Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Knihy - Dobrodružstvo, napätie, western strana 277 z 287

Analfabeta Negramotná


Je tesne pred Štedrým dňom. Betka Bábiková, prezývaná aj Analfabeta Negramotná pre jej nezáujem o čítanie akéhokoľvek druhu, sa v Knihovanoch nad Váhom sa omylom nechá zavrieť do knižnice. To sa začnú diať veci! V tichom šere knižnice vystupujú z kn íh svetoznáme knižné postavy jedna za druhou.... Janko Hraško, Pinocchio, Pipi Dlhá pančucha, Anna zo Zeleného domu a ďalší s rovnakým cieľom - pomôcť analfabete vyriešiť jej tri životné záhady: ako sa volá jej neznámy otecko, kde sa stratil jej prí vesok s lebkou a empétrojkou a prečo každý chce aby čítala... Takmer vianočný príbeh plný neuveriteľných dobrodružstiev je určený deťom od 9 rokov.
Vypredané
7,51 € 7,90 €

Ako zlomiť dračie srdce


Štikúta Strašného Šťukovca III. očakávajú ďalšie nové dobrodružstvá, musí ochrániť Rybonohovu lásku k Rozmarnici O'Ošklici. Štikút má pred sebou nesplniteľnú úlohu, musí poraziť zúrivých Amokov, zachrániť Rybonoha pred Beštiou a odhaliť tajomstvo str ateného trónu Západodivočiny. Aby prežil všetky nástrahy, musí konať ako skutočný HRDINA!
Vypredané
9,45 € 9,95 €

Theodore Boone: Detský právnik 1. diel


V mestečku Strattenburg je veľa právnikov. Theodore Boone má len trinásť rokov, no považuje sa za jedného z nich. Pozná každého sudcu, policajta a súdneho úradníka v meste a o práve vie veľmi veľa. Sníva o živote v súdnej sieni, o tom, že bude veľkým advokátom vystupujúcim pred súdom. Na súde sa však ocitne oveľa skôr, ako predpokladal. Keďže vie tak veľa, možno priveľa, jeden priateľ ho zatiahne do vzrušujúceho súdneho procesu. Je takmer isté, že porota chladnokrvného vraha omilostí, a iba Theo pozná pravdu. V stávke je veľa, preto sa Theo nezastaví, kým spravodlivosti nie je učinené zadosť.
Vypredané
9,41 € 9,90 €

Syn lovce medvědů


Jde o historicky první v češtině publikovanou mayovku. Syn lovce medvědů též v roce 1958 prolomil komunistický zákaz vydávat romány Karla Maye, tvůrce údajného braku. Tentokrát vychází znovu nečekaně – v moderní úpravě a s ilustracemi Zdeňka Buriana, aby obrátil pozornost k autorovi, který je v současnosti čtenáři téměř opomíjen.
Vypredané
12,34 € 12,99 €

A vámpír herceg 4. kiadás


Darren hihetetlen körülmények között kimenekül a hegy alagútrendszeréből, no meg a vérszipolyok karmai közül. Az áruló Kurda Smahlt persze nem sejti, hogy a félvámpír egyszer még visszatér a vámpírok klánjába, így nyugodtan várja a beiktatási ceremóniát, hiszen ő lesz a negyedik herceg. És ha ez bekövetkezik, akkor a vérszipolyok átveszik az uralmat a vámpírok felett! Darren azonban nem adja fel. A farkasok segítségével titokban bejut a Vámpírok Hegyébe. A kérdés már csak az, hogy kinek adnak igazat a vámpírok... egyáltalán, kit választanak herceggé?
Vypredané
7,63 € 8,03 €

Úžasný deník Tom Gates


Kdyby měl Adrian Mole mladšího bratra, byl by to právě Tom Gates. Jedná se o humorné deníky 9letého kluka kombinované vtipnými kresbičkami. Tom Gates Nečtěte to, jestli jste 1. moje nevrlá sestra Delia (grrr) 2. Marcus Meldrew (což je idiot) 3. paní Worthingtonová, která má knír (je těžké na něj NEZÍRAT) Jmenuju se Tom Gates. Když mě učitelé zrovna nesledujou slídivým pohledem, baví mě kreslit obrázky a vymýšlet, jak bych mohl co nejvíc lézt na nervy Delii. Učitelé si o mně myslí, že n eudržím pozornost a že mi "chybí soustředění", ale to považuju za tvrdý odsudek, protože právě teď SOUSTŘEDĚNĚ dumám, kterou tyčinku bych měl sníst jako první hmm.
Vypredané
8,60 € 9,05 €
  • 5 /5

Ako Muflón Ancijáš cestoval na západ


Muflón Ancijáš sa doma dlho neohrial, smutno mu bolo za kamiónom, cestami aj dobrodružstvom. Keď dostal ponuku opäť jazdiť na kamióne, tentoraz po západnej Európe, neváhal. Opäť túžil robiť radosť a rozdávať sa. No vo vyspelých európskych krajinách na to musel ísť celkom inak. Zistil, že do opery sa v teplákoch nechodí, zachránil česť švajčiarskeho hodinárstva, pre celý Island guláš navaril, úplne náhodou zachránil život nórskemu kráľovi, odhalil neresti anglickej kráľovnej a všade pomáhal a pomáhal. Až nakoniec od samej dobroty prišiel domov pešo tlačiac pokazený bicykel.
Vypredané
11,35 € 11,95 €

Operácia Stratené mesto


Ani strastiplné skúsenosti spojené s neúspešnou akciou na Sírovom ostrove neodradia Beku s Dougom od hľadania nezvestných rodičov. Tentoraz ich však po krátkom pobyte v Indii čaká vzrušujúci let vzducholoďou ponad Himaláje a tajomné končiny Sin-ťiangu, známeho aj ako Údolie smrti. Ich najväčšou nádejou by mohlo byť objavenie záhadného mesta Ur-kan, po ktorom pátrajú aj ich úhlavní nepriatelia. Mesta uprostred pustatiny, vybudovaného prastarou civilizáciou, v ktorom sa môže skrývať kľúč k odhaleniu tajomstiev starej civilizácie, ale najmä k získaniu moci nad celým svetom.
Vypredané
9,45 € 9,95 €

Deník malého poseroutky 4: Psí život


Nenechte si ujít další báječné pokračování zápisků úžasného Grega Heffleyho nazvaného Deník malého poseroutky Psí život, které napsa Jeff Kinney! Jsou letní prázdniny – počasí je skvělé a všechny děti si užívají venku. Tak kde vězí Greg Heffley? Je zalezlý doma a za zataženými závěsy hraje videohry. A moc si tuhle svoji verzi léta užívá – žádné povinnosti, žádná pravidla. Ovšem Gregova máma má očividně jinou představu o ideálním létě... plnou venkovních aktivit, které rodinu „udržují pohromadě“. Čí představa nakonec zvítězí? Nebo snad všechno změní nový přírůstek do Heffleyovic rodiny?
Vypredané
8,54 € 8,99 €

dostupné aj ako:

Petepite


A tizenegy és fél éves Pete Péter arra ébred, hogy alig fér el az ágyon. A takarója alól két szőrös láb kandikál ki, a keze óriási, a hangja mély és reszelős. Úgy tűnik Pete Péter, azaz Pite egyetlen éjszaka alatt felnőtt, és pont olyan lett, mint az apja. Ráadásul apukája, dr. Pete Ádám is átváltozott, és a megszólalásig hasonlít a fiára. Sőt a megszólalás után is. Így aztán apa és fia egy cipőben járnak. Illetve egymás cipőjében. Pite suli helyett munkába indul, Ádámot pedig várja az iskolapad. De vajon helyt tud-e állni Pite egy komoly munkahelyen? És hogyan boldogul Ádám a gyerekek között? Egyszer majd jót nevetnek ezen az egészen, ha már visszaváltoztak. De vajon visszaváltoznak-e valaha?
Vypredané
8,14 € 8,57 €

Hrdinov sprievodca smrtiacimi drakmi


Ďalšie dobrodružstvo Štikúta Strašného Šťukovca III. Štikút sa stratí v bludisku knižnice a navyše sa tu potulujú draky vŕtače a Guráž Vražedný, čo neveští nič dobré. Ani Štikútove narodeniny veru nebudú tichou oslavou, po ktorej toľko túžil.
Vypredané
8,50 € 8,95 €

Moon z Alabamy


Desaťročný chlapec Moon žije, odkedy si pamätá, s otcom v lesnom úkryte. Sú takmer sebestační, jediný kontakt s inými ľuďmi majú, keď sa občas vyberú do najbližšieho obchodu. Keď Moonov otec zomrie, chlapec postupuje podľa otcových inštrukcií: vyberie sa na Aljašku nájsť ďalších ľudí žijúcich ako oni. Ale Moona čoskoro chytia a ocitne sa vo svete, ktorému nerozumie, stane sa majetkom vlády, ktorej sa celý život vyhýbal. Využije svoje zručnosti z divočiny a učí sa prežiť v inom svete, a snáď si v ňom aj vytvoriť svoj domov.
Vypredané
9,45 € 9,95 €

Musíš mě zachránit


Přestože se za nimi zavřely dveře výchovného ústavu, i oni mají své sny a přání, i oni touží po normálním životě, úplné rodině - a hlavně po svobodě. Někteří z nich jsou se životem v ústavu smíření, jiní si v něm ale připadají jako ve vězení a jejich jediným cílem je útěk! Jenže překonat bdělost vychovatelů, zamčené dveře a mříže, to není zrovna snadný úkol. Přesto se zrodí parta těkařů, která se o to pokusí. Podaří se jim to? A pokud ano, obstojí v životě na svobodě?
Vypredané
8,44 € 8,88 €

Az öcsém zseni - Tom és Geri 2.


Tomnak minden oka megvan az elkeseredésre. Megharagszik rá szerelme, Eszter, meg kell verekednie Digóval, a suli legveszettebb tanulójával, ráadásul még mindig mindenki Gerit, a bátyját tartja zseninek. Persze Tomot nem olyan fából faragták, hogy elbújik egy sarokba sírdogálni. Az egész világgal felveszi a harcot, ha kell. Szerencsére nem kell. Csupán Digó apjával és az ismét megjelenő Konrád Ottóval kell megküzdenie a hetedikesek Szövetségének segítségével. A két sötét figura titokban olyan akciót tervez, amely gyerekek tízezreit sodorhatja veszélybe. Egyedül Geri új találmányával lehet leleplezni a gonosztevőket. De vajon Geri engedi-e Tomnak, hogy felhasználja a találmányt? A szórakoztató és izgalmas regény a szerző nagy sikerű könyvének, A bátyám zseninek folytatása.
Vypredané
7,02 € 7,39 €

dostupné aj ako:

Bogáncs


Galamb Máté pásztorkutyájának, Bogáncsnak nincs párja a megyében: az okos pumi hűségesen követi gazdája minden intését, és boldogan csaholva tereli a csaknem négyszáz birkát. Egy napon azonban elszakad a pusztától, új és új kalandokba keveredik, még a cirkuszi mutatványosok életébe is belekóstol. Bár a hosszúra nyúlt bolyongás érdekes és izgalmas, mégsem képes feledtetni Bogánccsal a származását. Ösztöne végül visszavezeti őt régi gazdájához. A kötet - a Fekete István életműsorozat darabja - ajánlott iskolai olvasmány, de igazi élményt nyújt a felnőtt olvasóknak is.
Vypredané
7,66 € 8,06 €

Artemis Fowl Atlantídsky syndróm 7. diel


Artemis vložil celý majetok do projektu na záchranu planéty a jej obyvateľov, ľudí aj škriatkov. Môže to byť pravda? Skutočne sa najväčší mladý kriminálny génius dal na dobré chodníčky? Kapitánka Hela Krátka tomu neuverila a zistila, že jej kamarát trpí atlantídskym syndrómom, škriatkovskou duševnou chorobou, ktorú si pravdepodobne zapríčinil neodborným zaobchádzaním s ukradnutou mágiou. K jej prejavom patrí podivuhodné správanie, stihomam, rozštiepenie osobnosti a v extrémnych prípadoch aj trápne vyznania lásky istej temperamentnej kapitánke LEP. Artemisova choroba prepukla v najnevhodnejšom okamihu. Nebezpečný protivník z Helinej minulosti chce zničiť škriatkovskú Atlantídu. Podarí sa Artemisovi vyslobodiť z väzenia vlastnej mysle aj zo zovretia obrovského kalmara, aby včas zachránil podmorskú metropolu a jej obyvateľov? Siedmy diel svetoznámej série Eoina Colfera prináša vzrušujúce a nepochybne aj zábavné dobrodružstvo.
Vypredané
10,36 € 10,90 €

Megérjük a pénzünket!


Egy nagy család eseménydús életét tárja fel a vidám naplóregény. A tizenegy éves Kovács Anikó ír családja – első gimnazista Mari nővére, második osztályos Éva húga, szüleik és nagyanyjuk – és iskolája mindennapjairól. Ebben a családban mindig történik valami, és mindig lehet nevetni rajta, még ha olykor nem is minden könnyű és nevetséges.
Vypredané
5,80 € 6,10 €

Podzemie – Súboj v Podzemí


Finále strhujúcej série je tu! Will Burrows nemá na výber a opäť sa vrhá do nových nebezpečenstiev. V strede Zeme – vo svete, o ktorého existencii nemá na Povrchu nikto ani tušenia – ide Willovi o život. Prenasledujú ho zradní styxovia, ktorí sú odhodlaní ísť za ním až na koniec sveta, len aby získali smrtiaci vírus späť! Jeho priateľ Drake medzitým chystá útok na styxov na Povrchu. Okolnosti sú však proti nim a v stávke je veľa. Povedie ich odvážny plán k víťazstvu alebo k istej smrti? Ak si myslíte, že na Povrchu ste v bezpečí, tak sa zúfalo mýlite!
Vypredané
15,19 € 15,99 €

Lacná kniha Podzemie – Súboj v Podzemí (-50%)


Finále strhujúcej série je tu! Will Burrows nemá na výber a opäť sa vrhá do nových nebezpečenstiev. V strede Zeme – vo svete, o ktorého existencii nemá na Povrchu nikto ani tušenia – ide Willovi o život. Prenasledujú ho zradní styxovia, ktorí sú odhodlaní ísť za ním až na koniec sveta, len aby získali smrtiaci vírus späť! Jeho priateľ Drake medzitým chystá útok na styxov na Povrchu. Okolnosti sú však proti nim a v stávke je veľa. Povedie ich odvážny plán k víťazstvu alebo k istej smrti? Ak si myslíte, že na Povrchu ste v bezpečí, tak sa zúfalo mýlite!
Vypredané
8,00 € 15,99 €

dostupné aj ako:


V kategórii Dobrodružstvo, Napätie, Western nájdete knihy plné vzrušujúcich príbehov, dobrodružstva a adrenalínu. Tieto knihy vás zavedú do sveta nekonečných dobrodružstiev, nebezpečných situácií a fascinujúcich prostredí.

Knihy v kategórii dobrodružstvo a napätie ponúkajú príbehy plné akcie, dobrodružstva a napätia. Budete sledovať hrdinov, ktorí čelia rôznym výzvam a nebezpečenstvám. Od tajomných ostrovov a stratených pokladov až po nebezpečné expedície a súboje so zlom.

Sledujte špiónov, detektívov a hrdinov, ktorí riešia záhadné vraždy, odkrývajú tajomstvá a čelia nebezpečným zločineckým organizáciám. Všetko je postavené na hrane a vy budete neustále hádať, čo sa stane ďalej. Budete v napätí až do poslednej stránky.

Milovníci westernov budú nadšení našou ponukou kníh v kategórii Western. Prejdite sa po nehostinnom Divokom Západe a zažite dobrodružstvá s dobyvateľmi, pištolníkmi a lovcami odmien. Tieto knihy vám prinesú autentickú atmosféru Divokého Západu, konflikty medzi dobrými a zlými a príbehy o hľadaní spravodlivosti a dobrodružstva. 

Nechajte sa strhnúť príbehmi od Astrid Lindgrenovej, Jeffa Kinneyho, Jorna Liera Horsta, Enid Blyton, či Cressidy Cowell.