Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Pohodové rodičovství


Vychovávat děti tak, aby z toho všichni členové rodiny vyšli beze šrámů na duši, je hotové umění. Milan Studnička, psycholog a spoluzakladatel úspěšného vzdělávacího portálu, se proto zaměřil na nejpalčivější otázky z praxe. Je rozdíl mezi výchovou kluků a holek? Jak porozumět sám sobě, a tím pádem i dětem? A jak vycházet s prarodiči? Ať už máte doma miminko, batole, školáka či puberťáka – vždy můžete pracovat na tom, aby se celá rodina cítila lépe.
Vypredané
13,29 € 13,99 €

Ako hovoriť, aby nás deti počúvali - Ako počúvať, aby nám deti dôverovali, 2. rozšírené vydanie


Druhé rozšírené vydanie! Ako vychovávať účinne a bez kriku. Svetový bestseller! Vynikajúca pomôcka pre komunikáciu rodičov s deťmi vychádzajúca z praxe skúsených autoriek – detských psychologičiek. Názov knihy doslova zodpovedá tomu, čo v knihe nájdete. Poskytuje návody krok za krokom na zlepšenie a posilnenie vzájomných vzťahov v rodine a porozumenia medzi rodičmi a deťmi. Vhodnou pomôckou sú kreslené ukážkové situácie s odporučeným priebehom dialógu.
Vypredané
11,39 € 11,99 €

Why Did No One Tell Me?


A reassuring, no-nonsense guide to caring for your body before, during and after giving birth. For too long, women have been told that debilitating conditions following pregnancy are normal, to be expected, and something to just put up with. Emma Brockwell is on a mission to change this. Having been through two difficult pregnancies herself, Emma combines her expertise as a specialist women's health physiotherapist with personal experience to create a warm, honest, informative and essential handbook to help pregnant women and new mums take control and care for their changing bodies. Find out how to: -Protect your pelvic floor -Heal effectively from birth - both vaginal deliveries and caesarean sections -Tackle common - and TREATABLE - post-birth problems -Exercise safely after birth Every woman has the right to be informed and this empowering guide gives you all the tools you need to look after your amazing body throughout motherhood.
Vypredané
17,58 € 18,50 €

Nebezpečný efekt


Fascinující kniha Pokud máte děti, všeho nechte a kupte si ji, napsal britský deník The Times. Dílo přední světové kyberpsycholožky popisuje, jak online prostředí mění lidské chování. Zabývá se nejrůznějšími aspekty internetu, digitálních médií a sociálních sítí a jejich vlivem na člověka a jeho jednání. Přináší nejen překvapující statistiky a údaje, ale především je ilustruje skutečnými alarmujícími případy odhalujícími skryté trendy, které formují naši kulturu a nastolují znepokojivé otázky. Bere čtenáře na cestu do hlubin digitálního světa, kde čekají nástrahy, které mohou změnit lidstvo nepředstavitelným způsobem a zásadně ovlivnit přirozenou evoluci. Zvláštní důraz klade kniha na to, jak nové technologie ovlivňují a jaká nebezpečí mohou znamenat pro děti. Jak provést děti současným hyperpropojeným světem je pro dnešní rodiče jednou z největších výzev.
Vypredané
19,60 € 20,63 €

Lacná kniha Mami, oci, bojím sa (-70%)


„Ako zvládnuť náročné obdobie? Ako komunikovať s deťmi o koronavíruse? Ako im pomôcť zvládnuť obavy a vysvetliť pravidlá? Príbehy v knižke Mami, oci, bojím sa pomáhajú deťom pochopiť to, čo cítia a ponúkajú im riešenia a odpovede na ich otázky. Nájdete v nej odporúčania a rady, ako upokojiť dieťa, ale aj to, ako s ním komunikovať tak, aby cítilo vaše prijatie, pochopenie a lásku.“ PaedDr. Petra Arslan Šinková, detská psychologička „Pandémia koronavírusu zasiahla všetkých a ešte viac prehlbuje sociálne nerovnosti a zhoršuje situáciu mnohých zraniteľných skupín. Uvedomujeme si však a aj z praxe vieme, že následky pandémie majú aj iný dopad – zasiahli myseľ a psychiku rodičov aj detí. Mnohí rodičia sa stali zo dňa na deň učiteľmi, deti, zvyknuté na detský kolektív a kamarátov, ostali doma, socializácia bola obmedzená aj v rámci rodín, mnohí svojich blízkych nevideli dlhé týždne, zaplavili nás obavy, neistota, strach. Koronavírus ovplyvnil deti aj rodičov a práve príbehy a ilustrácie v tejto knihe im ukážu, ako zahnať úzkosť a obavy, navedú na správnu cestu, ako zvládnuť náročné chvíle, ale aj ako odpovedať na detské otázky, zbaviť ich strachu a pomôcť im, aby pochopili situáciu.“
Vypredané
3,87 € 12,90 €

dostupné aj ako:

  • 5 /5

Bábätko - návod na používanie, 2.vydanie


Seriózna publikácia určená rodičom malého dieťaťa, napísaná však so značnou dávkou svojrázneho humoru. Design a ilustrácie napohľad evokujú technickú príručku nadšeného domáceho majstra, autorom rád je ale detský lekár, a týkajú sa kompletnej starostlivosti o dojča - prebaľovanie, kŕmenie, manipulácia s deťaťom, kúpanie, uspávanie, čo robiť pri chorobe, sledovanie zdravého vývoja a veľa ďalších praktických rád.
Vypredané
10,44 € 10,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Bábätko - návod na používanie, 2.vydanie (-90%)


Seriózna publikácia určená rodičom malého dieťaťa, napísaná však so značnou dávkou svojrázneho humoru. Design a ilustrácie napohľad evokujú technickú príručku nadšeného domáceho majstra, autorom rád je ale detský lekár, a týkajú sa kompletnej starostlivosti o dojča - prebaľovanie, kŕmenie, manipulácia s deťaťom, kúpanie, uspávanie, čo robiť pri chorobe, sledovanie zdravého vývoja a veľa ďalších praktických rád.
Vypredané
1,10 € 10,99 €

dostupné aj ako:

Hello Mum


Fantastically funny, wise and charming motherhood sketches from award-winning illustrator Polly Dunbar. 'Go away, I'm busy writing about the beauty of motherhood.' Polly Dunbar is an award-winning illustrator who usually draws for children rather than adults, but when she had her own sons, she started recording the beautiful and maddening moments of parenthood with a doodle. Hello, Mum is her visual diary of the magical highs and absurd lows that many parents will recognise - from the shock and awe of the baby days to the delight (and terror) of the toddler years and the mayhem of sibling rivalry. Dunbar's fantastically funny, wise and enchanting drawings capture this precious and fleeting time with heart-touching perfection.
Vypredané
16,10 € 16,95 €

Nejrudější růže rozkvétá


Už jste se dneska stihli zamilovat? Budoucí historici nejspíš naši dobu nazvou érou rozchodů. Slovo láska na nás vyskakuje ze všech stran, z románů, filmů, časopisů i webů, ale čím častěji ho užíváme, tím snadněji opouštíme jeden druhého. Jak je to možné? Liv Strömquistová, švédská autorka úspěšných a provokativních komiksů, si ve své knize pokládá jednu z nejtěžších otázek: Jsme v čase konzumu a sociálních sítí ještě vůbec schopni se zamilovat? Nebo jen, stejně jako Leonardo DiCaprio, který střídá partnerky jako modelky plavky, hledáme v tom druhém zrcadlo pro vlastní ego? Beyoncé, Kierkegaard, Šmoulové, Sokrates, Ariadna i Ježíš Kristus, v tomto chytrém komiksu se sešla vskutku vybraná společnost. Tak se konečně pojďme bavit o lásce vážně. Bude to nesmírně zábavné.
Vypredané
13,35 € 14,05 €

Whats the T


Discover what it means to be a young transgender and/or non-binary person in the twenty-first century in this frank and funny guide for 14+ teens, from the author of This Book is Gay. In What's the T?, Stonewall ambassador, bestselling trans author and former PSHE teacher Juno Dawson defines a myriad of labels and identities and offers uncensored advice on coming out, sex and relationships with her trademark humour and lightness of touch. Juno has also invited her trans and/or non-binary friends to make contributions, ensuring this inclusive book reflects as many experiences as possible, and features the likes of Travis Alabanza and Jay Hulme. The companion title to the This Book Is Gay, What's the T? tackles the complex realities of growing up trans with honesty and humour, and is joyfully illustrated by gender non-conforming artist Soofiya.
Vypredané
11,35 € 11,95 €

Connect


Often described as transformational, 'Interpersonal Dynamics' has been the most popular elective course on the Stanford Graduate School of Business MBA for forty-five years. Distilled into a book for the first time, Dr David L. Bradford and Dr Carole Robin use seventy-five years of their teaching on the course to explain how to build more powerful and satisfying relationships with colleagues, partners and friends. The structure of the book follows the general arc of relationships, with real-life examples from the course, the authors' work with organisations, their own personal lives and even their working relationship with each other. Focusing on relationship-building through self-awareness, engagement, communication, building trust and giving and receiving feedback, the practical takeaways and memorable concepts have been honed over decades of teaching. At the end, self-assessments help to deepen the reader's learning. It's the proven route to better, more fulfilling relationships at home and at work.
Vypredané
17,58 € 18,50 €

Letters on Motherhood


In this beautiful and poignant collection, Giovanna writes deeply heartfelt letters to everyone who has helped her to become the mother she is today. To her young sons: Buzz, Buddy and Max. To Tom, and her mum and dad. But also, to herself, her body, and more. And finally, to all of the mums, dads and mums-to-be out there doing the work too. These letters cover everything from her fears and hopes to the love and uncertainty of being a mother today. Honest, heartwarming and hilarious, Giovanna's relatable musings on motherhood are both a joy and a comfort, paying testament to the power of family. With stories parents everywhere can relate to, Letters on Motherhood is the perfect gift for any Mum.
Vypredané
10,93 € 11,50 €
  • 4 /5

Montessori pre batoľatá


Je čas zmeniť náš pohľad na batoľatá. Pomocou princípov vytvorených doktorkou Mariou Montessori ukazuje autorka, ako je možné zmeniť život s „hrozným“ batoľaťom na pestrý a vzájomne obohacujúci čas plný zvedavosti, učenia sa, rešpektu a objavovania. Spolu so stovkami praktických nápadov týkajúcich sa všetkých stránok života s batoľaťom, ponúka kniha päť princípov na povzbudenie prirodzenej zvedavosti u vášho dieťaťa, od „dôvery dieťaťu“ až po „pestovanie jeho zvedavosti“.
Vypredané
16,14 € 16,99 €

Ako hovoriť s mužmi


Už dávno je známe, že muži a ženy hovoria rôznymi jazykmi. Nicole Stange, odborníčka na vzťahy, už dlhé roky skúma, ako túto situáciu zmeniť tak, aby boli v partnerstvách eliminované konflikty a aby sa zvýšila efektivita komunikácie. Tým sa totiž v pozitívnom zmysle podporí aj dynamika párových vzťahov. Takže – ako môžu ženy hovoriť s mužmi tak, aby im muži rozumeli? Ako dosiahnuť, aby bol ich odkaz nezameniteľný? Nuž, niečo už vieme – ide v prvom rade o jasný a priamy spôsob vyjadrovania slov, nazývanie vecí pravými menami. Ženy tušia, že očakávať od muža, že si z ich náznakov „domyslí“, o čo im ide, je márne. Nicole Stange však odkrýva množstvo ďalších pravidiel, ktoré budú pre mnohé ženy prekvapujúcimi, no na druhej strane, po ich aplikovaní v praxi rýchlo zistia, že aj prekvapujúco fungujúcimi.
Vypredané
12,26 € 12,90 €

dostupné aj ako:

Hogyan nevelj boldog gyereket - A Montessori-módszer


Hogyan járulhatunk hozzá ahhoz, hogy gyermekünk önálló, kreatív és magabiztos legyen? Milyen eredmények érhetők el a pozitív megerősítéssel? Miért nem célravezető hosszú távon a büntetés? Hogyan védjük meg gyermekünket a digitális eszközök káros befolyásától? És miként függ össze mindez azzal, hogyan lesz valakiből sikeres felnőtt? Erre adja meg a választ könyvében Tim Seldin, a Montessori Alapítvány elnöke. A Hogyan nevelj boldog gyereket a szerző negyvenéves tapasztalatát egybesűrítő szülői kézikönyv: gyakorlatias és egyben szórakoztató útmutató, amelynek segítségével önálló, alkotókedvvel és önbizalommal teli gyerekeket nevelhetünk a Montessori-módszer leghatékonyabb elemeinek otthoni alkalmazásával. A kötet a születéstől egészen 6 éves korig kíséri a gyerekek fejlődését, bemutatja a másfél évszázados múltra visszatekintő Montessori-módszert, és rengeteg praktikus tanáccsal látja el a szülőket. Ötleteket ad a kisbabák vigasztalására, a hisztik megszüntetésére, iskola-előkészítő ismeretek átadására vagy épp az udvarias viselkedés megtanítására. Az ügyességi és szerepjátékok pedig egyszerre szolgálják a közös élményszerzést, és segítik az őszinte, magabiztos és fejlett önkontrollal rendelkező gyerekek nevelését.
Vypredané
13,78 € 14,51 €

Lacná kniha Moja mama povedala a mala pravdu (-90%)


• Spoločné dielo dcéry a mamy o rodičovstve, výchove a vnútornom i vonkajšom svete dieťaťa. Píšu dve mamy so skúsenosťami. Spolu a z lásky. Chcú pomôcť druhým mamám. • Nájdete v nej praktické rady do života od skúsenej expertky, ktorá 40 rokov učila v materských školách. Ako učiteľka pracovala s 1200 deťmi plus jej dvomi vlastnými. • O svoju múdrosť a skúsenosti sa delí láskavou a civilnou formou. Jedinečná kniha poslúži každému rodičovi, ktorý sa snaží vychovať deti najlepšie, ako vie. • Často kladené otázky ohľadom škôlky, výchovy, reakcií, vývinu reči, ale aj odporúčaní, ako postupovať v opakujúcich sa rodinných situáciách, sú prehľadne zoradené podľa tém s konkrétnymi príkladmi. • Knihu po prečítaní odporúča pediater aj detský psychológ.
Vypredané
1,30 € 13,00 €

dostupné aj ako:

  • 4,6 /5

Sprievodca rodiča dnešného (Prvý rok)


Komplexná príručka sprevádza prvým rokom života bábätka a pod dohľadom odborníčok rieši témy šestonedelia, dojčenia, starostlivosti o dieťatko, prvých chorôb, pohybového vývinu, stravovania, zúbkov či vybavovačiek na úradoch. Kniha je tvorená na mieru rodičovi dnešnému – novodobému druhu rodiča, ktorý sa vyznačuje najmä láskavosťou a praktickosťou. Potrebuje sa zorientovať v spleti rád z okolia a informácií na internete. Na pomoc mu prichádzajú psychologička, laktačná poradkyňa, pediatrička, pedagogička vývinového pohybu dojčiat, nutričná terapeutka a pedostomatologička, ktoré odpovedajú na najčastejšie otázky rodičov detí do jedného roka.
Vypredané
18,91 € 19,90 €

dostupné aj ako:

Ikres Babanapló


Ez a babanapló azoknak készült, akiket olyan öröm ért, hogy egyszerre kettő gyermeket várhatnak a családba. Mert ez egy kivételes állapot! Nem csak a megszületett gyermekek különlegesek, hanem az édesanyjuk, édesapjuk szintén. Kedves édesanya, a Te mesebeli történeted mikor kezdődött? Mikor tudtad meg, hogy két szív dobog a pocakodban? Hogyan mesélted el apának, a mamáknak és a papáknak? Te miként éled meg ezt? Amennyiben nem szeretnél elfelejteni egyetlen édes vagy akár keserű percet sem - mert néha ilyen is van - az ikrek várásáról, születésükről és kiskorukról, akkor ez a napló pontosan Neked szól! Az első percektől fel tudod vezetni az összes emléket, mivel nincs megkötve benne, hogy milyen neműek a gyermekek. Nem egyszerű időszak az első pár év, sok minden kiesik ilyenkor anyuka és apuka fejéből, ezért jó, ha kéznél van az Ikres Babanapló, amibe gond nélkül felvezethetnek minden élményt, kiegészíthetik fényképekkel, üzenetekkel. Az Ikres Babanapló valójában a szülők számára készült, de a gyerekeknek szól. Mert amikor majd a gyermekek felnőnek és kérdeznek arról az időszakról, amikor várták őket, amikor megszülettek vagy amikor kicsik voltak, elég ezt a könyvet elővenni és együtt elmerülni az emlékekben. Nincs szükség két babanaplóra: ebbe az egybe mindkét baba belefér!
Vypredané
12,23 € 12,87 €

Három értekezés a szexualitásról


A nagy analitikus, Sigmund Freud számtalan gyakorlati esetből, megfigyelésből levont általános következtetéseit, szintéziseit rögzíti ez a kis kötet, amely három "értekezést" tartalmaz a legizgalmasabb tárgykör, a szexualitás témájában. Az első A nemiség tévútjai címet viseli. Ebben mai szemmel is kivételesen tárgyilagos modorban fejti ki a kérdés természetes vagy kóros vetületét - mennyiben változat, mennyiben betegség. Második és harmadik értekezése a gyermeki és a serdülőkori szexualitást elemzi. Sok, ma már közkeletűvé vált fogalom kap itt először világos értelmezést (szorongás, elfojtás, szublimáció stb.).
Vypredané
4,61 € 4,85 €

Naučme sa nielen milovať knihy, ale aj byť skvelým rodičom a obetavým partnerom. Staňte sa mamou, ktorá má čas a varí najlepšie, ako sa dá. Ukážeme vám 5 jazykov lásky a predstavíme psychológiu milujúcich rodičov. Deti a rodičia, rodičia a deti sú spojený navždy. Ako sa k tomu postaviť, či triky lenivej mamy nájdete práve tu. 

Táto kategória je určená pre všetkých, ktorí sa zaujímajú o budovanie zdravých vzťahov, partnerského spolužitia a rodičovstva. Nájdete tu knihy, ktoré vám ponúkajú rady, odborné názory a inšpiráciu na ceste k vyváženému a naplnenému rodinnému životu.

Kategória "Partnerstvo a rodičovstvo" sa zameriava na poskytovanie informácií, návodov a podpory pre všetkých, ktorí chcú budovať zdravé a šťastné partnerské vzťahy a aktívne sa podieľať na rodičovstve. Nájdete tu knihy, ktoré vám poskytnú rady na zlepšenie komunikácie, budovanie intímneho vzťahu, riešenie konfliktov a rozvíjanie spoločných hodnôt.

Narazíte tu na knihy, ktoré sa zaoberajú témami ako rodičovské schopnosti, vývoj dieťaťa, výchova, zvládanie stresu, podpora v partnerskom vzťahu, plánovanie rodiny, rovnosť v partnerskom spolužití a mnoho ďalších dôležitých aspektov rodičovstva a partnerstva.

Nájdete tu knihy o partnerstve a sexe ale aj o rodičovstve a výchove.