! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Knihy - Geografia, geológia, mineralógia strana 6 z 12

Atlas našich hornin


Atlas našich hornin představuje jedinečnou odbornou a zároveň studijní pomůcku, která u nás doposud chyběla. Uvádí všechny zájemce o neživou přírodu do pestrého světa hornin. Ty je možné pozorovat, poznávat a sbírat téměř kdekoliv. Publikace vychází z pozorování pouhým okem a s použitím nejjednodušších pomůcek, které jsou každému dostupné. To ji dělá srozumitelnou a snadno uchopitelnou. Představuje 121 hornin z České republiky. Jsou mezi nimi zástupci všech hlavních druhů, ale i takové, jež jsou něčím zvláštní, významné nebo mají atraktivní vzhled. Každá hornina je zobrazena na hlavním snímku v měřítku 1:1 a na detailním záběru, který představuje 12mm výřez a umožňuje rozpoznání stavebních částí jako při pohledu lupou. Nechybí ani stručný vysvětlující komentář. Samozřejmostí je přehledně zpracovaný doprovodný text s nezbytnými obrázky, schématy a tabulkami. Celá knížka je logicky strukturovaná do několika částí. Po všeobecných kapitolách jsou postupně probrány horniny vyvřelé, usazené a přeměněné. Atlas je určen všem zájemcům o geologii, učitelům a studentům gymnázií i žákům druhého stupně základních škol. V publikace je kladen hlavně důraz na stručnost, výstižnost a srozumitelnost. Proto autor sjednotil komplikovanou odbornou terminologii a klasifikaci. Těžištěm jsou kvalitní fotografie. Atlas může do značné míry nahradit sbírkový fond, kterého se dnes na mnohých školách nedostává.
Vypredané
14,73 € 15,51 €

Mark Carwardine's Guide to Whale Watching in North America


No one ever says 'I can't remember if I've seen a whale.' A close encounter with one of the most enigmatic and remarkable creatures on the planet is a life-changing experience. This comprehensive and authoritative guide covers everything you need to know about where, when and how to watch whales, dolphins and porpoises in North America. Packed with useful information and top tips to help you get the most out of your trip, it includes a thorough account of whale-watching opportunities in some of the world's hotspots, from Hawai'i and Vancouver Island to the Gulf of Maine and Baja California, as well as detailed accounts of every cetacean species found in North America. Whether you want to watch Blue Whales in Monterey Bay, Killer Whales in the San Juan Islands, Narwhals in the high Arctic or North Atlantic Right Whales in the Bay of Fundy, this is an ideal companion.
Vypredané
21,38 € 22,50 €

Kameň z dobrej vody


Na území nášho štátu je málo kvalitnej kamenárskej suroviny, preto sa kamenárstvo rozvíjalo hlavne tam, kde sa takýto kameň vyskytoval. K najvýznamnejším strediskám kamenárstva na západnom Slovensku patrí obec Dobrá Voda. Dobrovodskí kamenári ju preslávili svojím umením už v období stredoveku. Kamenársku tradíciu tu rozvinuli talianski majstri, ktorí na Dobrej Vode žili a pracovali už od stavby Dobrovodského hradu. Pravdepodobne až pri stavbe Dobrovodského hradu objavili kamenári v podhradí nový typ kameňa, ktorý na rozdiel od triasových vápencov tvoril veľké bloky, mal lepšie fyzikálno-mechanické vlastnosti a dal sa dobre opracovať. Tieto vlastnosti a dobré prírodne pomery na ťažbu umožnili jeho použitie na sakrálne aj svetské stavby v širokom okolí. A tak už od raného stredoveku sú karbonátové pieskovce a zlepence z Dobrovodskej kotliny známe ako kameň dobre opracovateľný a vhodný na stavebné, sochárske a dekoračné účely.
Vypredané
15,44 € 16,25 €

Svět drahých kamenů


Aktualizovaný a rozšířený průvodce drahými kameny, přinášející vynikající fotografie ze světových sbírek. Uvádí jejich chemické a fyzikální vlastnosti, naleziště, historii, oceňování a uplatnění v léčitelství.
Vypredané
20,05 € 21,10 €

Jewel


Celebrate the most dazzling jewels on Earth with Jewel, the most glamorous guide to jewellery, gems, and minerals. With a foreword by Judith Miller, Jewel is a lavish look at precious stones, organic gems, and precious metals. Discover gemstones from agate to zoisite, take an up-close look at the world's most extravagant and famous jewellery, and immerse yourself in the incredible stories behind famous gems including the stunning Koh-i-Noor, the exquisite Faberge eggs, and the mysterious Hope diamond. Packed with spectacular photography, intriguing history, and fascinating real-life stories, Jewel is the most sumptuous celebration of the treasures of the Earth and the perfect gift for anyone looking for a little glamour.
Vypredané
36,05 € 37,95 €

Diamantová voda a zázračná uzdravení


Naleznete zde jednak veškeré základní informace o léčivé tekutině Diamantové vodě, jako je její historie a technologie, účinky a všestranné využití k léčení, ale i na pití, vaření, v domácnosti a v přírodě, rovněž způsob množení této vody, potom také vše o autorovi technologie Diamantové vody, Francouzi Joëlu Ducatillonovi. Dále jsou v knize uvedeny informace o vzniku krystalů Diamantové vody a z nich vytvořených léčivých obrázků a přívěsků – zářičů energie. V knížce najdete i další zajímavosti o Diamantové vodě – poznatky jasnovidců, léčitelů i psychotroniků a také stovky získaných krásných zkušeností uživatelů Diamantové vody od nás i z ciziny. Jedná se o zkušenosti s léčením lidí, ale i zvířat a s použitím této léčivé tekutiny v domácnosti, v přírodě na zalévání i při čištění vodních zdrojů a toků, jako jsou studny, bazény, jezírka, ale i řeky, jezera či moře a oceány. Rovněž milovníci záhad si tu přijdou na své! Mohou se těšit na úžasné zážitky autorky díla při očistě vod a na tajemnou záhadu na Gardském jezeře. Dále pak v knize najdete odkazy na francouzské internetové stránky J. Ducatillona a ukázka z nich a také jeho nové objevy a technologie i další výzkum! Potom se dozvíte něco o fascinujícím tajemství pyramid! V publikaci je také uveden překlad knihy autora této vody „Diamantová voda –Vědomí“. A nakonec knížku doplňuje obrazová dokumentace.
Vypredané
11,53 € 12,14 €

Skrytá moc drahých kamenů


Všechny základní drahé kameny včetně korálů, perel, tektitů a drahých kovů. Jejich vnitřní síla a schopnost působit na lidský organismus. Vydání je doplněné kameny zvěrokruhu a rejstříkem.
Vypredané
10,67 € 11,23 €

Minerály se systémem rychlého určování


Zajímáte se o minerály, sháníte si sami nejkrásnější kousky nebo máte rozsáhlou sbírku? Potom potřebujete příručku k jejich rychlému a bezpečnému určování. Kniha Waltera Schumanna nabízí přehled více než 400 druhů nejznámějších a nejdůležitějších minerálů z nalezišť po celém světě. Minerály jsou zobrazeny v podobě, ve které je můžete objevit i vy osobně. Jejich popis pak zahrnuje všechny potřebné informace, podle kterých dokáže úspěšně identifikovat jednotlivé kusy nejen odborník, ale i laik.
Vypredané
12,92 € 13,60 €

Zem 50 myšlienok, ktoré by ste mali poznať


Vo vzdialenosti, akú mnohí z nás každodenne prekonajú cestou do práce, sa nachádza miesto, ktoré nikto nikdy nenavštívil, s teplotnými a tlakovými podmienkami, aké si vieme len sotva predstaviť. Prečo je zemské jadro horúce? A prečo by bez oceánov neexistovali kontinenty? Nad týmito aj ďalšími otázkami týkajúcimi sa modrej planéty sa zamýšľa spisovateľ a vyštudovaný geológ Martin Redfern. Objasňuje, ako Zem vznikla a aký bude jej pravdepodobný osud vzhľadom na aktuálne demografické a ekosystémové trendy. Vysvetľuje základné prírodné procesy, čo sú klimatické pásma, morské a vzdušné prúdy, ako prebieha tektonický pohyb zemských dosiek.
Vypredané
12,30 € 12,95 €

Vulkánok és földrengések


Légy tanúja nyughatatlan bolygónk erejének - a pusztító vulkánkitörésektől a félelmetes cunamikig. Tudd meg, mi történik földrengéskor, és hogyan mérik a tudósok a rengés erősségét. Nézd meg, hogyan árad ki a tűzforró vörös lávafolyam a vulkán kráteréből. Derítsd ki, hogyan befolyásolják a vulkánok az időjárást
Vypredané
9,84 € 10,36 €

Lacná kniha Vulkánok és földrengések (-70%)


Légy tanúja nyughatatlan bolygónk erejének - a pusztító vulkánkitörésektől a félelmetes cunamikig. Tudd meg, mi történik földrengéskor, és hogyan mérik a tudósok a rengés erősségét. Nézd meg, hogyan árad ki a tűzforró vörös lávafolyam a vulkán kráteréből. Derítsd ki, hogyan befolyásolják a vulkánok az időjárást
Vypredané
3,11 € 10,36 €

dostupné aj ako:

Lexikon léčivých kamenů


Tato kniha slouží k rychlé orientaci v léčivých kamenech. 328 druhů je seřazeno podle barev a současně čaker, jež barvám odpovídají. Tam, kde existuje více barevných odrůd, je kámen zařazen buď podle barvy nejtypičtější, nebo ve skupině kamenů vícebarevných. U každého kamene se uvádí jeho možné léčivé působení duchovní, duševní, mentální a zdravotní.
Vypredané
11,12 € 11,70 €

Voda v zóne areácie pôd Žitného ostrova


Monografia syntetizuje údaje o zásobách vody v zóne aerácie pôdy regiónu Žitného ostrova, ktoré boli monitorované, spracovávané a interpretované pre hodnotenie dosahu VD Gabčíkovo na podpovrchové vody a na ďalšie výskumné ciele v Ústave hydrológie SAV. Toto spracovanie umožňuje ich využitie širokou pospolitosťou záujemcov zaoberajúcich sa problémami vodného režimu pôd Žitného ostrova, či už priamo, alebo okrajovo.
Vypredané
14,16 € 14,90 €

Oxford Dictionary of Geography 5th Edition


Containing over 3,100 entries on all aspects of both human and physical geography, this best-selling dictionary is the most authoritative single-volume reference work of its kind. It includes coverage of cartography, surveying, meteorology, climatology, ecology, population, industry, and development. Worked examples and diagrams are provided for many entries, including 15 new illustrations. All existing entries have been fully revised and updated for this new edition, and there is now expanded coverage of Geographical Information Systems (GIS), and glacial geomorphology, as well as the inclusion of more international examples within definitions, broadening its coverage considerably. The dictionary includes more than 400 new entries, including economies of scope, marginalization, rurality, and tax havens and offshore financial centres. Recommended web links are suggested for many entries, accessible and kept up to date via the Dictionary of Geography companion website. Packed with clear, concise, and authoritative information, this A-Z reference is an essential companion for all students and teachers of geography.
Vypredané
13,29 € 13,99 €

Krása kameňa v živote človeka


Publikácia Krása kameňa v živote človeka bola napísaná so snahou zdôrazniť dôležitosť kameňa. Z historického hľadiska bolo najdôležitejšou funkciou kameňa jeho použitie na stavebné účely. Spočiatku sa zhotovovali objekty potrebné pre človeka alebo danú spoločnosť, ktoré mali praktické poslanie. Použitie kameňa bolo funkčné. V určitom štádiu spoločenského vývoja človek začal okrem funkčnosti kameňa sledovať aj možnosti jeho výtvarného stvárnenia. Vtedy sa stal kameň zdrojom vhodného materiálu na zhotovovanie rôznych architektonických prvkov. Stavebný kameň sa menil v rukách človeka na dekoračný kameň, ktorý mu pomáhal zhmotniť jeho zámery. Bol to materiál, ktorý svojou prispôsobivosťou, tvarovateľnosťou, ušľachtilosťou a estetikou vzhľadu spĺňal požiadavky akejkoľvek dobovej architektúry. Preto hlavnou myšlienkou publikácie bola snaha doplniť a obohatiť praktickú funkciu kameňa o jeho výrazovú stránku, o estetiku kameňa.
Vypredané
17,10 € 18,00 €

České a moravské Vltavíny


Vltavíny jsou považovány za české národní kameny. Kniha objasňuje vznik vltavínů, který by neproběhl bez doteku vesmíru. Upřesňuje jejich výjimečné postavení ve skupině tektitů. Poprvé ukazuje možnosti, jak je odlišit od pouhého skla nebo padělků. Představuje vltavíny jako oblíbené drahé kameny používané ve špercích. Zájemcům o esoteriku shrnuje nejdůležitější informace o těchto kamenech. Jedinečná je kapitola "Naleziště vltavínů", která poprvé zobrazuje takové množství českých i moravských vltavínů v jejich přirozené kráse
Vypredané
18,24 € 19,20 €

Milyen ásvány ez?


Zsebméretű praktikus határozó az ásványok megismeréséhez: - 80 drágakő és ásvány részletes leírása - biztos meghatározás a jól bevált karcszín szerinti beosztás segítségével - más ásványoktól megkülönböztető jegyek
Vypredané
5,03 € 5,29 €

Významné geologické lokality Moravy a Slezska


Kniha přibližuje detailnější geologickou stavbu východní části České republiky, tvořené dvěma geologicky odlišnými jednotkami – Českým masivem a Západními Karpaty. Pojednání o celkem 71 lokalitách je rozděleno do pěti kapitol, strukturovaných podle éry jejich vzniku: proterozoikum, starší paleozoikum, mladší paleozoikum, mezozoikum a kenozoikum. U každé lokality je popsána geologická stavba jejího okolí, významné geologické jevy, přítomné horniny, minerály nebo fosilie. Textové informace doplňuje velké množství názorných barevných fotografií a map, připojena je i anotace v angličtině. Všechny lokality vřazené do publikace jsou snadno a bez omezení přístupné, pouze na některých je třeba zachovávat pravidla spojená s jejich zákonnou ochranou. Geologický průvodce v pěti kapitolách přibližuje více než 70 zajímavých lokalit z hlediska jejich geologické stavby, zastoupených hornin, minerálů či fosilií.
Vypredané
15,21 € 16,01 €

dostupné aj ako:

Drahé kameny (DK)


Bohatě ilustrovaná kapesní příručka uvádí klasifikaci nerostů, přírodní tvary různých minerálů, optické vlastnosti kamenů a lesk, přičemž jsou stručně vysvětleny různé efekty využívané v klenotnictví. Publikace podrobně popisuje jednotlivé kameny, u každého druhu je uvedeno složení, chemický vzorec, krystalová soustava, hmotnost, tvrdost a jiné základní vlastnosti. Nerost je představen v přírodní formě a v ukázkovém výbrusu.
Vypredané
17,81 € 18,75 €

Kategória literatúry Geografia, geológia a mineralógia prináša poznatky o našej planéte Zemi a jej rozmanitých geografických, geologických a mineralogických javoch. V tejto kategórii nájdete knihy, ktoré vám umožnia objaviť fascinujúci svet zemepisu, štúdia zemského povrchu, štruktúry Zeme a vzácnych minerálov.

Tieto knihy ponúkajú širokú škálu tém, od fyzického a ľudského zemepisu, cez geologické procesy a vývoj Zeme, až po štúdium minerálov a drahých kameňov. Zistíte viac o zemských vrstvách, tektonických doskách, sopečnej činnosti, formovaní reliéfu, vodných systémoch a klíme.

Taktiež budete mať prístup k informáciám o geografickom rozšírení rôznych živočíchov a rastlín, biodiverzite, kultúrnych aspektoch rôznych regiónov sveta a vplyve ľudských činností na životné prostredie.

Kategória literatúry Geografia, geológia a mineralógia je určená pre študentov, výskumníkov, cestovateľov a všetkých zvedavých, ktorí túžia rozšíriť svoje vedomosti o svete, v ktorom žijeme. Knihy v tejto kategórii vám poskytnú cenné informácie, ilustrácie a príklady, aby ste lepšie porozumeli zemským procesom, geografickým javom a minerálnemu bohatstvu našej planéty.