Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Hijo, heta na koníčku


"Hijo, heta na koníčku do Prešova po pšeničku, hijo het, hijo het, hijo heta hijo het!"Leporelo s riekankami a puzzle. Slovenský text
Vypredané
2,80 € 2,95 €

Vyhoďme si z kopýtka


Básnikovo šantenie s jazykom naberá nevídané obrátky! Nové nápady sa noria, diňosaury dostali chuť na dyne, bravúrne spieva svojej panej ošípanej. Papier znesie všetko, vraví dedko, ale Moravčíkovo čertovo kopýtko je aj pre brava neznesiteľne dobrá zábava. Navyše s čertovsky dobrými obrázkami Martina Kellenbergera!
Vypredané
4,67 € 4,92 €

Stonožka


Milé deti, zachcelo sa vám cestovať, objavovať a spoznávať trebárs stonožku? Tá moja má len 46 nožičiek - básničiek. Hneď v úvodnej z nich bolestivo prosí: "Lekár drahý, daj mi obväz, sadru, dlahy! Sprav mi nôžku urýchlene, sto nôžok mám v svojom mene." A ako sa nôžky v Balákovej Stonožke volajú? Všelijako, napríklad cesty sestry, bahniatko, lienka na kvetnatom koberci, koník Tarzan z Tanzánie, papagáj, netáraj, plavčík Hapčík, králik ako kráľ a tak ďalej. Stonožkine nožičky, to sú tieto básničky pre veľkých i maličkých. Čítajte, objavujte...
Vypredané
4,67 € 4,92 €

Brousek pro tvůj jazýček


Populární knížka říkanek určená rodičům a dětem. Říkanky jsou vhodné zvláště pro menší děti, které si potřebují jazýček obrousit a rozcvičit na průpravných hláskách, aby se postupně naučily správně vyslovovat i ostatní, těžší hlásky. Jsou zde říkanky na všechny hlásky, na všechna písmena abecedy. Je to vhodný doplněk logopedických cvičení.
Vypredané
6,00 € 6,32 €

Dva krát dvě je někdy pět


Říkadla, povídačky, básničky, aforismy, epigramy a popěvky pro větší kluky a děvčata. Sbírka vtipných veršů, bohatá jazykovými hříčkami, oplývající hravostí, fantazií a přemýšlivostí, s báječnými nápady. Zpestřením jsou žáčkovské telegramy, z nichž mnohé už zlidověly a staly se oblíbenými průpovídkami mládeže i jejich rodičů.
Vypredané
6,00 € 6,32 €

Školská brána otvorená


Básne Anity Tešovičovej často vídať v detských časopisoch Včielka, Zornička, Dúha. Autorka dobre pozná psychomentálne ustrojenie detí predškolského a mladšieho školského veku, preto sú jej básničky pútavé, svieže, rozvíjajú svet detskej fantázie. Dokumentuje to aj útla knižočka básničiek pod názvom Školská brána otvorená, ktorá je navyše ilustrovaná pôsobivými kresbami výtvarníčky Daniely Bobokovej.
Vypredané
4,70 € 4,95 €

dostupné aj ako:

Sovie múdroslovie


Sovie múdroslovie je knihou pôvabných básničiek Borisa Droppu, v ktorých nechýba autorova láska k prírode, humor i štipka huncútstva. Rukopis pochádza z dosiaľ nepublikovanej pozostalosti autora, ktorý bol známy tiež ako novinovedec, žurnalista a textár populárnych piesní (napr. Na srdci mi hraj, Nalej mi vína, Malvína atď.). Básničky, ktoré nie sú veľké rozsahom, no o to väčšie obsahom a vtisnutou dušou autora, bravúrne dopĺňajú ilustrácie akad. mal. Svetozára Mydla. Každá ilustrácia rovnako ako i každá básnička nesú svoje posolstvo, myšlienku, žartík či vtip. V tom vytvárajú dokonalú harmóniu, ktorá sa tiahne od prvej strany až po poslednú. Kniha vyšla s finančnou podporou Ministerstva kultúry SR.
Vypredané
4,70 € 4,95 €

Když tygr jede do Paříže


Veselá knížka- zpěvník s texty Z. Svěráka, P. Šruta, J. Vodňaského a E. Frynty. Když jde malý bobr spát, Kdyby prase mělo křídla, Ančičky, Pět ježibab... Kdo by neznal písničky Petra Skoumala? To nejlepší z jeho tvorby pro děti, jejíž součástí je také hudba a písně k celé řadě televizních večerníčků, přináší tato bohatě ilustrovaná kniha. Lze ji využít nejen jako zpěvník s přesnými notovými záznamy, ale také jako zdroj půvabných veselých dětských básniček. Vždyť autory písňových textů jsou básníci z nejpovolanějších – Emanuel Frynta, Pavel Šrut, Jan Vodňanský a Zdeněk Svěrák. Ilustrovala Helena Rosová.
Vypredané
7,54 € 7,94 €

Želva Marie


Neobyčejně vtipné, veselé, ale i poučné básničky o zvířátkách nejen ze zoo potěší děti i dospělé. Knížka doprovázená barevnými fotografiemi žánrově navazuje a dopňuje první svazek o gorilce Moje a jejích kamarádech. Děti se mohou těšit na další pokračování dobrodružství jejich kamarádů- zvířátek
Vypredané
7,54 € 7,94 €

JA MAM V KRABICI CUKR A KRUPICI


Říkanky k procvičování hlásek R a Ř Soubor říkanek pro děti od 5 let je určen především k procvičování výslovnosti hlásek R a Ř. Autorky-logopedky při psaní a následném řazení říkanek dodržují pravidlo jedné cvičené souhláskové skupiny v každé říkance a zastoupení všech, tedy i méně ča stých skupin. Dítě se tak může učit říkanku jen s tou souhláskovou skupinou (slabikou), kterou už zvládá ve slovech, nebo si naopak vybere pouze to spojení, jež právě nacvičuje pod vedením logopeda. Pro předškolní děti jsou básničky zábavou; učí se j e rády. Proto mohou říkanky doprovázené veselými obrázky E. Rémišové zaujmout také děti, které nemají s výslovností žádné potíže. Ilona Eichlerová a Jana Havlíčková jsou klinické logopedky s patnáctiletou praxí.
Vypredané
9,24 € 9,73 €

Michal ze školky II.


Máte nějakého koníčka? Jestli ještě ne, tak doufám, že vás Michalova knížka bude inspirovat a vy si v ní toho svého najdete. Třeba stejného, jako má Michal. A jestli už koníčka máte, tak se o něj pěkně starejte! Kdo má totiž koníčky, ten se nikdy nenudí.
Vypredané
8,88 € 9,35 €

Kalambúrske oriešky


Farebná hravá knižka zavedie mladého čitateľa do sveta majstrovských kúskov najlepších slovenských básnikov – Ľubomíra Feldeka, Milana Ferka, Tomáša Janovica, Daniela Heviera a ďalších. Knižka ukazuje, akými všakovakými spôsobmi sa dá vytvoriť báseň. Je v nej obrovské množstvo básnických výmyslov, žonglovačiek, hier, hádaniek a slovných hračiek. . . .
Vypredané
6,24 € 6,57 €

Výlety tety Ety


Je jedna teta, vravíme jej Eta. Nie je ako iné tety, panie, dámy, vydáva sa na výlety za slovami... Po úspešných detských knihách Lov slov a Podivuhodné príbehy našich slov prichádza popredný autor slovenskej detskej literatúry s kyticou čarokrásnych príbehov tety etymológie. V bohato, pestrofarebne ilustrovaných príbehov tety Etymológie. V bohato, pestrofarebne ilustrovaných príbehoch hýriacich slovnými hračkami je zábavným spôsobom znázornená príbuznosť slov, ich pôvod i význam. Dozvieme sa napríklad, ako sa Perún, dnes Parom, dožil vysokého veku a mnohé iné zaujímavosti.
Vypredané
6,24 € 6,57 €

dostupné aj ako:

Spievanky A Hadanky


S ľudovou pesničkou vyrastali deti od malička. Aby sme na ňu nezabudli a bolo nám s ňou dobre aj dnes, vymysleli sme Spievanky a hádanky s notami a neopakovateľnými ilustráciami pani maliarky. Vybrala: Mária Ďuríčková Ilustrovala: Ľuba Končeková-Ves elá, Odborná spolupráca: PaedDr.Viera Slujková
Vypredané
4,35 € 4,58 €

Varila Mysicka Kasicku


Rytmické ľudové riekanky, rečňovanky, povedačky, ako i veršíky z tvorby Márie Rázusovej-Martákovej, ktorými začína rozprávať každé malé dieťa, žiarivo ilustroval pred mnohými rokmi majster detskej ilustrácie Ľudovít Fulla.
Vypredané
4,35 € 4,58 €

Abeceda pre Barborku


Písmenká majú nad deťmi magickú moc až do chvíle kým si neosvoja tajomstvo písma. Jednoduché veršíky rytmické riekanky hádanky vyčítanky evokujú predstavivosť dieťaťa a fixujú vizuálny tvar písmena. Poetické ilustrácie Oľgy Bajusovej poskytujú deťom radosť z hry s písmenkami pred vstupom do školy.
Vypredané
4,35 € 4,58 €

dostupné aj ako:

Docela malé ježčí pískání + flétna


Krok za krokem se děti naučí přivést flétničku k životu, naučí se noty a najdou zde inspiraci pro své muzicírování. Tato zábavná škola na sopránovou zobcovou flétnu je určena nejmenším muzikantům. S veršovanou pohádkou, která je doplněna ilustracemi Miloše Nesvadby jim to půjde úplně snadno.
Vypredané
16,47 € 17,34 €

Zvonkohraní


Vypredané
11,56 € 12,17 €

V kategórii kníh pre najmenších objavia deti vzrušujúci svet literatúry a zábavy, ktorý podporuje ich rozvoj a predstavivosť. Ponuka kníh pre najmenších je navrhnutá s ohľadom na ich vekovú skupinu a záujmy, aby sme im priniesli radosť a vzdelávacie aktivity.

V kategórii knihy pre najmenších nájdete krásne ilustrované rozprávky, farebné knižky a príbehy plné zvierat, hrdinov a dobrodružstiev. Každá kniha je starostlivo vybraná tak, aby zaujala zvedavé oči vašich malých čitateľov a rozvíjala ich jazykové schopnosti a predstavivosť.

Knihy pre najmenších ponúkajú jednoduchý a zrozumiteľný text, ktorý je prispôsobený ich vnímaniu a porozumeniu. Sú plné farebných obrázkov, ktoré prilákajú pozornosť a podporujú vizuálny rozvoj.

V kategórii pre najmenších nájdete 3D, magnetické a priestorové knihy, knižky do vane, leporelá, krabičky a puzzle knihy, nalepovačky, vystrihovačky a skaldačky, básničky a hádanky pre deti, rozprávky pre malé deti a zvukové knihy.