! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Sochárstvo, plastika strana 8 z 8

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Lacná kniha Sochy a ateliér


Monografia akademického sochára Jána Ťapáka je splatením dávneho dlhu voči tomuto výnimočnému slovenskému výtvarníkovi. Vzťah k prírode, k starobylým kultúram a k poézii spája Ján Ťapák do osobitej metafory. Minulé s prítomným, drsné a krehké, monumentálne i komorné, zhutnený dej, krehkosť osudov, slávne okamihy aj všedné chvíle, tradícia i súčasnosť. Ján Ťapák vstúpil do tvorivého života so širokou znalosťou abecedy sochárskej tvorby, ktorú obohatil poučením z diel svetových umeleckých veličín. Kniha bude atraktívnou galériou zachytávajúcou to najlepšie z jeho tvorby.
Vypredané
2,00 € 39,99 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Sochár Rudolf Uher


Intelektuálne silný, dynamický, živý a komplexný pohľad na prácu umelca, zraniteľného vo svojej racionalite a racionálneho v podmienkach času, ktorý žil, čitateľa osloví zrelosťou autorkinho uvažovania, ale aj silou jej vzťahu ku kráse, ktorú pre ňu predstavuje dielo Rudolfa Uhra.
Vypredané
0,35 € 7,00 €

dostupné aj ako:

Lacná kniha Můj manžel sochař Karel Hladík


Publikace není klasickou monografií, přestože dokonale mapuje Hladíkovo sochařské dílo, které se tragicky uzavřelo roku 1967. Knihu sama sestavila a téměř 350 reprodukcí zasvěceným komentářem doprovodila umělcova choť. Za sedm let práce na této knize se jí podařilo utřídit mnoho cenných faktografických údajů, fotografií a unikátních vzpomínek z řad manželových přátel a žáků, včetně svěžích memoárů Hladíkovy sestry Františky. Nechybí ani zásadní umělcovy názory, úvahy a bibliografie. Celá publikace v grafické úpravě Michala Cihláře, jenž je mimochodem Hladíkovým synovcem, představuje tohoto sochaře a profesora pražské Akademie nejen jako citlivého člověka, ale zejména jako velikou tvůrčí osobnost českého moderního sochařství. Kniha vychází v roce nedožitých Hladíkových 90. narozenin.
Vypredané
0,85 € 17,01 €

dostupné aj ako:

Gotické madony na Slovensku


Autorka podrobne popisuje a dokumentuje jednotlivé drevorezby. Hodnotí ich zo stránky historickej i umelecko-historickej, snaží sa o ich datovanie, podrobne popisuje ich materiálny stav pred reštaurovaním, uvádza potrebné reštaurátorské zásahy, m iestami i samotný priebeh reštaurovania.
Vypredané
20,81 € 21,91 €

Cerith Wyn Evans


A definitive and timely monograph celebrating the work of ground-breaking conceptual artist Cerith Wyn Evans Cerith Wyn Evans is one of today's most respected and acclaimed sculptors. Born in Wales and educated through his first language of Welsgh, his work reflects his fascination with literature, film, music, and philosophy. Evans is an artist interested in language and how this can be perceived in spatial terms. Originally an experimental filmmaker, in the 1990s Evans started creating sculptures and installations defined by poetic conceptualism and elegant aesthetic forms. Often made of neon light, his pieces subtly disrupt existing systems of communication, either through the subversion and alteration of given spatial forms or by adopting a communal rather than a singular, authoritarian voice. In 2003 Evans represented Wales at the country’s inaugural pavilion at the 50th Venice Biennale. This book, the first comprehensive study dedicated to his work, includes contributions by luminaries such as the former Guggenheim Chief, Nancy Spector and the 2011 Venice Biennale director, Daniel Birnbaum, together with a previously unpublished text by Evans himself.
U dodávateľa
49,35 € 51,95 €

Miroslav Ksandr


Dielo Miroslava Ksandra predstavuje takmer tri desaťročia hľadania nového výrazu pre staré tradície i súčasný život. Vznikalo, rozvíjalo i uzavrelo sa mimo centier, v ústraní malého vidieckeho mesta. Avšak nielen v ústraní v zmysle geografickom či spoločenskom – bola to predovšetkým tvorivá samota a odlúčenosť od polemík veľkého sveta, do ktorej sa umelec dobrovoľne utiahol, aby prehĺbil prísnu cestu, ktorú pre seba a svoju tvorbu vytýčil. Jeho dielo pramení z úcty a lásky k domovu, k človeku a jeho práci, k hlbokej a bohatej pôvodnej kultúrnej tradícii rodného kraja. Čerpá aj z prírody, z jej schopnosti premeny a znovuzrodenia.Táro publikácia si kladie za cieľ priblížiť Ksandrovo dielo kultúrnej verejnosti, milovníkom umenia v širšom rozsahu a podať ucelený pohľad na tvorbu tohto úprimného a citlivého umelca.
U dodávateľa
29,64 € 31,20 €

Sochy-Uher


U dodávateľa
22,71 € 23,90 €