! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Úctyhodní Egypťania


Úvodný titul novej edície objasňuje historické skutočnosti, ktoré sa v knihách dejepisu nenachádzajú. Už jej názov Hrôzostrašná história naznačuje, že sa venuje témam, ktoré sú citlivé, pre mnohých možno až odporné, ale skutočné a zdokumentované.
Vypredané
5,65 € 5,95 €

Perfektní Gréci


Perfektní Gréci nás prenesú do sveta odvážnych hrdinov, tvrdých spartských vojakov, bláznivých filozofov a šikovných lekárov, ktorí žili pred 4 000 rokmi! V knihe sa mladí čitatelia dozvedia, prečo behali grécke dievčatá nahé po lese, kto bol šťastným majiteľom prvého splachovacieho záchodu na svete a prečo lekári ochutnávali ušný maz svojich pacientov. Nájdu tu informácie o hrozných gréckych jedlách, úžasných olympijských hrách a nenásytnom bohovi, ktorý pojedol vlastné deti.
Vypredané
5,65 € 5,95 €

Strašní Rimania


Strašní Rimania je kniha o živote za čias Rímskej ríše, o hrozných rímskych cisároch, úbohých otrokoch a odvážnych keltských ženách. Ďalšia kniha z edície Hrôzostrašná história pútavo informuje o vynikajúcej stratégii rímskej armády, zlomyseľných zábavkách rímskych detí, ale aj o divokých Keltoch a hlavách v cédrovom oleji. Mladí čitatelia sa napríklad dozvedia, čo nosili rímski vojaci pod koženými sukňami, ako si Kelti udržiavali účesy a načo potrebovali bohatí Rimania vomitorium.
Vypredané
5,65 € 5,95 €

Krutí Vikingovia


Pravda o Vikingoch je často zaobaľovaná do ich hrdinských činov. Akí ale v skutočnosti Vikingovia boli? Koľko krutosti, krvi a utrpenia niesli na svojich štítoch, o tom rozpráva titul z novej edície Hrôzostrašná história.
Vypredané
5,65 € 5,95 €

Mizerná druhá svetová vojna


Mizerná druhá svetová vojna rozpráva o príšerných faktoch najhoršej vojny v dejinách – od zasnežených obliehaných miest, cez bahnité zákopy v džungli až po život v bombardovaných mestách a koncentračných táboroch. Dozviete sa napríklad, kto varil jedlo z červíkov, ktorých vojakov nepriateľ odhalil čuchom alebo prečo mohli byť biele spodky smrteľne nebezpečné. Prečítate si o nehoráznych výmysloch, ktoré všetci považovali za čistú pravdu, o zákerných zbraniach, o ktorých nemal nikto ani tušenia. História ešte nikdy nebola taká hrôzostrašná.
Vypredané
5,65 € 5,95 €

Surová doba kamenná


Surová doba kamenná vás odvlečie späť do čias, keď ľudia žili v jaskyniach, jedli surové mäso a netušili, čo je slušné správanie pri stole. Dozviete sa, čo používali pravekí ľudia namiesto toaletného papiera, prečo si vŕtali diery do lebky, keď ich bolela hlava, ako si vyrobiť pravekú múmiu. Prečítate si, či boli neandertálci mozgožrúti, nájdete zaujímavé príbehy o neuveriteľných archeológoch a nenásytných kopáčoch, zistíte, kto postavil Stonehenge a určite vás prekvapí, aké úžasné informácie ukrývajú praveké hovienka.
Vypredané
5,65 € 5,95 €

Stručné dejiny sveta pre mladých čitateľov


Ernstovi H. Gombrichovi, ktorý patril medzi najvýznamnejších vzdelancov 20. storočia, sa podarilo niečo, čo sa dnes zdá byť až neuveriteľné: na 300 stranách hutne a výstižne opísal dejiny ľudstva. Autor obrazným a ľahko pochopiteľným jazykom živo vykresľuje vývojové trendy a zlomové udalosti, charakterizuje významné osobnosti a dejinné konflikty. Gombrich sa zameral na mladších čitateľov, ale to neznamená, že, text nie je zaujímavý a užitočný aj pre dospelých. Hoci je Gombrichova kniha známa po celom svete v 21 jazykoch, po autorovej smrti v roku 2001 vyšla opätovne v mierne upravenej podobe
Vypredané
9,42 € 9,92 €

Naša vlasť - Detská ilustrovaná encyklopédia


Piaty diel Detskej ilustrovanej encyklopédie je venovaný našej vlasti - Slovensku. Formou známou už z predchádzajúcich dielov sa deti oboznámia s krajinou, v ktorej žijú. Témy strán a dvojstrán sú vybrané tak, aby pokrývali zemepis, dejepis, prírodopis, vedu a techniku, ale aj rôzne činnosti ako šport, umenie či architektúru. Bohatý ilustračný materiál - fotografie, ilustrácie a mapy - vhodnou formou dopĺňa a ozrejmuje písaný text a má svoju veľkú výpovednú hodnotu. Publikácia rozširuje školské vedomosti detí, preto je vhodným doplnkom k učivu na základnej škole. Mnohé fakty sú však natoľko zaujímavé, že aj dospelí sa z nich môžu poučiť a dozvedieť sa, čo o svojej vlasti ani netušili. Deti iste upútajú predovšetkým kapitoly o hračkách, polícii, vojsku, športe či hudbe, alebo zaujímavosti z vedy a techniky. Nenásilnou a prístupnou formou získajú potrebné vedomosti.
Vypredané
9,42 € 9,92 €

Čeští spisovatelé


Kniha šikovného malého formátu představuje další díl populární edice Odkaz, ve kterém se čtenáři seznámí s nejvýznamnějšími představiteli české literatury od jejích počátků až po 20. století. Nechybí zde však ani jména autorů Kafky a Werfela, kteří sice psali německy, ale jejichž kořeny patří k Praze. Literární a obrazové portréty autorů jsou doplněny výjevy z jejich proslulých děl.
Vypredané
7,73 € 8,14 €

Otázky a odpovědi Historie světa


V bohatě ilustrované encyklopedii najdete odpovědi na více než 70 otázek podstatných pro pochopení klíčových okamžiků historie světa. Přesné nákresy, fotografie a podnětné testy prohloubí vaše základní znalosti o lidstvu a událostech, které tvořily jeho dějiny.
Vypredané
7,73 € 8,14 €
  • 5 /5

Piráti


Zabudni na odvážnych hrdinov, ktorí sa spúšťajú na lanách zo sťažňa, aj na pekných mladých mužov, ktorí nebojácne križujú moria, a priprav sa na krutú pravdu o pirátoch. Dozvieš sa nechutné detaily o smrti v klietke nad morom, odporné podrobnosti o smrti tisícimi rezmi, aj ktorý ukrutný pirát prinútil svojho zajatca, aby si zjedol vlastné uši. V tejto šokujúcej príručke nájdeš všetko, čo potrebuješ vedieť o pirátoch - všetky hrôzy a ešte čosi
Vypredané
7,55 € 7,95 €

Čarodejnice


Odhaľ pravdu o ostrých klobúkoch, čiernych mačkách a iných hlúpostiach, ktoré ľudia oddávna rozprávajú o čarodejníctve. Nájdi odvahu spoznať nechutné fakty o zločinných popravách a utrpení nešťastných ľudí. Dozvieš sa, aké zaklínadlo sa používalo na liečbu akné, prečo ľuďom platili, ak prebodli čarodejnicu, akými hroznými nástrojmi mučili v stredoveku podozrivých z čarodejníctva. Všetko, čo potrebuješ vedieť o čarodejniciach - a viac než to!
Vypredané
7,55 € 7,95 €

Krutá kniha kvizů


Dějiny bez příkras a vynechávek, s ohavnými fakty a abnormálními aktivitami. Krutá kniha kvizů je nacpaná zapeklitými otázkami o starodávných říších. Zkuste ohromit kamarády a zmást rodiče hádankami, jako například kdo měl lví hlavu a hroší zadek, proč doktoři ve starověkém Řecku jedli hleny z nosu nebo čí vojáci chodili do bitvy jenom v zástěrách. Uvidíte, jestli dokážete k různým typům hrůzných gladiátorů přiřadit ty správné názvy, a dozvíte se necenzurovanou pravdu o kletbě Tutanchamonovy hrobky. Dějiny nikdy nebyly tak děsivé!
Vypredané
10,76 € 11,33 €

Egypt


Kniha z edície Na vlastné oči umožní mladým čitateľom utvoriť si obraz o živote v starovekom Egypte. Dozvieme sa, akých bohov Egypťania uctievali, ako vyzerala a fungovala egyptská domácnosť, prečo mumifikovali mŕtvych, kto vykrádal pyramídy a zoznámime sa s najvýznamnejšími egyptskými pamiatkami.
Vypredané
9,45 € 9,95 €

Detská mapa Prehistorický svet


Deti môžu zistiť, ako vyzerali kontinenty pred tisícmi rokov, a ako sa vyvíjal život na Zemi.
Vypredané
9,45 € 9,95 €

Hrady a rytieri


Vyberte sa na výlet do minulosti, do čias, keď vo vojnách bojovali odvážni rytieri v brnení. Zistite, aký život žili rytieri či šľachta v stredoveku. Encyklopédia z edície Na vlastné oči odpovedá na tieto aj mnohé ďalšie otázky. Najnovšie informácie a najmodernejšie trojrozmerne pôsobiace ilustrácie informujú i podnecujú fantáziu a predstavivosť.
Vypredané
9,45 € 9,95 €

Mi micsoda Junior Az ókori Egyiptom


Vypredané
10,78 € 11,35 €

Dějiny českých zemí


Zachycuje dlouhé období od Sámovy říše až po vznik České republiky a přináší ucelený pohled na historii našeho národa. Nezahltíme vás spoustou dat, ale uvedeme děje do souvislostí a okořeníme je zajímavými informacemi. Překrásné ilustrace a srozumitelný jazyk jistě pomohou školákům, ale i předškolákům, přijít dějepisu na chuť.
Vypredané
15,51 € 16,33 €

Egypt v obrazech


Výpravná velkoformátová publikace nabízí zcela ojedinělý pohled do tajemného světa starověkého Egypta. Egyptský chlapec Dedia putuje s otcem lodí po Nilu a provází nás místy, na kterých se zastavil - Údolí králů, kamenolom, chrám v Karnaku, pyramidy v Sakkáře atd. Základem není texty, ale velké dvoustránkové barevné ilustrace, skrze něž můžeme proniknout do nitra budov a nejrůznějších objektů a udělat si představu o tom, jak přesně vypadaly a k čemu sloužily a jak s nimi lidé zacházeli. A to až do těch nejmenších podrobností. Nápaditě ilustrovaná kniha se stala hitem na anglosaském trhu a poslouží jako vhodný doplněk k výuce dějepisu.
Vypredané
9,46 € 9,96 €