! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Knihy - Zdravie, životný štýl - ostatné strana 141 z 157

10 chytrých rozhodnutí, která má udělat žena, než oslaví 40


Tento smysluplný rádce ukazuje ženám, jak zamezit tomu, aby e ovládal jejich vlastní život, a jak si vytvořit život, který si pro sebe přejí tím, že udělají některá základní rozhodnutí. Čtenář bude postupně procházet životem osmi různých žen, které se učí "deseti chytrým rozhodnutím" a žijí podle nich. Jsou to rozhodnutí, která může udělat každá žena, aby si zlepšila svoji osobní, profesionální a finanční situaci. Série praktických cvičení vede ženy k tomu, aby uskutečnily tuto desítku nejvyšších rozhodnutí ve svém životě. Čtenářky se naučí, jak udělat pevné rozhodnutí, určit si priority, udržovat motivaci, objevit v sobě svoji "moudrou ženu" a osvojit si vzdělání, které potřebují k tomu, aby naplnily své sliby. Pro jakoukoli ženu, která je v rozpacích, když se má rozhodnout, představuje tento rádce sportovní hřiště!
Vypredané
7,26 € 7,64 €

Rodinná encyklopedie medicíny a zdraví


V encyklopedii najdete odpověď na všechny otázky ohledně zdraví. Abecedně řazená hesla zahrnují všechny časté, ale i neobvyklé lékařské termíny a zdravotní problémy. Najdete zde popis nemocí, jejich hlavní příznaky a léčebné postupy. K přehlednosti n apomáhají navíc křížové odkazy, které vás navedou k dalším heslům, která sek danému tématu vztahují. Neměla by chybět v žádné domácnosti!
Vypredané
8,60 € 9,05 €

Marihuana


Oba autoři (profesor farmakologie a profesor sociologie působící na newyorské lékařské fakultě City University New York) podnikli rozsáhlý průzkum v oblasti vědecké literatury, která vznikla na téma účinků marihuany na člověka. Systematicky fakta seřadili a porovnali se zažitými tvrzeními o této droze. Populární formou podaný vědecký přehled ukazuje, že užívání marihuany bezpochyby může být škodlivé – ale zdaleka ne tolik, jak škodlivé jsou falešné mýty, které ji obklopují. Kniha je určena dospívajícím i jejich rodičům, školním protidrogovým koordinátorům, policistům i široké veřejnosti. Měli by ji znát lidé, kteří marihuanu milují, i ti, kteří ji nenávidí.
Vypredané
8,60 € 9,05 €

Průduškové astma


Nefarmakologické metody léčení. Nemocných postižených touto obtížnou civilizační chorobou stále přibývá. Dva lékaři s dlouhodobou klinickou praxí shromáždili a ověřili nejrůznější osvědčené metody přírodního léčitelství (dechová a tělesná cvičení, masáže, otužování, fytoterapie a další) s cílem co nejvíce omezit množství přijímaných léků. Názorně s pomocí obrázků učí pacienty první pomoci při astmatických záchvatech, radí jak jim předcházet, upravit životosprávu a vést plnohodnotný život.
Vypredané
8,60 € 9,05 €

Kívánjunk karcsúságot!


Ezerszer próbált már lefogyni? -Elolvas minden fogyókúrás receptet? -Hányszor sikerült tartósan megszabadulnia a felesleges kilóktól? -Feltett e valaha magában a kérdést, hogy Önnél miért nem vált be egyik biztos módszer sem? A válasz egyszerű: Azért, mert a fogyás a fejben kezdődik, és a testen mutatkozik meg! Sokszor konkrét elképzeléseink vannak arról, hogyan kell történniük a dolgoknak. Épp ezért többnyire nem is sikerül elszakadnunk a megszokott utaktól. Mi történik azonban akkor, ha saját testünkről, a táplálkozásról és a fogyásról táplálunk bármennyire is meggyőzőnek tűnő, mégis téves elképzeléseket? A népszerű szerző tizenegy könnyen megtanulható gyakorlat és megerősítés segítségével bizonyítja be, miként lehet pusztán a gondolatok ereje által könnyűszerrel, mégis roppant hatékonyan lefogyni.
Vypredané
8,41 € 8,85 €

Találkozás a Belső Gyógyítóddal


A könyv szerzője felidézi személyes élményeit, elmeséli, hogyan fedezte fel és fejlesztette ki azt a módszert, amely az agyi és a gerincvelő működésének élettani környezetét jelentő craniosacralis rendszert gyógyítja. A craniosacralis terápiát ma a központi idegrendszer működésének fokozására, a stressz negatív hatásainak megszüntetésére, a betegségekkel szembeni ellenálló képesség és az általános egészségi állapot javítására alkalmazzák a szakemberek lenyűgöző eredményeket elérve - mindezt olyan gyengéd érintéssel, amely nem nehezebb egy 5 Ft-os érme súlyánál. A könyvből megismerkedhetünk továbbá a SomatoEmotional Release módszerével, azzal az innovatív terápiával is, amely segít megszabadítani testünket és szellemünket korábbi traumák és negatív érzelmi tapasztalataink bennünk rekedt hatásaitól.
Vypredané
8,41 € 8,85 €

Klinikai ismeretek a belgyógyászat köréből ápolók


Bevezetés A belgyógyász tevékenységének célja — mint minden orvosi tevékenységé — a beteg ember egészségének helyreállítása és panaszainak megszüntetése. Ehhez, minthogy az egész ember és nem csupán egy szerv betegségéről van szó, az egész embert kell alaposan megismerni. E megismerésben legalább akkora szerepe van az ápolónőnek, mint az orvosnak. Az ápolónő több időt tölt a beteg mellett, mint az orvos — személyiségének megismerésére tehát sokkal több lehetősége van. A beteg alapos megismerésére néhány perces beszélgetés nem alkalmas. Az ápolónőnek — annak ellenére, hogy teendővel bőven el van látva — úgy kell betegével foglalkoznia, mintha egyetlen betege volna. Az ápolónőnek ilyenkor semmi más problémája nem lehet, és ezt a betegnek is éreznie kell. A beteg ugyanis nem csupán gyógyulást keres, hanem emberséget, figyelmet, megértést, segítőkészséget, odaadást. Gyógyulás csak akkor várható, ha a beteg bizalma, gyógyulni akarása, valamint az ápolónő és az orvos szakmai képessége és segíteni akarása találkozik. Nemcsak a beteg személyiségének változásait, pszichés állapotát figyelheti meg az ápolónő, hanem sokszor a jellemző tünetek változásait is ő észleli először. Ezért van szükség arra, hogy jól ismerje az egyes betegségek jellemző, fő tüneteit. A tünetek értékelése, a diagnózis felállítása természetesen nem az ő feladata, de megfigyeléseit az orvossal közölve a diagnózis felállításában az orvos segítségére van. A diagnózis sokszor az ápolónő lelkiismeretes, pontos munkájától függ. Hanyag, pontatan munkájuk pedig félrevezető lehet, sőt a beteg életét veszélyeztetheti. Az általános, legalapvetőbb vizsgálatokat, sőt nemegyszer a bonyolultakat is az ápolónő, asszisztens végzi. A hőmérséklet, testtömeg, vérnyomás, a beteg váladékának vizsgálata és regisztrálása az ő feladata. Ha az ápolónő vagy asszisztens a betegség felismerését elősegítő alapvető vizsgálatokat helytelenül vagy nem kellő lelkiismerettel végzi, igen sok esetben hátráltatja, vagy egyenesen lehetetlenné teszi a betegség felismerését, kellő időben való kezelését, és ezzel súlyos katasztrófát idéz elő. Az ápolónő tevékenységében az ismereteken, tapasztalatokon, pontos munkavégzésen kívül nagy jelentősége van határozottságának, tapintatának, szerénységének, empátiás képességének, de még ruházatának is. Gyakran van szükség a beteg személyiségéhez való alkalmazkodásra is. Mindezen tulajdonságok birtokában lehetőség van e nehéz, de szép élethivatás betöltésére.
Vypredané
8,41 € 8,85 €

Ki az úr a háznál?


Napjainkban világszerte inkább a gyerekek, és nem a szülők szabják meg a családi életet - és csinálnak belőle rettentő zűrzavart. Zaklatottan telnek a reggelek, nincs étkezés veszekedés nélkül, a leckeírás kész rémálom, és ami a lefekvést illeti, jobb nem is gondolni rá. Dr. Beth A. Grosshans gyermekpszichológus szerint a gyerekek gyakran kezelhetetlennek tűnő, zavaró magatartásformái többnyire azért alakulnak ki, mert a szülők hatalmat ruháznak át a gyerekre. A "Ki az úr a háznál?" fejezeteiben bőséges példákkal bemutatott, ötlépcsős program (a létra) megtanítja, hogyan legyünk hatékonyabb szülők, és miképpen vegyük rá gyermekeinket a harmonikusabb, tiszteletteljes és együttműködő magatartásra.
Vypredané
11,09 € 11,67 €

Ako sa zbaviť starostí a začať žiť


Ako si budovať duševný postoj, kt. spôsobí pocit sebaistoty a šťastia, ako zmierniť finančné starosti, ako si každý deň predĺžiť život o hodinu a veľa iných rád. Predalo sa vyše 6 mil. výtlačkov.
Vypredané
8,80 € 9,26 €

Cvičíme s dětmi


Publikace nabízí řadu cviků v různých cvičebních polohách a s různými pomůckami. Jsou určeny pro domácí zábavné cvičení dospělého s dítětem od prvních měsíců života zhruba do 5 let věku, což je nejdůležitější období pro rozvoj pohybových dovedností dítěte. Cviky uvedené v příručce jsou koncipovány dle nejnovějších neurofyziologických poznatků. Sestavil je zkušený fyzioterapeut, který se ve své dlouholeté praxi zaměřuje především na práci s dětmi a jejich rodiči. Kniha je bohatě ilustrována názornými cvičebními ukázkami.
Vypredané
8,80 € 9,26 €

Születés, élet és halál a tibeti gyógyászat és a dzogcsentanítás szerint


A könyvnek négy fő része van. A Bevezetés a tibeti gyógyászat alapelveibe című részben a szerző ezen ősi orvosi hagyomány látásmódja szerint tárja fel az emberi szervezet alapvető jellemzőit különféle testi alkotóelemeink, valamint a köztük lévő kölcsönhatások természete alapján. A Születés című rész a tibeti gyógyászati hagyomány különleges tudásának olyan témáit kínálja, mint az elemek feladta a magzati fejlődés során, a másodlagos okok, amelyek meghatározzák a gyermek nemét, valamint a gyermek hét lehetséges alkata, amely előre vetíti, hogy az egészségéhez később mi szükségeltetik. Az Élet című részben a szerző elmagyarázza, hogy valósíthatjuk meg a testi, érzelmi és szellemi egészséget az emberi szervezet három kapujának - a test, a hang vagy energia, valamint a tudat - mélységes megértését kifejlesztve. A Halál című rész először a halál természetével és a halálhoz való viszonyunkkal foglalkozik. Ami ezt követi, az egyfajta útmutatás a nagy "köztes állapoton" keresztül történő utazáshoz, melyet emberi testünk elhagyása után tapasztalunk majd.
Vypredané
10,14 € 10,67 €

Ako opatrovať chorých


Príručka o ošetrovaní detí, chorých, bezvládnych a starých ľudí. Je to základná príručka pre každého, kto sa zúčastňuje na opatrovaní pacientov v domácom prostredí.
Vypredané
8,61 € 9,06 €

Mentální anorexie


...přejídání a nespokojenost se svým tělem, to jsou témata publikace odborníka, který se již mnoho let zabývá výzkumem a léčbou poruch příjmu potravy. V úvodu knihy autor popisuje problematiku anorexie, podvýživy a úzkostné sebekontroly. Zvláštní pozornost věnuje možnostem intervence a motivace nemocných, kteří se odmítají vzdát svých dietních návyků, nebo se už příliš adaptovali na roli nemocného a zvykli si manipulovat se svým okolím. Samostatná kapitola je věnována problematice dětských pa cientů. Ve svépomocné části příručky jsou popsány konkrétní kroky nezbytné nejenom ke změně jídelních a pohybových zvyklostí, ale i relevantních postojů. Velký důraz je kladen na porozumění problému a dostupnost nabízených řešení. Text ilustrují četn é kazuistiky.
Vypredané
12,82 € 13,49 €

Feng-šuej - praktická príručka


V troch dieloch tejto knihy - byt, záhrada a kancelária - je zrozumiteľne vysvetlená filozofia a zásadné princípy feng-šuej. Farebné fotografie, nákresy, pôdorysy, tabuľky, praktické rady a inštrukcie, ako vo vlastnom záujme zmeniť svoje okolie a tak svoj životný a pracovný priestor premeniť na prístav pokoja, bohactva a harmónie.
Vypredané
14,16 € 14,90 €

Teraz to zíde? TV


Kniha čítavým, vtipným a ľahko ironickým spôsobom, ale aj trpezlivo a chápavo reaguje na súčasnú záplavu diét a rôznych informácií o chudnutí a výživových doplnkoch na chudnutie. Text je rozdelený do dvoch základných línií, ktoré sa vzájomne prelí najú a dopľňajú. Príbehy vás prevedú tými najdôležitejšími zákutiami ľudského tela a duše, aby ste sa lepšie zoznámili so sebou a svojou situáciou pri chudnutí. Pravdy a klamstvá: prinášajú komentár autora lekára k najčastejším tvrdeniam o nadváhe, obezite a chudnutí, ktoré sa za posledné 3 roky objavili v časopisoch, na internete a v príbalových letákoch výživových doplnkov.
Vypredané
13,78 € 14,50 €

Láss jobban!


Hatékony segítség az otthoni gyakorláshoz. Kis befektetéssel is szép eredményeket érhetünk el a szemtorna segítségével. -Napi öt perc gyakorlással hatékonyan pihentethetjük szemünket, javíthatjuk a látásunkat, és célzottan enyhíthetjük látáshibáinkat. -Különféle alapozó és speciális programok biztosítanak változatos és igényekhez igazodó gyakorlási lehetőségeket a szemnek.
Vypredané
8,04 € 8,46 €

Tajemství všech nemocí


Vrať se ke zdravým původním pokrmům, pak se okamžitě zbavíš nadváhy! Staneš se štíhlým a také jím zůstaneš i bez hladovek. Krevní tlak se ti sníží na ideální hodnoty. Hladiny tuků a cholesterolu v krvi zaniknou. Můžeš zapomenout na počítání kalorií. Prostřednictvím průdušek, hltanu a nosu tvé tělo houfně opustí veškeré výměšky (hlen a další odpadní produkty). Zbavíš se nachlazení a bolestí hlavy.
Vypredané
8,04 € 8,46 €

Univerzální domácí léčitel


Kniha obsahuje rady známých léčitelů, málo známé rady předcházení chorobám, návody jak se zbavit usazenin v organismu, atd.
Vypredané
5,36 € 5,64 €

Geopatogenní zóny I.


Geopatogení zóny - jejich projevy, vliv, detekce a eliminace jejich účinků.
Vypredané
5,36 € 5,64 €

V kategórii zdravie, životný štýl nájdete širokú paletu kníh, ktoré sa zaoberajú rôznymi aspektmi zdravia, wellnessu a zlepšovania životného štýlu. Tieto knihy ponúkajú cenné informácie, prístupy a rady, ktoré vám pomôžu dosiahnuť fyzickú a duševnú pohodu.

V našej knižnej ponuke nájdete diela, ktoré sa zameriavajú na rôzne témy, ako je stravovanie, cvičenie, duševné zdravie, sebapoznanie, liečebné metódy a mnoho ďalších oblastí súvisiacich so zdravím a životným štýlom. Tieto knihy vám poskytnú informácie o vplyve životného štýlu na vaše zdravie a praktické návody na to, ako dosiahnuť vyvážený a zdravý spôsob života.