Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Maturity strana 8 z 12

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Informatika na maturity a príjmacie skúšky


Kniha je určená záujemcom o súhrnné a ucelené vedomosti z oblasti informatiky. Bola vytvorená v prvom rade pre študentov končiacich strednú školu a pripravujúcich sa na maturitu či na prijímacie skúšky na vysoké školy. Svojím obsahom je však natoľko komplexná, že poskytne dostatok informácií i čitateľom, ktorí už školské lavice opustili, alebo by si prostredníctvom nej chceli doplniť vedomosti v nižších ročníkoch stredných škôl. Obsah publikácie vznikal bezmála dva roky na základe vzdelávacích š tandardov Štátneho pedagogického ústavu, na základe analýzy obsahu webových stránok stredných škôl a na nich zverejnených maturitných otázok, na základe požiadaviek vysokých škôl na prijímacie skúšky i na základe skúseností autorov, ktorí absolventov stredných škôl vyučujú na univerzitách. V publikácii sa autori snažili pokryť najmä požiadavky vzdelávacích štandardov, no latku občas posúvali tak, aby sa prispôsobili obsahu a náročnosti maturitných otázok, ktoré vytvorili stredné školy pre svojic h študentov. Jednotlivé kapitoly predstavujú súhrnné vedomosti a informácie, pričom výnimkou je len časť zameraná na programovanie, v ktorej sa autori venovali spracúvanej problematike detailnejšie. Hlavnou príčinou je fakt, že pri programovaní je po trebné poznať súvislosti, ktoré by pri prezentácii súhrnných vedomostí neboli dostatočne jasné.
Vypredané
10,45 € 11,00 €

Maturita 2. doplnené vydanie


Prostredníctvom našej brožúry Maturita Exam Papers vám ponúkame 25 kapitol spracovaných ako konverzačné témy, ktoré vám pomôžu pri príprave na ústnu maturitnú skúšku. Každá téma obsahuje najfrekventovanejšie otázky k uvedenej problematike s námetmi na použitie slovných spojení pre plynulú konverzáciu. Treťou časťou každej kapitoly sú obrázky ako podnet na voľný opis , ktorý preverí vašu slovnú zásobu a podnieti fantáziu.
Vypredané
5,70 € 6,00 €

Biológia, 2. vydanie


Veľmi úspešná pomôcka pre maturantov vychádza v druhom vydaní. V publikácii BIOLÓGIA - Príprava na maturitu a prijímacie skúšky na vysokú školu je prehľadne spracované stredoškolské učivo. Niektoré kapitoly v prijateľnej a prospešnej miere presahujú rozsah gymnaziálneho štandardu z tohto predmetu, pretože kniha je určená študentom s hlbším záujmom o bilologické vedné disciplíny. Môže slúžiť aj ako pomôcka pri príprave na maturitnú skúšku z biológie i na prijímacie skúšky na vysokú školu. Učiteľo m biológie môže pomôcť pri príprave na vyučovanie. Súčasťou knihy sú testy na zopakovanie prebratého učiva a overenie získaných vedomostí, ktoré si možno stiahnuť zdarma na webovej stránke vydavateľstva v sekcii E-books (www.priroda.sk).
Vypredané
7,22 € 7,60 €

Nová maturita Slovenský jazyk a literatúra


Táto príručka je určená študentom stredných škôl, ktorí sa pripravujú na maturitnú skúšku. Je vynikajúcou pomôckou aj pri príprave na prijímacie skúšky na vysoké školy.
Vypredané
7,22 € 7,60 €

Nová maturita z nemčiny


Príručka obsahuje 25 tematických okruhov z Katalógu cieľových požiadaviek, ktoré sú spracované podľa novej koncepcie maturitnej skúšky. Štruktúra tém je jednotná – úlohy v nich sú rôznorodé, čo umožňuje na jednej strane kompletnú prípravu žiaka na maturitnú skúšku a na druhej strane umožní získať učiteľovi od žiaka na hodinách konverzácie čo najviac informácií o danej téme. Témy sú aktuálne, blízke životu mladých ľudí. V príručke je približne 100 obrázkov, ktoré slúžia na samostatné alebo riadené opisy a diskusie. V závere príručky sú texty na počúvanie. Príručka je v prvom rade určená pre študentov ako príprava na maturitnú skúšku, učitelia ju môžu využívať na hodinách konverzácie z nemeckého jazyka.
Vypredané
1,90 € 2,00 €

Matematika


O B S A H 1. Úvod 2.1 Algebrické výrazy a mnohočleny 3.1 Číselné obory 3.2 Deliteľnosť prirodzených a celých čísel 3.3 Absolútna hodnota reálneho čísla 4. Rovnice a nerovnice 4.1 Lineárne rovnice a nerovnice s jednou neznámou 4.2 Súst avy lineárnych rovníc a nerovníc 4.3 Kvadratická rovnica a nerovnica 4.4 Rovnice a nerovnice s parametrom 4.5 Exponenciálne rovnice a nerovnice 4.6 Logaritmické rovnice a nerovnice 4.7 Goniometrické rovnice a nerovnice 5. Funkcie 5.1 Fu nkcia, vlastnosti funkcie 5.2 Konštantná a lineárna funkcia 5.3 Kvadratická funkcia 5.4 Lineárna lomená funkcia 5.5 Mocninová funkcia 5.6 Exponenciálna funkcia 5.7 Logaritmická funkcia 5.8 Goniometrické funkcie 5.9 Vzťahy medzi goniom etrickými funkciami 6. Postupnosti a rady 6.1 Postupnosť-definícia, vlastnosti 6.2 Aritmetická postupnosť, geometrická postupnosť 6.3 Nekonečný rad 7.1 Kombinatorika 7.2 Kombinačné čísla, faktoriály a binomická veta 8. Pravdepodobnosť 9. Planimetria 9.1 Trojuholník 9.2 Uhly v kružnici 9.3 Zhodnosť a podobnosť útvarov 9.4 Trigonometrické riešenie trojuholníka 9.5 Zhodné zobrazenia v rovine 9.6 Podobné zobrazenia 9.7 Konštrukčné úlohy 10. Stereometria 10.1 Polohov é vlastnosti útvarov 10.2 Metrické vzťahy útvarov v priestore 10.3 Objem a povrch telies 11.1 Vektor 11.2 Analytické vyjadrenie priamky a roviny 11.3 Vzájomná poloha priamok a rovín 11.4 Vzdialenosti a odchýlky lineárnych útvarov 11.5 A nalytická geometria kvadratických útvarov 11.6 Vzájomná poloha lineárnych a kvadratických útvarov 12. Základy infinitezimálneho počtu 12.1 Limita a spojitosť funkcie 12.2 Derivácia funkcie 12.3 Aplikácie derivácie funkcie 12.4 Neurčitý in tegrál 12.5 Určitý integrál 13. Komplexné čísla 13.1 Definícia vlastnosti komplexných čísel 13.2 Riešenie rovníc v množine C
Vypredané
5,51 € 5,80 €

Ekonomické minimum


•príprava na teoretickú časť odbornej zložky maturitnej skúšky z ekonómie vzdelávacieho programu Ekonomika a organizácia, obchod, služby •súhrn učiva z ekonómie na obchodných a hotelových akadémiách, stredných odborných školách zameraných na obchodné a informačné služby, podnikanie, marketing a pod. •vhodné aj na prijímacie pohovory na vysoké školy ekonomického zamerania •vypracované podľa cieľových požiadaviek nového ŠVP
Vypredané
7,60 € 8,00 €

Geografia 2012 - Maturita


Príručka, je určená nielen študentom stredných škôl ako pomôcka pri príprave na maturity a prijímacie skúšky na vysoké školy, ale i tým, ktorí majú záujem o geografiu. Obsahuje výber najdôležitejších tematických celkov stredoškolského učiva podľa súčasných učebných osnov gymnázia. Podáva prehľad učiva z fyzickej, humánnej, regionálnej i environmentálnej geografie. Obsah knihy sa člení na sedem častí. Úvod do geografie oboznamuje s vývojom a postavením geografie v systéme vied, s objektom a predmetom jej štúdia a základnými metódami. Informuje o tvare a pohyboch Zeme, vysvetľuje ich geografické dôsledky. Poskytuje základné poznatky o zobrazovaní zemského povrchu a o mapách. Ďalšie dve časti Fyzickogeografická sféra a Humánnogeografická sféra vysvetľujú všeobecné princípy a zákonitosti priestorového usporiadania prírodných a spoločenských javov a procesov vo vzájomných vzťahoch. Do časti Regionálna geografia sveta sú začlenené najvýznamnejšie regióny sveta, ich poloha, prírodné podmienky, obyvateľstvo a hospodárstvo a podrobnejšia charakteristika vybraných krajín. Geografia Slovenskej republiky obsahuje základné údaje, prírodné podmienky, údaje o obyvateľstve a hospodárstve, administratívne i regio­nálne členenie Slovenskej republiky. Záverečné kapitoly sú zamerané na syntetický pohľad na krajinu a životné prostredie a význam geografie pre prax. Všetky časti obsahujú okrem základných poznatkov množstvo ďalších informácií, grafy a schémy, prehľadné tabuľky s najnovšími štatistickými údajmi, ktoré sa týkajú rozlohy, počtu obyvateľstva, hrubého domáceho produktu, najväčších miest a ostatných hospodárskych aktivít. Mapy poskytujú priestorové informácie o geografických skutočnostiach v texte a vhodne ho tak dopĺňajú. Veríme, že kniha pomôže mnohým študentom získať i utriediť si poznatky, úspešne zvládnuť skúšky a podnieti ich trvalý záujem o geografiu. Autorky
Vypredané
5,51 € 5,80 €

Zmaturuj! z literatúry 2


Praktický pomocník pre každého študenta, ktorý chce úspešne zmaturovať z literatúry a uspieť na prijímacích skúškach na vysokú školu. Publikácia prináša charakteristiku 160 vybraných diel slovenskej i svetovej literatúry. Poskytuje všetky dôležité informácie o konkrétnych literárnych dielach – ich obsah, zhodnotenie štruktúry z hľadiska použitých jazykových i literárnych prostriedkov a postupov, ako aj začlenenie z hľadiska literárnovedných kategórií. Výber autorov a diel je zvolený tak, aby zodpovedal osnovám a požiadavkám na znalosti na maturitnej skúške, naviac je obohatený o ďalšie diela, ktoré by mohli byť pre študentov zaujímavé a stať sa tak vhodnou inšpiráciou na ďalšie čítanie. Publikácia voľne nadväzuje na Zmaturuj z literatúry 1.
Vypredané
7,22 € 7,60 €

Nová maturita - matematika 2


Publikácia vychádza zo stredoškolského učiva matematiky a je zameraná na jeho opakovanie a precvičovanie k maturitnej skúške. Je zbierkou riešených príkladov, v druhej časti je zameraná najmä na oblasť geometrie – na planimetriu, stereometriu, analytickú geometriu. Obsahuje aj príklady z diferenciálneho a integrálneho počtu, kombinatoriky, pravdepodobnosti a štatistiky. Svojím obsahom zodpovedá metodickým pokynom k internej časti novej koncepcie maturitnej skúšky. Pomôže študentom nielen pri príprave na maturitu, ale je aj výbornou pomôckou počas celého štúdia na strednej škole. Siahnuť po nej môže každý, kto si chce precvičiť svoje vedomosti a zručnosti, ale aj ten, kto potrebuje pomocnú ruku.
Vypredané
7,22 € 7,60 €

Dejepis chystáte sa na maturitu


Príprava na maturitnú skúšku z dejepisu. Veľa tabuliek, prehľadov, chronológií.
Vypredané
5,51 € 5,80 €

Fyzika maturita


ÚVOD DO FYZIKY. Predmet a metódy fyziky. Fyzikálne veličiny a ich jednotky. Sústavy veličín a jednotiek. Medzinárodná sústava jednotiek. Skalárne a vektorové veličiny. Základy vektorovej algebry. MECHANIKA. Kinematika. Mechanický pohyb. Vzťažná sústava. Trajektória. Rýchlosť. Zrýchlenie. Rovnomerný priamočiary pohyb. Rovnomerne premenný priamočiary pohyb. Voľný pád. Rovnomerný pohyb po kružnici. Úlohy. Dynamika. Prvý pohybový zákon. Hmotnosť a hybnosť. Druhý pohybový zákon. Sila. Skladanie a rozkladanie síl pôsobiacich na hmotný bod. Tretí pohybový zákon. Trenie. Mechanický princíp relativity. Neinerciálne vzťažné sústavy. Zákon zachovania hybnosti. Úlohy. Práca a energia. Práca. Energia. Kinetická energia hmotného bodu. Potenciálna energia tiažová. Potenciálna energia pružnosti......
Vypredané
5,51 € 5,80 €

Gateway to Maturita, 2nd Edition - B1 - Student's Book


Obsah učebnice Gateway to Maturita 2nd Edition je zameraný na budúce jazykové skúšky a pripravuje žiakov v celom texte na to, čo ich čaká. Súčasťou učebnice je unikátny online prístupový kód, ktorý dáva študentovi možnosť využívať ďalšie študijné doplnky: audionahrávky k učebnici a pracovnému zošitu, videá ku sekciám Life skills, videoprezentácie gramatiky a stiahnuteľný eReader. Kurz anglického jazyka Gateway to Maturita 2nd Edition je navrhnutý tak, aby viedol dospievajúcich študentov k úspechu v budúcich skúškach, zvlášť maturitnej skúšky a pomohol im s ľahkým prechodom na vysokú školu či do zamestnania.
Vypredané
20,90 € 22,00 €

Slovenský jazyk a literatúra, 3. vydanie


Publikácia vychádza už v treťom vydaní. Je určená najmä pre študentov gymnázií a stredných odborných škôl, ktorí sa pripravujú na maturitnú skúšku zo slovenského jazyka a literatúry. Poskytne im základné poznatky z oblasti jazyka a štylistiky, ako aj ucelený prehľad literatúry od najstaršej svetovej literatúry po súčasnú slovenskú literatúru. Súčasťou jednotlivých kapitol sú aj úlohy s riešeniami k vybraným ukážkam najznámejších slovenských a svetových spisovateľov. Publikácia umožní študentom e fektívnu prípravu na maturitnú skúšku a učiteľom poslúži ako inšpirácia pri príprave maturitných zadaní.
Vypredané
7,22 € 7,60 €

Odmaturuj! z chemie


Poutavá učebnice určená k přípravě na maturitu (i k nové podobě maturity) a k přijímacím zkouškám na vysoké školy. Obsahuje celou středoškolskou látku chemie, poznatky z obecné chemie, anorganické a organické chemie a biochemie. Kniha je přehledně zp racována do 38 kapitol, které jsou dále členěny na menší podkapitoly, příp. i menší tematické celky. Snadnou orientaci v textu podporuje grafické odlišení ústředního textu od doplňujících poznámek a zajímavostí a barevné zvýraznění základních pojmů. Text je doplněn mnoha přehlednými tabulkami a názornými schématy. Určeno studentům všech středních škol během celého středoškolského studia, jejich učitelům a ostatním zájemcům o studium chemie.
Vypredané
8,17 € 8,60 €

Opakujeme si k maturitě...Dějepis


Tato edice je speciálně určena budoucím maturantům, kterým má stručným a jednoduchým způsobem pomoci v jejich náročné přípravě k maturitní zkoušce.
Vypredané
6,65 € 7,00 €

Náuka o spoločnosti


Chystáte sa na maturitné skúšky? Neváhajte a siahnite po učebnici, v ktorej je prehľadne zhrnuté celé stredoškolské učivo zo náuky o spoločnosti. Kvalitná doplnková učebnica pripraví každého študenta nielen na maturitnú skúšku, ale aj na prijímacie skúšky na vysokú školu.
Vypredané
6,28 € 6,61 €

Maturitní otázky z angličtiny +CD


zábavnou a netradiční formou zpestřuje přípravu na ústní maturitní zkoušku z anglického jazyka obsahuje kvizové otázky zpracované ve třech formách – text v publikaci, karetní hra a počítačová hra poskytuje základní faktografické informace o anglofonních zemích propojuje znalosti napříč předměty – dává studentům anglické ekvivalenty k faktům a informacím, které znají z jiných předmětů vyučovaných v českém jazyce rozšiřuje slovní zásobu ve všech jednotlivých tematických okruzích je připravena jak pro skupinovou výuku ve školách, tak pro individuální studium doma Vhodné nejen pro maturitní ročníky – využitelné při hodinách anglické konverzace, výuce dospělých i v rámci přípravných kurzů ke státním jazykovým zkouškám. Interaktivní CD – zvolte si otázky podle témat, okruhů nebo obtížnosti. Vyberte správnou odpověď! Program vám špatně zvolené odpovědi začas vrátí, abyste si je zapamatovali a vybírali je již správně. Navíc vám měří čas!
Vypredané
6,28 € 6,61 €

Literatúra - Krok za krokom k maturite


Chystáte sa na maturitu? Neváhajte a siahnite po učebnici, v ktorej je prehľadne zhrnuté celé stredoškolské učivo zo svetovej a slovenskej literatúry. Doplnková učebnica literatúry pripraví každého študenta nielen na maturitu, ale aj na prijímacie skúšky na vysokú školu.
Vypredané
6,28 € 6,61 €

Táto kategória je špeciálne zameraná na učebné materiály, ktoré vám pomôžu pripraviť sa na dôležité maturitné skúšky a dosiahnuť úspešné výsledky.

Učebnice na maturity pokrývajú všetky potrebné stredoškolské predmety, vrátane matematiky, slovenčiny, cudzích jazykov, fyziky, chémie, biológie, dejepisu, geografie a ďalších. Nájdete tu jasne a prehľadne vysvetlené učivo, množstvo príkladov, cvičení a testov, ktoré vás pripravia na rôzne typy otázok a úloh, ktoré môžete očakávať na maturitných skúškach.

Učebnice sú navrhnuté tak, aby vás podporili v procese vzdelávania a pomohli vám získať potrebné znalosti, ktoré budú základom pre úspešné zvládnutie maturitných skúšok. Súčasťou našich učebníc sú aj rôzne tipy a rady, ako sa účinne učiť a pripravovať na skúšky, čo vám pomôže lepšie sa zorientovať v učive a zlepšiť vaše výsledky.

Okrem učebníc tu nájdete aj rôzne doplnkové materiály, maturitné testy, vzorové skúšky a prípravné zborníky, ktoré vám pomôžu lepšie sa pripraviť na maturitné skúšky a zvýšiť vaše šance na úspešné absolvovanie maturity.