Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Architektúra strana 108 z 113

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Lacná kniha Ilustrovaná encyklopedie moravských hradů, hrádků a tvrzí (-90%)


Druhé, opravené vydání nejúplnějšího přehledu středověkých panských sídel na Moravě a ve Slezsku včetně těch, která se do současné doby nedochovala, respektive zůstaly po nich pouze zříceniny či jen základy nebo byla přestavěna na zámky či jiné objekty. Text doprovází množství ilustrací (plánky, soudobá fota, historická zobrazení apod.) a odkazy na literaturu.
Vypredané
3,99 € 39,94 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Semper Sursum (-90%)


Kniha je zaměřena na osudy významné vsetínské podnikatelské rodiny Kohnů, která brzy po tom, co v roce 1869 Thonetové ztratili privilegium na výrobu nábytku z ohýbaného dřeva, zaujala svou výrobou ve Vsetíně a dalších pobočkách důstojné místo vedle tehdy již věhlasné firmy Thonet a dosáhla na tomto poli významných úspěchů.
Vypredané
2,23 € 22,30 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Symboly emancipace (-90%)


Z celkového počtu 360 synagog 19. století se jich v Čechách, na Moravě a ve Slezsku do dnešní doby dochovala pouhá čtvrtina. Katalog stejnojmenné výstavy obsahuje historický úvod věnovaný architektuře těchto památek od klasicismu a empíru, přes období historických slohů 2. poloviny 19. století až po období secese a moderny na počátku 20. století. Kniha o rozsahu 104 stran dále přináší 60 medailonů nejvýznamnějších synagogálních staveb od roku 1825 až po rok 1912 s krátkou historií stavby a více než 360 černobílými a barevnými fotografiemi synagog z různých dob a reprodukcemi historických plánů, které dovolují zařadit tyto stavby do širšího kontextu synagogální architektury.
Vypredané
1,34 € 13,40 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Chrámy-Drevené kostolíky na Slovensku (-90%)


V spontánnych prejavoch tvorcov drevených kostolíkov sa harmonicky spája duchovné i umelecké dedičstvo Východu i Západu. Z tristo sa ich zachovalo asi päťdesiat. Vyrástli pred niekoľkými storočiami uprostred lesov severovýchodu Slovenska. Tvorili a tvoria posvätný priestor, ktorý vyznieva v plnom zmysle a bohatosti až vtedy, keď sa v ňom slávi liturgia, pre ktorú vznikli. Pre starobylosť i aktuálne posolstvo `vyjadrujúce multikonfesionálnu a multikulturálnu symbiózu` bolo v júli 2008 osem z nich zaradených aj do svetového kultúrneho dedičstva medzinárodnej organizácie UNESCO. Tri štvrtiny zo všetkých zachovaných kostolíkov slúžia gréckokatolíckemu obradu, v ktorom je centrálnym miestom svätyňa oddelená ikonostasom, najkrajším a symbolicky najbohatším prvkom týchto chrámov. Práve ten je aj dominantou fotografií Karola Kállaya a sprievodného meditačného slova Mariána Gavendu. Fotografie i reflexie učia medzi riadkami bežnej reality života čítať duchovné posolstvá. V tom spočíva originál
Vypredané
3,99 € 39,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Architecture Inspirations 2  (-90%)


Úchvatná obrazová kniha přináší 600 stran kvalitních detailních fotografií současné architektury, jež budou inspirovat každého kdo staví či rekonstruuje. Kniha potěší i všechny milovníky současné moderní architektury.
Vypredané
2,99 € 29,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Heideggerova chata (-90%)


Adam Sharr je britský architekt s řadou realizací po celé Evropě, profesor architektury na Newcastle University a autor knih Heidegger for Architects a Heideggerova chata. Těžištěm knihy je chata jako ohnisko Heideggerova života a díla, respektive otázka, zda a nakolik skutečně takovou váhu měla. Chata v Todtnaubergu je na jedné straně „hlavním hrdinou“ knihy, na druhou stranu je referentem, k němuž se vztahují další témata od obecných otázek týkajících se architektury přes rozbory Heideggerova vztahu k bydlení v jeho dvou konkrétních (venkovské a městské) podobách až po vztah této slavné horské komorní stavby k zásadním Heideggerovým textům o „stavění a bydlení“. Heideggerova chata rovněž obsahuje první český překlad slavné básně Paula Celana Todtnauberg ve vynikajícím básnickém převodu Radka Malého. Todtnauberg navštívila v průběhu desetiletí řada prominentních osobností, například Edmund Husserl, Karl Jaspers, Hans-Georg Gadamer, Karl Löwith, Jean Beaufret, Ernst Tugendhat či Herbert Marcuse a celá řada dalších. Nedílnou součástí knihy jsou fotografie od Digne Meller-Marcovicz a dalších autorů. Sharrův text usiluje v podrobných popisech o co největší autenticitu vnímání této kulturně-historicky výjimečné stavby. Proto zde důležitou roli hrají i řezy a půdorysy, které pomáhají čtenáři se orientovat v minuciózním Sharrově popisu chaty. S popisy chaty a okolní krajiny souznějí citované názvy básní z Heideggerova díla Aus der Erfahrung des Denkens. Zejména tyto pasáže řadí Sharrovo svědectví o Heideggerově chatě svým způsobem rovněž mezi literárně zdařilou beletrii.
Vypredané
1,64 € 16,40 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Majstri architektúry (-90%)


Ďalšia publikácia z edície Významné osobnosti slovenských dejín príťažlivou formou a pomocou bohatého dokumentárneho materiálu približuje často veľmi pohnuté životné osudy a rôznorodé diela 38 architektov a staviteľov, ktorí sa vo výraznej miere pričinili o to, ako vyzerajú slovenské mestá a dediny.
Vypredané
1,39 € 13,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Architecture Inspirations (-90%)


Contemporary residential architecture is a clear reflection of social and economic change. Leaving aside the familiar terraced homes found on so many housing estates, this architectural field is producing novel, innovative designs showing technical advances in construction technology applied to single family homes. This book offers a comprehensive selection of family residences from all over the world, original, personalized constructions which reflect their owner’s requisites and preferences. New family models and a greater degree of occupational mobility are just two of the many factors currently redefining the home.
Vypredané
2,99 € 29,90 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Neutra Complete Works (-90%)


All of Richard Neutra's works gathered together in one volume "[...] the definitive volume on the Viennese-born architect." - Los Angeles Times, Los Angeles Originally from Vienna,Richard Neutracame to America early in his career, settling in California.His influence on post-war architecture is undisputed, the sunny climate and rich landscape being particularly suited to his cool, sleek modern style. Neutra had a keen appreciation for the relationship between people and nature; his trademark plate glass walls and ceilings which turn into deep overhangs have the effect of connecting the indoors with the outdoors. His ability to incorporate technology, aesthetic, science, and nature into his designs brought him to the forefront of Modernist architecture. For the first time, all of Neutra's works(nearly 300 private homes, schools, and public buildings) are gathered together in one volume, illustrated by over 1000 photographs,including those of Julius Shulman and other prominent photographers.
Vypredané
8,25 € 82,50 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Dřevěné kostely a zvonice v Evropě (-90%)


Publikace, jež je výsledkem mnohaleté práce obou autorů, je v rámci světové odborné literatury vůbec prvním představením dřevěných a hrázděných kostelů a zvonic ve všech evropských zemích, v nichž se tento fenomén vyskytuje: od Anglie a Francie po Finsko, Rusko a Ukrajinu a od Norska a Švédska po Českou republiku, Maďarsko, Rumunsko a Srbsko. Kniha souhrnně a co nejsrozumitelněji představuje vývoj dřevěné sakrální architektury v Evropě v nejširších souvislostech - zabývá se jak ideovým pozadím, tak konstrukcí a typologií. Všímá si odlišností v jednotlivých zemích a regionech, jejichž výsledkem je neobyčejná pestrost a rozmanitost dřevěných sakrálních staveb, ale současně poukazuje na mnoho společných rysů, které evropské dřevěné sakrální stavby spojují. Publikace obsahuje okolo dvou tisíc fotografií.
Vypredané
12,97 € 129,68 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Santini (-90%)


Kniha o životě a díle geniálního architekta 18. století, tvůrce barokní architektury. Nově je představena i úloha církevních a světských stavebníků. Na více než 100 stranách je rozbor Santiniho staveb. Určeno nejen pro odborníky, ale i pro širokou veřejnost. Kniha obdržela ocenění i Nejkrásnější kniha roku 1998 /i v kategorii uměleckých publikací.
Vypredané
6,60 € 65,98 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Encyklopedie světové architektury 1. + 2. díl (-90%)


Dvojzväzková Encyklopedie světové architektury je základná výkladová príručka k teórii a dejinám architektúry. Obsahuje na viac ako tisíc stranách takmer 3000 hesiel, sprevádzaných 980 ilustráciami. Čitateľ tu nájde informácie zo všetkých architekton ických odborov a epôch.
Vypredané
5,55 € 55,46 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Hetven csoda szerte a világban (-90%)


A kötet szerkesztője, Chris Scarre Cambridge-ben a McDonald Régészeti Kutatóintézet helyettes igazgatója. A pompás kiállítású album a földkerekség minden részéből válogatott hetven legendás épületet mutat be. Leírja építésük körülményeit, melyeket a legfrissebb régészeti kutatásokra alapoz. A könyv hét nagy részre tagolódik. Minden részben bizonyos épülettípus, vagy funkcionálisan hasonló épületcsoport leglátványosabb példáit mutatja be szóban és képben. Az ókor hét csodája nyitja a sort, majd a sírok és temetők, templomok és szentélyek, a paloták és luxuscélokat szolgáló egyéb épületek, az erődítmények, az utak és a vízvezetékek következnek, végül pedig azok az óriás szobrok, illetve monolitok, amelyek méretük és kivitelezésük miatt nem csak az ókoriak, hanem a modern emberek csodálatát is kivívták.
Vypredané
2,69 € 26,88 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Entryways of Milan - Ingressi Di Milano (-90%)


Bella Figura Milan's sumptuous modernist hallways First impressions count, especially in Milano. In this unprecedented photographic journey, editor Karl Kolbitz opens the door to 140 of the city's most sumptuous entrance halls, captivating in their diversity and splendor. These vibrant Milanese entryways, until now hidden away behind often restrained facades, are revealed as dazzling examples of Italian modernism, mediating public and private space with vivid configurations of color and form, from floors of juxtaposed stones to murals of minimalist geometry. The collection spans buildings from 1920 to 1970 and showcases the work of some of the city's most illustrious architects and designers, including, and Luigi Caccia Dominioni, as well as non-pedigreed architecture of equal impact and interest. The photographs for the publication were exclusively created by the Delfino Sisto Legnani, Paola Pansini and Matthew Billings, each evoking the entryways with individual sensibility and a stylistic interplay of detail shots - such as stones, door handles, and handrails - with larger architectural views. The images are accompanied by outstanding written contributions from Penny Sparke, Fabrizio Ballabio, Lisa Hockemeyer, Daniel Sherer, Brain Kish, and Grazia Signori, together bring a wealth of architecture, design, and natural stone expertise to guide the reader through the art-historical, social, and technical intricacies of the ingressi. As much an architectural city guide as an architectural study, the book provides the exact address and an annotated Milan map for all featured entryways, as well as the architect name and date of construction. In the well-documented realm of 20th-century Italian design, Kolbitz has stepped over the threshold and delivered a brand new area of enquiry in Milanese modernism. With the rigor of its multi-faceted research, poised photography, and breadth of its featured hallways, this is an invigorating new reference work and an inside look at the city's design DNA across high to low architecture.Text in English and Italian
Vypredané
6,00 € 59,95 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Moderní sakrální stavby církví a náboženských společností na území Čech, Moravy (-90%)


Publikace pojednává o stavbách všech náboženství a církevních společností registrovaných u Ministerstva kultury v České republice v roce 2003. Všichni představitelé těchto církví tuto myšlenku nadšeně přivítali a vznikl unikátní soubor nejen všech staveb a jejich dokumentace, ale i jednotlivých církví.
Vypredané
4,60 € 45,96 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Cabins (-90%)


Ever since Henry David Thoreau’s described his two years, two months, and two days of cabin existence at Walden Pond, Massachusetts in Walden, or, Life in the Woods (1854), the idea of a refuge dwelling has seduced the modern psyche. In the past decade, as our material existence and environmental footprint has grown exponentially, architects around the globe have become particularly interested in the possibilities of the minimal, low-impact, and isolated abode. This new TASCHEN title, combining insightful text, rich photography and bright, contemporary illustrations by Marie-Laure Cruschi, explores how this particular architectural type presents special opportunities for creative thinking. In eschewing excess, the cabin limits actual spatial intrusion to the bare essentials of living requirements, while in responding to its typically rustic setting, it foregrounds eco-friendly solutions. As such, the cabin comes to showcase some of the most inventive and forward-looking practice of contemporary architecture, with Renzo Piano, Terunobu Fujimori, Tom Kundig and many fresh young professionals all embracing such distilled sanctuary spaces. The cabins selected for this publication emphasize the variety of the genre, both in terms of usage and geography. From an artist studio on the Suffolk coast in England to eco-home huts in the Western Ghats region of India, this survey is as exciting in its international reach as it is in its array of briefs, clients, and situations. Constant throughout, however, is architectural innovation, and an inspiring sense of contemplation and coexistence as people return to nature and to a less destructive model of being in the world.
Vypredané
5,50 € 54,95 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Praga mysteriosa (-90%)


Výpravná publikace Praga mysteriosa představuje Prahu ve zcela novém světle. Nepojímá město jako náhodný soubor budov, ale doslova navléká jednotlivé stavby a architektonické artefakty na neviditelné nitky kosmických siločar. Krok za krokem nám je ukazuje v podobě, v jaké je tvořili a formovali dávní architekti s využitím starých astronomických i astrologických zkušeností.
Vypredané
5,50 € 54,95 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Průvodce architekturou (-90%)


Poznáte dórský sloup, když ho uvidíte? Možná, ale co takhle kladí, hypostyl, pylon nebo pagodu? Tato kniha je srozumitelným a vyčerpávajícím průvodcem historií architektury včetně tak odlišných kultur, jako byly kultura Mayů, kultura dynastické Číny i renesancní Evropy. Objevíte v ní mnoho z klasických příkladů světové architektury. Obsahuje 750 krásných kreseb a tisků, které ilustrují velké množství architektonických detailů. S tímto průvodcem podniknete cestu kolem světa a seznámíte se s architekturou různých civilizací od starého Egypta po průmyslovou revoluci.
Vypredané
2,82 € 28,15 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Divy světové architektury (-90%)


V této knize se můžete seznámit s nejkrásnějšími a nejpůsobivějšími stavbami na světě, jako jsou kostely, hrady, zámky, paláce, kultovní místa, chrámy, výškové budovy, průmyslové objekty, divadla, stadiony, mosty a veže. Najdete tu např. zmínku o 5000 let starém stavitelském zázraku zvaném Stonehenge, o egyptských pyramidách či o tajemstvím obestřených stavbách říše Inků. Obsáhlé jsou pasáže o velkolepých katedrálách, chrámech v asijských zemích, zapomenuty rozhodně nejsou ani do nebe se tyčící mrakodrapy 20. stolení. Výstižné informativní texty poskytují ucelený přehled o stavebním umění v historii lidstva. Brilantní barevné fotografie ilustrují architektonické počiny epochálních stylů a slohů - od antiky přes dobu románskou, gotiku, renesanci až po secesi, k moderně a postmoderně. Doplňkem je pasáž vysvětlující množství důležitých umělecko-historických pojmů. S touto knihou můžete podniknout pozoruhodnou cestu historií architektury a odhalit bohatství stavitelského umění na všech kontinentech!
Vypredané
2,73 € 27,25 €

dostupné aj ako:


Toto je priestor venovaný fascinujúcemu svetu stavebných diel, dizajnu a konštrukcie. Kategória kníh o architektúre vás zavedie do sveta, kde sa stretávajú funkčnosť, estetika a inovácia, aby vytvorili unikátne a pôsobivé stavby.

V tejto kategórii nájdete rôzne aspekty architektúry, vrátane historických pamiatok, moderných stavieb, urbanistického plánovania a dizajnu interiérov. Tu môžete objaviť rozmanité štýly a prístupy k architektonickému návrhu, ktoré odrážajú nielen funkčné potreby, ale aj kultúrne, sociálne a estetické hodnoty.

Od majstrovských diel starovekých kultúr po súčasné inovatívne konštrukcie, kategória architektúry vám umožní preskúmať rôzne éry a technológie, ktoré formujú vývoj stavebného umenia. Taktiež tu nájdete informácie o slávnych architektoch a ich prínose k architektúre.

Táto kategória je ideálna pre všetkých, ktorí majú záujem o architektúru ako umeleckú formu, ale aj o praktické a technické aspekty stavieb. Nech už máte záľubu v historických budovách, súčasných inováciách alebo budúcnosti urbanistického plánovania, kategória architektúry vám otvorí dvere do fascinujúceho sveta konštrukcie a návrhu.