Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Knihy - Young adults strana 87 z 122

Sedm rozchodů Amy a Craiga


To nejhorší v Craigově životě je zároveň tím nejlepším: Amy. Amy a Craig jsou tím nejméně pravděpodobným párem, jaký si dokázali představit. Samotářský Craig se s kamarády stýká pouze při hraní Dračího doupěte, zatímco krásná a inteligentní Amy je všemi oblíbenou předsedkyní hned několika studentských útvarů. Přesto však tito dva skončí spolu. Dokud se ovšem Amy s Craigem nerozejde. Potom se k sobě vrátí a rozejdou se znovu. A tak stále dokola a dokola – dohromady sedmkrát… Amy a Craiga čeká poslední rok na střední škole a zatímco zodpovědnost dospělého života se neodvratně blíží, jejich životy rozvíří bouřlivý vztah plný rozcházení a scházení připomínající kaleidoskop radosti, bolesti i smíchu. Z podobně rozmanitých dojmů se skládá i samotný příběh, hořkosladké a tragikomické vyprávění, ve kterém autor s cynicky vtipným nadhledem barvitě líčí strasti i slasti zážitku první lásky a poutá jím čtenáře až do poslední strany.
Vypredané
17,81 € 18,75 €
  • 3,7 /5

Drahokamy 2: Modrá ako zafír


Skákať so svojou novou láskou do minulosti nemusí byť vždy dobrý nápad – to si aspoň myslí šestnásťročná Gwendolyn, novopečená cestovateľka v čase. Ona a Gideon majú predsa úplne iné problémy. Napríklad to, ako zachrániť svet. Alebo ako sa naučiť menuet. (A ani jedno z toho nie je vôbec jednoduché!) A keď sa navyše Gideon začne správať akosi čudne, Gwen pochopí, že musí svoje hormóny dostať pod kontrolu – lebo inak nebude z lásky naprieč storočiami nič!
Vypredané
12,82 € 13,49 €
  • 5 /5

Rozsypané kráľovstvo (Royalovci 5)


Od chvíle, ako Hartley Wrightová stretla Eastona Royala, sa jej život celkom zmenil. Mnohým leží v žalúdku a dávajú jej to pocítiť. Pri vážnej nehode stratí pamäť, čo neprajníci s radosťou využijú. Podsúvajú Hartley klamstvá a ona nemá šancu rozpoznať to. Nikomu nemôže veriť, ani Eastonovi, tomu modrookému bohatému chalanovi, ktorý jej sľubuje, že všetko bude dobré. Pamäť jej neslúži, zato inštinkt našepkáva, aby dala od Eastona ruky preč. Už len jeho priezvisko vyvoláva v ľuďoch vášne. Easton chce, aby si spomenula. Hartley si myslí, že bude lepšie nadobro zabudnúť. Tragédia. Zrada. Dôvera. Hartley sa musí postaviť zoči-voči realite ? pred Royalovcami sa nedá ujsť. Buď podľa ich pravidiel žijete, alebo zomriete.
Vypredané
12,26 € 12,90 €

dostupné aj ako:

Clap When You Land


The stunning new novel in verse from the 2019 Carnegie Medal winning author of THE POET XCamino Rios lives for the summers when her father visits her in the Dominican Republic. But this time, on the day when his plane is supposed to land, Camino arrives at the airport to see crowds of crying people... In New York City, Yahaira Rios is called to the principal's office, where her mother is waiting to tell her that her father, her hero, has died in a plane crash. Separated by distance - and Papi's secrets - the two girls are forced to face a new reality in which their father is dead and their lives are forever altered. And then, when it seems like they've lost everything of their father, they learn of each other. In a dual narrative novel in verse that brims with both grief and love, award-winning and bestselling author Elizabeth Acevedo writes about the devastation of loss, the difficulty of forgiveness, and the bittersweet bonds that shape our lives.
Vypredané
10,40 € 10,95 €

Dívka v podivné zemi


Ve světě zuří nemilosrdná válka a všichni lidé žijící mimo údolí Probuzených, jediné mírumilovné a bezpečné místo odříznuté od okolního světa vysokými horami, jsou ztraceni. Tak si to alespoň Sophia myslí, protože tak ji to odmalička učí. Jenže když zmizí její přítel Mirko, začne si Sophia klást otázky. Co je doopravdy tam venku? Proč se nesmí ani přiblížit k horským hřebenům? Sophiiny pochyby jsou natolik silné, že nakonec uteče z údolí a vydá se Mirka hledat. A místo zpustošeného bojiště najde zdánlivě dokonalou, technologicky vyspělou společnost. Sama teď musí zjistit, jestli lidé tam venku jsou opravdu ztracení, sama musí přijít na to, co všechno v jejím životě byla a je pravda a co lež.
Vypredané
13,35 € 14,05 €

Lacná kniha Jedno srdce, jedno telo, jeden svet (-90%)


Annabellin život nebol ani predtým dokonalý, ale bol plný priateľov, rodiny a lásky. A chlapca, ktorého pozornosť jej lichotila a desila ju zároveň. Teraz Annabelle beží. Preč od bolesti a tragédie minulého roka. Zo Seattlu do Washingtonu, D. C. Každým úderom srdca, každým krokom je bližšie k znovuobjaveniu sily, vďaka ktorej dokáže znova milovať a dúfať v lepšie zajtrajšky. Annabellin príbeh je ultimátnym svedectvom ľudského srdca, ktoré dokáže biť ďalej, hoci je roztrieštené na milión kúskov.
Vypredané
1,30 € 12,99 €

dostupné aj ako:

Vieš, že mi chýbaš? (Dimily 3)


Prešiel už rok odvtedy, čo Eden naposledy hovorila s Tylerom. Rok, odkedy vyšli s pravdou von, oznámili svoj vzťah rodine a on ju potom úplne nepochopiteľne opustil. Štúdium v Chicagu ju priviedlo na iné myšlienky a pomohlo jej aspoň trošku zabudnúť a pohnúť sa ďalej. Teraz sa vracia na leto domov. No nielen ona. Tyler prichádza tiež. Eden už nechce otvárať staré rany, ale toľko otázok je nevysvetlených! Dozvie sa konečne, prečo Tyler odišiel? Majú po tom všetkom ešte šancu na normálny vzťah?
Vypredané
12,34 € 12,99 €

Ségry


Raina se nemůže dočkat, až bude mít sourozence. Ale jen do chvíle, než se její sestřička narodí - Amara je úplně jiná, než si Raina představovala. Je sice roztomilá, jenže je taky náladové, ubrečené mimino. Během let se jejich vztah příliš nelepší, později se navíc objeví mladší brácha a mezi rodiči to začne skřípat. Jak se ségry vyrovnají s několikadenní cestou autem přes západ Spojených států a rodinným srazem? Po úspěchu komiksu Úsměv se Raina Telgemeierová vrátila k autobiografickému vyprávění o vlastní rodině. Ukázala, že vyzrála v autorku autentických, nadčasových příběhů, s nimiž se může identifikovat kdokoli - dospívající čtenář i jeho rodič.
Vypredané
17,20 € 18,10 €
  • 5 /5

Padlý dedič (Royalovci 4)


Easton je bohatý, inteligentný a sebavedomý krásavec. Pravý Royal telom i dušou. Užíva si život a kašle na dôsledky, lebo si to môže dovoliť. Pri jednom zo svojich výstrelkov spozná Hartley Wrightovú, na prvý pohľad tuctové dievča, a jeho bezstarostný život sa obráti naruby. Hartley ho odmieta, čo Eastona príjemne dráždi. Rezervovaná Hartley ho priťahuje čoraz viac, ale ona po pozornosti snobského Royala netúži. Radí mu, aby dospel. Možno má pravdu. Rivalita. Pravidlá. Sklamania. Prvýkrát v živote neprinesie Eastonovi royalovská koruna to, po čom túži. Konečne pochopí, že kto vysoko lieta, nízko padá. Z anglického originálu Fallen Heir (EverAfter Romance 2016), preložila Anna Kolčiterová.
Vypredané
11,31 € 11,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Selah 1: Nechcená nevesta (-90%)


Selah je jediná dcéra vládcu Potomacu a dobre vie, že jej povinnosťou je nájsť si partnera hodného zasadnúť na trón. Keď ju vysnívaný snúbenec ponižujúco odmietne, jej nevlastná matka vyrukuje s nepredstaviteľným riešením: prinúti Selah plaviť sa na druhý koniec Atlantiku, kde si má nájsť nového ženícha. Podpalubie jej lode však neukrýva len macochine intrigy... V stávke je oveľa viac ako to, či Selah nájde svoje šťastie. Domov sa totiž smie vrátiť len so snúbencom po boku.
Vypredané
1,30 € 12,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Mrzáčik


Mrzáčik je fiktívny príbeh o malom liečiteľovi. Na svojej životnej ceste napriek vlastnému postihnutiu, pomáha svojím duchovným nastavením všetkým naokolo. Je obdarovaný iným pohľadom na svet, dokáže vidieť za hranice viditeľného a prijíma svoj osud s pokorou a zvedavosťou. Dej sa odohráva v detskom domove, kde sa hrdinovia pomaly vyrovnávajú so svojím osudom nechcených. Pokúšajú sa nájsť svoje korene, aby mohli spoznať sami seba. Zo všetkých síl hľadajú pevný bod, od ktorého by sa mohli odraziť, nech už je akýkoľvek. Snažia sa uchopiť svoju budúcnosť za niektorý z koncov, ktorý si vytvorili vo svojej fantázii. Škola života, ktorou jednotliví hrdinovia prechádzajú, nie je jednoduchá. Za svoje životné skúsenosti platia to najvyššie školné, ale každý z nich nakoniec dospeje do svojho osobného cieľa, ktorým je posun na vyššiu úroveň vedomia. Napriek názvu, ktorý možno vyvoláva zimomriavky, je kniha pozitívna a má šťastný koniec. Možno nie práve taký, aký by sme si predstavovali, ale taká už je cesta k naozajstnému poznaniu.
Vypredané
0,75 € 15,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Zlaté nebo (-70%)


Sedemnásťročná Lou je očarená krásou opusteného panského sídla Cardew House. To miesto ju lákalo natoľko, že sa začala vkrádať do sadu a nakoniec aj do domu. Jej návštevy však ukončil návrat majiteľov. Predtým tiché miesto ožilo a premenilo sa na dejisko nikdy sa nekončiacich večierkov a plesov. Lou sa s majiteľmi spriatelila a začala si plnými dúškami užívať život spoločenskej smotánky. Čoskoro však zistila, že rodina Cardewovcov má svoje tajomstvá a pod trblietavým pozlátkom sa ukrýva prázdno a temnota.
Vypredané
3,90 € 12,99 €

dostupné aj ako:

Všechny hvězdy na nebi


Tenkrát – Bex, Jenni, Ellory a Ret jsou čtyři nerozlučné kamarádky z Pinebrookské střední. Všechny se otáčejí kolem elektrizující a svéhlavé Ret. Každá má své vlastní místo v jejich soukromé sluneční soustavě. Pak ale na party přijde nečekané setkání. Ellory potká Matthiase a jejich čtveřice se začne pomalu, ale jistě rozpadat, aby se v závěru musela potýkat s řadou tajemství, zrad i šokujících událostí, jež mají všechno navždy změnit. Teď – Ellory musí sama čelit čtvrtému ročníku – bez přítele i kamarádek. Po dvouměsíčním přerušení školy a létě stráveném daleko od domova se vrací zpátky a musí najít způsob, jak přežít v totálním osamění, vystavená posměškům mnohých spolužáků, až do maturity. Najde Ellory sílu, aby čelila svým vlastním lžím a minulosti, jež ji pronásleduje na každém kroku? Strhující sonda do současného světa amerických středoškoláků a duše mladé dívky, s níž si osud pohraje víc, než si kdy dokázala představit. Jak Ellory obstojí?
Vypredané
17,81 € 18,75 €

Zloděj čísel


Hošiko a Ben jsou na útěku od chvíle, co při poněkud výbušném závěru Posledního čísla spálili cirkus Silvia Sabatiniho na popel. Ale Benova matka se nezastaví před ničím, aby ho našla a pomstila se. Podaří se jí ho zahnat do kouta, kde je jako lapené zvíře nucený obětovat sám sebe, aby zachránil Hošiko a ostatní. Nejsmrtelnější číslo na světě povstalo z popela, a jestli si Ben myslel, že jako divák nahlédl do jeho nejtemnějších koutů, čeká ho překvapení. Skutečnou hrůzu toho, co leží pod povrchem, totiž zakusí na vlastní kůži, když se sám stane vystupující hvězdou nového cirkusu.
Vypredané
17,81 € 18,75 €
  • 5 /5

Drahokamy 1: Červená ako rubín


Mať rodinu s kopou tajomstiev nie je pre šestnásťročnú Gwendolyn vždy jednoduché. Jedného dňa sa z ničoho nič ocitne na dobre známej londýnskej ulici – lenže na prahu minulého storočia! Vtedy pochopí, že tým najväčším rodinným tajomstvom je práve ona sama. Zároveň si však musí uvedomiť, že pri skákaní v čase by bolo lepšie sa nezaľúbiť – lebo to veci ešte väčšmi skomplikuje…
Vypredané
12,82 € 13,49 €
  • 5 /5

Motýliky - Lietajú v tom obaja


Dvaja chalani. Jedna lovestory. Nick a Charlie sú najlepší kamoši. Nick vie, že Charlie je gej a Charlie si je istý, že Nick je na baby. Ale... Láska chodí po nečakaných chodníčkoch a Nick sa učí počúvať svoje srdce, aby zistil pravdu o sebe, o svojich kamarátoch aj o svojich najbližších príbuzných. Motýliky – Lietajú v tom obaja je druhý diel zo série komiksových románov.
Vypredané
14,24 € 14,99 €

The Art of Being Normal


Two outsiders. Two secrets. David longs to be a girl. Leo wants to be invisible. When Leo stands up for David in a fight, an unlikely friendship forms. But things are about to get messy. Because at Eden Park School, secrets have a funny habit of not staying secret for long . . .
Vypredané
10,40 € 10,95 €

Szavad ne feledd!


Meddig mennél el azért, hogy a plátói szerelmed végre észrevegyen? Mernél lyukas nadrágban suliba menni? Vagy szándékosan pofára esni a fiúöltöző előtt, abban reménykedve, hogy pont az Ő karjaiba zuhansz? Joy mindent bevetett... de sajnos egyik sem talált célba. Kénytelen az utolsó kártyáját is kijátszani: odamenni a suli legnépszerűbb srácához, hogy segítséget kérjen... Logan Archer vajon igent mond neki? Segít Joynak megszerezni a srácot, akibe első látásra beleszeretett?
Vypredané
10,70 € 11,26 €

Fame, Fate, and the First Kiss


Fan favorite author Kasie West delivers an effervescent story about chasing your dreams and following your heart, perfect for fans of Jenny Han and Huntley Fitzpatrick. Lacey Barnes has dreamed of being an actress for as long as she can remember. So when she gets the opportunity to star in a movie alongside one of Hollywood's hottest actors, she doesn't hesitate to accept the part. But Lacey quickly learns that life in the spotlight isn't as picture perfect as she imagined. She's having trouble bonding with her costars, her father has hired the definition of a choir boy, Donavan Lake, to tutor her, and somewhere along the way she's lost her acting mojo. And just when it seems like things couldn't get any worse, it looks like someone on set is deliberately trying to sabotage her. As Lacey's world spins out of control, it feels like the only person she can count on--whether it's helping her try to unravel the mystery of who is out to get her or snap her out of her acting funk--is Donavan. But what she doesn't count on is this straight-laced boy becoming another distraction. With her entire future riding on this movie, Lacey knows she can't afford to get sidetracked by a crush. But for the first time in her life Lacey wonders if it's true that the best stories really do happen when you go off script.
Vypredané
10,93 € 11,50 €

V knižnej kategórii Young Adults objavíte fascinujúci svet literatúry pre mladých, ktorá kombinuje dobrodružstvo, emocionálnu hĺbku a osobnostný rast.Tieto knihy sú určené pre mladých čitateľov, ktorí hľadajú príbehy, ktoré ich oslovia, inšpirujú a pomáhajú im porozumieť svetu a sebe samým.

Kategória kníh Young Adults je plná rozmanitých žánrov, vrátane romantiky. Prinášame vám silné a autentické postavy, ktoré čelia výzvam, objavujú svoju identitu a nachádzajú svoje miesto vo svete.Knihy z kategórie Young Adults ponúkajú dobrodružstvo, napätie, lásku a komplexné témy, ktoré sa týkajú tém, ktoré sú pre dospievajúcich dôležité a udalostí, ktorými v tomto veku prechádzajú.

Teenageri nájdu v knihách príbehy, ktoré sa ich dotýkajú a otvárajú diskusiu o dôležitých témach, ako je sebaprijatie, priateľstvo, láska, rast, utváranie hodnôt a nájdenie svojho miesta vo svete. Tieto knihy ponúkajú nielen zábavu, ale aj príležitosť na sebarozvoj a porozumenie komplexnosti dospievania.