! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Umenie - ostatné strana 138 z 138

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Metallica


Vypredané
17,91 € 18,85 €

Benczúr


Vypredané
22,14 € 23,30 €

Szintetizátoriskola kezdőknek (CD-melléklettel)


A könyv minden szükséges információt megad azok számára, akik a billentyűs hangszerekkel ismerkednek - útbaigazítást ad a hangszer kiválasztásától kezdve a kottaolvasás elsajátításán keresztül az alapvető zenei gyakorlatokig. A rövid, illusztrált leckék lépésről lépésre vezetik az olvasót. Bemutatják a billentyűs hangszereken való játék legfontosabb technikáit, emellett a kezdők elméleti ismereteit is gyarapítják a kottaolvasás, az akkordok, a skálák, a harmóniák és a különböző zenei stílusok jellemzőinek áttekintésével. A könnyed hangvételű kézikönyv segítségével a kezdők is rövid időn belül magabiztos tudásra tehetnek szert, és ami a legfontosabb, élvezik a tanulást.
Vypredané
16,99 € 17,88 €

Mezi kulturami


Celobarevná, bohatě obrazově vypravená kniha mapuje část sbírky čínských oděvních výšivek Národního muzea. Prostřednictvím tohoto tématu přináší rovněž řadu informací o čínské historii, mnohonárodní společnosti a kultuře. Dobový oděv analyzuje nejen materiálově a historicky, ale též co do jeho společenské funkce a dalších sémantických aspektů. Zkušená autorka vychází na jedné straně z detailní znalosti zkoumaného materiálu, na druhé ovšem reflektuje množství podstatných rysů čínské společnosti, které ji charakterizují dodnes.
Vypredané
9,39 € 9,88 €

Lacná kniha Kortalan kortársaink


Kun Zsuzsa újságíró, rádiós szerkesztő-műsorvezető különleges társaságba invitálja olvasóját: művészek, tudósok, zenészek, sportolók és úgymond hétköznapi hősök közé, akiknek élete maga a történelem. Egy kivétellel túl vannak nyolcvanadik életévükön, van, akit egy hajszál választ el a száztól, és amit megéltek, az legtöbbünknek csak regényekből, filmekből ismerős. A könyvben megszólaló tizennégy kiválóság több generáció számára etalon, történetüket olvasva pedig ahhoz a talányhoz is közelebb juthatunk, mi a hosszú élet titka.
Vypredané
0,64 € 12,89 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Több mint szerelem


Halálukban mítosszá váltak. Pedig kapcsolatuk, lángoló szerelmük mindössze januártól októberig tartott. 1972 karácsonyán a tüneményes és gyönyörű színésznő öngyilkos lett. A sármos, vonzó fiatalember még egy ideig megpróbált új életet kezdeni, de ezzel a tragédiával nem tudott szembenézni, s végül 1974 tavaszán ő is véget vetett az életének. Domján Edit és Szécsi Pál tragikus szerelme közel negyven éve foglalkoztatja a közvéleményt. Mi történt valójában kettejük között? Mi igaz és mi nem a szóbeszédekből, a bulvárlapok pletykáiból? A felejthetetlen énekes nővérének személyes emlékekre és hiteles dokumentumokra épülő regénye nem botránykönyv, hanem művészi eszközökkel, líraian megformált történet és mese a halhatatlan szerelem hónapjairól.
Vypredané
0,48 € 9,62 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Művészek a háborúban - 1914-1918


A különleges és hiánypótló kötet az az első világháború idején besorozott művészek harctéren készült munkáit mutatja be, köztük olyan alkotásokat, amelyek a rendszerváltás előtt megtagadottak voltak, s amelyek évtizedekig el voltak zárva a nyilvánosság elől. Utoljára a hadikiállításokon láthatta a nagyközönség együtt ezeket az alkotásokat; évtizedeken át megtagadott, raktárakban porosodó művekről van szó, amelyek a harctéren, harci élmények hatására készültek. A festőművészek, szobrászok, építészek többsége nem önként ment a frontra: behívták őket a sajtóhadiszállásra, feladatul kapva, hogy örökítsék meg a háború eseményeit. Akadtak, akik nem haditudósítóként, hanem a harcokban részt vevő besorozott katonaként vészelték át az 1914-1918 közötti éveket, s voltak, akik nem élték túl az ütközeteket, elestek a csatatéren. Mennyiségében is tekintélyes képzőművészeti anyag gyűlt össze ezekben az években. A Művészek a háborúban című kötet olyan teljességét öleli fel a magyar kultúrtörténet e nagy fejezetének, amilyennel még nem találkozhatott az olvasó. Különleges nézőpontból, a művész érzékenységével dolgozták fel a témát a kötetben szereplő alkotók, köztük Mednyánszky László, Rippl-Rónai József, Vaszary János, Aba-Novák Vilmos, Kisfaludi Strobl Zsigmond, Medgyessy Ferenc, Stróbl Alajos, de méltatlanul elfeledett művészek harctéren készült munkáit is láthatjuk, és megismerhetünk olyan alkotásokat, amelyekhez eddig nem lehetett hozzáférni. Ludmann Mihály könyve méltó emléket állít hősöknek, áldozatoknak és az őket ábrázoló művészeknek az első világháború 100. évfordulóján.
Vypredané
1,16 € 23,21 €

dostupné aj ako:


Milujete kvalitné filmy, architektúru, krásne fotografie, výtvarné umenie a dizajn? Chcete vedieť, ako vyzerala Obchodná ulica? Tu nájdete viac o histórii divadla, príručky o hudbe, noty, slovníky, filmové encyklopédie a ročenky.

Toto je priestor, kde sa stretnú tvorivosť, inovácia a estetika. Kategória umenia nám otvára dvere do sveta výrazových médií, ktoré nám umožňujú hĺbkový pohľad na ľudské myšlienky, emócie a skúsenosti.

Tu nájdete pestrú škálu umenia vrátane vizuálneho umenia ako maľba, sochárstvo, fotografie, a tiež literárneho umenia. Kategória umenie vám ponúka príležitosť objaviť diela od umelcov z rôznych časových období a kultúrnych kontextov, čím sa otvára pohľad na rôzne estetické perspektívy.

Sledujeme vývoj umenia od historických majstrov až po súčasných tvorcov, ktorí používajú nové technológie a prístupy na vyjadrenie svojej kreativity. Bez ohľadu na to, či sa zaujímate o tradičné umenie alebo experimentálnu tvorbu, táto kategória vám umožní objaviť rôznorodé prejavy ľudského ducha a predstavivosť.