Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Dobrodružstvo, napätie, western strana 275 z 287

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Lacná kniha Bojnickí búbeli (-50%)


Videli ste už niekedy búbeľov? Ani jedného? Ani sa nečudujem! Búbeľov môže vidieť iba ten, komu to dovolia. Sú veľmi opatrní a pred ľuďmi sa skrývajú. Žijú iba v sladkých vodách – ale nie v hocijakých! Voda musí mať zázračné účinky a predovšetkým musí byť teplá, lebo búbeli sú nesmierne zimomraví...A aké podivuhodné dobrodružstvá zažila urodzená búbeľka Vilhelmina de Travertini v čudesnej krajine zázračných teplých prameňov neďaleko Bojnického zámku, prezradí vám táto knižka.
Vypredané
3,95 € 7,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Šašo Vtipťapo (-50%)


Detská komiksová kniha Šašo Vtipťapo vznikla podľa príbehov a kresieb, ktoré jej autori spoločne kreslili ešte na základnej škole. Okrem hlavných postáv Šaša Vtipťapa a kráľa Artura v komikse hosťujú: David Lynč, Lola Holobridžida, pán zločinec Fantomas, dráčik Rocky a ďalší. Kniha pravdepodobne obsahuje aj veľa poučných a morálne výpravných príbehov. To nie je žiadny vtip. Hor sa do Tramtárie!
Vypredané
5,75 € 11,50 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Vango 2: Princ bez kráľovstva (-50%)


Odkedy Vango opustil bezpečie svojho ostrova, musí neustále pre niekým utekať. Túžba odhaliť tajomstvo vlastnej minulosti, pomstiť smrť rodičov, a láska k tajomnému dievčaťu ho však neustále ženú vpred. Vydajte sa spolu s Vangom na dobrodružnú cestu naprieč kontinentami v záverečnom dejstve jeho strhujúceho príbehu, ktorý sa odohráva v čase medzi svetovými vojnami a niekde medzi nebom a zemou.
Vypredané
7,45 € 14,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Sestra (-50%)


V tvorbe svetoznámeho nórskeho dramatika a spisovateľa Jona Fosseho (nar. 1959) sa diela zaraďované do úseku literatúry pre deti zakaždým, aj za hranicami Škandinávie, hodnotia ako mimoriadne presahové, ako majúce schopnosť prehovárať na viacerých úrovniach bez obmedzení v podobe veku čitateľa či prílišnej ohraničenosti témy. Jedným z najvýraznejších príkladov tejto presahovosti vo Fosseho tvorbe je kniha pre deti „Sestra“ (Det Norske Samlaget, Oslo 2000). Fosse v nej uvoľnene tematizuje detské prežívanie každodennosti v doslova spontánnom dotyku s transcendentnom, čo prispieva k tomu, že toto dielo nepriamo nadväzuje na Fosseho knihu pre deti „Kant“ (Det Norske Samlaget, Oslo 1990), ktoré jubilujúce vydavateľstvo Modrý Peter v slovenskom preklade vydalo v roku 2015. Fosseho Sestra bola preložená do viacerých jazykov a v roku 2007 jej autorovi v Nemecku udelili ocenenie Deutscher Jugendliteraturpreis. Kto povedal, že to, čo konajú dospelí je dôležitejšie ako to, čo konajú deti? Kto určil, že prežívanie dospelého človeka je relevantnejšie ako prežívanie dieťaťa? Úsilie o odpoveď na tieto otázky mohlo byť na počiatku genézy Fosseho textu „Sestra“. Fosse ako človek a ako autor je totiž schopný dať detskému konaniu a vnímaniu sveta plnú vážnosť. Keď autor píše o štvorročnom chlapcovi a jeho trojročnej sestre, píše o nich ako o deťoch a zároveň ako o plnohodnotných bytostiach, pre ktoré je stvorený celý tento svet. Aj preto môže byť ich súrodenecká láska vo svojej sile láskou, ktorá zastupuje všetky nasledujúce. Vďaka Fosseho autorskej metóde sa v zdanlivo bezvýznamných, bežných a každodenných veciach, udalostiach a vzťahoch odkrývajú tie najväčšie témy: precitnutie a prvé uvedomenie, že sme tu sami na tento svet, túžba po harmónii, zodpovednosť za iných, zanikanie.
Vypredané
6,00 € 12,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Himálajské pohádky (-50%)


Vydejte se do zemí na střeše světa a začtěte se do pohádek, které se tu odnepaměti vypravují. Pojďte mezi nebetyčné himálajské štíty, na rozhlehlé tibetské planiny, do Ladaku k řece prýštící ze lví tlamy, k bhútánským průzračným jezerům a do sikkimských bambusových hájů.33 příběhů vybral a přeložil Miroslav Pošta, ilustrovala Lenka Jasanská. Knížku jsme opatřili i slovníčkem a můžete také proniknout do tajemství tibetských znaků.
Vypredané
7,73 € 15,46 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Dusty 1: Priatelia na celý život (-50%)


Paula jedného dňa prekvapí banda výrastkov, ktorá si od neho pýta peniaze. Chlapec vie, že proti nim nemá šancu. Vtom sa však po jeho boku objaví túlavý pes, ktorý chuligánov zaženie. Od tej chvíle sa už od chlapca nepohne. Paul cíti, že Dusty niečo hľadá. Ale čo? A prečo mu ľudia hovoria zabijak? Paul kúsok po kúsku objavuje desivé tajomstvo. Je si istý, že Dusty je nevinný. Bude to však schopný dokázať?
Vypredané
6,50 € 12,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Tajomstvá klubu poníkov 1: Issie a vianočný poník (-50%)


Issie vždy túžila mať svojho vlastného poníka, a tieto Vianoce sa jej sen možno splní… V tomto špeciálnom vianočnom príbehu Issie prezradí, ako prvýkrát stretla Mystika. Dozviete sa aj to, ako malé kúzlo pomohlo Issie a jej dokonalému poníkovi zostať spolu navždy.
Vypredané
6,50 € 12,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Mach a Šebestová na cestách (-50%)


Další pokračování příběhů dvou oblíbených školáků ze 3.B. V sedmi cestovatelských dobrodružstvích se s Machem a Šebestovou dostaneme do Paříže, na severní pól, vykoupeme se s nimi v Amazonce, v Africe se utkáme s domorodým kouzelníkem, projedeme Austrálii, Havaj a Hollywood. O legraci, dobrodružství a zábavu ani tentokrát není nouze.
Vypredané
6,00 € 11,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Tigrí tím: Maják na strašidelnom útese (-50%)


Žiarivé svetlo v hlbinách pod útesom, ktoré Patrik spozoruje počas svojho dobrodružného prenocovania v domčeku na pobreží, je vraj varovaním duchov utopených námorníkov pred hroziacim nešťastím. Kamaráti z Tigrieho tímu majú na celú záležitosť vlastný názor, a tak sa pustia do pátrania. Stopy ich zavedú od majáku na útesoch až do starej opustenej továrne. Dokážu Bea, Luk a Patrik čeliť hrozným skutočnostiam, ktoré postupne vychádza na povrch?
Vypredané
5,00 € 9,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Půlnoční palác (-50%)


Hned po svém narození dvojčata Ben a Sheere málem padla za oběť nájemnému vrahovi. Pro své vlastní bezpečí proto vyrůstají každý zvlášť. Ovšem v roce 1932, kdy je jim oběma šestnáct let, vše začne nanovo a hrozí jim neskutečné nebezpečí. Při pátrání po pravdě se dvojčata dostávají čím dál hlouběji do temného kalkatského podsvětí a mají proti sobě soupeře, jenž se zdá být pouhou iluzí, který přesahuje možnosti veškerého chápání.
Vypredané
5,00 € 9,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Marcy a hádanka sfingy (-50%)


Marcin dobrodružný otec Artur sa stratil v Egypte. Marcy naberie odvahu a vydá sa po jeho stopách, ktoré ju dovedú až k obrovskej sfinge. Aby zachránila otca, musí najprv vyriešiť hádanku. O pomoc poprosí egyptských bohov. Poslednú úlohu však musí zvládnuť sama. Prekoná Marcy svoj najväčší strach a zachráni otca?
Vypredané
4,50 € 8,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Môj najhorší školský rok 2 (-50%)


Minulý školský rok prežil Rafo Chačadorjan len tak-tak s odretými ušami. Tento rok sa začína sľubne. Vďaka pani učiteľke Donatellovej ho prijmú na umeleckú školu. Jeho talent a živá predstavivosť sa môžu konečne naplno prejaviť. Dostáva sa medzi nabifľovaných horenosov. Podarí sa mu presvedčiť ich, že nie je žiadny outsider? Operácia Začni žiť sa môže začať!
Vypredané
4,00 € 7,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Tigrí tím – Tyranosaurov ostrov (-50%)


Tigrí tím má novú úlohu: musí zistiť, či na jednom tajomnom ostrove skutočne ešte žijú dinosaury. No vôbec to nie je ľahké, pretože nikto nesmie vstúpiť na breh. Samozrejme, Bea, Luk a Patrik urobia všetko pre to, aby sa na zakázaný ostrov dostali...
Vypredané
3,25 € 6,49 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Strážca hradu - Psia hliadka (-50%)


Ďalší príbeh o psoch a o rodine Parkerovcov, ktorá sa o ne vo svojom útulku stará a zachraňuje ich. Tentoraz je hrdinom príbehu King, naozajstný pán hradu a strážca, hoci jeho majiteľom je namyslený lord Ainsworth. Neil a Emily stanujú v blízkosti hradu, no lordovi sa to nepáči. Netuší, že hrad je v ohrození...
Vypredané
2,41 € 4,81 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Lego Chima Lvi a orli (-50%)


V překrásné říši Chima bojují ušlechtilí lvi se zlými krokodýly, aby zachránili mocný zdroj energie zvaný CHI. Jaké zbraně a technologie používají? Který zvířecí kmen je spojencem lvů? Jak dopadlo obklíčení krokodýlů v močálu? To vše se dozvíš v příběhu, v komiksech, v kvízech a při spoustě dalších zábavných aktivit. Navíc si postavíš minifigurku statečného lva Lennoxe.
Vypredané
1,50 € 2,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Slovensko – krajina plná tajomstiev - Vodné dobrodružstvá 2 (-50%)


Ďalšia dobrodružno-náučná kniha zo série "Slovensko – krajina plná tajomstiev" predstavuje Slovensko cez jeho prírodné bohatstvo – vodu. Slovensko je druhou krajinou na svete s najväčšou zásobou pitnej vody. Cieľom publikácie s podtitulom "Vodné dobrodružstvá 2" je hravým spôsobom naučiť čitateľov vnímať vodu inak. Prostredníctvom dobrodružných príbehov malého Miška, ktorý spolu so svojím otcom - lodným kapitánom navštívi vybrané lokality Slovenska, sa čitateľ oboznámi s rôznymi formami a spôsobmi využitia vody. Text je koncipovaný tak, aby motivoval k uvedomeniu si hodnoty vody a k zamysleniu, ako sa o toto prírodné dedičstvo treba starať, aby sa zachovalo aj pre nasledujúce generácie. Kniha je obohatená o ilustrácie s výpravno-náučným charakterom. Pridanou hodnotou ilustrácií sú zobrazené detaily objektov v prierezových pohľadoch, ktoré bežný pozorovateľ pri návšteve danej lokality nemá možnosť vidieť. Jazykové a vyjadrovacie prostriedky v texte sú nastavené pre deti so slovenským materinským jazykom vo veku 8 – 10 rokov. Dvojjazyčné spracovanie textov, ktoré sa vhodne prelínajú, umožní čitateľovi dobre sa orientovať v texte a budovať kvalitnú slovnú zásobu v oboch jazykoch. Formát, font a celkové spracovanie knihy sú volené tak, aby vyhovovali aj čitateľom v staršom veku.
Vypredané
9,90 € 19,80 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Sedem divov sveta - Stratení v Babylóne (-50%)


Ešte nedávno bol Jack McKinley obyčajný trinásťročný chlapec a netušil, že trpí vzácnou genetickou poruchou. Vďaka nej má úžasné nadprirodzené schopnosti, s ktorými sa ale jeho telo nedokáže vyrovnať. Jackovou jedinou nádejou je nájsť sedem stratených schránok, ktoré poslední vládcovia Atlantídy ukryli v siedmich divoch starovekého sveta. Len tieto schránky obsahujú magickú silu, ktorá ho môže zachrániť, a zároveň zabrániť koncu sveta.
Vypredané
7,50 € 15,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Stratený svet v podzemí (-50%)


Štrnásťročný Will Burrows žije so svojou sestrou a rodičmi v Londýne. Nie je toho veľa, čo by ho s nimi spájalo, až na posadnutosť kopaním, o ktorú sa delí so svojím otcom. Keď Willov otec nečakane zmizne v neznámom tuneli, pustí sa Will s kamarátom Chesterom do pátrania. Netrvá dlho a chlapci sa ocitnú hlboko v podzemí, kde odhalia desivé tajomstvo - tajomstvo, ktoré ich môže stáť život.
Vypredané
6,62 € 13,24 €

dostupné aj ako:


V kategórii Dobrodružstvo, Napätie, Western nájdete knihy plné vzrušujúcich príbehov, dobrodružstva a adrenalínu. Tieto knihy vás zavedú do sveta nekonečných dobrodružstiev, nebezpečných situácií a fascinujúcich prostredí.

Knihy v kategórii dobrodružstvo a napätie ponúkajú príbehy plné akcie, dobrodružstva a napätia. Budete sledovať hrdinov, ktorí čelia rôznym výzvam a nebezpečenstvám. Od tajomných ostrovov a stratených pokladov až po nebezpečné expedície a súboje so zlom.

Sledujte špiónov, detektívov a hrdinov, ktorí riešia záhadné vraždy, odkrývajú tajomstvá a čelia nebezpečným zločineckým organizáciám. Všetko je postavené na hrane a vy budete neustále hádať, čo sa stane ďalej. Budete v napätí až do poslednej stránky.

Milovníci westernov budú nadšení našou ponukou kníh v kategórii Western. Prejdite sa po nehostinnom Divokom Západe a zažite dobrodružstvá s dobyvateľmi, pištolníkmi a lovcami odmien. Tieto knihy vám prinesú autentickú atmosféru Divokého Západu, konflikty medzi dobrými a zlými a príbehy o hľadaní spravodlivosti a dobrodružstva. 

Nechajte sa strhnúť príbehmi od Astrid Lindgrenovej, Jeffa Kinneyho, Jorna Liera Horsta, Enid Blyton, či Cressidy Cowell.