Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Odborná a náučná literatúra - ostatné strana 175 z 182

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Erőleves a hálózatépítő léleknek


E kötet lapjain olvashatsz történeteket arról, hogyan fedezték fel emberek az élet értelmét, hogyan gyógyítottak be régi sebeket, hogyan egyesítettek újra családokat, tanulták meg "beszívni a rózsák illatát", s hágtak fel az anyagi siker hihetetlen új magaslataira. A legkülönbözőbb társadalmi rétegekhez tartozó emberekről olvashatsz, akik felfedezték, hogy az ember milyen rendkívüli eredményeket érhet el a megfelelő eszköz segítségével... és ez az eszköz nem más, mint a network marketing.
U dodávateľa
10,78 € 11,35 €

Tisztán ragyogó forrás


U dodávateľa
8,71 € 9,17 €

BMW - Híres autómárkák


Magyarországon különösen népszerű a bajor márka, ezért gondoltuk, hogy itt az ideje megjelentetni a Híres autómárkák sorozatban a BMW-ről szóló kötetet is. Ez a kiadvány nemcsak arra hivatott, hogy bemutassa az eseményeket és körülményeket, amelyek a cég termékeinek fejlődését befolyásolták, hanem arra is, hogy a szépet, az értéket közvetítse. Azzal talán nem mondunk újat, ha megállapítjuk: a BMW társaság által előállított járművek a német műszaki gondolkodás tipikus megtestesülései. A kínos pontosságon, a tevékenységek szigorú programozásán túlmenően azonban mást is tapasztalhatunk, ha közelebbről kívánjuk megismerni a márkát: ez pedig a motiváló erejű magabiztosság. Ebből fakadóan a BMW-nek még a legkétségbeejtőbb körülmények közepette is akadtak (akadnak) rejtett tartalékai - gondolhatunk itt például a második világháború utáni eseményekre. 1945-ben és az azt követő években a győztes szövetségesek gyakorlatilag felkoncolták a társaságot, amely aztán mégis erőre kapott, és a későbbi elhibázott típuspolitika ellenére fennmaradt. 1959-ben a Daim-ler-Benz kívánta bekebelezni a pénzügyi nehézségekkel küszködő céget, a kisrészvényesek kollektív akaratereje viszont felülkerekedett, így végül sikerült meggyőzni a nagyrészvényes dr. Herbert Quandtot arról, mennyire fontos a márka függetlensége. Hogy mire képes még az akaraterő, azt a gyönyörű járműveket bemutató gazdag illusztráció kézzelfoghatóvá teszi. A kötetben a cégtörténeten, a sorozatban gyártott autókon kívül helyet kapnak a jelentős motorkerékpár-típusok, a tanulmányautók, a tuningolt gépek is, és nem maradhatott ki a sporttörténelem sem. Aki pedig arra kíváncsi, mi az a BMW Welt, milyen a gyári múzeum, vagy hogy mit tehet egy társaság a kultúráért, a dolgozók képességeinek kibontakoztatásáért, az itt szintén választ kaphat kérdéseire. Kezdődjék hát az időutazás, amihez kellemes időtöltést kívánok!" (Bancsi Péter)
Vypredané
14,58 € 15,35 €

A halálbüntetés intézmények egyetemes és magyarországi története


A halálbüntetés a legrégibb jogintézmények egyike. Amióta állam, illetve normák által szabályozott közösségi együttélés létezik, azóta alkalmazzák a különböző népek és társadalmak a halálbüntetést. Mind a mai napig a Föld országaiban évente több ezer főbenjáró bírói ítéletet hajtanak ténylegesen végre. Az államok mintegy harmada él még mindig a kapitális szankció eszközével. Míg azonban a kivégzések nagy többsége a kissé eufemisztikusan „fejlődőnek” nevezett országokban történik (ezúttal Kínát is ideértve), addig a „fejlett”, nyugati típusú államok csaknem mindegyike eltörölte ezt a büntetési nemet. A két legnagyobb kivétel az Egyesült Államok és Japán. Az eltörlésre is azonban döntően csak az utóbbi egy-két évtizedben került sor, egészen a XX. század második feléig kisebb-nagyobb mértékben szinte minden államban, így Magyarországon is szabályozták, illetve alkalmazták a legsúlyosabb büntetőjogi jogkövetkezményt. Könyvünk annak a hosszú folyamatnak a bemutatására vállalkozik, melynek során az ókorban, a középkorban és a kora újkorban a bűncselekmények széles körére nézve „rendes büntetésként” létező szankció néhol rendkívüli büntetéssé vált, néhol egyenesen megszűnt, máshol azonban – az előbbi tendenciákkal szöges ellentétben – igénybevétele éppenséggel kiterjedt. E kötet mindezt igyekszik az ésszerűség követelményeihez és a lehetőségekhez képest teljes körűen ismertetni, kiterjesztve az elemzést olyan jogrendszerekre is, amelyekről mi, európaiak, jelentőségünk hamis tudatában hajlamosak vagyunk megfeledkezni.
Vypredané
14,58 € 15,35 €

Érzelmi intelligencia coaching


U dodávateľa
9,47 € 9,97 €

Visszafordítható


A klímaváltozás kapcsán megjelenő riasztó hírekkel szembesülve nehéz átlátni, hogy mit tehetünk a válság elhárításáért a kormányok, települések, vállalatok és az egyének szintjén. A Visszafordítható segít minket az eligazodásban: a Project Drawdown keretében elismert kutatók, tettre kész szakemberek, elkötelezett politikusok a világ minden tájáról egy tudományosan alátámasztott, gazdaságilag rentábilis, előremutató javaslatcsomagot készítettek a klímakatasztrófa megállítására. A hiánypótló könyv 100 innovatív megoldást mutat be mindenki számára közérthető módon az élet különböző területeiről. Megismerhetünk már alkalmazott technológiai újításokat és szemléletformáló kezdeményezéseket, sőt még fejlesztés alatt álló terveket is. Ha az elkövetkező harminc évben ezeket a módszereket következetesen alkalmazzuk, csökkenthetjük a károsanyag-kibocsátást, visszafordíthatjuk a klímaváltozást, és lehetőséget kapunk egy élhetőbb, igazságosabb világ kialakítására is.
U dodávateľa
19,89 € 20,94 €

Metrológia v strojárstve


Vypredané
17,05 € 17,95 €

500 Years Later: An Oral History of Final Fantasy VII


A thrilling deep dive into the creation of the revered PlayStation RPG. Comprising over thirty interwoven voices, this beautifully produced book offers unprecedented insight into the craft and ambition behind the revered PlayStation RPG. An extended adaptation of Matt Leone's celebrated 27,000 word history, published online by Polygon in January 2017, this physical version has been designed by Rachel Dalton and features sixteen specially commissioned illustrations by sparrows, eight new standalone interviews, and a foreword by series creator Hironobu Sakaguchi.
U dodávateľa
37,00 € 38,95 €

Tanulmányautók


A tanulmányautók az álmok és korunk technikai fejlettsége között, vagy ha úgy tetszik, a jelen és a jövő között húzódó határmezsgyét képviselik. Olyan, mintha ezek a prototípusok be szeretnék bizonyítani, hogy a kivitel erősíti a szabályt, s ennek eredményeképpen meghökkentő, hipermodern formák, elképesztő teljesítmény és futurisztikus felszereltség jellemzi őket. E kötetünkben a szakíró Larry Edsall ismerteti az első tanulmányautók megépítésének történetét. Az 1930-as évektől egészen napjainkig haladva a formatervezés és az újszerű megoldások szempontjából részletesen elemzi az adott kor meghatározó modelljeit. Az európai, amerikai és japán autógyártás száz modelljét veszi górcső alá.
Vypredané
28,47 € 29,97 €

Ročenka regionálneho rozvoja 2021


Desať analytických textov o tom, čo sa v roku 2020 udialo v téme regionálneho rozvoja na Slovensku. Ročenka je svojím spôsobom prvotinou v domácom kontexte. Aj keď väčšina príspevkov sa nesie v kritickom duchu, ide o konštruktívnu kritiku so zámerom pomôcť zlepšiť to, čo sa reálne zlepšiť dá. Anton Marcinčin a Jakub Csabay (editori), Daša Belkovicsová, Jakub Csabay, Eduard Donauer, Alexander Duleba, Denisa Ihnatišinová, Ľuboš Kovács, Anton Marcinčin, Ábel Ravasz, Štefan Rehák, Katarína Smatanová, Andrea Šeligová, Martin Šveda (autori)
U dodávateľa
12,34 € 12,99 €

SZÍNES Jobb agyféltekés rajzolás


A szerző könyvében gyakorlati módszerekkel mutatja be a harmonikus színösszeállítások megalkotását. A könyv átfogó részletességgel foglalkozik a színek szerkezetével, és megtanít bennünket, hogy azt lássuk, ami tényleg előttünk van, nem pedig azt, amit egy színes tárgyról gondolunk. A színkeverést és -kombinálást célzó gyakorlatok kezdők, tapasztalt művészek és tervezők számára egyaránt hasznosak. A kezdetben egyszerű majd egyre nehezebbé váló gyakorlatokat több mint 125 folyamatábrán kísérhetjük nyomon.
Vypredané
14,43 € 15,19 €

Krónika akció


Vypredané
47,47 € 49,97 €

Pravidelná dávka


Bol Galileo skutočne obeťou cirkvi? Majú zvieratá práva a povinnosti? V akého Boha veril Einstein? Existovala v stredoveku veda? To je len ochutnávka tém, ktoré na vás čakajú v tejto knihe. Vznikla na základe podcastu Pravidelná dávka, ktorý sa od roku 2018 snaží o prevenciu „myšlienkovej korupcie“. Autori vám predostrú témy z oblasti filozofie, náboženstva, histórie či prírodných vied. Ponúknu vám na ne nový pohľad a zbúrajú nejeden mýtus, ktorý máme zakorenený v našich hlavách.
Predpredaj
16,14 € 16,99 €

Dejiny Planety Zeme


Kniha je jedinečnou kombinaci vědy a umění. Text poskytuje přehled o vynikajících nedávných objevech a je doplněn nádhernými barevnýmy kresbami. Nápadité grafy, často zhotovené počítačovou technikou, poskytují informace o meznících vývoje života n a Zemi.
Vypredané
26,02 € 27,39 €

V kategórii odborná a náučná literatúra nájdete najrôznejšie knihy zamerané na odborné témy a poskytujúce hlbší pohľad do konkrétnych oblastí. Táto literatúra je určená pre študentov, odborníkov a všetkých záujemcov o nové poznatky z daných tém.

V tejto kategórii nájdete knihy z oblasti medicíny, práva, ekonomiky, psychológie, vedy, techniky a ďalších disciplín. Tieto knihy sú plné odborných informácií, ktoré slúžia na posilnenie odborných vedomostí a praktických zručností v danom odbore.

Čítaním odbornej a náučnej literatúry môžete rozšíriť svoje vedomosti, získať nové perspektívy a objaviť najnovšie poznatky v rôznych oblastiach. Bez ohľadu na to, či ste študent, profesionál alebo zvedavý jednotlivec, táto kategória ponúka knihy, ktoré vám pomôžu hlbšie porozumieť svetu okolo vás.