! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Najpredávanejšie - Bestsellery - Knihy - Joga, meditácia strana 8 z 33

Knižné bestsellery nesmú v našej ponuke rozhodne chýbať. Najpredávanejšie a najobľúbenejšie knihy slávnych spisovateľov vás vtiahnu do deja a ponúknu vám množstvo skvelých príbehov. Vyberte si žáner, ktorý je vám najbližší alebo darujte najnovšie knižné bestsellery ako darček svojim blízkym.

Hravá jóga pro děti - česko-ukrajinsky


Kniha je upravenou dvojjazyčnou verzí knížky Hravá jóga pro děti, která byla již dříve vydaná v češtině. Je zjednodušená a zaměřená na komunikaci s dětmi, jak v českém, tak ukrajinském jazyce. Hlavním cílem je, aby všechny děti mohly cvičit společně a ještě se obohatily různými slovy. Téměř přes noc jsme se dostali do situace, kdy se mezi nás nečekaně přišlo mnoho maminek a malých dětí z Ukrajiny. Ocitly se na neznámých místech a v nečekané situaci. V nečekané situaci se ale ocitly i české školky a školy, do kterých začaly chodit ukrajinské děti. Maminkám, vychovatelkám, učitelkám a všem, co mají zájem cvičit a obohatit se o ukrajinská a česká slovíčka při cvičení patří tato knížka. Je důležité nechat děti spolu hrát, smát se, učit se a třeba i cvičit. Právě společná hra a cvičení může být začátkem navázání hezkého vztahu a vzájemného porozumění. Není potřeba umět mnoho slov, aby si lidé mezi sebou porozuměli. Stačí úsměv, grimasy, pohyb nebo symbolika. Hravá jóga je na postavena na symbolice – napodobování zvířátek, jejich pohybů, ale i vlastností. Je jednoduchá na pochopení, ale zároveň může pomoci se učit jazyk – češtinu i ukrajinštinu. Poznávání nových slov, jejich vzájemné porovnávání je také hra, která může být pro děti zábavná.
U dodávateľa
4,45 € 8,29 €

Csakrajóga, csakra pszichológia


A csakrák fontos tudati központok az emberi testben. A csakrák nem materiális vagy anatómiai, hanem energia központok. Az ember finom anyagú energiarendszeréből származnak, és a helyzetüknek megfelelően azonban az egész fizikai testet átjárják. De nemcsak a sejteket befolyásolják, hanem az érzésekre és a gondolatokra is hatnak, ezért fizioenergetikai központoknak is nevezik őket. A könyv az alábbi témákat taglalja: A csakrák A csakra személyiségteszt A hét csakra személyiség A hét csakra harmóniaprogramja A csakra terápia módszerei Csakra jóga
U dodávateľa
5,05 € 5,32 €

Lélegezz helyesen!


Mit jelent helyesen lélegezni? Lehet helytelenül is? Mi mindent érhetünk el pusztán azzal, hogy megtanuljuk a légzés helyes technikáját? A légzés sokunk számára természetes, automatikus folyamat, és csak akkor figyelünk rá, ha nehézségeink adódnak. A megfelelő légzéstechnikákat ... Folytatás ›› alkalmazva kiegyensúlyozottabbá válunk, visszatér életerőnk, idegzetünk megerősödik. Vérünkbe friss oxigén kerül, szervezetünkből kiürülnek a mérgek. A légzés felfrissíti és megfiatalítja a bőrt. A helyes légzés növeli a betegségekkel szembeni immunitást és ellenállóerőt. A légzés tudatos irányításával megszüntethetjük félelmeinket, a stresszt, feloldhatjuk belső feszültségeinket. A helyes légzés: - az öngyógyítás kíméletes formája, - segít legyőzni a félelmet és megszüntetni a stresszt, - oldja a külső és belső blokádokat, - harmonizálja a testet és a lelket. Lélegezzünk, hogy egészségesek legyünk, lélegezzünk, hogy felszabaduljunk, hiszen természet adta jogunk, hogy élvezzük az életet. Ehhez segítenek hozzá a könyvben található gyakorlatok. A(z) Lélegezz helyesen! (Könyv) szerzője Karin Schnellbach, Konrad Halbig.
U dodávateľa
6,94 € 7,31 €

Mudrák - Az ujjak jógája


A keleti gyógyításból ismert kéztartásokat, a mudrákat szinte bárhol és bármikor végezhetjük, hiszen csak ujjainkat kell ehhez használnunk. Gertrud Hirschi könyvéből megtudhatjuk, hogy: mik is azok a mudrák, és miben rejlik csodálatos hatásuk; hogyan használhatjuk ezeket az egyszerű kis gyakorlatokat a betegségek és lelki problémák megelőzésére és gyógyítására; hogyan segíthetjük elő velük spirituális fejlődésünket; hogyan erősíthetjük hatásukat légzéssel, megerősítésekkel, vizualizációval, gyógynövényekkel, táplálkozással, zenével és színekkel. A szerző bátorító, közvetlen stílusa megkönnyíti a gyakorlatok elsajátítását, és ösztönöz kipróbálásukra.
U dodávateľa
7,32 € 7,71 €

Pránájáma


Vannak, akik azt tartják, hogy a boldogsághoz vezető utat nem lehet körülírni, a boldogságot nem lehet könyvből megtanulni. Azonban, nemde, minden tudást többé-kevésbé könyvek vagy előadások útján sajátítunk el. S a boldogság és a siker olyan tudomány, mint a logika, aritmetika, geneológia s a többiek. Igen, a boldogság nemes érzete, az önerőnkből kivívott, a sorstól mintegy kierőszakolt siker a legmagasabb, a legszükségesebb tudomány: az élet tudománya, mely nélkül – mint Huxley mondja – állatként, vakon engedelmeskedő rabjai vagyunk a nagy sakkjátékosoknak, a ránk ható erőknek.
U dodávateľa
5,82 € 6,13 €

Tajcsi


Bemelegítés - Lazítás és erősítés - Nyújtás - Légzés - Testtartás - Láb- és lábfejtartás - Lépések - Kéztartás - Karmozdulatok A tajcsicsuan (tai chi chuan) a meditáció és mozgás harmonikus ötvözete. Rendszeres gyakorlásával megteremthetjük a testi, szellemi és lelki egyensúly állapotát. Ezt az ősi kínai harcművészetet és meditációs formát lassú, de folyamatos, megszakítás nélküli mozdulatok jellemzik. Ezek pontos elvégzése óriási koncentrációt igényel. A tajcsicsuan célja, hogy mozgásunkban összehangoljuk a nyugalmat, a könnyedséget, a lassúságot, a lelkiismeretességet és a kitartást. A könyv segítségével elsajátíthatja a tajcsicsuan egyszerűsített formáját, az úgynevezett 24 lépéses formát (pekingi formát). A tajcsicsuan eredete, fejlődése és filozófiája - A tajcsicsuan öt szempontja 24 lépéses forma (pekingi forma) - Az egyes figurák részletes magyarázatokkal és a figurát lépésről lépésre bemutató ábrákkal
U dodávateľa
8,47 € 8,92 €

A szakrális test felébresztése


A légzés ereje egészségünk megőrzésének fontos eszköze. Legújabb könyvében a buddhista tanító, Tenzin Wangyal Rinpócse ősi tibeti légzés- és mozgásgyakorlatokat mutat be. Világosan, könnyen érthető nyelven írja le a két erőteljes meditáció, a Kilenc Tisztító Légzés és a Cá Lung-gyakorlat elméletét és gyakorlatát. A könyvben és a hozzá tartozó, magyar nyelvű videóban bemutatott ősi módszerek energiaközpontjaink megtisztítására és megnyitására összpontosítanak, ezáltal segítenek újra felfedezni magunkban az olyan természetes emberi érzéseket, mint a szeretet, az együttérzés, az öröm vagy a lelki egyensúly. A gyakorlatok során egy adott mozgássort végezve egyszerre élesítjük tudatunkat és irányítjuk légzésünket, melynek hatására felfedezzük belső bölcsességünket és kibontakoztathatjuk képességeinket. A hazai kiadáshoz készült magyar nyelvű videón a tanító instrukcióit Balogh Béla tolmácsolásában hallhatjuk. A fájl a könyvben található kóddal letölthető weboldalunkról. A légzéstechnika és a meditáció összekapcsolása a magasabb szintű tudatosság elérésének egyik leghatékonyabb eszköze. Balogh Béla Tenzin Wangyal Rinpócse a Ligmincha Intézet alapítója és szellemi vezetője. A nonprofit szervezet célja az ősi Tibet és a Zsangzsung Birodalom tanainak, művészetének, tudományának, nyelvének és irodalmának a megőrzése. A világszerte tisztelt és elismert tanító Magyarországon megjelent könyvei: Gyógyítás formával, energiával és fénnyel (Bioenergetic Kiadó, 2007), Az álom és alvás tibeti jógája (Bioenergetic Kiadó, 2008), A fényességes tudat felébresztése (Bioenergetic Kiadó, 2012).
U dodávateľa
9,04 € 9,52 €

Meditációs könyv az év 365 napjára


Aki nem leli a meditáció útját, nem érheti el a szabadságot és a megvilágosodást. De meg fogod találni a szent gondolatot állhatatos és csendes elmével. Látható ami a változóban állandó. A változó dolgokban rejlő örök igazság. Megpillantod a tökéletes törvényt, a káoszból kiemelkedő kozmoszt, amikor a legyőzött elme az ember sarkáig ereszkedik. A szeretet a te erőd. Nézd a szenvedélyektől kínzott sokaságot, és szánd őket; ismerd fájdalmaikat! Véget ért hosszú bánatoddal eljutsz a tökéletes békéhez, és ez áldást hoz a világra, mely elvezet a nagy és szent útra, amit lábuk keres. - S most jöjj otthonomba s kezdjünk munkába! Elbukunk és felemelkedünk, Maradunk vagy megyünk? Minden végzet el van rendelve; s aki a gondolat ura az vágyainak parancsol, és a szeretet és az erő készségesen szövődő gondolataival a fénnyel nem hagyó igazságot megtalálja.
U dodávateľa
8,48 € 8,93 €

Gyakorlati útmutató a meditációhoz


"Ez a könyv gyakorlati, módszeres útmutatást biztosít mindazok számára, akik hatékony és gyümölcsöző meditációs gyakorlást szeretnének kialakítani. Először az alapelveket veszi számba, majd lépésről lépésre egyre haladóbb témákra tér rá, miközben meditációs módszerek széles skáláját ismerteti. "Bár a téma hatalmas, igyekeztem tömör és felhasználóbarát kézikönyvet írni. Pontosan olyan kiadvány ez, amilyet harminc éve találni reméltem, amikor saját meditációs gyakorlásom még gyerekcipőben járt. Sajnos az akkor hozzáférhető könyvek nem elégítették ki az igényeimet, sőt az ilyen források még napjainkban is ritkaságnak számítanak. Remélem, hogy ez a könyv útikalauzként és hasznos kíséretként szolgál a meditáció gyakorlóinak spirituális növekedésük útján."
U dodávateľa
9,80 € 10,32 €

Jógatest - A modern jóga ászanáinak eredete


"A jóga manapság oly mértékben része világunknak, hogy egészen természetesnek vesszük jelenlétét. Sztárok népszerűsítik, iskolákban, sőt bevásárlóközpontokban tanítják. De minek köszönhető a térhódítása? És vajon valóban egészen az ókorból ered máig tartó hatása, ahogyan azt hívei állítják? Rendkívüli könyvében Mark Singleton megkérdőjelezi az ászanaalapú jóga természetével és eredetével kapcsolatos, általánosan elterjedt nézeteket, és a jóga megértésének radikálisan új módját javasolja. Bemutatja, hogy a közhiedelemmel ellentétben az indiai hagyományban nincs bizonyíték arra a fajta egészség- és fittségorientált, az ászanákat középpontba állító jógagyakorlatra, amely a huszonegyedik század globális jógafelfogását uralja. Singleton nem kevesebbet állít, mint hogy a ma legnépszerűbb, ászanaalapú jógairányzatok - mint az astanga, hatha vagy a bikram jóga - gyökerei nem tisztán az ősi indiai jógahagyományban keresendők: az európai testépítés, a huszadik század eleji női tornamozgalom vagy akár a nacionalizmus eszméi is komoly szerepet játszottak létrejöttükben! A Jógatest gazdag archív dokumentumanyagra és a jógát világhírűvé tevő, legendás máiszúri tanítványok generációjának még élő tagjaival készített interjúkra támaszkodva, rendkívüli alapossággal tárja fel a modern jóga történetét, filozófiai és gyakorlati hátterét. "Singleton radikális, aprólékosan dokumentált, érzékeny elemzése teljesen világossá teszi, hogy az indiai civilizáció valóságos ikonjának tekinthető, ászanaalapú jóga valójában egyértelműen a gyarmati és posztkoloniális globalizáció hibrid terméke." - Joseph S. Alter, a Pittsburghi Egyetem professzora
U dodávateľa
13,78 € 14,51 €

Životopis ticha


Podle autora stačí půl roku řízené meditace, aby se člověk obrátil k sobě a vrátil se „domů“. Díky meditaci člověk lépe pochopí vlastní proměny individuality a svého okolí a bude brát život jako neustálou změnu. Na základě toho se zbaví strachu z budoucna a především také strachu ze smrti. Člověk a svět je celek, kde všechno do sebe zapadá. Tato kniha na vás bude působit uklidňujícím dojmem, pomůže vám zastavit se a lépe o sobě přemýšlet.
U dodávateľa
10,39 € 10,94 €

MEDITACE a jak jí rozumět


Slavná autorka nabízí skvělý úvod do umění meditace, který přináší nejen návody, ale i zevrubný soubor informací. Její návody jsou motivující, srozumitelné a zároveň přesvědčivé, neboť vše je doloženo historickými fakty a věrohodnými lékařskými výzkumy. Není divu, že současný trend radí meditovat: každý z nás může získat vnitřní klid, lepší soustředění i radost ze života. Se vším poradí tato praktická a potřebná knížka.
Na sklade 1Ks
10,39 € 10,94 €

Manuál léčivé jógy


Tato poutavá a úžasně graficky zpracovaná kniha pro všechny příznivce jógy představuje techniky hathajógy pro posílení energetického systému čaker. Dostaňte své čakry a vitalitu opět do rovnováhy Díky této knize budete schopni zvýšit své znalosti o nerovnováze v těle a dostat své čakry a vitalitu opět do rovnováhy. Manuál léčivé jógy vám však pomůže i s dalšími oblastmi: dýcháním, gesty, vizualizací, mantrami a jídelníčkem. Naučíte se, jak začlenit učení paňčatattvy (pětice sil vitality neboli pět elementů) do své jógové praxe. Praktické pomůcky a úžasné ilustrace pro lepší pochopení Všechny ásany jsou doplněny barevnými fotografiemi tak, aby vás vedly krok za krokem. Manuál obsahuje také přehledné tabulky prospěšných poloh pro běžná onemocnění.
Na sklade 4Ks
8,88 € 9,35 €

Dobrodružství života


V této moderní duchovní příručce mluví její autor Sri Chinmoy jednoduchým, srozumitelným jazykem o umění duchovního života uprostřed dnešní společnosti. Kniha nabízí opěrné body v aktuálních tématech jako úsilí o dosažení míruplného světa či harmonie mezi náboženstvími, dotýká se oblasti čaker či okultních sil a nabízí úvod k modernímu životnímu stylu se zaměřením na meditaci, zdravou stravu, sport a duchovní přístup k rodině i zaměstnání.
U dodávateľa
8,88 € 9,35 €

Jóga hadí síly


Mudry jsou postoje rukou, které zobrazují nebeské pečetě. Kundaliní-mudra je sledem takovýchto pečetí v podobě meditativního cvičení. Jedná se o rituál bílé magie, díky kterému přivedete k toku nejmocnější duchovní pramen energie: vaši sílu kundaliní.
Na sklade 2Ks
12,85 € 13,53 €

Meditační cvičení podle Anthonyho de Mella


Útlé, ale mimořádné dílko je určené všem, kteří touží meditovat. Autor seznamuje čtenáře s různými aspekty meditace pomocí jednoduchých a jasných termínů, snaží se podat problematiku tak, aby zaujala a neodrazovala. Jako praktik meditace s více než dvacetiletou zkušeností umí odhalovat překážky a toho, kdo touží po meditaci, vést. Na základě rozsáhlých poznatků Anthonyho de Mella ukazuje, že každý z nás může v meditaci nalézt cestu k prohloubení své životní filozofie.
Na sklade 1Ks
12,85 € 13,53 €

Jóga - Az elme és a test harmóniája


Ez a könyv, mely a londoni Sivananda Jóga Védánta Központ munkája, nélkülözhetetlen minden jógázó számára. A kezdőknek bátorítást nyújt, a haladónak önbizalmat. A Sivananda Jóga Védánta központok szerte a világon jógázók ezreinek adják át az ősi jógatudomány tanításait. A kötet magyar kiadását a budapesti Sivananda Jógaközpont adja a magyar olvasó kezébe, hogy segítséget nyújtson egy egészségesebb, boldogabb és a spiritualitás iránt nyitottabb élethez.
Na sklade 1Ks
13,23 € 13,93 €

Jóga a duchovní život - 2.vydání


Přestože je Jóga jako metoda známa již tisíce let, dýchá a promlouvá k nám stejně tak i dnes. Obzvlášť živě pak tehdy, je-li ztělesněna v osobě osvíceného duchovního Mistra. Obnovené vydání knihy Sri Chinmoye o podstatě filozofie Jógy, východního mysticismu a moderní podobě duchovního života uprostřed západní společnosti.
Na sklade 1Ks
10,40 € 10,95 €

V kategórii literatúry Joga a meditácia nájdete široký výber kníh, ktoré vám poskytnú poznatky, techniky a inšpiráciu pre cvičenie jogy a meditáciu. Objavte príručky, učebnice a filozofické diela, ktoré vám pomôžu porozumieť základným princípom jogy a meditácie. Naša knižná ponuka zahŕňa aj knihy o ásťanga joge, meditačné techniky a ich výhody pre celkovú pohodu a duševný rozvoj.

Tieto knihy sú určené pre začiatočníkov aj pokročilých cvičencov. Nájdete tu jednoduché cvičebné postupy pre začiatočníkov aj náročnejšie cvičebné plány pre pokročilých. Joga a meditácia prispievajú k zlepšeniu flexibility tela, svalovej sily, koncentrácie, uvoľneniu stresu a duševnému blahobytu.

Využite múdrosť skúsených autorov v oblasti jogy a meditácie a objavte rôzne prístupy a techniky. Naša knižná ponuka vám pomôže objaviť a prehĺbiť vašu prax jogy a meditácie a poskytne vám cenné nástroje na dosiahnutie harmónie tela a mysle.