! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Gorily, opice, ľudoopy


V rukách držíte skvelého informačného sprievodcu životom veľkých ľudoopov, opíc a ostatných primátov. Úžasné farebné fotografie goríl, orangutanov, makakov, paviánov, lemurov a mnohých ďalších druhov primátov poskytujú jedinečný pohľad na niektoré najinteligentnejšie živočíchy planéty. Dozviete sa, prečo sú gorily horské v ohrození, ako sa dorozumievajú šimpanzy, prečo lemur kata máva chvostom a ešte oveľa viac...
Vypredané
2,76 € 2,90 €

Vtáky VPV


Vzrušujúca a prehľadná kniha o jedinečnom svete vtákov. Dozviete sa, ako sa vtáky vyvinuli z pravekých predkov i ako sa maskovaním chránia pred nepriateľmi, zažijete ich svadobné obrady, spoznáte ich neuveriteľné lovecké či manévrovacie schopnosti aj rekordérov vtáčej ríše. Uvidíte, ako sa liahnu mláďatá, a zúčastníte sa na ich dospievaní deň po dni. Získate základné charakteristiky niektorých čeľadí a naučíte sa rozpoznávať vtákov počas letu podľa obrysu. Odhalíte, ako pozorovať tieto plaché zvieratá aj ako ich prilákať do záhrady. Pútavý text a vynikajúce farebné fotografie peria, krídel,tier, vajec, hniezd, práve vyliahnutých mláďat a ďalších jedinečných situácií zo sveta operencov poskytujú unikátne svedectvo o ich vývoji, správaní a živote.
Vypredané
2,76 € 2,90 €

Orol


Bohato ilustrovaný a poučný sprievodca fascinujúcim svetom dravcov celého sveta. Dočítate sa o stavbe ich tela, výchove mláďat, mimoriadnych leteckých štýloch, loveckých technikách a vynikajúcich zmysloch. Spoznáte jednotlivé druhy dravcov od majestátneho orla cez supy, kondory, sokoly, sovy a mnohé iné. Dozviete sa aj to, aký význam im pripisovali dávne civilizácie, ako ich využívali naši predkovia, zúčastníte sa aj na výcviku dravých vtákov. Pútavý text sprevádzajú vynikajúce farebné fotografie týchto nádherných operencov vo vzrušujúcich a jedinečných okamihoch v ich každodennom prostredí.
Vypredané
2,76 € 2,90 €

Slony


Slony a ich svet sú pre nás exotickým tajomstvom. Prostredníctvom znamenitých farebných fotografií a zasväteného sprievodného textu máte v tejto knižke možnosť preniknúť do prostredia afrických a ázijských slonov. Spoznáte ich pôvod, mnohomiliónový vývin, telesnú stavbu, osobitosti správania i nezvyčajnú inteligenciu, uvidíte ich pri výchove mláďat a odhalíte tradície, ktoré sa na tieto hrubokožce viažu v ľudských dejinách. Dozviete sa aj to, ako sa slony pozdravujú, prečo chodia po špičkách i aké dôležité sú tieto obrovské tvory v prírode. Po prečítaní tejto nesmierne zaujímavej publikácie určite väčšoceníte nebezpečenstvo, ktoré slonom v súčasnom svete hrozí. Prepáčte, titul je vypredaný.
Vypredané
2,76 € 2,90 €

Ryby VPV


Ďalšia pútavá kniha z edície Vidieť - Poznať - Vedieťvás tentoraz vtiahne do pestrofarebného a pre mnohých záhadného sveta rýb. Dozviete sa, akým vývojom prešli od prehistorických čias, spoznáte život a správanie rýb tých najrozmanitejších tvarov a farieb, ale aj stavbu a fungovanie ich tela, spôsoby lovu či zastrašovania nepriateľa. Dočítate sa napríklad aj to, prečo niektoré ryby plávajú hore bruchom, prečo mnohé žraloky musia plávať bez oddychu i ako raja rozdáva elektrické rany. Pútavý text sprevádza množstvo farebných fotografií a obrázkov, ktoré  ríšu rýb zachytávajú v tých najúžasnejších okamihodetailoch.
Vypredané
2,76 € 2,90 €

Plazy


Spoznajte tajomný svet plazov! Pútavý text a prekrásne fotografie hadov, krokodílov, jašterov a korytnačiek ponúkajú jedinečný pohľad na tieto zvláštne stvorenia a ich neobyčajné správanie. Spoznáte prehistorických predkov plazov, stavbu a fungovanie ich tela, spôsoby dvorenia, lovu i maskovania sa pred nepriateľom. Okrem toho sa dozviete, ako sa krokodíly starajú o svoje mláďatá či prečo prehĺtajú kamene, uvidíte hada liahnuceho sa z vajca i korytnačku v boji so súperom, no zistíte aj to, ako had meria veľkosť svojej koristi či ako sa nacical vlastného jedu a ešte oveľa, oveľa viac.
Vypredané
2,76 € 2,90 €

Obojživelníky


Pôsobivý a náučný sprievodca výnimočným svetom obojživelníkov. Úchvatné fotografie žiab, mlokov a vzácnych červoňov v prirodzenom životnom prostredí ponúkajú jedinečný pohľad na dvojitý život obojživelníkov vo vode i na suchej zemi.
Vypredané
2,76 € 2,90 €

Extrémy počasia


Príroda neraz stavia človeka do nebezpečných situácií. Osobitne dramatické býva vyčíňanie extrémnych poveternostných javov, ako sú veterné smršte (hurikány a tornáda), ničivé búrky, prietrže mračien, povodne, smrtonosné suchá, snehové búrky a lavíny, poľadovica či krupobitie. Kniha Extrémy počasianázorne objasňuje priebeh týchto javov od ich vzniku až po doznievanie, zaoberá sa ich následkami a informuje o možnostiach predpovedať katastrofy prostriedkami vyspelej techniky. Pútavý text ilustrujú vynikajúce fotografie, ktoré zachytávajú tieto fenomény počasia v jedinečných záberoch.
Vypredané
2,76 € 2,90 €

Rastliny


Autor tejto mimoriadne pestrej a pútavej knihy veľmi prehľadne a názorne približuje základné pojmy z rastlinnej ríše a zavedie vás aj do jej dosiaľ nepoznaných zákutí. Dozviete sa, čo je rastlina, z čoho sa skladá jej telo, ako sa rozmnožuje a prispôsobuje životným podmienkam i odkiaľ získava energiu. Odhalíte však omnoho viac. Napríklad aj to, ako sa rastliny chránia, ako vábia hmyz, prečo sú kvety pestro sfarbené či ako vyzerali pred miliónmi rokov. Spoznávanie tajomného, nesmierne rozmanitého sveta rastlín prehlbujú aj detailné zobrazenia mnohých vzácnych druhov, ich listov, kvetov, plodov a semien.
Vypredané
2,76 € 2,90 €

Proč má zebra pruhy?


Nejmenším přinášíme čtyři knihy, které děti určitě zaujmou svými nádhernými ilustracemi hned od první stránky. Sáhnete-li po Zvířecí abecedě, Malých zvířátkách nebo Zvířecích uspávankách, můžete si být jisti, že přinesete domů knihu, ke které se budo u vaše děti vždy rády vracet. Přečtete si s nimi nejen jak dělá kráva, kočka nebo pes, ale i jaké uspávanky svým dětem zvířata zpívají, proč má zebra pruhy nebo slon chobot. Spojení ilustrací s vtipným a poetickým textem se bude jistě dětem líbit a v ěříme, že kouzlo těchto knih pro sebe objeví i dospělí.
Vypredané
1,01 € 1,06 €

Lacná kniha Vyprahlé pouště (-70%)


Zamávejte nudným hodinám zeměpisu na rozloučenou a vypravte se prozkoumat nejvyprahlejší místa naší planety. A pokud se neradi myjete, zaručujeme vám, že tady se s vodou jen tak nepotkáte. Zato se například dozvíte, jak může jediná písečná duna na pohybu pohřbít celé vesnice, co dělat, když se ocitnete o samotě s chřestýšem, nebo který statečný cestovatel se vydal přes poušť kvůli opěvovanému městu Timbuktu. Prahnete-li ještě po dalších úžasných faktech, přečtěte si také o pouštích, kde sněží, jak si uděláte chutný pudink z velbloudího mléka nebo proč se můžete šťávou z kaktusů otrávit. Tak co, opustila vás odvaha, nebo pud sebezáchovy? Tak či onak, nezapomínejte na jedno: zeměpis nikdy nebyl tak děsivý!
Vypredané
1,76 € 5,87 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Indiáni Severní Ameriky (-70%)


Co jedli indiáni v zimě? Jak vypadaly domy Pueblanů? Proč vzniklo hnutí Tance duchů? Publikace přibližuje čtenáři fascinující mnohotvárnost nejrůznějších kmenů: jejich každodenní život či představy o víře a historii. Názorně také popisuje vyhnání indiánů evropskými přistěhovalci a jejich současnou situaci.
Vypredané
2,61 € 8,70 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Všetko o dinosauroch- Vševedko (-70%)


Vedeli dinosaury lietať? Ktorý z nich bol dinosaurím kráľom? A odkiaľ saury získali svoje mená? Na tieto a mnohé ďalšie otázky o najrýchlejších a najsilnejších dinosauroch a o ich živote nájdeš odpoveď v tejto bohato ilustrovanej publikácii z edície Vševedko. Na konci knihy sú otázky, prostredníctvom ktorých zistíš, čo všetko si si zapamätal.
Vypredané
1,98 € 6,60 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Velká cesta napříč světadíly + CD ROM (-70%)


Dva malí školáci, Sandra a Pat, tentokrát cestují napříč všemi kontinenty a dětem tak přiblíží spoustu informací o nejzajímavějších místech a zvycích každého z nich. Kniha je doplněna oblíbenou výukovou PC hrou.
Vypredané
2,29 € 7,63 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Dinosauři Velká kniha objevů (-70%)


Dinosauři stále poutají pozornost veřejnosti více než kterákoli jiná skupina zvířat a fascinují svými rozměry i podivnými tvary děti i dospělé. Dnes jsou pozůstatky dinosaurů často nejvyhledávanějšími exponáty v muzeích a sotva uplyne týden, kdy by se o dinosaurech nepsalo či nehovořilo ve světových sdělovacích prostředcích. Většina knih o dinosaurech zaznamenává názory na dinosaury poplatné určité době a krátce shrnuje historii klíčových nálezů: některé uvádějí, že staré názory na určitého dinosaura se zcela liší od současných vědeckých výzkumů. Tato kniha se speciálně zaměřuje na změnu představ odborníků o vývoji a vzhledu dinosaurů a na důležité objevy, které vedly k těmto názorovým změnám.
Vypredané
7,04 € 23,45 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Zvieratá-100 otváracích okienok (-70%)


Čo sa skrýva pod stovkou otváracích okienok? Po odklopení každého obrázka zvieraťa získa vaše dieťa množstvo zaujímavých údajov o jeho vlastnostiach a spôsobe života. Hravou formou sa zoznámi nielen s domácimi a divokými zvieratami, cicavcami, vtákmi, obojživelníkmi, ale tiež s pravekými dinosaurami.
Vypredané
3,00 € 9,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Malá obrazová školní encyklopedie Zvířat (-70%)


Naše planeta je domovem ohromného množství živočichů. Tato encykloepdie vás seznámí s více než dvěma tisíci živých organismů. Dozvíte se, kde žijí, čím a jak se živí a mnoho dalších zajímavostí. Srozumitelný text a stovky fotografií zaujme a stane se zdrojem informací pro děti i celou rodinu..
Vypredané
4,22 € 14,05 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Veľká kniha prírodné katastrofy (-70%)


Zoznámiš sa s najväčšími prírodními katastrofami v dejinách ľudstva. Dozvieš sa, prečo sa naša planéta môže v okamihu zmeniť na desivé a nebezpečné miesto. Dočítaš sa, ako je možné predvídať nebezpečenstvo a znížiť katastrofálne dôsledky živelných pohrôm.
Vypredané
3,27 € 10,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Živá planeta (-70%)


Vydejte se s námi na výpravu za tajemstvím života na Zemi! Všimněte si rozmanitosti a přizpůsobivosti rostlin i živočichů. Poznejte, jak se formuje zemský povrch činností řek, moře a vlivem podnebí. Objevte, jaké přírodní bohatství planeta skrývá.
Vypredané
3,40 € 11,33 €

dostupné aj ako: