! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Cizinec na ostrově


Novela z autorovy literární pozůstalosti o tragické izolovanosti Franze Kafky koncem první světové války.
Vypredané
3,71 € 3,91 €

Výzva pre kresťana


Podtitul  knihy  zodpovedá  základnému  členeniu  jej  obsahu.  Autor  kladie  do popredia  to,  čo  je  pre  kresťanov  najvzácnejšie  –  Nový  zákon  lásky  Ježiša  Krista,  ktorého  treba  zrozumiteľným  a príťažlivým  spôsobom  predstaviť  ateistom,  ale  aj  inovercom.  Po skreslene  interpretovanej  prednáške  pápeža  Benedikta  XVI.  v septembri  2006  v Regensburgu  je   nanajvýš  aktuálna  druhá  časť  knihy  o islame.  Páter  Sočufka  v nej  predkladá  odvážne  otázky:  Ako  sa  islam  pozerá  na Ježiša  Krista?  Aké  sú  základné  rozdiely  medzi  kresťanstvom  a islamom?  Aké  sú  úskalia  komunikácie  s islamom?  Na čo  je  minaret  –  vysoká  veža  týčiaca  sa  pri  mešite?  Odpovede  na tieto  a mnohé  ďalšie  otázky,  ktorých  nezodpovedanie  znamená  zvyšovať  napätie  medzi  náboženstvami  a civilizáciami,  nájdete  v tejto  knihe.  Dialóg  Katolíckej  cirkvi  v jej  vnútri  i vo  vzťahu  s ostatnými  náboženstvami  je  a perspektívne  vždy  bude  najrozumnejšou  cestou  na dosiahnutie  pokoja,  stability  a vzájomnej  spolupráce.
Vypredané
4,47 € 4,71 €

Svatý Benedikt z Nursie


Známý autor děl z oblasti psychologie a spirituality líčí ve své knize život a duchovní odkaz sv. Benedikta, zakladatele západního mnišství. Anselm Grün (*1945) ukazuje, jak podnětné a aktuální náhledy na duchovní zrání, život s druhými, práci či vzt ah k přírodě a okolí v sobě Benediktova řehole obsahuje. Autor, který je nejen dnes již věhlasným učitelem hlubinně založené spirituality, ale zároveň ekonomem benediktinského klášterního společenství, jehož je členem, tak Benediktovu osobnost chápe jako ztělesnění jednoty duchovní a činné stránky člověka, tedy oné celistvosti, již podle Grüna dnešní člověk potřebuje víc než kdy jindy.
Vypredané
2,98 € 3,14 €

Teologie agapé I.


Nakladatelství Vyšehrad po úspěšném vydání prvního dílu Teologie Agapé, které je zcela rozebráno, připravuje 2. vydání těchto studijních textů předního českého teologa ThDr. Josefa Zvěřiny (19131990). Byl jedním z prvních signatářů Charty 77, členem redakční rady samizdatových Lidových novin. V posledních dvaceti letech svého života, v době komunistické totality, považoval za svůj hlavní úkol přednášet neveřejně teologii. Snažil se vychovat celou generaci moderně a solidně vzdělaných laiků, řeh olníků a kněží. Po celou dobu přepracovával a doplňoval tyto původně stručné studijní texty, až dostaly nynější podobu ucelené učebnice. Celé téma autor zpracoval v deseti dílech. První svazek obsahuje: Princip východiska a jevy lásky, O víře, Božím sebesdílení a paměti církve, O Duchu svatém a Boží láska člověkem (Kristologie). Druhý svazek pojednává O církvi, O Marii, O milosti, O svátostech, O Bohu zjevení a naší víry a Tajemství naplnění. 404 stran, 14,5 x 20,5 cm
Vypredané
2,98 € 3,14 €

Světice, nebo čarodějky?


Řada osobitých portrétů z pera odborníka na ženskou mystiku středověku z pera známého německého historika se v této pozoruhodné knize zabývá ženskou spiritualitou a jejími specifickými projevy. Ukazuje, jak těžké je mnohdy vytyčit hranici mezi projev y svatosti a ďábelské posedlosti. Dinzelbacher, uznávaný odborník na ženskou mystiku, zpracovává ohromné množství nejrůznějšího materiálu, který využívá k živému vylíčení jednotlivých situací i konkrétních postav. Kniha jako celek je závažnou sondou do povahy evropské duchovnosti, či alespoň její ženské podoby. Vzdor nesporné odbornosti a důrazu na fakta kniha obsahuje přes tisíc odkazů jde o dílo nesmírně čtivé a vzrušující, snad místy provokativní, rozhodně však svým způsobem jedinečné.
Vypredané
2,98 € 3,14 €

Ugaritské náboženské texty


Město Ugarit bylo významným přístavem severní Syropalestiny v době cca 15001200 př. Kr. V úvodu autor stručně seznamuje čtenáře s historií ugaritských studií, s ugaritským jazykem a písmem klínopisem, s dějinami Ugaritu a s jeho náboženstvím.
Vypredané
2,98 € 3,14 €

Ako sa modlili Otcovia púšte


Anton Pustovník „uvidel kohosi, kto sedel ako on a pracoval, potom vstal od práce a modlil sa a zase si sadol a vyrábal povraz a potom zase vstával modliť sa. Bol to anjel Pána... I počul hlas tohto anjela: Takto konaj a budeš spasený.“ Vo všeobecnosti sa toto pravidlo života považuje za základ toho, ako si mnísi rozdelili čas medzi prácu a modlitbu.
Vypredané
2,05 € 2,16 €

Odpustky z Assisi


V spomienkach z mojej mladosti zostal deň porciunkulových odpustkov dňom modlitby, dňom silného vnútorného prežívania, keď sme prijímali sviatosti v atmosfére osobnej sústredenosti. Na námestí naproti nášmu farskému kostolu vládlo výnimočne slávnostné ticho. Ludia nepretržite vchádzali do kostola a vychádzali z neho. Bolo cítiť, že kresťastvo je milosť, ktorej sa možno otvoriť v modlitbe. (Joseph Ratzinger)
Vypredané
2,05 € 2,16 €

SPIRITWALKER Poselství z budoucnosti


S nejrůznějšími spisy, pojednávajícími o "duchovních říších" či o komunikaci s nezemskými bytostmi se poslední dobou setkal snad každý. Staly se téměř módní záležitostí, a tak se nelze divit, že rozeznat v tom množství pravdivý a v pravém smyslu toho slova zasvěcený text je mnohdy nad lidské síly. Mnohé však může napovědět osoba autora. Je-li jím vážený profesor a mezinárodně uzbnávaný antropolog, člověk vědeckého myšlení a pokrokových názorů, jak právě v tomto případě, pak lze i na věci na první pohled fantastické překvapivě pohlédnout jinýma očima. Spiritwalker je první u nás vydanou knihou, která se směle může měřit s mystickými díly Carlose Castanedy. Po ostré hraně vědy obecně uznávané a křehkých věd duchovních převádí autor své čtenáře doslova za ruku do bizarních říší božstev a duchů, do sfér, do nichž jemu samému bylo dovoleno nahlédnout a o jejichž skutečné existenci dodnes mnozí nemají tušení. Hank Wesselman se stal jedním z mála těch, kdo byli vpuštěni za hranice lidského vědomí, aby tam navázal skutečný a nezpochybnitelný kontakt s s našimi vlastními potomky. S lidmi, kteří začnou žít dlouhá tisíciletí poté, co po naší civilizaci zbudou jen mlhavé vzpomínky.
Vypredané
4,85 € 5,11 €

Posmrtný život zvířat


Existuje skutečně onen svět pro zvířata? Médiu Haroldu Sharpovi se podařilo podniknout astrální cestu do světa zemřelých zvířat. V četných seancích, kterých se zúčastnil, se zvířata zcela materializovala a zjevila se svým dřívějším pánům a majitelům. Tato kniha je pro všechny ty, kteří mají rádi zvířata.
Vypredané
3,92 € 4,13 €

Metafyzický výklad náboženskej skúsenosti


Čím je pre náboženskú skúsenosť Boh alebo "sväté", to vo filozofii nazývame nepodmieneným. Tvrdiť, že v náboženstve sa stretávame s nepodmieneným, môžeme preto, lebo obsah tohto pojmu sa vzťahuje zjavne na Boha, respektíve: môže sa vzťahovať iba na Boha a na Boha sa musí vzťahovať. V náboženskej skúsenosti sa nepodmienené "stáva" aktívnym a celú našu bytosť uchváti do seba samého. Tento proces spoznávame ako stretnutie. Náboženská skúsenosť je vlastné odkrytie sa nepodmieneného a zároveň je absolútnym, neprekonateľným oslovením našej bytosti. Zmysel náboženskej skúsenosti ukazuje smerom k pojmu láska. To, čo nazývame náboženskou skúsenosťou alebo zakúsením Boha, musí mať vzťah k tomu, čo nazývame "bytím pre druhých", t. j. musí mať vzťah k láske. Takto chápaná náboženská skúsenosť sa dotýka aj sveta medziľudských vzťahov. O autorovi
Vypredané
2,80 € 2,95 €

Kristus v Advente


Autor približuje skutočný zmysel evanjeliových textov, ktoré sú prípravou na narodenie Ježiša Krista (Mt 1 a Lk 1). Kniha je ideálna na adventné obdobie, či už na osobnú meditáciu alebo aj ako výborná pomôcka na prípravu kázní. Ťažko je hľadať v tejt o oblasti kompetentnejšieho autora, ako R. Browna, autora 750-stranovej štúdie v tejto oblasti (evanjeliové rozprávania o detstve): The Birth of the Messiah, 1993
Vypredané
2,24 € 2,36 €

Kanadský experiment


Vydaním tejto knižky sa Vydavateľstvo Dobrá kniha hlási ku svojim koreňom. Tie sa rozvinuli práve počas päťdesiatročného pôsobenia slovenských jezuitov v Kanade. Tam sa ukázala dôležitosť tlačového apoštolátu, tam sa ukázala hodnota dobrej kresťanske j literatúry. Okrem misionárskych a vydavateľských počiatkov kniha zachytáva aj okolnosti vzniku spoločenstva Priateľov Dobrej knihy, ktoré má už po svojom obnovení na Slovensku už niekoľko stoviek spokojných členov. Odvaha, obetavosť, nezištnosť a a poštolské zanietenie protagonistov kanadského experimentu sú hodnoty, o ktorých je dobré vedieť.
Vypredané
2,80 € 2,95 €

Kázání pro neznabohy


Blázen, Balíček karet, Díkůčinění a Vánoční stromek – čtvero kázání pronesených v pražském kostele u Salvátora, kterými se evangelický farář Svatopluk Karásek obrací na „neznabohy“. Kdo je neznaboh? Komu Karásek káže? „Neznaboh je ten, kdo boha nezná. Ta
Vypredané
3,92 € 4,13 €

Človek ako chlieb


Životopis jezuitu pátra Rudolfa Mikuša, magistra novicov, je svedectvom o tom, že dobrí ľudia majú trvalý vplyv na všetkých, ktorí sa s nimi stretli. Dobrota je hlavnou charakteristickou črtou pátra Mikuša, takže aj po smrti sa o ňom hovorilo, že „bol dobrý ako chlieb, z ktorého bolo možné donekonečna krájať...."
Vypredané
2,24 € 2,36 €

Medzi ľudmi


V máji 2003 zomrel René Voillaume. Tento realizátor zámerov Charlesa de Foucaulda mal odvahu predostrieť svetu neslýchane radikálny a náročný spôsob kresťanského života. Náročný až natoľko, že sa ho naplno odvážili realizovať len niekoľko sto ľudí na našej planéte. Slovenský čitateľ má teraz v rukách možnosť sám prežiť takmer nevypovedateľné nadšenie pre nasledovanie Krista, ako ho žil francúzsky šľachtic, muž púšte, Charles de Foucauld. Možnosť poznať úžasné nadšenie pre Ježiša, ktorý väčšinu svojho života strávil len tak stratený medzi ľuďmi, málokoho nechá chladným.
Vypredané
5,04 € 5,31 €

Veľké pravdy v malých príbehoch IV.


Zbierka krátkych príbehov a anekdôt, ktorej cieľom je pripomenúť čitateľom žiarivú a sympatickú postavu pápeža Jána Pavla I. Príbehy a anekdoty, ktoré napísal a zozbieral Albino Lucani - Ján Pavol I., zostavil Francesco Taffarel, ktorý bol dlhé roky jeho osobným sekretárom. Niektoré príbehy a anekdoty pochádzajú preto aj z archívu zostavovateľa, ktorý ich zaznamenával pri počúvaní príhovorov, ktoré mal Albino pri návštevách farností
Vypredané
2,99 € 3,15 €

Skoré uzdravenie


Prečo nepriniesť chorému knihu? Prečo ňou nepotešiť každého, ktorému chcem niečo darovať? Skoré uzdravenie nepatrí do rúk len fyzicky chorým ľuďom, ale každému človeku dnešných tak veľmi uponáhľaných dní. Kniha obsahuje 72 krátkych príbehov, ktoré vás duchovne občerstvia a dodajú novú silu a optimizmus na cestu všedným dňom.
Vypredané
2,99 € 3,15 €

Tomáš Akvinský


Čtyřicet krátkých meditací nad myšlenkami z díla Tomáše Akvinského.
Vypredané
4,86 € 5,12 €

V kategórii literatúry Náboženstvo nájdete širokú paletu kníh zameraných na duchovný rozvoj, náboženské učenie a vieru. Náboženská literatúra ponúka hlboké pochopenie rôznych náboženských tradícií, filozofie a duchovnosti.

Nájdete tu knihy, ktoré sú základom rôznych náboženstiev, ako sú Biblia, či Korán ale aj diela duchovných vodcov, ako je dalajláma. Tieto knihy a texty sú zdrojom múdrosti, duchovnej inšpirácie a hĺbkokých poznatkov o viere a náboženských systémoch.

V kategórii náboženskej literatúry nájdete knihy, ktoré posilňujú vašu vieru, pomáhajú vám objaviť duchovnú stránku života a prispievajú k vášmu osobnému rozvoju.

Prečítajte si najznámejšie diela kresťanstva, buddhizmu, islamu, judaizmu či východných náboženstiev.