Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Dospievanie strana 4 z 6

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Co to tam mám? - moje malá proč


Každý z nás má ve spodním prádle buď pindíka, nebo pipinku. Jsou to pohlavní orgány. K čemu slouží? A jsou všechny stejné? Proč je tatínkův pindík trochu nakřivo a proč má maminka na pipince chloupky? Možná si i ty právě pokládáš stejné otázky jako Šimon a Andrejka z této knížky. Se spolužáky se baví vymýšlením různých jmen pro pohlavní orgány, ale když si je začnou ukazovat, paní učitelka se zlobí. Tato knížka z řady "moje malá proč" ti pomůže porozumět tomu, proč to tak je. Moje malá proč, to jsou přívětivé knížečky, které pravdivě odpovídají na otázky, jež se dotýkají životů dětí. Vypracováno s odbornými radami pediatra.
Vypredané
7,10 € 7,47 €

Mojich 7 najväčších tajomstiev


Mojich 7 najväčších tajomstiev je jedinečná kniha, ktorá podáva tínedžerom pomocnú ruku a vysvetľuje im ich jazykom, čo sa s nimi v období dospievania deje. Komplexne, v siedmych kapitolách (tajomstvách) mapuje najdôležitejšie oblasti ako sú pocity, telesné zmeny, láska, sex, rodičia, priatelia, škola, krása, či rôzne nástrahy sveta dospievania a hranice, ktoré by nemali prekračovať a ktoré často nepoznajú. Náročnému a prelomovému obdobiu puberty sa žiaľ nevenuje zďaleka toľko pozornosti, koľko by bolo potrebné. Rodičia sa po odrastení svojho dieťaťa z plienok prestávajú zaujímať o jeho pocity, či pokroky vo vývoji a obmedzia sa často už len na výsledky v škole, zákazy a príkazy. Autorka knihy, dlhoročná novinárka, ktorá sa venuje problematike tínedžerov viac ako šesť rokov a spolupracuje s poprednými odborníkmi z viacerých sfér, napísala knihu veľmi empaticky a vžila sa do sveta a vnímania tínedžerov tak, aby informácie ľahko pochopili a prijali. Cieľovej skupine je prispôsobená aj grafika. V knihe je tiež množstvo pútavých, až šokujúcich, či vtipných príbehov z reálneho života, interaktívne časti na utriedenie myšlienok, testy atď. Kniha pomáha nielen tínedžerom ľahšie prekonať úskalia dospievania, ale aj rodičom pri výchove a eliminácii zbytočných, avšak často veľmi nepríjemných a nebezpečných problémov.
Vypredané
3,00 € 7,99 €

Moje kamošky a ja


Lákajú ťa módne prehliadky, veštenie, roztlieskavanie, príprava zdravých dobrôt, jazdectvo a ďalšie zábavné aktivity? Spoznaj štyri kamošky a inšpiruj sa ich rôznorodými záľubami. Dajú ti návod, ako si vyrobiť vlastné šperky, pripraviť nezabudnuteľnú párty, ako si ušiť sexy šaty či vykúzliť z obyčajných tenisiek coolové. Vďaka zaujímavým testom lepšie spoznáš seba i svoje kamarátky. Tak neváhaj a vhupni do zábavného dievčenského sveta!
Vypredané
3,95 € 6,49 €

Čo mám vedieť o sexe


Chcete sa dozvedieť niečo o sexe? Ste na správnej adrese. Tím nadšených amatérov a špičkových odborníkov pre vás pripravil túto originálnu knihu plnú vtipných ilustrácií a príkladov zo života. Nie je to nijaká nudná príručka! Určite vás pobaví, rozosmeje, podpichne, ale aj poučí.
Vypredané
5,99 € 7,99 €

Bumm a gatyában


A kamaszkor a változások ideje. Ez a könyv segítségedre lesz abban, hogy megértsd, mi történik a testeddel, és miért. Szó esik benne többek között a merevedésről, a nedves álmokról, arról, hogy nem a méret a lényeg, és hogy mire érdemes figyelni az első szexuális együttlétek alkalmával. A kötetben a leggyakrabban előforduló szexuális úton terjedő fertőzésekről is találsz információt, hogy tudd, mikor kell orvoshoz fordulnod. Ne ijedj meg, nem az a cél, hogy megtanulj egy rakás latin kifejezést, hanem az, hogy megértsd, mit is jelent együtt élni egy huncut, virsli formájú húsdarabbal a lábad között.
Vypredané
5,05 € 5,32 €
  • 3 /5

Tohle není jen kniha o sexu


… protože sex není jenom o sexu a protože chceš být připravený, až to přijde! Tohle není jen kniha o sexu. Tohle je necenzurovaný ilustrovaný průvodce po věcech ryze intimních. Dozvíš se všechno o sexualitě, přístupu k vlastnímu tělu i tělu toho druhého – otevřeně a bez vytáček. Tahle kniha plná informací, odborných názorů i postřehů vrstevníků a kvízů je pro všechny, kteří se chystají sexuálně žít, i pro ty, co už sexuálně žijou. Tahle kniha tě dostane. Bál ses na něco zeptat? Tak teď už se na nic nebudeš muset ptát. Uspokojení 100% garantováno!
Vypredané
12,45 € 13,11 €

Super kniha pre super baby


Konečne je tu super kniha pre super baby ako si ty! Nájdeš v nej všetko, čo potrebuješ: rady, tipy a mnoho nápadov počnúc módou cez starostlivosť o telo až po ručné práce a šport. Nezabúda ani na originálne recepty či rady do záhrady! Táto jednoduchá a praktická knižka sa stane tvojou vernou spoločníčkou kamkoľvek sa vyberieš a pomôže ti zvládnuť všetky situácie s ľahkosťou a originalitou!
Vypredané
7,55 € 7,95 €

Tinillem


A könyvben Luca, Levi és kutyájuk, Prézli segítségével ismerkedhetünk meg az illemszabályokkal. Könnyed nyelvezete és stílusa hamar magával ragad. A könyv komoly témáját ellensúlyozzák a képek, jegyzetek, de nem viccelik el azt. A köszönés, bemutatkozás, tegezés-magázás témától kezdve, a társaságban, illetve asztalnál való helyes viselkedésen át, az élet számos területén előforduló helyzetekig segítséget nyújt, hogyan is illik viselkedni. A könyv témakörökre van osztva, mégis olyan, mintha egy képregényt olvasnánk. Ha elkezdjük lapozgatni, biztosan nem állunk meg az utolsó oldalig. A végén egy kvíz segítségével leellenőrizhetjük tudásunkat. Természetesen nem csak tiniknek szól a könyv: mindenki találhat számára új információt ebben a kis illemtankönyvben.
Vypredané
10,39 € 10,94 €

Segítség! Mi történik velem?


Lányból nő, fiúból férfi?! Ez bizony a serdülőkor! A felnőtté válás folyamatának fontos és egyben nehéz időszaka is, amit jobb tudatosan és felkészülten fogadni, szülőknek és serdülőknek egyaránt! Könyvünk a szexuális felvilágosításról és edukációról szól, amely egészség- és személyközpontú megvilágításban mutatja be a serdülőkori testi-lelki változásokat. Az informatív és gazdagon illusztrált tudásanyag mellett kötetünk rámutat az igaz emberi kapcsolatok fontosságára, a tévhitek eloszlatására és a valós intimitás fogalmára is. Mindezek mellett kiemelten törekszik az érzelmi intelligencia fejlesztésére, az érzelmi nevelésre és az önkifejező kommunikáció bemutatására is. A leírtak segítséget nyújtanak abban, hogy a serdülő gyerekek egészséges önismeretre tegyenek szert, amely önmaguk és mások tiszteletéhez és elfogadásához is vezet. Kiadványunk hasznos azoknak a szülőknek is, akik tehetetlennek érzik magukat a téma kapcsán, így - együtt fellapozva az oldalakat - minden olyan fontos témát megtalálnak, amiről érdemes beszélgetni gyermekükkel annak érdekében, hogy a legkönnyebben átéljék ezt az időszakot.
Vypredané
10,77 € 11,34 €

Stres - nepriateľ násťročných


Základná príručka pre všetkých násťročných a dospelých, ktorým na nich záleží. Nová, prelomová a poučná kniha so širokým záberom, ktorá ponúka obsiahly pohľad na stres, s ktorým prichádzajú tínedžeri denno-denne do kontaktu, a zároveň je návodom, ako proti stresu bojovať a vziať svoje zdravie pevne do vlastných rúk. Nicola Morgan je uznávaná odborníčka na dospievanie a s tým spojené zmeny, ktorými prechádzajú všetci násťroční. Svoju najnovšiu knihu napísala v prvom rade pre tínedžerov, ale je vhodná aj pre dospelých, ktorí ich chcú lepšie pochopiť. Nebojí sa opisovať všetky vonkajšie stresové faktory, s ktorými prichádza dospievajúci človek do kontaktu: pocity hnevu, smútku (aj depresie), strach zo zlyhania, vyrovnávanie sa so zmenou tela, nenávisť voči vlastnému telu, problémy s hmotnosťou, poruchy stravovania, sebapoškodzovanie, tlak na vynikajúci prospech v škole, nespavosť, meniace sa vzťahy s rodinou a priateľmi, prvé lásky a prvý sex, šikana a kyberšikana, či problémy súvisiace s internetom. Autorka sa dokonca nevyhýba ani témam ako iné choroby (napr. dyslexia alebo OCD), ktoré môžu ovplyvniť dospievanie. V knihe ponúka nielen chápavý, praktický a pozitívny pohľad na všetky spomínané problémy, ale vysvetľuje, čo sa deje v našom tele v stresových situáciách z biologického hľadiska a pomáha čitateľom proti stresu bojovať a zvíťaziť nad jeho negatívnymi prejavmi.
Vypredané
9,45 € 9,95 €
  • 5 /5

Spolu to zvládneme - Dospievanie


Sprievodca pubertou pomôže rodičom a tínedžerom bezpečne zvládnuť nástrahy tohto komplikovaného životného obdobia. Kniha pokrýva všetky témy súvisiace s dospievaním - hľadanie vlastnej identity, telesné zmeny, fyzické aj duševné zdravie, emócie a výkyvy nálad, koníčky, školský život, sociálne médiá a bezpečnosť na internete, vzťahy s rodinnými príslušníkmi i rovesníkmi, alkohol, drogy či sex a sexualita. Vďaka citlivo napísanému textu a prehľadnému grafickému spracovaniu s množstvom ilustrácií sa čitateľ v knihe ľahko zorientuje a rýchlo v nej nájde potrebné informácie.
Vypredané
14,20 € 14,95 €

My Mixed Emotions


Sometimes emotions can make your head feel all mixed up! But this super useful book, in partnership with children's mental health charity Place2Be, is here to be your friend and guide, and to help you understand what's going on inside your brain. With My Mixed Emotions you can learn how to untangle your emotions, love your feelings, and make friends with yourself. Divided into happiness, fear, anger, and sadness, My Mixed Emotions explores the four big emotions, the reasons why you feel them, and the science behind each one. Learn how to be resilient in the best and worst times, including how to deal with bullies, grief, divorce, but also how to relax, be grateful for small things, and mindful of your emotions. Along the way you will discover more amazing things about yourself, such as why you cry when you are sad, why you sometimes feel nervous, and what happens in your brain when you are happy, My Mixed Emotions will be your guide as you travel through the mixed-up world of emotions to discover the wonderful, unique person that you are.
Vypredané
16,10 € 16,95 €

Tak už se nestyď


Bojíš se přihlásit, když se učitel v hodině na něco ptá? Když už zvedneš ruku, stane se ti, že ti správná odpověď vypadne z hlavy, protože ji přemažou tvoje obavy a strach? Bojíš se trapasů a nevíš si rady ve vztazích s ostatními lidmi? Pořád přemýšlíš o tom, co si o tobě druzí budou myslet, a blokuje tě to? Dobrá zpráva je, že podobně na tom jsou i někteří tví vrstevníci. I oni se někdy bojí, že selžou, mají strach navázat sociální kontakt s ostatními, stydí se. Tahle knížka ti pomůže tyhle problémy dostat pod kontrolu. Najdeš v ní tipy, jak poznat škodlivé myšlenky a jak je změnit. Také tady najdeš tipy, jak relaxovat, a knížka tě podpoří v tom, když se odhodláš navzdory strachu k něčemu, co ti nahání strach. Kniha je určena dospívajícím se sociální fobií a úzkostnou poruchou, jejich rodičům a vychovatelům, psychologům pracujícím s dospívajícími se sociální fobií. PhDr. Lucie Bělohlávková je psychoterapeutka působící v Psychoterapeutickém centru Řipská. Od roku 2015 toto centrum i vede. Pracuje s dětmi i s dospělými klienty. Specializuje se především na problémy spojené s úzkostnými stavy (fobie, panická porucha, sociální úzkost, obsedantně-kompulzivní porucha), dále také na poruchy příjmu potravy, práci s traumaty a Aspergerův syndrom. Po studiu na Pedagogické fakultě Univerzity Karlovy absolvovala výcvik v kognitivně-behaviorální terapii na Odyssea Mezinárodním institutu KBT. Při své práci využívá tohoto přístupu.
Vypredané
11,56 € 12,17 €

A fiúk hülyék. A lányok is...


Fiúk + lányok = szerelmi káosz! Lara szerint Finn tök helyes. És Finnek nagyon bejön Lara. Szerelem első látásra. És a happy end? Azt még meglátjuk! Hiszen ott vannak Lara vihogó barátnői a szerelmi tanácsaikkal, Finn haverjai a béna beszólásaikkal, két kíváncsi anya, és egy féltékeny apa. És ki gondolta volna, hogy egy uborka, némi aftershave és egy bikini ennyire kínos is tud lenni? Segítség!!!
Vypredané
7,77 € 8,18 €

Az enyém is megnő?


Mire jó a szeméremszőrzet? Meddig tart a szex? Biztonságos-e az óvszer? Milyen a szülési fájdalom? Ha téged is izgatnak ezek a kérdések, de még senkinek nem merted feltenni őket, akkor ezt a könyvet neked találták ki. Veled egyidős fiúk és lányok hetven ilyen cikis témát dobtak fel, és itt mindre megtalálod a rövid, ütős, pontos választ. És a fotók? A fotókon szét fogod röhögni magad. Lazák, őszinték, viccesek. Pont olyanok, mint te.
Vypredané
9,10 € 9,58 €

Album prváčika - Môj prvý rok v škole


Poskladajte so svojím prváčikom jedinečnú mozaiku spomienok na prvý rok v školskej lavici! Aký bol prvý školský deň...Ako sa volali spolužiaci a učitelia...Ako dopadlo pvé vysvedčenie...Aké to bolo na školskom výlete...a mnoho ďalších zážitkov.Nalepte fotografie, kreslite, zapisujte a vytvorte originálny spomienkový album, ktoré si s radosťou prelistuje celá rodina.
Vypredané
5,69 € 5,99 €

Holky, neděste se puberty


Vlasy by sis mohla mýt třikrát denně, na obličeji se ti dělají pupínky a rodina tě dohání k šílenství… Co se to, sakra, děje? Upřímně – nastal čas postavit se pravdě čelem a řadu věcí si nechat vysvětlit. Puberta je jako jízda na divoké horské dráze, ale může být o dost klidnější, když víš, co máš čekat. Poradíme ti se vším, co potřebuješ vědět: výběrem podprsenky počínaje a objasněním, co se to s tvým tělem děje, konče…
Vypredané
6,64 € 6,99 €
  • 5 /5

Chlapci, nebojte sa puberty


Všade po tele ti rastú chlpy, na tvoju tvár zaútočilo akné a baby zrazu nie sú také otravné, ako bývali... Čo sa to, dofrasa, deje? Úprimne – nastal čas postaviť sa pravde zoči-voči a kopu vecí si dať vysvetliť. Dospievanie je ako jazda na divokej horskej dráhe, ale môžeš byť pokojnejší, keď budeš vedieť, čo máš čakať. Poradíme ti so všetkým, čo potrebuješ vedieť: radami, ako sa holiť, počínajúc a vzťahmi medzi chlapcami a dievčatami končiac...
Vypredané
7,59 € 7,99 €

Otázky a odpovede pre dievčatá


Dospievanie je dosť zložité a súvisí s ním veľa otázok týkajúcich sa vlastného tela, lásky a sexuality. Mnohým veciam v tomto veku ešte nerozumieme, ale hanbíme sa na ne z rozličných dôvodov spýtať. Často ani rodičia nevedia, ako treba na niektoré zvedavé otázky odpovedať. Táto kniha prináša otvorené a vyčerpávajúce odpovede na všetky otázky, ktoré sú počas dospievania dôležité. Zároveň kladie etický dôraz na témy, ako sú napríklad hodnota vzťahu, potraty alebo pornografia.
Vypredané
7,59 € 7,99 €

V kategórii knihy o dospievaní nájdete široký výber kníh, ktoré osvetľujú cestu z detstva do dospelosti. Sú to knihy, ktoré sa zaoberajú dôležitými témami, s ktorými sa tínedžeri stretávajú a ktoré im pomáhajú pochopiť a vyrovnať sa s náročnými situáciami.

Kategória kníh o dospievaní je plná autentických príbehov, ktoré sa dotýkajú dôležitých tém, ako sú identita, priateľstvo, láska, sebavedomie, rodina, vzťahy a osobný rast. Tieto knihy sa zaoberajú problémami a výzvami, s ktorými sa tínedžeri stretávajú, a ponúkajú im perspektívu, pochopenie a inšpiráciu.

Tieto knihy majú moc otvárať diskusie, povzbudzovať empatiu a pomáhať čitateľom pochopiť vlastné pocity a skúsenosti.