! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Geografia (2019)


Príprava na maturitnú skúšku z geografie. Učebnica Gegorafie podáva prehľad učiva z fyzickej, humánnej a regionálnej geografie, ale i z geoekológie a environmentalistiky. Je určená všetkým študentom stredných škôl ako pomôcka pri príprave na maturity z geografie a prijímacie skúšky na VŠ, ale i tým, ktorí majú záujem o geografiu. Poslúži i študentom niektorých súvisiacich odborov vysokých škôl. Obsahuje výber najdôležitejších tematických celkov stredoškolského učiva podľa súčasných učebných osnov gymnázia. Množstvo tabuliek a štatistík. Príručka, je určená nielen študentom stredných škôl ako pomôcka pri príprave na maturity a prijímacie skúšky na vysoké školy, ale i tým, ktorí majú záujem o geografiu. Obsahuje výber najdôležitejších tematických celkov stredoškolského učiva podľa súčasných učebných osnov gymnázia. Podáva prehľad učiva z fyzickej, humánnej, regionálnej i environmentálnej geografie. Obsah knihy sa člení na sedem častí. Úvod do geografie oboznamuje s vývojom a postavením geografie v systéme vied, s objektom a predmetom jej štúdia a základnými metódami. Informuje o tvare a pohyboch Zeme, vysvetľuje ich geografické dôsledky. Poskytuje základné poznatky o zobrazovaní zemského povrchu a o mapách. Ďalšie dve časti Fyzickogeografická sféra a Humánnogeografická sféra vysvetľujú všeobecné princípy a zákonitosti priestorového usporiadania prírodných a spoločenských javov a procesov vo vzájomných vzťahoch. Do časti Regionálna geografia sveta sú začlenené najvýznamnejšie regióny sveta, ich poloha, prírodné podmienky, obyvateľstvo a hospodárstvo a podrobnejšia charakteristika vybraných krajín. Geografia Slovenskej republiky obsahuje základné údaje, prírodné podmienky, údaje o obyvateľstve a hospodárstve, administratívne i regio­nálne členenie Slovenskej republiky. Záverečné kapitoly sú zamerané na syntetický pohľad na krajinu a životné prostredie a význam geografie pre prax. Všetky časti obsahujú okrem základných poznatkov množstvo ďalších informácií, grafy a schémy, prehľadné tabuľky s najnovšími štatistickými údajmi, ktoré sa týkajú rozlohy, počtu obyvateľstva, hrubého domáceho produktu, najväčších miest a ostatných hospodárskych aktivít. Mapy poskytujú priestorové informácie o geografických skutočnostiach v texte a vhodne ho tak dopĺňajú. Veríme, že kniha pomôže mnohým študentom získať i utriediť si poznatky, úspešne zvládnuť skúšky a podnieti ich trvalý záujem o geografiu.
Vypredané
8,08 € 8,50 €

Maturitní testy nanečisto - Matematika


Čeká vás maturitní zkouška? Chcete si ověřit, jak jste připraveni na povinnou část maturity didaktický test z matematiky?Tato kniha obsahuje soubor testů v takové podobě, aby se co nejvíce přiblížily reálné situaci maturitní zkoušky. Navíc si p vyřešení každého testu ve stanoveném čase můžete vyhodnotit výsledky a v komentovaném řešení přečíst důvody, které vysvětlují správné i špatné odpovědi. Předkládané didaktické testy odpovídají Katalogu požadavků zkoušek společné části maturitní zkoušky pro matematiku platnému od školního roku 2014/2015, a to jak z hlediska ověřovaných cílů (očekávaných vědomostí a dovedností), tak z hlediska procentuálního zastoupení tematických okruhů v celém testu. S přípravným materiálem získáte možnost: vyzkoušet si vyřešení pěti různých testů vytvořených podle kritérií CERMATU, zjistit aktuální úroveň svých vědomostí a dovedností, nacvičit si určité postupy a snížit tak míru stresu při řešení didaktických testů při maturitě. Díky přípravě nanečisto si nejen zopakujete učivo, ale také lépe poznáte své silné i slabší stránky a zvýšíte tak svoji šanci na úspěch.
Vypredané
9,82 € 10,34 €

Maturitní testy nanečisto Anglický jazyk


Čeká vás maturitní zkouška? Chcete si ověřit, jak jste připraveni na povinnou část maturity – didaktický test z anglického jazyka – konkrétně jeho dílčí část Čtení a jazykovou kompetenci?Tato kniha obsahuje soubor testů v takové podobě, aby se co nejvíce přiblížily reálné situaci maturitní zkoušky. Navíc si po vyřešení každého testu ve stanoveném čase můžete vyhodnotit výsledky a v komentovaném řešení přečíst důvody, které vysvětlují správné i špatné odpovědi. Předkládané didaktické testy pro čtení a jazykovou kompetenci odpovídají Katalogu požadavků zkoušek společné části maturitní zkoušky pro cizí jazyk platnému od školního roku 2014/2015, a to jak z hlediska ověřovaných cílů (očekávaných vědomostí a dovedností), tak z hlediska typů i charakteristiky výchozích textů, komunikačních situací, oblastí užívání jazyka i tematických okruhů. S přípravným materiálem získáte možnost: vyzkoušet si vyřešení pěti různých testů vytvořených podle kritérií CERMATU, zjistit aktuální úroveň svých vědomostí a dovedností, nacvičit si určité postupy a snížit tak míru stresu při řešení didaktických testů při maturitě. Díky přípravě nanečisto si nejen zopakujete učivo, ale také lépe poznáte své silné i slabší stránky a zvýšíte tak svoji šanci na úspěch.
Vypredané
9,82 € 10,34 €

Maturita 2015 Matematika


Komplexní cílená příprava na maturitní zkoušku z matematiky, poskytující metodická doporučení jak k přípravě na zkoušku, tak k jejímu průběhu. Titul Maturita 2015 poskytuje základní informace, tipy a doporučení ke státní maturitní zkoušce z matematiky. Titul je rozdělen do následujících částí: • úvodní informace • testové úlohy • cvičné didaktické testy • řešení k testovým úlohám a didaktickým testům Pro přípravu k maturitní zkoušce můžete využít také titul Maturita 2015 z českého jazyka a literatury.
Vypredané
7,99 € 8,41 €

Maturita - Exam Papers


Prostredníctvom brožúry Maturita Exam Papers vám ponúkame 25 kapitol spracovaných ako konverzačné témy, ktoré vám pomôžu pri príprave na ústnu maturitnú skúšku. Každá téma obsahuje najfrekventovanejšie otázky k uvedenej problematike s námetmi na použitie slovných spojení pre plynulú konverzáciu. Treťou časťou každej kapitoly sú obrázky ako podnet na voľný opis , ktorý preverí vašu slovnú zásobu a podnieti fantáziu.
Vypredané
4,75 € 5,00 €

Érettségi témakörök vázlata fizikából


"A könyv a nagysikerű Érettségi témakörök vázlata sorozat tagja, eddig kizárólag történelemből volt elérhető. Kiadványunk összefoglalja azokat az elméleti ismereteket, amelyeket a vizsgázónak tudnia kell a sikeres érettségi vizsgához. A kötet a középszintű ismeretektől jól megkülönböztethető módon tartalmazza az emelt szintű tananyagot is, ezáltal a közép- és emelt szintű érettségire való felkészülésre egyaránt alkalmas. Az összeállításnál figyelembe vettük az érettségi és az új kerettantervi követelményeket, illetve a legutóbbi érettségi vizsgák feladatait. Teljes mondatokból álló szöveg formájában, mégis vázlatszerűen tagolva tárgyaljuk a kisebb egységekre lebontott érettségi témaköröket. A könyv tartalmazza az érettségi vizsgakövetelményekben szereplő fogalmak meghatározását, valamint az új kerettantervben megadott kulcsfogalmakat. A kötet szerzője konkrét gyakorlati példákkal, elvégezhető kísérletek leírásával illusztrálja az ismeretanyagot, és összefoglaló táblázatok, ábrák segítik az ismeretek rendszerezését. Könyvünket ajánljuk az érettségi előtt állóknak, illetve alsóbb évfolyamok tanulóinak is önellenőrzésre és az adott témakör áttekintésére." (A kiadó)
Vypredané
7,73 € 8,14 €

Érettségi témakörök vázlata magyar nyelvből


"A könyv a nagysikerű Érettségi témakörök vázlata sorozat tagja, eddig kizárólag történelemből volt elérhető. Kiadványunk összefoglalja azokat az elméleti ismereteket, amelyeket a vizsgázónak tudnia kell magyar nyelvből a sikeres érettségi vizsgához. A kötet a középszintű ismeretektől jól megkülönböztethető módon tartalmazza az emelt szintű tananyagot is, ezáltal a közép- és emelt szintű érettségire való felkészülésre egyaránt alkalmas. Az összeállításnál figyelembe vettük az érettségi és az új kerettantervi követelményeket, illetve a legutóbbi érettségi vizsgák feladatait. Teljes mondatokból álló szöveg formájában, mégis vázlatszerűen tagolva tárgyaljuk a kisebb egységekre lebontott érettségi témaköröket. A könyv tartalmazza az érettségi vizsgakövetelményekben szereplő fogalmak meghatározását, az új kerettantervben megadott kulcsfogalmak hiánytalanul megjelennek. A kötet szerzői konkrét gyakorlati példákkal illusztrálják az ismeretanyagot, és összefoglaló táblázatok, ábrák segítik az ismeretek rendszerezését. Könyvünket ajánljuk az érettségi előtt állóknak, illetve alsóbb évfolyamok tanulóinak is önellenőrzésre és az adott témakör áttekintésére." (a Kiadó)
Vypredané
7,73 € 8,14 €

Angličtina


Tuto učebnici využijete nejen v průběhu celého středoškolského studia, ale následně i při přípravě k maturitě a přijímacím zkouškám na vysokou školu. Koncepce knihy vychází z požadavků MŠMT k nové podobě maturitní zkoušky (výběr konverzačních témat, forma cvičení, slovní zásoba). Učebnice se zaměřuje na rozvíjení čtyř základních jazykových dovedností: čtení (READ ABOUT IT), poslechu (TUNE IN), mluvení (TALK ABOUT IT), psaní (WRITE ABOUT IT) , rozšiřování slovní zásoby (KEY WORDS AND EXPRESSIONS). Na konci každého tématu je zařazen shrnující rámcový seznam otázek a problémů, které by měly být zmíněny v rámci ústní části maturitní zkoušky (FEEDBACK). Přílohy obsahují vzorový maturitní test a instrukce pro psaní projektů. Nechybí ani klíč ke cvičením a přepisy poslechů. Součástí učebnice je audio CD namluvené rodilými mluvčími.
Vypredané
10,90 € 11,47 €

Lacná kniha Nová maturita z literatury (-90%)


Čeká vás maturita z literatury? Žádný strach! S naší příručkou (a troškou té snahy) ji zvládnete raz dva! Ať už jste na samotném začátku maturitního ročníku nebo vám maturita klepe na dveře, tato příručka vám pomůže složit zkoušku z dospělosti řádně, v klidu a samozřejmě na první pokus. Co v příručce najdete? - 99 literárních děl v ukázkách a rozborech - tabulku, která vám pomůže s výběrem nejvhodnějších knih k maturitě - u každé knihy její obsah a rozbor, charakteristický úryvek, stručný životopis autora a shrnutí jeho tvorby A jako bonus odkazy na filmové adaptace či audiozáznamy, které vám pomohou být rychle „v obraze“.
Vypredané
1,12 € 11,23 €

dostupné aj ako:

Maturujem z ekonomiky a ekonómie


Publikácia Maturujem z ekonomiky a ekonómie prináša informácie z predmetu ekonomika a súčasne vás upozorní na zmeny, ktoré v jednotlivých oblastiach nastali. Obsahuje kompletné témy preberané za štyri roky štúdia potrebné na maturitnú skúšku. Výhodou knihy je spracovanie učiva formou otázok a odpovedí. Knihu využijete aj na prípravu na prijímacie skúšky na univerzitu alebo na vysokú školu s ekonomickým zameraním.
Vypredané
8,42 € 8,86 €

Maturita z chémie


Nová publikácia určená maturantom a všetkým, ktorí sa potrebujú dobre pripraviť na prijímacie skúšky, ponúka prehľad stredoškolského učiva z chémie v témach: organická chémia, biochémia, všeobecná a anorganická chémia, chemický dej. Praktická orientácia v publikácii je podporená farebným zvýraznením a margináliami.
Vypredané
11,31 € 11,90 €

Felvi tájoló 2014


A Felvi tájoló 2014 kiadvány a felsőoktatás iránt érdeklődők első számú olvasmánya, amely idén az iránymutatás mellett a szokásosnál is több technikai tudnivalóval, gyakorlati példával és praktikus tanáccsal készíti fel a jelentkezőket a felvételi minden szakaszára. Hová lehet jelentkezni, milyen képzési szintekre, hogyan, milyen szabályok mentén, mi minden szükséges a jelentkezéshez, mit és meddig kell megtenni, s mi lesz azután? Hogyan születnek a ponthatárok és hol lehet még tájékozódni? Aki a Felvi tájolót a kezében tartja, annak mindez már nem kérdés. Választási lehetőségek - minden szinten. A kötet hatalmas segítséget nyújt a felvételi felé vezető út összes szakaszában. Minden szempontot mérlegelve támogat már a választásban is: a kiadvány részletesen bemutatja az érettségi után választható képzéseket, ismerteti a szakok elvégzésével megszerezhető tudást, képesítést, a bejutáshoz szükséges feltételeket, a választható szakirányokat és specializációkat. Mivel a karrierépítés a felvételi előtt kezdődik, azt is érdemes végiggondolni, hogy az adott képzéshez milyen munkaerő-piaci kilátások, elvárások, elhelyezkedési esélyek kapcsolódnak. A Felvi tájoló a szakbemutatások mellett ezekre a kérdésekre is felel. Kibővült Kisokos fejezet - a zökkenőmentes felvételiért. A kiadványnak köszönhetően a jelentkező nem veszik el a felvételivel kapcsolatos teendők sűrűjében sem, hiszen a kibővült Felvételi kisokos fejezetben megtalálja a felvételi eljárás pontos menetrendjét a jelentkezéstől egészen a célig, azaz a ponthatárok kihirdetéséig. Sorra veszi az eljárással összefüggő feladatokat, határidőket, szabályokat, összefoglalja, mikor mondható egy jelentkezés érvényesnek, rávilágít az eljárási díjak és csatolandó dokumentumok tudnivalóira, valamint példákkal is illusztrálja azokat. A fejezet lépésről lépésre mutatja be az e-felvételi használatát, továbbá a pontszámítási módszereket. Végigvezeti az olvasót a jelentkezési határidő utáni szakaszon is, az adat- és sorrendmódosításon, vagy a dokumentumpótláson keresztül a ponthatárok megállapításáig. Ha pedig mégsem érne célba a felvételiző, tájékoztatja a pótfelvételi és a jogorvoslat lehetőségéről. A Felvi tájoló világos és teljes körű áttekintést ad tehát a felsőoktatás rendszeréről és a jelentkezés menetéről, s azt is elmagyarázza, miért nem lehet elég korán kitűzni a célt: milyen mesterképzésen folytassam?
Vypredané
7,29 € 7,67 €

Maturita zo slovenského jazyka a literatúry


Príručka je určená najmä pre študentov gymnázií a stredných odborných škôl, ktorí sa pripravujú na maturitnú skúšku zo slovenského jazyka a literatúry. Nájdu v nej nielen 30 modelových maturitných zadaní zo všetkých oblastí jazyka a literatúry, ale aj užitočné informácie o novej koncepcii maturitnej skúšky, ktoré im umožnia zlepšiť ich prípravu na maturitu. Úlohy obsiahnuté v príručke sú v súlade s Cieľovými požiadavkami na vedomosti a zručnosti maturantov, zároveň však obsahujú aj rozširujúce učivo, ktoré nie je uvedené v cieľových požiadavkách. Publikácia sa môže stať cenným pomocníkom aj pre učiteľov pri tvorbe ich vlastných maturitných zadaní a pri príprave vyučovacích hodín zameraných na ústnu maturitnú skúšku zo slovenského jazyka a literatúry.
Vypredané
9,41 € 9,90 €

Maturita z umenia a kultúry, dejín umenia a estetiky


Pomocou tejto príručky si budúci maturanti doplnia a utriedia svoje stredoškolské vedomosti z oblasti umenia. Nájdu v nej najdôležitejšie informácie o tvorbe významných osobností a ich dielach, autorka však kladie dôraz aj na previazanosť umenia so spoločensko-historickou situáciou, aby študenti dokázali vnímať umenie a jeho vývoj v širšom kontexte. Jednotlivé tematické časti dopĺňajú kontrolné otázky a slovník základných pojmov.
Vypredané
9,41 € 9,90 €

Maturita z matematiky


Nová zhrňujúca publikácia poskytne študentom prehľadný a ucelený materiál k maturitnej skúške zo základov matematiky, funkcií, planimetrie, stereometrie , kombinatoriky, pravdepodobnosti, štatistiky a dôkazov. Obsahuje definície, vzorce, množstvo riešených a doplňujúcich úloh, grafy, kontrolné testy a v závere správne odpovede na testy a úlohy.
Vypredané
12,26 € 12,90 €

Maturita z náuky o spoločnosti z občianskej náuky, 4. vydanie


Prehľadne a zrozumiteľne spracúva základné informácie z filozofie, psychológie a sociológie, práva, politológie a ekonómie. Súčasťou knihy sú aj kontrolné úlohy a ich správne riešenia, ktoré umožnia budúcim maturantom overiť si získané vedomosti a uplatniť medzipredmetové vzťahy. Publikácia dobre poslúži aj na prípravu na prijímacie skúšky na vysokú školu.
Vypredané
9,41 € 9,90 €

Příprava na státní maturitu Matematika


Vypredané
8,88 € 9,35 €

Matematika Maturita Prijímacie pohovory na VŠ ekonomického smeru


Príprava na maturitu a prijímacie pohovory na vysoké školy ekonomického smeru. Publikácia je prioritne určená pre študentov, ktorí sa pripravujú na prijímacie skúšky na vysoké školy, no praktickým pomocníkom je aj pri príprave na maturitu a to pre žiakov i pre pedagógov. Obsahuje učebné texty zamerané na: teóriu príklady testy Stručný obsah: Čo potrebujem vedieť na úvod Rovnice Nerovnice Funkcia jednej reálnej premennej Postupnosti Kombinatorika Analytická geometria Skúšobné testy Učebnica Matematika – Maturita a prijímacie pohovory na vysoké školy ekonomického smeru patrí do trilógie kníh (spolu s Anglickým a Nemeckým jazykom), ktorá Vám uľahčí prípravu na „skúšku dospelosti“ – maturitu a prijímacie pohovory na VŠ. Jednoduchá, zrozumiteľné podanie príkladov a ich správnych riešení ju predurčuje k tomu, aby sa stala spoľahlivým materiálom pre študentov, ktorí sa pripravujú na maturitné skúšky (Nová maturita) ako aj na prijímacie pohovory na univerzity a vysoké školy. Táto učebná pomôcka je výberom najtypickejších príkladov, ktorých zvládnutie Vám položí potrebné základy, poskytne vedomosti pre ďalšie úspešné štúdium na Vami vybraných školách. Určená je najmä uchádzačom o štúdium na vysokých školách ekonomického zamerania. Desať záverečných testov Vás rýchle zorientuje a upozorní na prípadné nedostatky, ktoré pri riešení matematických príkladov ešte máte a chcete ich čo najskôr odstrániť. Renomovaní autori, učitelia rôznych vysokých škôl, v nej stručne ale výstižne vysvetľujú spôsoby správneho riešenia zadaných príkladov, s ktorými sa určite počas skúšok stretnete. Vybrané príklady dopĺňajú najnutnejšou teóriou, vzťahmi, vzorcami a komentármi. V závere sa nachádza séria testov, ktorá okamžite po vypočítaní príkladu zhodnotí stav Vašej prípravy a úroveň Vašich reálnych vedomostí z matematiky.
Vypredané
6,56 € 6,90 €

Maturujeme z práva


pro 1. až 4. ročník denního studia středních škol pro 1. až 5. ročník dálkového studia středních škol Učebnice obsahuje základní učivo rámcově vzdělávacích programů pro studium žáků středních škol k vykonání státní maturitní zkoušky z předmětu PRÁVO. Vybrané kapitoly českého práva, mezinárodního práva a práva Evropské unie pro střední odborné školy. Okruhy problému a témata k maturitní zkoušce na střední odborné škole. Publikace " Maturujeme z práva" je určena zejména žákům středních odborných škol, gymnázií a obchodních akademií, kteří mají vykonat maturitní zkoušku z předmětu Právo nebo z předmětu Základy společenských věd. Obsahem učebnice jsou vybrané kapitoly Českého právního řádu a mezinárodního práva. Učebnice je vhodným zdrojem informací i pro studenty vyšších odborných škol, kteří mají v obsahu studijního programu předmět Základy práva. Publikaci ocení i ostatní čtenáři, kteří se prvně seznamují s problematikou práva. V publikaci čtenář získává základní orientaci ve spleti právních norem, jimiž se řídí náš právní systém. Učebnice je doplněna o pomocný text, který vede studenta učebním textem a napomáhá v orientaci v jednotlivých právních odvětvích. Autor žákům předkládá velmi zjednodušený přehled veřejného a soukromého práva dle rámcových vzdělávacích programů. Autor je i průvodce studiem, vstupuje do textu, komunikuje se studentem, povzbuzuje jej, doplňuje text o další informace. V mnoha případech je zjednodušený a encyklopedický předkládaný studijní text doplněn o poznámky, příklady a návody k využití WWW stránek. Studijní text je vhodně členěn do jednotlivých kapitol dle právních odvětví. Každá kapitola obsahuje seznam právních norem a kontrolní otázky související s předkládanou problematikou. Přílohy v učebnici obsahují nejčastěji užívané smlouvy a právní písemnosti.
Vypredané
14,29 € 15,04 €

Táto kategória je špeciálne zameraná na učebné materiály, ktoré vám pomôžu pripraviť sa na dôležité maturitné skúšky a dosiahnuť úspešné výsledky.

Učebnice na maturity pokrývajú všetky potrebné stredoškolské predmety, vrátane matematiky, slovenčiny, cudzích jazykov, fyziky, chémie, biológie, dejepisu, geografie a ďalších. Nájdete tu jasne a prehľadne vysvetlené učivo, množstvo príkladov, cvičení a testov, ktoré vás pripravia na rôzne typy otázok a úloh, ktoré môžete očakávať na maturitných skúškach.

Učebnice sú navrhnuté tak, aby vás podporili v procese vzdelávania a pomohli vám získať potrebné znalosti, ktoré budú základom pre úspešné zvládnutie maturitných skúšok. Súčasťou našich učebníc sú aj rôzne tipy a rady, ako sa účinne učiť a pripravovať na skúšky, čo vám pomôže lepšie sa zorientovať v učive a zlepšiť vaše výsledky.

Okrem učebníc tu nájdete aj rôzne doplnkové materiály, maturitné testy, vzorové skúšky a prípravné zborníky, ktoré vám pomôžu lepšie sa pripraviť na maturitné skúšky a zvýšiť vaše šance na úspešné absolvovanie maturity.