Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Knihy - Bájky a povesti strana 22 z 22

33 moravských legend


Po úspěšných pražských a českých legendách přicházejí neméně kouzelné legendy moravské. Je jich sice méně než českých, ale jsou delší a možná i čtenářsky zajímavější. 33 moravských legend přináší pověsti o moravském králi Ječmínkovi z Chropyně, zbojníku Ondrášovi z Lysé hory, ptáčníku Velenovi z Boskovic či Meluzíně ze zámku Velké Losiny. Některá vyprávění půvabně vysvětlují vznik velkých měst: Opava má prý jméno od páva a Český Těšín založili bratři, co se na sebe těšili. Málokdo ví, že s hradem Děvičky je spojen příběh tatarské princezny a se zámkem Mikulov zas příběh tureckého paši. Víte, že díky zvonům se Brno ubránilo švédským vojskům? A že tradiční perníkové uši ze Štramberku mají původ v krutém tatarském zvyku? Dozvíte se, proč se v zámku Milotice zjevuje černá hraběnka, koho musí po smrti nosit na hřbetě rytíř z Bučovic a ještě mnoho a mnoho jiného.
Vypredané
15,09 € 15,88 €

Dávne povesti o hradoch


Autor nám približuje nielen povesti dobre známe, ale aj tie, ktorých príbeh je azda trochu zaprášený. Fabulou sú samozrejme vo väčšine prípadov historicky nepodložené udalosti, ktoré však napriek tomu podnecujú čitateľa a obohacujú národnú kultúrnu klenotnicu. Autor pridáva k historickým skutočnostiam legendu - no a človek je predsa tvor, ktorý čarovné tajomno nadovšetko obľubuje. Aj preto je práca určená širokej vrstve čitateľskej obce, nielen deťom. Povesti Medňanského sú navyše popretkávané motívmi lásky, ktorá vdychuje hradným múrom i čitateľovi život do žíl. Ide o čítanie mimoriadne pútavé, napriek istej zložitosti štýlu.
Vypredané
7,86 € 8,27 €

CD-Báje a pohádky z Afriky a Asie


Africké báje na tomto 2CD pocházejí z kraje ležícího na jih od rovníku. Území se nazývá Sankuru. Báje vyprávěné starými kouzelníky se zdají být tak známé. Poslechněte si je a poznáte, že jak v bílém, tak v černém těle dlí duše, která miluje především svoji zem a svůj národ. Nejpopulárnějším hrdinou malajských pohádek je nesporně malý trpasličí jelínek - kančil. Je považován za mimořádně bystré zvířátko, i když je vysoký sotva 30 centimetrů. Tomuto jelínkovi se v Malajsku říká pelandok. Jeho domovem jsou džungle Sumatry, Jávy, Kalimantanu a Malajského poloostrova. Tam také o něm vznikl již před několika staletími celý cyklus bajek.
Vypredané
4,42 € 4,65 €

Lacná kniha O muzi ktery si koupil svedeni (-90%)


Výbor ze čtyřdílné sbírky laponských (sámských) pohádek a pověstí sesbíraných J. K. Qvikstadem si zachovává formální členění příběhů podle tří úrovní skutečnosti, které jsou často zobrazovány na šamanských bubíncích: příběhy z cizího světa (boj, erotika, kontakt s ďáblem), příběhy z blízkého světa (rodina, sousedé, Čudové, šamani, zvířata, znamení smrti, střet starých a nových časů, stallové a trollové aj.) a příběhy o mrtvých (mrtvoly, štvanci).
Vypredané
1,40 € 14,01 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Zrcadlo starých časů (-90%)


Pověsti, zkazky, pohádky a historické povídky z minulosti českých měst. V těchto příbězích autorka rozehrává tajemství spjatá s duchem prostorů, jako jsou domy, města, ulice, kláštery, kostely, kapličky, prameny, věže, hrady, rokle, studně či kopce Kniha je doplněna vlastivědnými reáliemi a to navozuje vědomí sounáležitosti současnosti s minulostí. Pověsti Heleny Lisické prozrazují vysokou literární erudici, hlubokou psychologickou znalost lidských vztahů i etickou zaujatost autorky Tato výpravná publikace je doplněna poutavými ilustracemi Vítězslavy Klimtové.
Vypredané
1,64 € 16,40 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Bilibonk a trní


Billibonk a trní je podmanivý příběh pro čtenáře všech věkových skupin. V této poutavé bajce slon Billibonk a jeho přátelé objevují vzájemné souvislosti života v Pabidské džungli. Zábavný úvod do systémového myšlení.
Vypredané
0,30 € 6,01 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Pribehy Na Kt.Svietilo Slnce


Báje a povesti starého Egypta, Mezopotámie a Izraela vo výbere Eduarda Petišku o tom, ako si starí Egypťania predstavovali zrodenie zeme a ľudí, ako slnce vyšlo prvý raz na svoju púť, o nesmiernej potope sveta, o kráľovi Dávidovi i o múdrosti Šalamún ovej. Spisovateľ s láskou priblížil čitateľom bez rozdielu veku poklady svetovej literatúry od najstarších čias. V roku 1996 získala ocenenie Najkrajšia kniha roka. Preložila: Mária Ďuríčková, Ilustroval: Jindra Čapek
Vypredané
0,46 € 9,29 €

dostupné aj ako:

Staré slovenské povesti I. (modré)


Prvý diel zbierky ľudových rozprávok, ktorých korene siahajú ďaleko do minulých storočí. V zbierke sa pokúsili načrieť najmä do tých záznamov zo starej ľudovej tvorby, ku ktorým sa zberatelia a editori bližšie nedostali. Tak si môžete prečítať rozprávky ako: Anča a čert, Chudobní manželia, Múdra dcéra, ... Podľa ľudových povestí prerozprával a zostavil: Jozef Michaláč Originálna ručná umelecká knihárska práca.
U dodávateľa
26,60 € 28,00 €