! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Bájky a povesti strana 17 z 22

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Prefíkané bájky


Objavte svojrázny svet prefíkancov, prešibaných zvierat, ktoré svojimi schopnosťami a trikmi balamutia ostatné zvieratá okolo seba, aby tým samy niečo získali. Niekedy vyhrajú, inokedy im zas ostatní prejdú cez rozum, no musíte sa mať vždy na pozore pred ich šibalstvami. Každý z týchto príbehov, zozbieraných zo všetkých kútov sveta, oživujú pozoruhodné ilustrácie Tomislava Tomića, prekypujúce humorom a prepracovanými detailmi. Pre deti od 10 rokov
Vypredané
12,26 € 12,90 €

dostupné aj ako:

Puk a duha


Skřítek Puk dostal od krále skřítků dovolenou, aby podnikl cestu do říše lidí. Měl vypátrat, jak lidé žijí a čím se zabývají. Vybral si dva dobré průvodce: Dana, moudrého, starého skřítka, který již dříve navštívil lidský svět a věděl mnohé o tomto zvláštním pokolení. Druhý se jmenoval Vandro a byl to bystrý skřítek s velkýma nohama a rukama. Když tito tři přišli na zem, zastavili se pod kopečkem... Jakob Streit ve své knize vypráví, jaké to je, když kolem sebe poprvé vidíme různé děje a věci, jako např. zamilované mladé lidi, starší lidi, školu, školku, pekárnu, cirkus a podobně nebo zažijeme jízdu autobusem nebo parníkem. Vypráví, jak skřítkové vidí více než lidé. A tomu kdo trpí, Puk pomůže dotekem svého svítícího zázračného kamene. A jaké zázračné věci se dějí, když lidé k sobě přistupují s láskou. A ještě mnoho jiných věcí skřítkové ve světě lidí zažijí. Kniha je dlouho rozebraná, stále je žádaná a dětmi je velice oblíbená.
Vypredané
8,05 € 8,47 €

Mindjárt gondoltam


A svéd típusú gyermekversekben nincsenek csengő-bongó rímek, andalító ritumusok, megzenésíteni sem lehet őket, ám olyan varázslat lakozik bennük, amit a legegyszerűbben így nevezhetnénk meg: a gyermeki lélek. Fellinger Károly ebben a stílusban is maradandót alkotott: a rövid töprengések, tűnődések és bölcs megfigyelések hol elgondolkodtatják, hol pedig mosolygásra késztetik az olvasót. Gyerekekről szólnak, gyerekeknek íródtak, de általuk talán a felnőttek is közelebb kerülhetnek saját csemetéik megértéséhez. A költő immár ötvenötödik születésnapját ünnepli. Méghozzá úgy, hogy legfiatalabb olvasóit ajándékozza meg. Egy valódi ikerkönnyvel. A Mindjátrt gondoltam párja, a Hullámvasút című kötet vadonatúj gyermekverseket tartalmaz. Jubileumból is akad még néhány: a Tábortűzben kerek negyven éve jelent meg első gyermekverse, s öt éve van már, hogy a Magyar Írószövetség által Weöres Sándor születésének centenáriumáre kiírt Bóbita költőversenyen az első helyet nyerte el a Farsang végén című verse, amely jelen kötet ikerpárjában kapott helyet.
Vypredané
11,31 € 11,90 €

Hullámvasút


Ki ne szeretne szénakazlat mászni, csillagot lesni, lókötő szellővel versenyt futni, falomb közül lábat lógatni, szél szárnyából tollat tépni? Fellinger Károly vadonatúj, jókedvű gyermekversei feledhetetlen utazásra csábítanak a költészet és a képzelet birodalmába. Aki erre a ,hullámvasútra" felmerészkedik, biztosan nem akaródzik egyhamar leszállnia!
Vypredané
11,31 € 11,90 €

Zlatá kniha bájok


Výber najkrajších bájok, krásne ilustrované. Každá z nich sa končí ponaučením.
Vypredané
7,86 € 8,27 €

Dávne povesti o hradoch


Autor nám približuje nielen povesti dobre známe, ale aj tie, ktorých príbeh je azda trochu zaprášený. Fabulou sú samozrejme vo väčšine prípadov historicky nepodložené udalosti, ktoré však napriek tomu podnecujú čitateľa a obohacujú národnú kultúrnu klenotnicu. Autor pridáva k historickým skutočnostiam legendu - no a človek je predsa tvor, ktorý čarovné tajomno nadovšetko obľubuje. Aj preto je práca určená širokej vrstve čitateľskej obce, nielen deťom. Povesti Medňanského sú navyše popretkávané motívmi lásky, ktorá vdychuje hradným múrom i čitateľovi život do žíl. Ide o čítanie mimoriadne pútavé, napriek istej zložitosti štýlu.
Vypredané
7,86 € 8,27 €

Bajky


Podle pověsti byl Ezop křivě obžalován ze svatokrádeže a v Delfách odsouzen k smrti. Údajně byl shozen ze skály do propasti. Své bajky přednášel ústně. Šlo o krátké prozaické příběhy se stručným dějem, v nichž vystupovala ustálená skupina postav, zvláště zvířata a rostliny, které přebírají lidské vlastnosti a stávají se typem, nositelem konkrétního charakteru. Mnohdy se objevují také skuteční lidé a postavy řeckých bohů, častý je dialog, který dává bajkám spád, posiluje dramatičnost a dynamiku příběhů. Každá bajka obsahuje na konci většinou didaktické poučení. Ezopova tvorba se stala postupem času známou po celém světě (např. O silném lvu, O pyšném orlu, O chytré lišce aj.) Václav Hollar, který je autorem ilustrací byl český barokní rytec a kreslíř.
Vypredané
11,12 € 11,70 €

Dávné kouzlo Vánoc


Není to tak dlouho, kdy byly Vánoce nejen svátkem lidí dobré vůle, ale také strašidelným obdobím, kterému vládli duchové a čarodějnice. V Dávném kouzlu Vánoc důvěrně poznáte duchy zahalené v závojích, dozvíte se něco o skutečném nebezpečí, které vás může potkat, když se setkáte s elfy, a můžete si prostudovat bestiář zakletých a začarovaných bytostí. V knize se to jen hemží strašidelnými postavami z lidových vyprávění a nerudnými duchy. Zakusíte strašidelnou jízdu na saních mezi postříbřenými smrky v zasněženém lese a projedete se zrcadlovými sály Sněhové královny. Cestou objevíte, jak vylepšit Vánoce kouzelným cukrovím a rukodělnými výrobky a najdete tipy, jak si co nejlépe vychutnat vánoční tajemno.
Vypredané
11,12 € 11,70 €

Moravsko Slezské pověsti


Adolf Wenig, autor dětské literatury a operních libret, byl také plodným sběratelem pověstí. Další jeho sbírka pověstí, kterou vydává nakladatelství Omega, je zaměřená na moravskoslezský region. Čtenář se dozví o historii kraje a místních jmen a také o nadpřirozených bytostech, které se zde podle pověstí vyskytují.
Vypredané
11,12 € 11,70 €

Bájky 2


Výber z bájok francúzskeho klasika v prebásnení Tomáša Janovica s farebnými ilustráciami Dušana Nágela.
Vypredané
5,56 € 5,85 €

Grécke mýty pre deti


20 najpopulárnejších gréckych mýtov v podaní súčasného poľského autora Grzegorza Kasdepke si na rozdiel od iných autorov gréckych bájí hľadá cestu k detskému čitateľovi cez humor. Vďaka autorovmu originálnemu zmyslu pre humor dostáva obraz najvyšších bohov ľudské rozmery, s ich chybami a nedostatkami. Neobyčajne farbisto nám predstavuje Olymp, sídlo gréckych bohov, plné prepychu a hostín, ale aj Grécko obyčajných smrteľníkov, krajinu obývanú ľuďmi i mytologickými tvormi. Miestami drsné mýty zjemňuje autorov jazyk, jeho vtip, vkus a citlivosť, a tak môžu byť pre každé dieťa skvelou učebnicou poznávania staroveku. Knižku vtipne ilustrovala EwaPoklewska-Koziełło, slovenskému publiku známa z Bienále ilustrácií Bratislava.
Vypredané
10,93 € 11,50 €

Tandori Light - Elérintés


Ez egy látszókönyv. Valóját csak az ismerheti meg, aki megismerésre, ködhámozásra is kész. Titkokkal együtt élni is bír. "Tandori Dezső és a Scolar Kiadó különleges vállalkozása ez a kötet, melyben a költő maga válogatta össze kimagasló, mívesen végfokon álló régebbi és mai verseit, s a nem könnyű témákat költői magyarázatokkal látta el. Így az olvasót maga Tandori engedni be egy szélesebb kapun a "lélekbe", a légi könnyedségek rejtelmes, ám földi súlyokkal terhes világába. Tandori "pozitív cunaminak" minősíti könyvét, ahol "rémfotók" vallanak Jekyll doktorról és Hyde úrról, madárkákat és lovakat érzékelhetünk tiszta szellemi szárnyalásban, s legfőképpen megtudhatjuk, hogy csaknem ötven év költői-szellemi tevékenysége hogyan zár teljes kört, s miként suhan a végső teljesség felé. E "látszókönyv" valóját csak az ismerheti meg, aki megismerésre, ködhámozásra is kész, s titkokkal együtt élni is bír. Tandori Dezső 2013-ban 75 éves - e kötettel köszöntjük a költőt." (a Kiadó)
Vypredané
10,93 € 11,50 €

Pověsti ze Skotské vysočiny


Keltští hrdinové, víly a skřítkové, druidové, vodní koně, čarodějové, obři a vikinští nájezdníci – to vše najdete v této sbírce tradičních gaelských příběhů, které zněly po staletí u táborových ohňů a jež se vyprávějí dodnes. Všechny příběhy z mimořádně b
Vypredané
9,78 € 10,29 €

Pražské legendy


Praha, její kouzla a tajemství odpradávna inspirovaly přední české umělce. Patří k nim i významný spisovatel František Langer (narozen v Praze r.1885, zemřel r. 1965 tamtéž) a neméně slavný malíř a ilustrátor Cyril Bouda (narozen na Kladně r. 1901, zemřel v Praze r. 1984). František Langer se v knize, která spatřila světlo světa roku 1956, vyznává z hlubokého citu k rodnému městu, "nejkrásnějšímu na zeměkouli a v nejbližším vesmíru". Hrdinou jeho Pražských legend je prostý Pražan, který na sebe někdy bere podobu vodníka, jindy sochy na Karlově mostě. Jemný humor a poezii Langrova vyprávění podtrhují barvité ilustrace Cyrila Boudy. Pro malé i velké čtenáře
Vypredané
9,78 € 10,29 €

Čert a mlynář


Oldřich Lichtenberg sbíral celý život pověsti z celého toku Polabí a zpracoval je do literární podoby. Ve spolupráci s ilustrátorem Jaroslavem Dodalem vznikla půvabná, bohatě ilustrovaná kniha, která se příjemně čte a svými veselými obrázky přitahuje pozornost dětí i dospělých.
Vypredané
8,44 € 8,88 €

Slovenské povesti Márie Ďuríčkovej - 2. vydanie


Výnimočné dielo spisovateľky, ktorá patrí k najväčším majstrom slovenskej povesťovej literatúry, približuje výberová kolekcia viac ako 40 tajuplných príbehov z dávnej minulosti našej vlasti. Dozviete sa, ako Bratislavu zachránil raz dunajský orol, inokedy rybár Zotmund, i to, prečo sa rytier Roland obracia a prečo Čierna pani chodí po Michalskej veži, spoznáte krutého Valdhera i čertov obraz na radnici, odhalíte tajomstvo Hradovej nad mestečkom Tisovec, zistíte, ako Turzo ukradol Benátčanom tajomstvo dobývania zlata, ako kráľ Matej predával koleso na zvolenskom jarmoku a cisár Jozef II. ukladal drevo v dechtickom kláštore, i mnoho ďalších nevšedných príbehov.
Vypredané
10,36 € 10,90 €
  • 5 /5

Bájky


Veselé i nevšedné príhody zvieratiek z každého kúta sveta, ktoré nielen pobavia, ale aj niečo nové a zaujímavé odkryjú pre malých i veľkých čitateľov.
Vypredané
10,36 € 10,90 €

Slovenské povesti


Najkrajšie slovenské povesti z pera skutočného mága krásnej literatúry. Z roztratených čriepkov jeho povesťovej tvorby sme zložili pestrofarebnú kyticu príbehov – veselých i vážnych. úsmevných i tragických. priezračne jednoduchých i rozkošatených a spletitých ako nitky osudu. Zahŕňajú takmer celé Slovensko a ponúkajú fantastickú púť hlbinami našich dejín.
Vypredané
10,36 € 10,90 €

Slovenské povesti Márie Ďuríčkovej


Výnimočné dielo spisovateľky, ktorá patrí k najväčším majstrom slovenskej povesťovej literatúry, približuje výberová kolekcia viac ako 40 tajuplných príbehov z dávnej minulosti našej vlasti. Dozviete sa, ako Bratislavu zachránil raz dunajský orol, inokedy rybár Zotmund, i to, prečo sa rytier Roland obracia a prečo Čierna pani chodí po Michalskej veži, spoznáte krutého Valdhera i čertov obraz na radnici, odhalíte tajomstvo Hradovej nad mestečkom Tisovec, zistíte, ako Turzo ukradol Benátčanom tajomstvo dobývania zlata, ako kráľ Matej predával koleso na zvolenskom jarmoku a cisár Jozef II. ukladal drevo v dechtickom kláštore, i mnoho ďalších nevšedných príbehov.
Vypredané
9,41 € 9,90 €