo na jejich slavení připravují druhé.
Vypredané
14,73 € 15,51 €

Odevzdanost do Boží prozřetelnosti


Klasické dílo osmnáctého století se stalo "učebnicí" mnoha světců (Terezie z Lisieux). Termín "milost přítomného okamžiku" vyjadřuje moudré uspořádání stálého napětí mezi aktivitou a pasivitou v hledání Boží vůle.
Vypredané
5,80 € 6,11 €

Sám si niesol kríž...


Čo ti napadne ako prvé, keď počuješ slovo pôst? Aké emócie sa objavia v tvojom vnútri? Pozývame vás vykročiť na cestu tohtoročným pôstom! Na chvíle osobného stretnutia s Pánom sme do našej ponuky zaradili Pôstny denník 2020. Mnohokrát sa nám pôst môže spájať s čímsi negatívnym a náročným, čo nás stojí veľa síl. Ale Boh si vyvolil pôst, v ktorom chce rozviazať putá nespravodlivé, uvoľniť povrazy otroctva, zlomených prepustiť na slobodu a rozlámať všetky okovy... Boh nás chce priviesť k slobode! Slobode Božích detí, ktoré sú ochotné zanechať hriech, aby sa ich srdce mohlo celé pripútať k svojmu záchrancovi. Tvoj pôst má byť tvojím požehnaním, nie bremenom! Pôst je darom pre tvoj život! Jeden múdry človek raz povedal: Čo ma veľa nestojí, za nič nestojí. Aj v tomto pôstnom období sa ti možno bude zdať, že viac strácaš ako získavaš, ale pravdou je, že ak vytrváš so zrakom upretým na Krista, On sám ti bude nesmiernou odmenou. Sloboda, ktorú ti prinesie, je začiatkom nového života s ním.
Vypredané
7,13 € 7,50 €

Kázání na dobu postní a velikonoční


Sbírka kázání svatého Bernarda pro okruh doby postní a velikonoční navazuje na předchozí výbor adventních a vánočních kázání. Hluboká znalost Písma a církevních otců, psychologická a duchovní zkušenost svatého Bernarda se mohou stát bohatou inspirací pro dnešní kazatele, ale především pro duše usilující o důvěrné setkání s tajemstvím Vykoupení.
Vypredané
14,73 € 15,51 €

Ježiš, môj uzdravovateľ


Si krestan a so svojou vierou to myslíš vážne. Usiluješ sa dávalt Boha na prvé miesto, modlíš sa, a predsa prichádza v tvojom živote jeden neúspech za druhým. Cítiš sa odmietaný, nespokojný, plný strachu, hnevu, bezmocnosti, ale aj výčitiek svedomia. Je veľa vecí, ktorým nerozumieme. Jedno je však isté: všetci potrebujeme uzdravenie, a to uzdravenie duchovné, telesné lebo vnútorné. Možno potrebujeme uzdravit oblasti, ktoré sú zasiahnuté okultizmom alebo útokom od zlého ducha". Možno ste si nikdy neuvedomili, že určité vaše postoje a prejavy správania sú dôsledkom zranení z minulosti. Sv. Pavol hovorí, že v každom z nás je starý človek. Ale kto je ten starý človek, ktorý žije v nás? To je to naše staré ,ja` plné strachu a hnevu, ktoré je strnulé, ktoré sa bráni a zúfa, podlieha depresiám a znechuteniam. Pán chce, aby v nás starý človek zomrel a začal v nás žič nový človek životom bohatým a plným." Páter Elias Velia v tejto knihe poukazuje na mnohé príčiny nášho utrpenia a zároveň jednoducho a zrozumiteľne privádza k osobnému stretnutiu s Ježišom, jediným Uzdravovateľom. Lebo Boh chce naše uzdravenie.
Vypredané
11,31 € 11,90 €

Hospodi pomiluj


Cirkevnoslovanský modlitebník a spevník grékokatolíka. Obsahuje modlitby, svätú liturgiu s menlivými časťami, rôzne pobožnosti a duchovné piesne.
Vypredané
6,65 € 7,00 €

In the Closet of the Vatican


The New York Times Bestseller--Revised and Expanded "[An] earth-shaking expose of clerical corruption"--National Catholic Reporter The arrival of Frederic Martel's In the Closet of the Vatican, published worldwide in eight languages, sent shockwaves through the religious and secular world. The book's revelations of clericalism, hypocrisy, cover-ups and widespread homosexuality in the highest echelons of the Vatican provoked questions that the most senior Vatican officials--and the Pope himself--were forced to act upon; it would go on to become a New York Times bestseller. Now, almost a year after the book's first publication, Frederic Martel reflects in a new foreword on the effect the book has had and the events that have come to light since it was first released. In the Closet of the Vatican describes the double lives of priests--including the cardinals living with their young "assistants" in luxurious apartments whilst professing humility and chastity--the cover-up of numerous cases of sexual abuse; sinister scheming in the Vatican; political conspiracy overseas in Argentina and Chile, and the resignation of Benedict XVI. From his unique position as a respected journalist with uninhibited access to some of the Vatican's most influential people and private spaces, Martel presents a shattering account of a system rotten to its very core.
Vypredané
19,90 € 20,95 €

Moje cesta k lamům


Nové přepracované vydání oblíbené knihy od lamy Oleho Nydahla, jednoho z prvních lidí ze Západu, kteří obdrželi titul „lama“, tj. učitel v tradici tibetského buddhismu. Lama Ole v knize poutavě popisuje setkání s buddhismem, jeho mistry či posvátnými místy. Lama Ole Nydahl je učitelem tibetského buddhismu Diamantové cesty. V této knize podává obraz své dobrodružné cesty do Himalájí, které absolvoval se svou ženou Hannah. Oba se zde stali žáky 16. Gjalwy Karmapy, hlavy linie Karma Kagjü. Ten jim předal cenná učení a požádal je, aby tato učení přenesli na Západ. Kniha čtenáři umožňuje lépe porozumět tomu, z jakých zdrojů vychází tibetský buddhismus a proč má v současné době po celém světě tolik příznivců. Text je proložen autentickými fotografiemi z himalájských cest.
Vypredané
9,82 € 10,34 €

Lacná kniha 365 otázok v duši ženy (s odpoveďami z Božieho srdca) (-90%)


Niekedy sa nám možno zdá, že život je nekonečné a šialené množstvo nezodpovedaných otázok. Ako môžem svoj život považovať za dobrodružstvo a nie za znášanie bremena? Ako najlepšie zvládnuť smútok alebo sklamanie? Kde nájdem silu žiť svoj život každý deň naplno? Ale nevzdávajme sa: Božie slovo nám dáva odpovede na všetky otázky, aby sme mohli žiť zmysluplný a uspokojujúci život. V týchto zamysleniach nájdete 365 naliehavých otázok, ktoré sužujú srdcia mnohých žien. Na každú otázku dostanete odpoveď priamo z Písma svätého a následne v zamyslení spolu s podnetmi na osobnú modlitbu. Toto všetko vás povzbudí pri hľadaní Božej vôle pre váš život.
Vypredané
1,49 € 14,90 €

dostupné aj ako:

Buddha


Bondyho monografie o Buddhovi představuje patrně nejserioznější a nejhlubší filosofický portrét tohoto významného světového myslitele v češtině. Nové vydání vychází k 90. výročí autorova narození. Básník a filosof Egon Bondy (vlast. jm. Zbyněk Fišer, 1930–2007) studoval Buddhovu nauku i buddhistickou a taoistickou filosofii více než padesát let a vlivy obou nauk se trvale projevují rovněž v jeho vlastním Filosofickém díle (souhrnně DharmaGaia 2007-2013). Buddhistickou filosofii podrobně zpracoval ve dvou svazcích svých Poznámek k dějinám filosofie (Vokno 1993). Jeho monografie o Buddhovi (1. vyd. 1968) je považována za jeden z nejserióznějších a nejhlubších filosofických portrétů tohoto významného světového myslitele v češtině. „Dříve či později evropští filosofové najdou i kontakt s myšlenkovou tradicí buddhismu. Chtěl jsem mj. ve své práci ukázat, že tento kontakt by mohl být nad jiné plodnější a že poučení, které každý člověk naší současnosti může v Buddhově hlubokém myšlenkovém usilování nalézt, umožní mu v prvé řadě jednu věc, která je často nejpotřebnějším předpokladem všeho dalšího: uvidět dosud nevyřešený problém světa a člověka jasně, bez předsudků, bez přítěže tradic, bez okovů doktrín. Buddhovo poučení se může zdát být na první ochutnání trpké, ale vzápětí poznáváme, že zbavuje strachu a úzkosti stejně jako zbavuje potřeby iluzí, jimiž se tak často bráníme proti nezkreslenému pohledu na skutečnost.“ Autorem fotografií indických soch Buddhy je Lubomír Ondračka, studii Buddha ve staroindickém sochařství napsala Klára Šimečková.
Vypredané
13,31 € 14,01 €

Tajemství bible


Tato publikace zajímavým způsobem předkládá důkazy o tom, že Bible má autoritu Božího Slova. Předkládá důkazy, že pisatelé Biblických knih byli unášeni Duchem Božím, aby napsali věrně a pravdivě co Bůh chtěl čtenářům Bible zdělit. Pisatelé Bible tak Božím způsobem zaznamenali Boží Slovo nejen pro čtenáře v jejich době, ale především pro další generace a to až do konce světa. V Bibli tedy Boží Slovo nehledáme, ale Bible samotná je tím Slovem! To je právě ta pravá podstata Bible a je potřeba jí zdůraznit právě dnes v dnešní době, kdy se pod vlivem liberární teologie autorita Bible a tím Božího Slova zpochybňuje. Tuto publikaci doporučujeme zejména těm věřícím lidem, kteří se pod tlakem liberárních teologů odklonily od pravdy a přestali se držet pravého Božího Slova. Zároveň tuto publikaci doporučujeme všem ateistům a evolucionářům, kteří chtějí předložit konkrétní důkazy z historie, kdo, kdy a kde Bibli napsal? Kdo, kde a jak Boží Slovo zaznamenal a proč jsou na světě lidé co tyto důkazy ignorují i když mají všechny potřebné historické, archeologické a jiné důkazy přímo před sebou? Naše přání je, aby obsah této knihy přinesl čtenářům nejen nový pohled na poznatky z archeologických výzkumů, ale především radost z toho, že náš Pán Ježíš Kristus si Tajemství Bible svým lidsky nepochopitelným způsobem chránil a chrání pro všechny generace lidstva. Přáli by jsme si, aby se kniha dostala ke všem lidem, kteří k Písmu Svatému přistupují s vírou v autoritě stvořitele nebe i země a všech pramenů vod.
Vypredané
15,62 € 16,44 €

Radical Compassion


'A powerful book that will free you from shame, fear, and negative self-beliefs. You will feel wiser, happier, and kinder after reading it' Haemin Sunim World-renowned meditation teacher Tara Brach shares a simple four-step practice to awaken compassion and release the grip of painful emotions:RecognizeAllowInvestigate NurtureHeartfelt and deeply practical, Radical Compassion teaches us to find healing and freedom through the sources of love, courage and deep wisdom alive within us all. 'Radical Compassion lays out a path of straightforward, accessible practices grounded in both modern brain science and ancient wisdom ... a masterpiece' Rick Hanson'This book is a treasure from one of the most spiritual teachers of our time' Kristin Neff
Vypredané
18,00 € 18,95 €

Panna Mária v živote Pátra Pia


Veľký svätec dvadsiateho storočia Páter Pio z Pietrelciny je známy svojou dobrotou, neúnavnou službou v spovednici, stigmami, mnohými zázrak­mi a tajomnými udalosťami. No azda najznámejší je svojou úprimnou synovskou úctou voči Panne Márii. Na stránkach tejto knihy máme mož­nosť sledovať živý vzťah medzi svätým kapucínskym mníchom a jeho nebeskou Mamou, ako Božiu Matku nazýval. Tento vzťah rástol a upev­ňoval sa od útleho detstva, cez ťažké začiatky rehoľného života. Zohrá­val významnú úlohu v službe Pátra Pia ako spovedníka a duchovného vodcu. Úcta a oddanosť voči Panne Márii bola častou témou Pátrových povzbudení a tiež neoddeliteľnou súčasťou jeho každodenného života. Kniha čerpá zo svedectiev kapucínskych spolubratov, z rozprávaní du­chovných synov a dcér Pátra Pia, z výskumu jeho korešpondencie i zo skúseností samotného autora.
Vypredané
13,21 € 13,90 €

Biblia, Roháčkov preklad, 2020, vreckový formát, oranžová, so zipsom


Z pôvodných jazykov preložil Jozef Roháček. Toto vydanie z roku 2020 obsahuje text podľa pôvodného druhého revidovaného vydania z roku 1969. O preklade Stále živý záujem o Roháčkov preklad Biblie sa stal pozoruhodným javom slovenského biblického čitateľstva. Preklad postupne vychádzal tlačou najprv v rokoch 1910 – 1936 a autorom revidovaný text bol publikovaný v roku 1951. Otázkou zostáva, ako je možné, že texte, ktorý kladie značné nároky na čitateľa nielen starou, gramaticky odlišnou slovenčinou, ale aj zvláštnym pojmoslovím prekladateľa, je aj dnes tak populárny, že čitatelia požadujú jeho ďalšie vydania. Z Roháčkovho prekladu je ponajprv zrejmá hlboká úcta k Biblii ako Božiemu slovu. Biblia nám podáva samotné slová Božie, a preto je nevyhnutné vyjadrovať sa aj v preklade štýlom, ktorý čo najvernejšie zachová význam a vážnosť pôvodných slov originálu. Keďže Biblia bola najprv napísaná v hebrejčine, aramejčine a gréčtine, prekladateľ týmto rečiam prispôsobuje svoje vyjadrovanie. Preto je charakteristickou črtou práce Jozefa Roháčka „vláda originálu“. Snaha preložiť do slovenčiny, pokiaľ je to možné, všetky jednotlivé slová originálu vždy tými istými slovenským výrazmi viedla k tomu, že Roháčkov preklad je značne konkordantný. Tam, kde slovenčine potrebné pojmy chýbajú, prekladateľ často vytvoril vlastné slová, ktoré nenájdeme ani v historickom slovníku slovenčiny. Pochopiteľne tým nevzbudzuje iba obdiv. Kto si však dá námahu vstúpiť do jeho jazyka a myslenia, získa prístup k prekladu, ktorý ho priblíži k hebrejskému štýlu vyjadrovania. Je dobré, že z Božej milosti máme v slovenčine viacero prekladov Biblie, a je dobré, že popri nich tu bude aj naďalej možnosť „čítať Roháčka“. prof. ThDr. Pavel Hanes, PhD.
Vypredané
24,70 € 26,00 €

Biblia, Roháček, štandardný formát, tmavomodrá, s indexmi 2020


Z pôvodných jazykov preložil Jozef Roháček. Toto vydanie z roku 2020 obsahuje text podľa pôvodného druhého revidovaného vydania z roku 1969.
Vypredané
31,35 € 33,00 €

Biblia, ekumenický preklad, 2020, vreckový formát, hnedá, dvojfarebná, so zipsom. Slovo na cestu životom


Slovo vydavateľa Toto vydanie Biblie v Slovenskom ekumenickom preklade je súčasťou série Biblií rôznych formátov a prevedení pod spoločným názvom SLOVO na cestu životom. Týmto pomenovaním knihy kníh chceme zdôrazniť, že tu máme Božie slová, ktorými ak sa dáme viesť, môžu nás sprevádzať na ceste životom vo všetkých životných situáciách. Hodnota a vážnosť slova aj SLOVA sa vytráca. Dnes „dať slovo“ – prísľub, vysloviť záväzok, nič neznamená. Slovo stratilo svoju moc, prestalo mať svoju váhu, prestalo byť pevné, nemenné, ako sa hovorilo „chlapské“. Mnohokrát sa slová prekrúcajú a znevažujú, a to tak slová ľudské, ako aj Božie slovo. Zo vzájomnej komunikácie nám vypadli slová ako láska, odpustenie, potešenie, pravda a mnohé iné, ktoré nás majú spájať a posilňovať. Musíme sa vrátiť k SLOVU, aby sme sa naučili správne žiť aj komunikovať. Je potrebné dosiahnuť, aby slová, ktoré sú obsahom tejto knihy, prebývali medzi nami, a tak Ježiš – vtelené SLOVO – prišiel do našich životov. Slovenský ekumenický preklad Slovenský ekumenický preklad Božieho slova – Biblie vznikal 19 rokov (1988 – 2007). Preklad z pôvodných jazykov zabezpečovala Slovenská biblická spoločnosť, a na tejto práci sa podieľali biblisti, prekladatelia a jazykovedci zo všetkých kresťanských cirkví na Slovensku. Práve toto slovo dokázalo spojiť ľudí z rôznych kresťanských spoločenstiev a tradícií do jedného veľkého pracovného celku, v ktorom pôsobil Duch Svätý podľa slov Písma z Jn 17,21: „aby všetci boli jedno, ako ty, Otče, si vo mne a ja v tebe, aby aj oni boli v nás, aby svet veril, že si ma ty poslal.“
Vypredané
28,50 € 30,00 €

V kategórii literatúry Náboženstvo nájdete širokú paletu kníh zameraných na duchovný rozvoj, náboženské učenie a vieru. Náboženská literatúra ponúka hlboké pochopenie rôznych náboženských tradícií, filozofie a duchovnosti.

Nájdete tu knihy, ktoré sú základom rôznych náboženstiev, ako sú Biblia, či Korán ale aj diela duchovných vodcov, ako je dalajláma. Tieto knihy a texty sú zdrojom múdrosti, duchovnej inšpirácie a hĺbkokých poznatkov o viere a náboženských systémoch.

V kategórii náboženskej literatúry nájdete knihy, ktoré posilňujú vašu vieru, pomáhajú vám objaviť duchovnú stránku života a prispievajú k vášmu osobnému rozvoju.

Prečítajte si najznámejšie diela kresťanstva, buddhizmu, islamu, judaizmu či východných náboženstiev.