! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Umenie - ostatné strana 6 z 138

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Az Országház üvegművészete


Aki valaha meglátogatta az Országházat, annak nem kell sokat mesélni az épület különleges hangulatáról. Az itt dolgozók is napról napra szembesülhetnek azzal, hogy az Országház folyton új köntösbe öltözik. A színeváltozásért leginkább az ólomkeretbe foglalt díszüvegezés a felelős: borús, őszi estéken fényt és derengést hoz a folyosókra; vidám, tavaszi reggeleken pedig játékos motívumai kelnek életre. A dunai oldal folyosóinak ablakai a látkép tökéletesen rejtőzködő kiegészítői, ugyanakkor a főbejárati keresztfolyosó körablakai az épület igazi gyöngyszemei, melyek dolgos órákban gyönyörködtetik a szemet - lévén, hogy megvilágításukhoz az irodai folyosók fénye szükséges. Az Országház gyöngyszemei - vagy a második világháború pusztításait a csodával határos módon túlélő darabjai - közé tartoznak a díszlépcsőház üvegablakai és a delegációs folyosó nyílászárói is, melyek csodálkozó felkiáltásra vagy épp elnémulásra indítják a szemlélőt. Ilyen, szívet melengető sétára hívjuk az olvasót, járja be velünk az Országház folyosóit, ismerkedjen meg az ablakok és készítőik történetével, gyönyörködjön a színes üvegek és a fény szimbiózisában.
U dodávateľa
7,76 € 8,17 €

Hogyan látogassunk múzeumot


Akár először, akár sokadjára járunk múzeumban, megmutatja a múzeumi etikett értelmét és nonszenszeit. A tipikus múzeumi viselkedés "Lassan, de biztosan" taktikája ritkán a legkedvezőbb. Ez a könyv arra ösztönöz, hogy küzdjünk meg a kihívásokkal, amelyeket a művészet rejteget számunkra és vegyük kezünkbe az irányítást. Ismerd meg hogyan használhatod ki a múzeumi őrök nyújtotta lehetőségeket. Ismerje meg a STOP szabályt, hogy meg tudja különböztetni a jó és a rossz művészetet. Figyeljük meg, hogy a gyerekek hogyan tudják bemutatni a világ pillanatait amik a műalkotások mögött rejtőznek.
U dodávateľa
10,41 € 10,96 €

Assassin's Creed: Where's the Assassin?


Do you have the eagle eyes necessary to make it in the enigmatic Brotherhood of Assassins? This classic search and find book will allow gamers to interact with their favourite characters in a new way! With beautiful, intricate, original illustrations spanning over 2000 years of history, search for 13 iconic assassins through the ages and across the world.
U dodávateľa
13,25 € 13,95 €

Matisse. Cut-Outs print set


Curate your home. Print Set Matisse, Cut-Outs. This inspiring print set offers sixteen designs to transform a blank wall into a personalized display. Each set of sixteen images has been specially selected from the TASCHEN collection as the most loved, and most interesting, examples of Matisse' Cut-Outs. The prints are packaged in a sturdy cardboard box and are suitable either for framing or as a poster.
U dodávateľa
14,20 € 14,95 €

Budapest Napkeltétől napnyugtáig


"(...) Kovács P. Attila „Budapest - Napkeltétől napnyugtáig” című fotóalbumában, a szerző kézen fogja és elvezeti az olvasót a város ismert, kevésbé ismert és ismeretlen pontjaira. Teszi ezt Napkeltétől - Napnyugtáig. Szeretettel, tehetséggel, hogy ne csak a néhány évig itt élő külföldiek szeressék és ismerjék meg ezt a várost, hanem szépségét mi budapestiek is, akiknek a város otthont ad fedezzük fel és szeressünk bele!" (Lázár Ádám)
U dodávateľa
14,58 € 15,35 €

Illustration Idea Book


This book serves as an introduction to the key elements of good illustration. The Illustration Idea Book presents 50 of the most inspiring approaches used by masters of the field from across the world. Themes covered include creating characters, symbol and metaphor, illustrated lettering, inventing worlds, and caricature. The result is an instantly accessible, inspiring, and easy to understand guide to illustration using professional techniques.
Vypredané
15,15 € 15,95 €

Régimódi színháztörténet


"Juhász Gyula Credo című versével ajánlom ezt az újmódi könyvet: "Megállsz-e néha az örök sodorban, Mely halni visz, mint az örvény a rózsát, És érzed-e, míg hull a homokóra, Hogy mosolyog az örökkévalóság? És látod-e, hogy lemenő napokban A születő napok visszfénye reszket, És hallod-e, hogy elmúlt századoknak Visszhangja szól, ha a jövőbe mennek?" (Kubik Anna) A tartalomból: -Debrecen, ó-kikötő -Kun Béla, a pilóta -Földön járt csillagok: Jávor Pál, Ruttkai Éva, Tolna, Szörényi, Szeleczky... -Sütő András élet-halál játéka -Szivárványos ember: A. Tóth Sándor -Páger Antal hazatér... -Üldözött, gyűlölt név lett a Nemzeti -Hóvirágos levél Béres Ilonának -Moliére háza körül
Na sklade 1Ks
15,34 € 16,15 €

(Studio) Balet Praha


Publikace (Studio) Balet Praha – Nová vlna československé choreografie je prvním uceleným přehledem, který představuje historii a význam průkopnického souboru Balet Praha (či Studio Balet Praha, jak se nazýval ve svých počátcích). Souboru, za jehož vznikem stáli na počátku 60. let naši nejprogresivnější choreografové Pavel Šmok a Luboš Ogoun a který se stal malým zázrakem v českém baletním umění. Populárně naučná kniha přibližuje taneční historii živou a čtivou formou. S pomocí vzpomínek tanečníků, kteří tuto dobu rozkvětu zažili a v Baletu Praha tančili, ale také programů, dobových článků a řady českých i zahraničních odborných kritik, rozkrývá kniha podmínky, v nichž soubor ve své době fungoval, tvůrčí kořeny obou významných choreografů i genezi nejslavnějších děl, která na jeho repertoáru vznikla. Nedílnou součástí je obrazová dokumentace, která čtenáře provází celou publikací. Kniha vychází za finanční podpory Ministerstva kultury ČR, Státního fondu kultury, Nadace Český hudební fond, Nadačního fondu a Institutu Pavla Šmoka a Pražského komorního baletu. Je prvním titulem ediční řady Institutu Pavla Šmoka „Studio Balet Praha a Pražský komorní balet – historie a osobnosti". Autorkou knihy je PhDr. Lucie Kocourková. Vydalo nakladatelství Balet Praha.
U dodávateľa
18,75 € 19,74 €

Art & Fear


Art & Fear is about the way art gets made, the reasons it often doesn't get made, and the nature of the difficulties that cause so many artists to give up along the way. Drawing on the authors' own experiences as two working artists, the book delves into the internal and external challenges to making art in the real world, and shows how they can be overcome every day. First published in 1994, Art & Fear quickly became an underground classic, and word-of-mouth has placed it among the best-selling books on artmaking and creativity. Written by artists for artists, it offers generous and wise insight into what it feels like to sit down at your easel or keyboard, in your studio or performance space, trying to do the work you need to do. Every artist, whether a beginner or a prizewinner, a student or a teacher, faces the same fears - and this book illuminates the way through them.
U dodávateľa
16,10 € 16,95 €

Pub Art


Pub Art je výberom voľných kresieb Cyrila Blaža a Martina Kochana, ktoré spoločne vytvorili v uplynulých rokoch v pohostinstvách a výčapoch, zväčša v Trnave. Pubartové kresby, spočiatku karikatúry, vznikajú spontánne vzájomným dokresľovaním nápadov. Autori čerpajú z námetov z krčmového prostredia (pivo, reštauračné jedlo, hračky v detskom kútiku, TV počasie, šport a i.) a rozvíjajú ich do sarkastických polôh, parodujúc napríklad spoločenské témy, o ktorých pri pive alebo kofole práve diskutovali. Postavy opilcov, športovcov, ordinárnych žien, ale aj zvierat s obľubou umiestňujú do patových situácií. Aj tie najtemnejšie obrazy márnivosti a žiadostivosti však zmenia na dômyselný vtip, ktorým Blažo bojuje proti kultúre a Kochan za kultúru.
U dodávateľa
16,10 € 16,95 €

dostupné aj ako:

Ilúzia a virtuálna realita v umení


Publikácia ponúka rad príspevkov slovenských odborníkov z viacerých oblastí humanitných vied (dejiny umenia, filozofia, estetika, resp. kognitívna estetika), pričom v centre pozornosti sa ocitajú otázky súčasnej umeleckej produkcie, ale aj umenia minulosti ako vytvárania ilúzie, resp. otázky teoretického fundovania vzťahov umenia k realite a vice versa, prípadne reality ako predlohy umení. Je to široké pole, ktorého komplexnosť nie je možné obsiahnuť v jednom zborníku, to ani nie je ambíciou zostavovateľov. Príspevky prierezovo alebo v podobe prípadových štúdií prezentujú stanoviská k ilúzii ako javu charakteristického pre umenie (I. Gerát), zhŕňajú diskusie o ilúzii v umení (L. Kvasz, A. Démuth), načrtávajú perspektívu iluzórnosti umenia dneška alebo nedávnej minulosti (D. Grúň), vzdialenejšej minulosti (P. Megyeši, P. Michalovič), prípadne poukazujú na základe skúseností s využitím najnovších technológií v umeniach do budúcnosti (Z. Rusinová) a vymedzujú hranice tak ilúzie, reality ako aj umenia (K. Ihringová a všetci ostatní).
U dodávateľa
17,05 € 17,95 €

Vincent van Gogh


Két különös gondolkodó talál egymásra e könyv lapjain: Vincent van Gogh, a festő és Walter Nigg, a teológus. A szerző a vallás érdekesen új szemszögéből tárja fel előttünk a festő, próféta illetve istenkereső életét. A mű tulajdonképpen a modern ember passiótörténete.
U dodávateľa
10,23 € 10,77 €

Bestiář: Pozvěte umění domů! 21 obrazů k


Grafiky, kresby, malby v této knize dokonale vyzdobí váš byt či dům. Různé umělecké styly, různé doby vzniku, různí umělci – to vše dohromady vytvořilo bezkonkurenční esenci umění, která dodá vašemu osobnímu prostoru jedinečné kouzlo. Stačí si jen vybrat z 21 výtvarných ztvárnění zvířat, vyjmout stránku a zarámovat. Na zadní straně každého listu najdete pojednání od historika umění o živočichovi, který je na příslušné stránce vyobrazen, a o umělci, jenž dílo vytvořil.
U dodávateľa
20,84 € 21,94 €

Tanec je vášeň


Tanec je fenomén, který provází lidstvo od nepaměti a nezná hranic. Výpravná obrazová publikace zachycuje dějiny tance od dávné historie, zaznamenané na pravěkých jeskynních malbách, přes putování po hradech a zámcích i venkovských slavnostech a hospodách až po společenské tance ve dvacátém století a tradici plesových sezon. Přibližuje taneční specifika jednotlivých kultur, všímá si, které tance zanikly, které přežily a proč, jaké byly nejoblíbenější tance v české kotlině a jak se proměňovala pravidla etikety. Nechybí ani medailonky známých osobností a pohled do zákulisí s řadou barvitých příhod a zajímavostí.
U dodávateľa
20,84 € 21,94 €

Galina Kopaněva


Kniha Spatřit a napsat. Filmové kritiky, statě a rozhovory představuje výbor z textů významné české filmové publicistky, historičky a pedagožky Galiny Kopaněvy. Svazek prezentuje publikační činnost autorky v celé její šíři, zároveň zdůrazňuje jednotlivá témata a okruhy, na něž se dlouhodobě zaměřovala. Za tímto účelem jsou články (především kritiky, statě a referáty) sdruženy do oddílů Česká a slovenská kinematografie, Ruská a sovětská kinematografie, Bulharská a polská kinematografie a Západní kinematografie. Tyto texty doplňují další dva oddíly rozhovorů, jež Kopaněva vedla s českými a slovenskými a se zahraničními tvůrci. Poslední oddíl tvoří rozhovory s Galinou Kopaněvou. Pojítkem mezi jednotlivými příspěvky se stává přístup Galiny Kopaněvy ke kinematografii, který je charakterizován představou filmu jako autorského díla silné režisérské osobnosti a zároveň přesvědčením, že umělecké dílo by mělo vždy reflektovat aktuální společenskou situaci. Filmového kritika vnímala jako partnera a zasvěceného prostředníka v dialogu tvůrce s divákem.
U dodávateľa
17,81 € 18,75 €

Ochránkyně pražských ulic


Ženy. Mluví a píše se o nich všude, mají své specializované časopisy, publikace, pořady, prostory. V umění je čím dál častěji skloňována problematika žen-umělkyň, ještě více a ještě déle zobrazování žen. Často se ale zapomíná na ženy v architektuře a sochařství. Copak jich nejsou po Praze rozesety stovky? Ochránkyně pražských ulic sledují zobrazování žen v pražské architektuře od dob středověku po dnešek, od staveb známých, turisticky oblíbených až po ty, které stojí stranou od cvrkotu mediálního i turistického zájmu. Autorem výběru a textové části je mladý historik umění Ladislav Zikmund a publikaci doprovázejí výpravné, ale zároveň intimní a netradiční fotografie Martina Babice.
Na sklade 2Ks
17,81 € 18,75 €

dostupné aj ako:


Milujete kvalitné filmy, architektúru, krásne fotografie, výtvarné umenie a dizajn? Chcete vedieť, ako vyzerala Obchodná ulica? Tu nájdete viac o histórii divadla, príručky o hudbe, noty, slovníky, filmové encyklopédie a ročenky.

Toto je priestor, kde sa stretnú tvorivosť, inovácia a estetika. Kategória umenia nám otvára dvere do sveta výrazových médií, ktoré nám umožňujú hĺbkový pohľad na ľudské myšlienky, emócie a skúsenosti.

Tu nájdete pestrú škálu umenia vrátane vizuálneho umenia ako maľba, sochárstvo, fotografie, a tiež literárneho umenia. Kategória umenie vám ponúka príležitosť objaviť diela od umelcov z rôznych časových období a kultúrnych kontextov, čím sa otvára pohľad na rôzne estetické perspektívy.

Sledujeme vývoj umenia od historických majstrov až po súčasných tvorcov, ktorí používajú nové technológie a prístupy na vyjadrenie svojej kreativity. Bez ohľadu na to, či sa zaujímate o tradičné umenie alebo experimentálnu tvorbu, táto kategória vám umožní objaviť rôznorodé prejavy ľudského ducha a predstavivosť.