! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Nočná zmena


Aj tie najväčšie fantázie sa môžu stať realitou Kendall Holidayová trávi piatkové večery na nočnej zmene v univerzitnej knižnici, obyčajne ponorená v pikantnej romanci. Vie, že by sa mohla pridať ku kamarátkam a prehýriť s nimi víkend na večierkoch, viac jej však vyhovuje samota. Neskrýva sa, jednoducho len uprednostňuje fiktívne milostné príbehy, ktoré sú občas poriadne vzrušujúce. Všetko sa zmení, keď sa objaví Vincent Knight, kapitán basketbalového tímu so zraneným zápästím, nanič náladou a naliehavou žiadosťou. Potrebuje získať odporúčanie na vhodnú literatúru na hodinu, ktorú nenávidí. Vincent je pre Kendall nečakanou výzvou. Netuší ako a zrazu sa bezhlavo vrhá do vlastného romantického príbehu. Na to, aby sa v skutočnom živote dopracovala k šťastnému koncu, však potrebuje viac, než len ovládať umelecké prostriedky v próze. Z anglického originálu Night Shift (Wattpad WEBTOON Studios, Toronto 2023) preložila Zuzana Smolinská.
Predpredaj
14,16 € 14,90 €

Morské prasiatko Mimi


Milý príbeh o priateľstve, ktoré zdolá všetky prekážky a rozdiely Mimi si bezstarostne nažíva na gazdovstve s ďalšími králikmi a keďže je s nimi odjakživa, netuší, že nie je králik, ale morské prasiatko. Ako jediná vie síce nahlas pískať, ale inak rada robí bežné veci ako ostatné králiky – naháňa sa na lúke, strihá ušami... Je šťastná. Jedného dňa na gazdovský dvor zavíta nový králik Oskar. Ten jej nastaví zrkadlo a prezradí pravdu: Mimi je iba morské prasiatko a králiky sa predsa s morčatami nekamarátia! Mimi cíti smútok i hnev, a preto utečie až do najbližšieho lesa. Prečo jej to nikto nepovedal?! Naozaj sa už viac nemôžu spolu hrať? A podarí sa jej nakoniec vrátiť na gazdovstvo, ktoré je stále jej domovom? Pre deti od 4 rokov Z nemeckého originálu preložila Zuzana Dodoková.
Predpredaj
11,31 € 11,90 €

Sphinx


Spontánní návštěva luxusního strip klubu Sphinx pro Mikuláše nejdřív byla jen vtipem – kam jinam s kamarády zapadnout během nočního tahu městem, když vám v krvi koluje několik lítajících jelenů a obyčejné bary vás nudí? Když se seznámí s tamějším striptérem Adamem, věci naberou rychlý spád. Prvotní rozpačitá setkání se mění ve skutečné city a na okamžik se zdá, že před sebou mají růžovou budoucnost.Jenže s východem slunce vystupují temné stíny a Mikuláš poznává i prostředí, v němž se Adam pohybuje. V klubu se najde mrtvola, kterou podle všeho nikdo nikdy neměl objevit, a Adam cosi tají. Temnota za oponou Sphinx není bezpečné místo. Vědění vás může stát život. A kamenná hlava kočky nad vchodem klubu varovně syčí… Doporučený věk 15+
Predpredaj
20,84 € 21,94 €

Petronela Jabĺčková 3: Rozruch v kuríne (prvé čítanie)


Obľúbená Petronela Jabĺčková pre malých čitateľov s veľkými písmenkami vhodná na prvé čítanie. V záhrade Petronely Jabĺčkovej zavládne rozruch. Králik podhrabe plôtik okolo výbehu pre sliepky a za tmy sa okolo zakráda líška. V bruchu jej od hladu vyhrávajú hudci. Dala by si chutnú sliepočku. Ako dobre, že je nablízku jabĺčková čarodejnica Petronela so svojou čarovnou paličkou… Sabine Städingová sa narodila roku 1965 v Hamburgu. Od detstva veľmi rada vymýšľala všakovaké príbehy. Po obrovskom úspechu kníh o čarodejnici Petronele Jabĺčkovej sa rozhodla priblížiť jej osudy aj začínajúcim čitateľom. Toto je tretí príbeh určený na prvé čítanie a ďalšie dobrodružstvá sa už pripravujú. SaBine Büchnerová sa narodila roku 1964 vo Wuppertali a pred štúdiom komunikačného dizajnu vo Wuppertali a animácie na filmovo-televíznej vysokej škole v Babelsbergu pracovala ako sociálna pedagogička v detskom domove. Ilustrovala celý rad kníh a vydala aj vlastné obrázkové knihy. Jej práce už získali celý rad ocenení. Pre čitateľov od 6 rokov Z nemeckého originálu preložila Eva Budjačová.
Predpredaj
9,41 € 9,90 €

Autá a všetko s kolesami


Autá a všetko s kolesami
Predpredaj
12,26 € 12,90 €

Môj prvý ilustrovaný sprievodca prírodou


Objavuj krásy prírody a spoznaj jej tajomné zákutia V prírode prebieha mnoho jednoduchých aj neuveriteľne zložitých procesov – veľký strom vyrastie z maličkého semienka, dážď na oblohe strieda dúha a obyčajná húsenica sa po čase zmení na nádherného motýľa. V tejto krásne ilustrovanej knihe nazriete do zákutí sveta okolo nás: do záhrady za domom, vysokohorských oblastí, lesov aj na morské pobrežia. Zoznámite sa so živočíchmi a rastlinami, pre ktoré sú domovom a zistíte, čo všetko sa v prírode odohráva. Pre deti od 5 rokov. Z anglického originálu preložil Matúš Hyžný.
Predpredaj
11,31 € 11,90 €

Kniha s magnetkami: V meste


Kniha s magnetkami V MESTE Aké dopravné prostriedky môžeme vidieť v meste a na uliciach? Na akom mieste stojí predavač občerstvenia? A na koho čaká autobus na zastávke? Pomocou 16 farebných obrázkových magnetiek môžu deti vymýšľať vlastné príbehy o tom, čo sa deje v meste. Neustále tak môžu zapájať svoju fantáziu a kreativitu. •4 ilustrované dvojstrany s magnetickým podkladom •16 pestrých obrázkových magnetiek •praktický uzatvárací obal •obrázkový slovník Krátke texty a úlohy pri obrázkoch vedú deti od 3 rokov hravou formou k správnemu umiestneniu magnetiek. UPOZORNENIE! Nevhodné pre deti do 3 rokov. Hrozí nebezpečenstvo udusenia v dôsledku prehltnutia malých dielov.
Predpredaj
11,31 € 11,90 €

Super ségry 2: Problémy v hračkárstve


Dve sestry = nekonečno problémov. Dokonca aj v hračkárstve! „Nedáva to žiadny zmysel!“ rozhorčila sa Zoe. „Prečo nemôžu byť všetky autíčka na jednom mieste?“ Mala som menšie podozrenie, že pani Wallabyová rozdelila obchod na dievčenskú a chlapčenskú časť...
Predpredaj
10,44 € 10,99 €

Tisíc chlapčenských bozkov, 2., doplnené vydanie


Možno sa zamilovali priveľmi mladí Rune pochádza z Nórska. Má päť rokov a nepáči sa mu, že sa musí s rodičmi presťahovať do Ameriky, kde jeho otec dostal prácu. Po príchode sa zoznámi s rovesníčkou Poppy a jeho život je hneď ružovejší. Rodí sa medzi nimi hlboká náklonnosť, každú voľnú chvíľu trávia spolu, je z nich nerozlučná dvojica. Poppy však nadovšetko miluje aj svoju babku, ktorá jej pred odchodom na večnosť daruje obyčajný zaváraninový pohár plný papierových srdiečok. Má si na ne zaznamenať tisíc najkrajších bozkov, ktoré v živote dostane. Prejde desať rokov a Rune sa s rodičmi vracia späť do Osla. S Poppy si sľúbia, že budú každý deň v kontakte. Ona sa však zakrátko odmlčí. Neodpovedá na maily, nezdvíha telefón. Čo sa stalo? Oklamala ho? Našla si niekoho iného? Veď sa predsa ľúbili! Rune zatrpkne a zanevrie na celý svet. A keď po čase opäť prichádza do Ameriky, dozvedá sa pravdu. Kiežby bola iná. Z anglického originálu A Thousand Boy Kisses (Bloom Books, USA 2016) preložila Monika Srnková.
Predpredaj
16,06 € 16,90 €

V hlave 2 - Príbeh podľa filmu


Za posledný rok sa v živote Riley, hlavnej hrdinky knihy V hlave, veľa zmenilo. Riley prichádza do puberty a k obľúbeným emóciám ako Radosť, Hnev, Strach či Nechuť sa nasťahuje Úzkosť... ale nie je sama!
Predpredaj
9,49 € 9,99 €

Čarovná trojka: Odvážny medveď Leonard


Medveď Leonard a tchor Alfréd sú nerozluční priatelia, no zatiaľ čo Leonard má strach z duchov, pavúkov či z búrky, Alfréd je odvážny za desať medveďov! Kamarátovi chce však pomôcť v prekonávaní obáv z neznámeho, preto ho nahovorí na návštevu bosorkinho opusteného domu za Včelím údolím. Keď tam dorazia, v Leonardovi narastá nepokoj. Čo sú to za zvuky? Naozaj v domčeku straší alebo tak hrôzostrašne znie bublanie vriaceho kotla? Zdá sa však, že vzadu v komore niekto uviazol. Prekoná nakoniec Leonard svoj strach a podarí sa mu s Alfrédom oslobodiť neznámeho zo zamknutej komory? Milý príbeh o priateľstve, prekonávaní strachu a o viere v seba samého. Z nemeckého originálu Die zauberhaften Drei (1): Hoggs und der Barenmut (Arena Verlag GmbH, Germany 2020) preložila Radka Smržová.
Predpredaj
10,36 € 10,90 €

Prečo majú chlapci bradavky?


Veda vie byť zábavná! V tejto knižke sa dozvieš, ako získať železo z raňajkových cereálií, že ryby komunikujú prdmi, ako urobiť zelené volské oko, prečo majú tigre pruhy a nie bodky, a mnoho iného.
Predpredaj
11,39 € 11,99 €

Prep 2: Darebák


Vitajte v súkromnej škole pre vyvolených Už uplynulo veľa času, odkedy mala Casey Tresscottová pocit, že má život vo svojich rukách. Po autonehode, ktorá ju takmer stála život, okolo nej doma chodia po špičkách a v škole ju za chrbtom ohovárajú. Našťastie, svoj bezpečný prístav našla v chalanovi zo Sandoveru, Fennovi Bishopovi... Teda aspoň si to myslela. Za peknou tvárou pohodového chlapca sa ukrýva nebezpečná pravda o noci, keď sa Casey druhý raz narodila. Myslel si, že klamstvo je jediným správnym riešením, no potom sa predrala na povrch pravda a Caseyin pohľad na Fenna sa zmenil. Casey má už všetkých plné zuby. Nebude viac ticho, vzoprie sa zákerným spolužiakom v škole, flirtuje s playboymi a nedodrží večierku, na ktorej jej prísny otec tak trvá. Ak ju chce Fenn získať späť, musí požiadať o pomoc svojho nevlastného brata a ďalších sandoverských delikventov, aby sa mu podarilo odhaliť celý príbeh o Caseyinej nehode a o tom, kto je za ňu zodpovedný. Ale čo ak už Casey nie je viac tým dievčaťom, do ktorého sa zaľúbil? Má ich vzťah ešte nádej, keď ho Fenn svojimi činmi skazil? Z anglického originálu ROGUE (Bloom Books, USA 2023) preložila Klára Kruteková.
Predpredaj
16,06 € 16,90 €

Kto žije hore? Kto žije dole?


Kto žije na pomedzí dvoch tajuplných svetov? Na Zemi existuje veľa rôznych miest a prostredí. Niektoré sú husto zarastené stromami, iné sú pokryté skalami, ďalšie ležia hlboko pod morskou hladinou. V niektorých oblastiach pripeká slnko, v druhých zas štípe mráz. Odlišné prostredia sú domovom najrozličnejších živočíchov. Táto výnimočná populárno-náučná kniha doplnená prekrásnymi farebnými ilustráciami pozýva čitateľov na jedinečnú cestu okolo sveta. Nahor do výšin oblohy a nadol do hlbín zeme, od Arktídy až po Himaláje, dokonca až na najhlbšie miesto Indického oceánu. Mapa sveta v úvode uľahčuje geografické zaradenie jednotlivých prostredí. Johanna Prinz má doktorát z biológie. Kedysi sa zaoberala výskumom opíc v zoologickej záhrade, viedla vzdelávacie oddelenie vo veľkom prírodovednom múzeu a neskôr centrum národného parku pri Waddensee. Dnes pracuje zo svojho vysnívaného domova v Lübecku predovšetkým ako múzejná konzultantka a autorka detských populárno-náučných kníh. Občas dvíha na ulici dážďovky. Jana Walczyk študovala dizajn a ilustráciu na Vysokej odbornej škole v Münsteri, na Akadémii výtvarných umení v Bologni a na Vysokej škole aplikovaných vied v Hamburgu, ktorú v roku 2017 ukončila magisterským titulom. Odvtedy nakreslila ilustrácie do množstva detských a populárno-náučných kníh. Ilustrovala Jana Walczyk. Pre deti od 5 rokov Z nemeckého originálu preložila Magdaléna Rusiňáková.
Predpredaj
12,26 € 12,90 €

Sfúkni svetielka - Jednorožec Polárka


Jednorožec Polárka oslavuje v Lese prianí so svojimi priateľmi narodeniny. Deň nádherne ubieha a už je večer! Stmieva sa, objavujú sa prvé hviezdy, je čas ísť spať. Najprv sfúkni sviečky a potom odprevaď Polárkiných hostí, škriatkov, do ich domčekov. Koho ešte v Lese prianí stretnete? A dostane sa Polárka aj do svojho brlôžteka? Na každej dvojstrane nájdeš svetielka, ktoré zhasneš tak, že na knihu fúkneš. Vyskúšaj si to a prečítaj si čarovný rozprávkový príbeh o jednorožcovi!
Predpredaj
14,16 € 14,90 €

555 samolepiek - Mačky a psy


V tomto úžasnom zošite na teba a tvoju fantáziu čaká viac ako 555 samolepiek! Zoznám sa s vystavovanými perzskými mačkami, prejdi sa mestom so siamskou dobrodružkou, absolvuj prekážkovú dráhu pre nemeckého ovčiaka alebo sa zahraj s retrieverom na pláži. Doplň množstvo samolepiek do nápaditých a magických scenérií a spoznaj tieto úžasné čarovné stvorenia.
Predpredaj
5,61 € 5,90 €

555 samolepiek - Kone a jednorožce


V tomto úžasnom zošite na teba a tvoju fantáziu čaká viac ako 555 samolepiek! Vydaj sa do magického sveta hravých koní a čarovných jednorožcov zo Zakliateho lesa. Pripravte slávnostný sprievod poníkov, uži si honosný ples, pomôž nazbierať bobule z kríkov alebo si uži drezúru s jednorožcami z celého Začarovaného lesa! Doplň množstvo samolepiek do nápaditých a magických scenérií a spoznaj tieto úžasné čarovné stvorenia.
Predpredaj
5,61 € 5,90 €

Jožko a barančekovia


Krokodíl Jožko si pokojne žije v Trstinovej Lehote až do chvíle, keď mu jedného dňa príde list od bratranca z Afriky, ktorý ho prosí o pomoc s pátraním po ulúpenej korune kráľa zvierat. Jožko neváha a vyráža na cestu do ďalekej africkej džungle. Podarí sa mu prekonať všetky nástrahy, chytiť lupiča a získať korunu späť? To sa dozviete po vylúštení zábavných krížoviek a spojovačiek, ktoré odhalia ukrytý obrázok. Deti sa pri čítaní a lúštení nielen pobavia, ale navyše si precvičia aj svoje schopnosti – sústredenosť, dôkladnosť a pozornosť. Publikácia je vhodná pre deti od 7 rokov.
Predpredaj
3,04 € 3,20 €

Básničky pre detičky


Básničky pre detičky od najútlejšieho veku. Na ukolísanie i pobavenie. Krátke básničky a riekanky z dedinského prostredia, o kohútovi, ktorý chcel odísť do mesta, o stratenom mackovi, ktorému pomohli sovy, alebo o bylinkách, ktoré prospievajú ako telu tak aj duši.
Pripravujeme
12,26 € 12,90 €

Spomínate si na svoju prvú knihu? Na knihu, ktorú vám rodičia čítali ako úplne prvú? Spomínate si na prvú knihu, ktorú ste zvládli prečítať úplne sami? Pamätáte si ešte na prvú knihu od vášho obľúbeného autora, ktorú ste chytili do rúk? Sme si istí, že pamätáte. Musia to byť nádherné spomienky. Tak prečo niečo také nesprostredkovať aj vaším deťom?

Tlačená kniha má v súčasnosti veľkú konkurenciu. Napriek tomu si môžete všimnúť, že knihy veľmi priťahujú deti už od mala. Akokeby mali okolo seba nejakú čarovnú moc. Keď sú deti už staršie, majú čoraz viac iných záujmov, ale knihy čítajú stále. V predpubertálnej fáze deti už začínajú obľubovať nejakého konkrétneho spisovateľa a to, čo (a koľko) v tomto období prečítajú, má vplyv na ich uvažovanie a konanie v budúcnosti. V puberte má dieťa už veľmi veľa rôznych podnetov, preto je ťažké niečím ho zaujať, no pokiaľ mu ponúknete dostatočne kvalitné a pútavé knihy, môžete si byť istý, že sa čítanie dostane na pomyselný zoznam jeho záujmov.

Medzi najvýznamnejších ľudí, ktorí boli v detstve ovplyvnení knihami, patria napríklad Ronald Reagan, Mark Zuckenberg alebo Albert Einstein. Knihy, ktoré v detstve prečítali, im veľmi pomohli, motivovali ich a inšpirovali k tomu, čo robili v dospelosti.

V našom kníhkupectve si veľmi dobre uvedomujeme, akou dôležitou súčasťou detstva a dospievania je čítanie. Preto u nás nájdete veľa kvalitných kníh práve pre túto vekovú kategóriu.

Kategória kníh pre deti a mládež je plná vzrušujúcich príbehov, dobrodružstiev a vzdelávacích materiálov, ktoré pomôžu deťom objavovať radosť a význam čítania.

Nájdete tu široký výber kníh pre deti od najlepších autorov z celého sveta. Od klasických rozprávok a dobrodružných príbehov až po vzdelávacie knihy, encyklopédie a knihy o vede. S knihami pre deti a mládež je rozvíjanie lásky k čítaniu a vzdelávaniu jednoduché a príjemné.

Naše knihy pre deti a mládež sú starostlivo vybrané, aby poskytovali zábavu a vzdelávanie zároveň. Sme presvedčení, že čítanie je skvelý spôsob, ako rozvíjať fantáziu, kreativitu a jazykové schopnosti vašich detí. Preto sa zameriavame na knihy, ktoré sú súčasné, inšpiratívne a relevantné pre dnešnú mladú generáciu.

V kategórii kníh pre deti a mládeš nájdete knihy pre najmenších, rozprávky, knihy o dobrodružstve, napätie, western, knihy pre young adults, fantasy knihy a knihy o upíroch , príprava do školy, pracovné zošity, encyklopédie pre deti a mládež, knihy v cudzom jazyku, knihy pre dievčatá, aj pre chlapcov, knihy o dospievaní, bájky a povesti, náboženskú literatúru pre deti.